Renault board keurt besprekingen met GM goed.

Auteur: , 8 Reacties

Dat Renault, Nissan en GM met elkaar aan het hoeren en sloeren waren, wisten we al. Nissan vond het al een goed plan en het bord met directeuren van Renault heeft nu ook de goedkeuring uitgesproken. Renault vond het wel een persberichtje waard, maar ook in Frankrijk is het warm en dus werd er even snel een tekstje in elkaar getypt:


“The Board of Directors approved the position proposed by Carlos Ghosn : Exploratory discussions with General Motors, concerning a potential alliance, could start if General Motors Corporation makes the proposal.”

Dat jullie het maar even weten. Interessante ontwikkelingen zijn het absoluut, hopelijk biedt deze wereldwijde alliantie een uitweg voor de problemen van GM.8 reacties

je kunt toch moeilijk een volledige tekst schrijven eh. (op autoblog doen jullie dat toch ook;-))
Laat die nieuwe Renault Megane 2 maar eens zien . . . als GM die nou iets opblaast en van een V6 en V8 motor voorziet . . . en Nissan ervoor zorgt dat ie mega-betrouwbaar minstens 300k kilometers vreet . . . is Dink tevree ;)
t kan wel een uitweg zijn, maar tis te hopen dat GM niet het kwaliteitsniveau van renault gaat overnemen, want dan zal ik mij toch een honda kopen, das tenminste kwaliteit
Ghosn noemde de fabrikanten niet bij naam, maar volgens insiders was de kritiek vooral gericht aan het adres van Ford, GM en Chrysler. Hij stelt dat de problemen bij GM alleen opgelost worden van binnenuit
Beste Kermit,

Mag ik je e.e.a. inzichtelijk maken.

Volgens mij registreert Renault een aantal auto’s meer per jaar in Nederland dan Honda.
Volgens mij is dan de relatieve kans op meetbareverschillen in kwaliteit ook iets hoger,dit forum is waarschijnlijk niet bestemd voor deze discusies,maar ik vind je opmerking iets te makkelijk en heel goedkoop,beetje Nederlands lekker zeuren.

Tevens wil ik je wijzen op de zondagmiddag om de twee,drie weken,dan rijdt je merk tegen Renault in de formule 1,daar constateer ik los van de rijders kwaliteiten ook kwaliteitsverschil ! De technische spulletjes kermit zitten zeer binnenkort in de straatauto’s.

Kom achter de geraniums vandaan en ga leven kikker !
GM en Nissan gaan 90 dagen proefdraaien…

General Motors Corp., Renault SA and Nissan Motor Co. agreed on Friday to review the benefits of a potential alliance that could change the world auto industry.

The decision to devote the next 90 days to a study of the potential savings from a tie-up follows a widely awaited dinner meeting on Friday in Detroit between GM CEO Rick Wagoner and Carlos Ghosn, CEO of both Renault and Nissan.


Via reuters: http://today.reuters.com/business/newsarticle.aspx?type=ousiv&storyID=2006-07-15T043926Z_01_WEN1109_RTRIDST_0_BUSINESSPRO-AUTOS-GM-DC.XML
Affijn, Nissan ook failliet…
het idee is dat Nissan de fabrieken en een deel van de werknemers van GM overneemt om daarmee de behoefte aan productiecapaciteit in te vullen zonder nieuwe fabrieken te hoeven bouwen. Nissan kan dan in feite erg goedkoop auto’s gaan ouwen in de VS. Verder zal het uit de brand helpen van GM ook wel zorgen voor meer sympathie en dat kan klantenbinding op lange termijn worden…. GM komt goedkoop van de fabrieken en de mensen af en haalt kennig en kapitaal binnen. De synergievoordelen van het gebruik van elkaars onderdelen zijn op deze schaal natuurlijk ook erg interessant.

Kortom veel voordelen.

@Renaultfan: ook een fan hoeft niet per definitie compleet blind te zijn voor de waarheid. De Laguna is een probleem-auto en vele leaserijders zullen er niet snel meer eentje van Renault kiezen. Honda verkoopt danin Nederland misschien niet zoveel auto’s maar wereldwijd wel en ook daar zijn er weinig klachten over de kwaliteit van de producten. F1 heeft in feite weinig met straatauto’s te maken. De kwaliteit van een straatauto heeft absoluut niets met de kwaliteit van een racewagen te maken. Je mag het natuurlijk wel met mensen oneens zijn, maar heb je gelijk? Baseer je een mening (en een bericht hier) op feiten of op emotie? Kun je het verhaal dat je afsteekt ook onderbouwen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).