Nissan en Renault willen met GM

Auteur: , 4 Reacties

Renault en Nissan hebben wel interesse in een samenwerking met General Motors (GM). Ze willen dan uiteraard ook een belang in het Amerikaanse autoconcern nemen. GM, dat zeer zware tijden doormaakt, heeft vandaag direct een board-meeting gepland.

Initiatiefnemer in dit geheel is de Amerikaanse miljairdair Kirk Kerkorian, deze heeft een brief geschreven aan zowel GM’s topman, Rick Wagoner, als aan bestuursvoorzitter Carlos Ghosn van Renault / Nissan. Dit schreef nu.nl vanmiddag.

Aandeelhouders zijn in ieder geval enthousiast, de koers van het aandeel GM steeg na het nieuws met bijna 10 procent!

Inmiddels weet Automotive News te melden dat GM het aanbod zeer zerieus neemt. Naar aanleiding van het voorstel van Kerkorian is er vandaag een “emergency board meeting” gepland om te kijken wat de mogelijkheden zijn van een alliantie tussen GM en Renault-Nissan. Eerder waren er al geruchten dat Ghosn de nieuwe toman van GM zou worden, dat komt nu steeds dichter in de buurt…

Renault heeft op dit moment een belang van bijna 45 procent in Nissan.4 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
wil Renault-Nissan naar het rood gewerkt worden ofzo? :?
onnodig risico’s lopen heet dat :?
ik zou GM het allemaal lekker zelf laten uitzoeken :roll:
ZZZZerieus ;):P ???
chapeau voor Kirk Kerkorian, die man verdient een medaille
Dit is trouwens de officiele statement van Nissan:
The Renault-Nissan Alliance is an open partnership, which has never been restricted to two partners. Under the right circumstances and with the appropriate partners, the Alliance could be expanded further. Such an expansion would only be considered by the Alliance if it were executed in the full spirit of the Alliance, which is founded on trust, transparency, performance and the full respect for individual corporate and brand identity.

Mr.Ghosn, President and CEO of Renault and Nissan was approached by Mr.Kerkorian, Mr.York and representatives of Tracinda Corporation to assess the merits of GM joining the Renault Nissan Alliance.

At this point, it is necessary that GM Board and top management fully support this project in order to start the study of this opportunity after agreement of Renault and Nissan boards.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).