Toyota Mini Prius Mac Edition

Auteur: , 11 Reacties

Had ik al eens gemeld dat nerds de Toyota Prius wel leuk vinden? Nee? Nou nerds vinden de Prius wel leuk. Het bewijs wordt geleverd door Jeremy Kusnetz, die bedacht dat de Prius wel wat extra rekenkracht kon gebruiken. Dus werd het tijd om de standaard boardcomputer van de Prius overboord te gooien en te vervangen door wat leukers. Aangezien Jeremy Mac fan is, werd een Mac Mini in het dashboard van de Prius gebouwd. Daarmee kan hij zijn complete Itunes (muziek) verzameling meenemen en zijn dochter kan genieten van een DVD filmpje onderweg.


Het bedienen van de Mac Mini via een Apple remote was toch wat omslachtig, dus werd het touchscreen van de Prius aangepast om de Mac te bedienen. Nerderig, maar ook erg gaaf (via autoblog.com).11 reacties

techniek van de toekomst.
Zoiets wil ik ook wel hebben! Ideaal voor die mp3 collectie
Leuk, maar ik heb gewoon m’n iPod in de auto. Ook al m’n mp3-tjes bij me. Ook filmpjes kijken onderweg voor de kinderen… Scheelt een paar honderd euro’s!

(Wel knap gedaan natuurlijk…)
Ik had een iMac G4, maar heb sinds kort een Dell Dimension 9150 op mijn bureau staan: een Apple iMac G5 bleek ongeveer 1000 Euro duurder dan de Dell, en ik heb heel veel problemen gehad met de iMac G4 en niet-compatibele printers (Epson), scanners (HP, Canon), en ik heb geen zin en tijd om weer weken lang allerlei compatibiliteits problemen te proberen op te lossen.
(Alle randapparatuur gekocht bij Apple-store/Mac-store, en volgens de specificaties volledig Mac-compatible. Niet dus. Was vroeger Mac-fan. Nu heel wat minder. Een super ingewikkelde hybride combineren met een Mac? Bespaar me de hoofdpijn!)
op dees site hebben ze echt iets tegen de prius :-)
oh dat is leuk en als je hem doorwilt verkopen naa enkele jaren sta je daar met je verouderde computer (ben ook geen echte fan van mac)
Ik vind de Prius een geslaagd ontwerp, zowel esthetisch als technisch.
Onzin van topgear en bevat ook nog fouten!

Fouten: 0-60 mph is niet 13.x sec maar ruim 10 sec. Topsnelheid is geen 99 mph (160 km/h) maar 170 km/h. Hiermee is de auto absoluut niet traag wat topgear beweert. Een top van 170 is voor 95% van de gebruikers meer dan voldoende.
De auto zou niet-groen zijn. Geen 1 auto is groen, maar de Prius in in Duitsland getest als minst vervuilende auto.
De auto zou niet zuinig zijn en een Lupo veeel zuiniger. Kan best zijn, maar dat hangt van veel factoren af. Bovendien is de Lupo kleiner en lichter. Wie een ruime wagen wilt en zuinig wilt rijden dan gaat dat niet met een Lupo.
De kwaliteit zou slecht zijn, ook hier herken ik de Prius niet in. De auto is prima afgewerkt, geen nare rammeltjes of slechte kastjes, slecht materiaal etc.

De auto is duur, misschien in de UK wel, hier is het ook geen goedkope wagen maar wel aantrekkelijker gemaakt vanwege het BPM voordeel. Wie alleen zuinig wilt rijden koopt het best een kleine wagen a la Daihatsu Cuore of idd een Lupo Diesel. Wie een ruime luxueuze auto wilt (D-Segment) en zuinig wilt rijden is de Prius een goede keus.
http://itronics.nl/2005/11/04/macroad-gaat-van-start/

ik vind het wel wat hebben maar nou ben ik zelf ook een beetje mac fan
de prius is in nederland alleen maar aantrekkelijk omdat alle andere auto’s overbelast zijn..

als ze de prius techniek massaal gaan toepassen op alle mainstream diesels. dan ben ik om.
doe mij maar een bmw 320 d station met hybridetechniek.. of een audi a6 2,7 tdi hybride..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).