Eerste foto’s van Honda Civic Type-S

Auteur: , 28 Reacties

Honda staat volgende maand met de nieuwe driedeurs Civic op de Londen motorshow. Vandaag worden echter al de eerste afbeeldingen onthuld van de Civic Type-S, zoals Honda de 3-deurs hatchback noemt. Zoals verwacht zijn er weinig verschillen met de vijfdeurs Civic.

Verkoop van de Type S zal begin 2007 starten. Honda zal de Civic Type-S aanbieden met twee motorvarianten, een 1.8 i-VTEC benzine en een 2.2 i-CTDi diesel. Beide varianten hebben 140pk, ook al doet het sportieve uiterlijk meer vermoeden.

De standaard Type S krijgt 17-inch lichtmetaal, Vehicle Stability Assist (VSA), air conditioning, cool box, en een afstandsbedienbare autoradio. De Type S Plus heeft als extra’s oa mistpitten, cruise control, HID koplampen, verwarmde voorstoelen en een panoramadak (via eurocarblog.com).

Honda Civic Type S
Honda Civic Type S
Honda Civic Type S28 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
lekker ding! weer eens wat anders dan al dat saaie 13 in dozijn blik
DonDiedCorleone
Vind het echt een ruige bak. Beetje oldschool CRX erin enzo en tis idd s wat anders. net als een jaar of 18 geleden (crx ED9) loopt honda zn tijd weer s vooruit na een aantal zeer saaie jaren… en ik denk dat die 140 pktjes best al aardig zijn nog ff w8+ op de type R voor de echte fun….
Klopt, de Type-R zal nog wat interessanter worden.
Ben het verder helemaal met je eens vwb het design van Honda, andere automerken zouden er een voorbeeld aan moeten nemen en eens wat meer vasthouden aan de concept cars…
De voorgaande series (g6 en g7) vond ik niet zo spannend. Dit is weer top.

CTR krijgt weer de 200 pk 2 liter . . . ben benieuwd naar de opvolging van de S2000.
Ik vind het zeker een prachtige auto, gedurfd en strak! Alleen zou ik hem niet in deze bruine kleur nemen… Is niet zo mooi met al dat zwarte plastic
smaakversterker
sorry maar de meeste mensen zijn al uitgekeken op het design van deze 360 graden badkuip. Als het net uitkwam was het nog te doen maar na een tijdje is het oerlelijk. En Type r zal zeker niet opwindender zijn, want deze kas is zwaarder dan de vorige versie en de motorisatie blijft dezelfde. dus prestaties zal er niet op verbeteren.
het is al van zichzelf een mooi ontwerp
met twee deuren minder word hij alleen maar mooier :)
met dat Plus pakket is hij zelfs nog mooier :D
mistlampen :cool:
gewoonweg in een woord prachtig toch, om op te geilen :-)
ik zou er niet in gezien willen worden eerlijk gezegd
@ smaakversterker:

van autoweek.nl
“Begin 2007 maakt de Civic Type-R zijn opwachting. Daarvan heeft Honda al een concept car laten zien. Die is voorzien van dezelfde 200 pk VTEC motor die al bekend is uit de vorige Type-R. Naar verwachting gaat het productiemodel ruim over dat vermogen heen.”

en btw over uw badkuip: dit is tenminste een gedurfd ontwerp, en niet de zoveelste auto die er ongeveer hetzelfde uitziet, hij is trouwens werkelijk prachtig
Honda weet ook niet echt wat ie doet. Eerst zijn de civics klein daarna volgt een mini MPV civic, het succes van de golf valt niet bij te benen dan maar een space shuttle maken om op te vallen. Ik zie hier totaal niks in, ik moet eerder lachen om deze auto, echt lelijk zeg bah. Die gele type R civic vind ik wel weer geslaagd, kijken hoe de uiteindelijke Type R gaat worden, maar dit is om te lachen
Prachtige wagen, alleen jammer dat ze bij de type R de oude motor gaan gebruiken. Dat ligt wel wat achter op de concurentie. Dat zullen ze echter wel weer goed maken met hun rijeigenschappen zoals ook het vorige model sneller was op het circuit met minder vermogen.

