Verlengde Rolls-Royce Phantom verkoopt goed

Auteur: , 24 Reacties

De verlengde Rolls-Royce Phantom, verkoopt beter dan moederbedrijf BMW had durven dromen, tweemaal beter zelfs. Aanvankelijk was het de bedoeling om de Extended Wheelbase Phantom enkel in het Midden-Oosten en Azië te leveren, maar Europa staat nu ook op de lijst en eind dit jaar zal 'ie ook in de Verenigde Staten zijn debuut maken.

Het afgelopen jaar werden er van de “normale” Phantom een kleine 800 exemplaren verkocht en daarmee presteert de Phantom beter dan zijn naaste concurrenten, aldus Rolls-Royce zelf. Dit jaar verwacht de fabrikant evenveel auto’s te kunnen afzetten. Het dealernetwerk is recent uitgebreid van tot 74 vestigingen in 32 landen. In Oman, Pakistan en het Amerikaanse Denver is het merk nu ook vertegenwoordigd, terwijl ook India onlangs aan de dealerlijst is toegevoerd. (bron: autotelegraaf.nl)

Rolls-Royce heeft sowieso de laatste tijd geen reden tot klagen, want ook het cabrio model verkoopt erg lekker.24 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Geef mij maar een maybach:-D
Maybach? Oh sorry, je bedoelt die te dure hyundai look-a-like van Mercedes?
Maybach is één van de beste in zijn soort, maar doe mij de Phantom maar. Ik vind het design er geslaagd. Wel de normale versie dan…..of de studiemodel Coupé.
de Rolls is beter dan de Maybach
zit ook een groot prijsverschil in dus wat wil je
vind zo’n verlengde versie wel iets overdreven :roll:
alsof de gewone nog niet lang genoeg is :?
@Navarone: lol :)

Maar hoe zit t nou met dat dealernetwerk:
“dealernetwerk is recent uitgebreid van tot 74 vestigingen in 32 landen”

van hoeveel hebben ze nu uitgebreid?
@Jeffrey G

Deze versie overdreve?
Dit is pas overdreve;)
http://www.desktopmachine.com/framepic.php?id=2226&size=1024
Junior (BMW Liefhebber)
@Navarone: hahaha ja je hebt zeker gelijk de maybach tja dan nog liever een S-klasse AMG dan een maybach! Maar rols krijgt duidelijk mijn voorkeur!
ik vind die rolls echt klasse uistralen, wat die maybach niet heeft. Maja ik hoef geen van die dingen, van dat geld koop ik 3 mooie speeltjes, misschien wel meer.
Elke keer dat ik een gewone Phantom zie (en dat is helaas sporadisch) verwonder ik mij toch weer over het feit dat, ondanks de astronomische formaten, het echt een elegante auto is (ik weet niet hoe dat bij de verlengde is).

Heb je geld over en je wil een grote limo met het grootst mogelijke comfort, bovendien voorzien van een onmetelijke berg technische gadgets dan moet je kiezen voor een Maybach.
Hecht je meer waarde aan klassieke luxe, zoals hoogpolig tapijt, en wissel je liever wat gadgets in (hoewel, hoeveel auto’s hebben een ingebouwde paraplu en suicide doors?) tegen een uiterlijk waar de omstanders sprakeloos van worden (okay, is persoonlijk) en zo massive is dat er een oude mini in de wielbasis past.

Ik zou persoonlijk geen opgeblazen en opgehypte S-Klasse kopen maar die dikke BMW met Rolls Royce styling :D
het blijft een super grote patserige bak net als de maybach echt niet mooi
Helemaal met m5 eens: doe maar geen van beide.
logisch dat die verlengde beter verkocht word als je het geld hebt om die normale rolls royce te kopen, dan heb je natuurlijk ook genoeg geld om de verlengde te kopen, en je wil natuurlijk niet achter blijven bij je andere miljonairs vriendjes. en persoonlijk heb ik het liefst de maybach 57s.
Fantastische pimp-wagens dit!! Okee, toegegeven, ik rij liever een Carrera GT, maar t heeft wel iets zo’n Rolls! Je zit echt als een koning!
Ik kies liever een Maybach.
en met dan de tuning van brabus.
sprakeloos!!
Inderderdaad nummer 1: Maybach 57S
2: Mercedes S 65 AMG(me pa bezit nu een S 500 ook super)

maar echt geen rolls is echt te veel van kijk maar mij nou
ziet er goed uit
maybach is geen gewon s-klasse maar de beste luxe limosine ter wereld, maar toch zou ik liever de rols hebben, die heeft meer dan genoeg luxe en heeft een apparte uitstraling en karakter.(de maybach lijk op een hyundai look-a-like mercedes en heeft gewoon alle luxe snufjes)
benz-brabus S V12 S Biturbo
top: 340 km/h
0-100: 4 seconden
730 pk begrensd
1.100 nm begrensd
h2 wat wil je bewijzen met die cijfers?
veel betere prestaties maar waarschijnlijk minder luxe, maar wel excluziever
denk ik
Exclusief is de Maybach sowieso, al is het maar omdat de verkoopcijfers gruwelijk tegenvallen, maar wat wil je, voor zoveel geld verwacht je klasse….
Achja… exclusiviteit is wel een beetje relatief volgens mij, in het segment waarin de Phantom en Maybach zitten… Beide auto’s zijn ongeveer tot in de kleinste details op de wensen van de toekomstige bezitter aan te passen (de verkoopterm daarvoor is personalisation). Daarbij gaat het niet alleen om een (waarschijnlijk onmetelijke) optielijst de kleur van de lak, tot op zekere hoogte is alles mogelijk.
Ik zag een keer op tv dat je in een Maybach, naast zo’n beetje alle soorten hout, ook steen kunt kiezen om het interieur te verfraaien…

Het ligt er maar net aan wie je bent, wat je doet en wat je wensen zijn als het op auto-keuze aankomt… in dit (vrij kleine) segment van de automarkt gaat het vooral om: uitstraling (afmeting), luxe en exclusiviteit. Brabus S-en zijn, volgens mij, voor een andere doelgroep (of in ieder geval niet voor de keren dat ze op de achterbank zitten :) ).
Ik heb in een gereden en ze zijn echt te vet zitten echt heerlijk en je hoort bijna geen geluid om je heen:
http://www.autogespot.com/viewimages.php?id=a214748364813092006181850

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).