Video: 130i, 147 GTA, A3 3.2, Golf R32 en Integra Type R

Auteur: , 76 Reacties

Via de tiplijn (dank u, Mpower) ontvingen wij het nieuws over een spectaculair filmpje van Best Motoring. De deelnemers: de BMW 130i M-sport, Volkswagen Golf R32, Audi A3 3.2 DSG, Alfa Romeo 147 GTA en de Honda Integra Type R. De langzaamste auto start altijd als eerste en nu mogen jullie raden wie er vooraan staat.76 reacties

wow. ze zijn allemaal mooi! doe mij maar de BMW of de VW.
Ik wil niet discrimineren maar wat een Belachelijke houding hebben die japanners tijdens een race met dat gehup en gegil in de auto ..
cool ! die nippen hier aan het werk zijn echte racers. Lol dat ze hebben, close racing met compleet verschillende auto´s. :-)

Logisch dat die Honda wint, is denk ik een tik getuned, maar ook op wegligging en remmen is hij de beste ( kan natuurlijk ook sterk aan de coureur liggen, maar ze rijden allemaal volle bak lijkt het).
Die alfa is echt super! vooral die sound :P super rauw. Heerlijk die v6’en van alfa romeo.
Alfa Romeo 147 GTA … i love this car!
De coureur in de VW kan er niks van :( van de 2de plek naar de 4de :S
Als ik het goed heb zijn dit de (ex-) coureurs van GT500 autobacs (Japan), de echte racers hebben we hier mee te maken. Die R32 heeft ook DSG, de integra type R is aanzienlijk lichter dan de andere heavyweight hatch’s. Dit is ook een circuit waarin overall balance sterk naar voren komt, met enkel power red je het hier niet.
Ik zag eigenlijk gebeuren dat de BMW ging winnen…..????? Vet filmpje:)
mmm die Honda haalt m’ nog net even op het laatst die BMW in. Vraag me af of dat geen doorgestoken kaart is…
Leuk filmpje, vooral het commentaar trekt me aan, erg interresant :-)
Ik maar aan het wachten wanneer die BMW nou eindelijk werd ingehaald.
Hij werd dan uiteindelijk ook ingehaald, maar niet door de R32 zoals het er naar uit zag…
Kan dus blijkbaar niet rijden die in die R32.
Zo toevallig dat een jap wint he! eigenlijk wel een beetje kansloos dit. Doe mij maar een objectief oordeel+race
Dit is van Best Motoring. En om de 1 of andere reden wint met dat soort races bij hun bijna altijd een japanse auto. Dus volgens mij is het wel ietwat doorgestoken kaart.
Kijk maar naar nurburgring tijden.

VW Golf R32 8:32
BMW 130i 8:35
Honda Itergra Type R 8:47
triest dat mensen niet kunnen hebben dat die duitse bakken niet winnen. Feit is dat de integra de lichtste auto van de 4 is. En Honda’s zijn verschrikkelijk goed als het op balans en “drivability” aankomt. Dat het doorgestoken kaart is geloof ik dan ook niet. En dat de tijden op de Nurnburgring een ander beeld geven is niet zo vreemd (vraag me wel af hoe je aan die tijden bent gekomen) want dat is een Circuit waar meer vermogen eerder een snelle tijd oplevert dan op een klein circuit met veel bochten…
Ik kom aan die tijden via Sport Auto magazine.
En ik weet niet of jij wel s heb gezien hoe de Nurburgring eruit ziet maar op dat circuit ben je maar zelden niet een bocht aan het maken.
Het verschil zit hier niet in de wagens zelf, dunkt me. De piloot van de BMW remt met 2 voeten en heeft grote moeite om op de baan te blijven bij het uitaccelereren na een bocht, wat een overstuur. Ze geraken hem al niet voorbij door zijn rijstijl.

Die met de Soeb maakt daar wel een serieuze stuurfout bijna op ’t eind, hij was nochtans goed de Honda gevolgd
@woody: correct. Denk echter zelf toch dat de coureurs iets afgesproken hebben, maar erg obvious is dat niet. Ze rijden allemaal volle bak en ja die Type R incl. coureur is gewoon beregoed. Wel frappant dat die R32 en Soeb
al na 3 rondjes als een kaartenhuis instorten ( banden/remmen ?).

Helaas is er nooit een CRX Type R geweest….. :-(

en ja, dan die GTA ? Wie zegt er na dit filmpje nog dat die GTA een slecht rijdbare FWD met alleen maar bergen onderstuur is ?
BMW is the Best! nix is beter! niets kan de M-Power overwinnen (als er correct gespeeld wordt natuurlijk)!
@ Jonas: ben je het BMW vriendje/broertje van Porsche fan op deze blog of zo ?