@ Dink: http://www.autoblog.nl/archive/2006/04/04/welkom_xga_vaarwel_honda_s2000
dezelfde motor, maar meer vermogen!!!!
lees mijn post dan toch ook eens
DonDiedCorleone
En je kan over die honda’s zeggen wat je wil maar t motortje gaat gewoon niet stuk!
Ik heb eens van sittard (heeeeelemaal in limburg ja) naar lelystad geraced een jaar of 5 terug met een gemiddelde snelheid van 188km/h terwijl het rode olie lampje brande bij vertrek! Liep daarna gewoon nog 25.000km meer (gebruikte wel meer olie dan benzine erna ;-) )
Waarom is (bijna) iedereen hier helemaal halelujah over dit autootje? Ene Kermit krijgt er zelfs een harde plasser van, schrijft hij…
Als ik door mijn oogharen kijk, zie ik het verschil niet met die kleine peugeotjes, mitshubishies en dat andere grut!
Nee, gewoon weer windtunnel ontwerp, niets bijzonders…

Jaja, je kunt hem natuurlijk wel mooi vinden, maar het ontwerp is niet echt origineel…
smaakversterker
ik wil niet in mn tijdschriften duiken, ik heb in autovisie gelezen dat de motor hetzelfde blijft. En daarbij, in je post word vermeld “naar verwachting” en niets definitiefs. Het is trouwens ook heel amateuristisch vind ik om te concluderen dat de definitieve versie meer vermogen gaat krijgen dan de prototype, meestal is het wel omgekeerd.
Lelijke achterkant!
ik ben van kinds af opgegroeid met een Honda virus maar deze Civic is de ultime peniciline hier tegen. Verscrikkelijk lelijk. Echt een gedrocht. ik ga ervan uit dat Honda, zoals altijd, werk heeft gemaakt van de wegligging en de motor want wat mij betreft moet hij het niet van z’n looks hebben.
Leuk al deze reacties, maar het mooie is niet alleen aan de buitenkant te zien. Als je binnenin zit is de ruimte veel groter dan je zou verwachten. Das wel effe wat anders dan zo’n golf of een peugiotje. Maar goed smaken verschillen. En daarbij komt dat vele reacties zijn gebasseerd op het kijken naar plaatjes i.p.v. de auto uitproberen en voelen van binnen. Zijn looks zijn in iedergeval echt anders dan zijn voorgangers en dat is over de meeste auto’s niet niet te zeggen.
honda-freakske
Prachtige wagen en heel interresant hij zal minder kosten dan de 5-deurs.
Trouwens is hij schooner vind ik.
En wat ge daar allemaal bij krijgt!
Gewoonweg prachtig!!!!!!!!!!!
Alhoewel ik hem niet mooi vind, juich ik gedurfder design wel toe.
Wat is hij toch sexy:)
de wagen is perfect het enige wat ik inderdaad te min vind is het vermogen. ik ben fanatiek honda rijder en het is fijn rijden maar het vermogen van een 1.8vtec van een aantal bouw jaren terug is 170pk de nieuwe civic lever 30 pk minder op dus een 140pk motor wel beetje gierig honda
goh…ga je toch weer in de fout. maak toch eens gebruik van leestekens! dan is je verhaal een stuk makkelijker te lezen. Waarom is hij volgens jou eigenlijk ‘perfect’?
SLK, doe geen moeite. Die jongen is de gehele Honda categorie aan het doorspitten. Voordat je hier antwoord op hebt zijn we weer een paar jaar verder…. ;)
haha, ik merk het ja. Maar ik blijf net zo lang doorgaan totdat hij inziet dat er leestekens bestaan :P .
Ik denk dat we hem ff voor moeten zijn…….
vinnem wel koel maar veels te duur.
de type-r is zelfs duurder dan de golf gti en de ford focus st die toch echt veel meer pks heeft(220 ipv 200).
en een uitgeklede driedeurs voor minimaal 26.445 eu? dan neem je toch gewoon een audi A3?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).