Video: Ascari Race Resort, zó moet vakantie zijn!

Auteur: , 21 Reacties

Mensen die zich gelukkig prijzen een supersnelle sportbolide te kunnen betalen, kopen daarmee tevens een luxe-probleem. De mogelijkheden om het potentieel uit je auto te halen zijn immers beperkt. Met 300+ over de A16 wordt helaas niet erg gewaardeerd. Voor deze "stakkers" biedt de ontwerper van de Ascari KZ1, de Nederlander Klaas Zwart, uitkomst.

Op een afstand van een uurtje rijden van het Spaanse Malaga Airport, liet hij het 5 sterren Ascari Race Resort aanleggen. Op het resort is 6,4 kilometer asfalt aangelegd in de vorm van een race-circuit, waarvan de gasten onbeperkt gebruik mogen maken. Als je auto mee op vakantie gaat, wordt het dus met recht een werkvakantie voor de bolide. Op het moment dat je je eigen auto zat bent, of je gewoon even behoefte hebt aan iets anders, dan is er ook nog ziets als de Race Academy. Daar hebben ze heel veel leuk snoepgoed zoals o.a. F1 bolides, Le Mans bolides en ga zo maar door, voor ieder wat wils. 5th Gear presentator Tiff Needell ging er een kijkje nemen en reed natuurlijk een rondje in de Ascari. (via: jalopnik.com)

Enjoy!21 reacties

Volop strak, k zou der ook wel ff paar daagies wille rondreiden.
Fantastisch !! Briljant gevonden gat in de markt en wat een machtig iets moet dat zijn om daar ff een ‘lang weekendje’ te doen zeg :)
DonDiedCorleone
Dat wordt DE plek voor je huwelijksreis! Damn das wat ik noem een droom vakantie!
wat wil je nog meer ik bedoel je hebt de auto, waarschijnlijk een mooie vrouw en teveel geld.
Als TopGear hier nou een abonnementje op neemt dan kunnen ze de Stig op dit circuit los laten met spectaculaire sportwagens en ook nog eens vrijwel zeker geen regen….. :-)
ik zie een droomplek in zicht :cool:
eventjes sparen en dan daar een weekendje of misschien wel een maandje naartoe :P
Da Motor-Sport
wat kost dat nou
100.000 pond zeggen ze in het filmpje
ja maar voor hoe lang?
en wat kan die tiff needell rijden zeg!
Ben ik de enige die het opvalt en zich afvraagt waarom er in godsnaam in een boom in turn 7 staat? Straks valt er 1 dode kunnen ze het resort sluiten. Dag droom.
Natural selection (Darwin: only the strongest survive) Als je het presteert om zo waardeloos met je supercar te rijden dat je er aan de binnenkant van een bocht hard af gaat dat je jezelf dood zou kunnen rijden, dan heb je op een circuit niets te zoeken………
Die wagens verdient Klaas Zwart geen bal aan. Maar dat resort is echt een hit, zit heel het jaar door vol.
Een woord: Droomwereld!
@Woody, zijn zat rijke figuren die niet overweg kunnen met zoveel pk. Raakt snel genoeg in de slip als je te hard de bocht uit komt, en zeker als ze tegen elkaar aan het racen zijn is er kans dat je die boom raakt. Daarbuiten is het gewoon dom om een boom op een circuit te planten.
Allereerst hoor je wat mij betreft niet op een circuit thuis als je geen gedegen circuittraining hebt gehad. Hoe vaak onervaren mensen, terwijl ze denken in hun Ferrari of Lamborghini de allersnelste te zijn, stug op de ideale lijn blijven rijden en niet in hun spiegels kijken…

Ontopic: Ascari Race Resort lijkt mij een heel gaaf circuit (na het zien van vele onboard video’s), lekker lang en mooi gelegen. Alleen financieel niet bepaald haalbaar wat mij betreft, om nog maar te zwijgen over het feit dat ik zelf geen exotische supercar bezit :)
Heel wat haalbaarder lijkt mij het Bedford Autodrome in Engeland. Eigenaar Jonathan Palmer (ex F1) heeft daar zijn droom verwezenlijkt door middel van een circuit wat bestaat uit 5 losse circuits (kunnen ook aanéén geschakeld worden volgens mij). Als “corporate event” kun je daar, in groepen vanaf 20 personen, in 7 verschillende auto’s losgaan (o.a. clio cupracer, 350Z en caterham superlight) Als klap op de vuurpijl kun je ook in een formula Palmer Audi rijden, 1,8L turbo met 300PK (met +50PK boostknop!!) 0-100 in 2,8s. Ideetje voor autoblog en haar fans??
ohja… http://www.bedfordautodrome.com/

wel zo handig!!
Damn that place looks hot! Er word gesproken over een toelatings fee van 100.000 euro…. Ehm nu nog de rest van de kosten????

@KeeZ: Goed idee en idd een stuk haalbaarder!
volgens mij word in het filmpje gesproken over een korting van 100.000 op lidmaatschap en volgens kost levenslanglidmaatschap 1 miljoen euro en is dat het enige mogelijke lidmaatschap
Oh ja… het moet natuurlijk wel een exclusieve aangelegenheid blijven… ach ja, je moet je érgens in onderscheiden (zowel als milionair als racepark).
Toch had ik er wel wat voor over gehad om daar wat rondjes te gummen… dan maar op één van de 34 circuitsetups van Bedford :P
oh YES, geeft de kleine man terug hoop
Goedemiddag, we zijn op rondreis met de camper, en het leek ons wel een leuk idee om eens bij u op het race circuit te kijken in (ASCARI). Ik had het progamma op TV gezien, en u had woordelijk gezegt als je in de buurt bent kom gerust langs !!! we zijn aan de poort geweest en de portier deelde ons mee om eerst een afspraak te maken. JAMMER JAMMER JAMMER. M.VR.GR. J.Alles

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).