Die is immers ook tot niets anders in staat dan te bleren : Porsche is the best.

Ga in je zandbak spelen met je speeltjes en wordt eerst volwassen, voordat je hier serieus genomen kan worden.
@Jonas
euh, nix behalve een Honda blijkbaar :-)

Maar serieus even, naar het schijnt zijn japanse auto’s in japan gemiddeld een kilo of 20/30 lichter dan de exportmodellen, omdat er in japan minder veiligheidsvoorschriften zijn wat betreft crashtests. Zo zou het ook komen dat de extra-lekkere specials (Impreza B1, EVO FQ400, Mitsu GTO) enkel als grijze imports met single vehicle type approval (geen crashtest nodig) naar UK en Europa komen. Dat zou kunnen verklaren waarom een Duitse impreza het moet afleggen tegen een R32 op de ring maar toch wint bij de thuismatch.

Geef mij de Alfa maar, dat geluiid! (maar geef me een impreza en me lijkt dat ik toch iets sneller onderweg zal zijn).
Dit soort filmpjes zijn zonder twijfel allemaal doorgestoken kaart . . . maar wie goed kijkt ziet de waarheid. Bovendien is het entertainment, net als Top Gear . . .

De CTR is duidelijk ‘the most fun to drive’, maar de VW hoort hier eigenlijk te winnen. De tijden liggen verschrikkelijk dicht bij elkaar. Let op dat elke rijder een persoonlijke stijl heeft. ‘Heel and toe’ kan niet met elke pedalen set, zo te zien.

Op een slingerweggetje ergens in de Betuwe of op de Autobahn . . . welke auto je ook pakt, iedereen zal zo z’n voorkeur hebben.

De Alfa klinkt ’t best en heeft een onwaarschijnlijk fraaie engine-bay. Pak die maar voor me in!

Alhoewel ik er vorige week met niet veel moeite achter kon blijven hangen . . . op een bochtige weg, met de Corolla D4D . . . Papa had kindjes achterin, dat zal ’t zijn geweest.
@Micha
zoiets noemt men een orgasme
Erg gaaf filmpje ! Nog mooier dat “captain understeer” zich zo mooi naar voren vecht.

En waarom zijn er toch zoveel die denken dat de R32 had moeten winnen ? Sinds wanneer weet volkswagen hoe je een circuit auto moet maken ? De R32 is gewoon veel te soft en te zwaar, geen schijn van kans. De Alfa wint duidelijk plaatsen door veel standvasitiger remmen, die het niet na 2-3 rondjes aflaten weten.

En dat voor het oudje van dit vijftal (ok, samen met de Honda).
wie goed naar het weggedrag van de BMW kijkt ziet dat de auto zich niet thuis voelt op een circuit. Teveel overstuur, teveel overhellen….. vergelijk dat eens met de Integra, Impreza en de Alfa…. die blijven mooi vlak. Als de baan iets breder was geweest dan was de BMW al eerder voorbij gestoken en was ie nog verder naar achteren geëindigd…. Dat betekend niet dat het een slechte auto is…. maar wel dat de Integra duidelijk beter is op een (kort en bochtig) circuit. De Nurnburgring heeft veel bijna rechte stukken waar hoge snelheden gehaald kunnen worden. Waarom heeft Donkervoort een veel sterkere motor nodig om tot een supertijd te komen? Omdat het een baan is waar je teveel tijd verliest als je niet ruim boven de 200 kan komen.
wat doet die impreza daar? is zeker de weg kwijt ofzo? :)
Geweldig filmpje! Echt leuk! De uitslag maakt geen moer uit, want ze zijn allemaal ongeveer evensnel. Die japanners hebben echt LOL, en daar doe je het voor. Geweldig gewoon.. :D:D:D
Die Honda moest winnen
Jammer dat mensen denken dat dit japanse propaganda is. Het verbaast me niet dat de Integra-R sneller is dan de 130i op dit circuit, hier is de integra-R voor gebouwd (ik verwijs je naar de super techniek achter de Integra-R). Ik vind dat de 1.30i het erg goed doet, 258pk op je achterwielen, dan kan je een haarpinbocht niet volgas nemen dus overstuur, overstuur=je vermogen niet correct op asvalt kunnen neerzetten. En zo sneller was de Integra-R toch ook niet kijk naar de best lap tijden. Volgens mij is ook de power to weight ratio van een integra gunstiger. Als deze duitse bakken 200kg lichter waren geweest zou ik de race nog weleens willen zien..
Wel opvallend dat er over de A3 helemaal nix wordt gezegd op deze blog. Viel me ook een beetje tegen.
De coureur in de 130 die zat af en toe veel te vroeg op het gas, was een beetje aan het prutsen.
Weet iemand hoe oud die Honda is en wat voor moter zit er in? een (turbo) 4 cilinder.
Leuk filmpje!
Ik denk dat wanneer de subaru niet een klein foutje had gemaakt, hij ook voor de BMW was geeindigd.

Het is spijtig dat BMW fans maar moeilijk toe kunnen geven dat andere merken op vele vlakken gewoon beter zijn.
de integra heeft standaard een 1.8 VTEC motor met 192pk. Omdat de auto maar 1120kg weegt (ongeveer 200kg minder dan de rest) hebben de remmen het makkelijker en zullen de banden ook minder heet worden. Door het lage zwaartepunt en het lagere gewicht en een meer op circuit-rijden gerichte afstelling is het niet gek dat de Integra sneller is. Vergelijk het met het verschil tussen een gewone M3 en een M3 CSL. Beide auto’s zijn snel, maar de CSL is veel beter op het circuit dan de gewone M3. Of dat betekent dat je voor normaal gebruik ook de CSL zou willen of dat de M3 het betere compromis tussen comfort en snelheid is, dat hangt erg van je smaak af. Maar op het circuit is de normale M3 helemaal kansloos tegen de CSL…. gewoon een verschil in karakter….
@wooody

Die gegevens zijn van de oude Integra-R, deze nieuwe (DC5) heeft een L4 DOHC 2.0 l, 216pk @ 8000rpm en 205nm @ 7000rpm en weegt 1170kg en is traditie getrouw voorwiel aangedreven uitgerust met LSD, ook de onderstel was erg interessant maar ik weet niet meer wat er precies zo goed aan was.
vet hoe die gasten, als ze terugschakelen terwijl ze remmen, even met hun voet zo draaien dat ze het gas even opendraaien zodat ie soepeler terugschakelt
ik krijg btw echt een teletubbiegevoel bij dit filmpje, hoe die gasten lachen en springen, echt niet normaal meer :P
zow die bmw heeft het aardig nog lang vol kunnen houden :O
dat noemen ze Heel-and-Toe (hak en teen) overigens gebruiken ze het niet alleen om het terugschakelen soepeler te maken. Je kunt de auto zo ook beter op toeren houden (met name bij turbo’s kun je de turbo op toeren houden) waardoor de auto sneller accelereert als de koppeling weer is losgelaten. Met sommige “gewone” auto’s kun je dit ook doen, maar pas wel op dat je niet het gas intrapt terwijl de koppeling nog niet (genoeg) is ingetrapt omdat je anders minder goed kunt remmen……… en dan zul je snel brokken maken!
heel and toe techniek is niet voor beginners aan te raden. Men vliegt geheid van de weg door coordinatiefouten. M.a.w. ga het dus niet proberen op straat.

@woody:

Deze techniek is eigenlijk oorspronkelijk om met name de raceversnellingsbak te sparen en niet om een turbo op druk te houden. Turbo op druk houden doet men door met links remmen en rechts het gas erop te houden. In het filmpje zie je verschillende auto´s en die vragen verschillende technieken.

Met Selespeed, DSG of SMG heb je geen koppeling, dus ook geen double clutchen nodig. Selespeed geeft zelf tussengas bij terugschakelen. Of DSG en SMG dit ook doen weet ik niet uit eigen ervaring. Bij Honda is het anders, mede door hoge toerenverschillen die de motor en dus ook synchromeshes van de normale v-bak moeten verdragen.
@Turbopaultje & W0o0dy

heel-and toeing komt uit de rallysport lang voordat er racebakken werden gebruikt, is bedoeld om maximale traktie en toeren te houden om zo hard mogelijk uit de bocht te komen.

Overigens raad ik het iedereen aan om het te doen, op een leeg terrein, bij voorkeur steen met zand erop. Erg leuk! Of in een kart met twee voeten, hoewel de uitbater van de kartbaan daar meestal niet blij mee is …
@ Van Dullemen : niet helemaal waar, onsynchroniseerde versnellingsbakken met rechte vertanding bestaan er al heel wat jaren….

Wel is het zo dat alle Cooper S rallyhelden deze rijstijl erop na hielden om zo hard mogelijk een bocht in te gaan, er dan doorheen te driften, om er dan dus ook weer zo hard mogelijk eruit te komen.

Jouw advies aan iedereen om het te proberen zie ik wat anders, tenzij jij een eigen autoschadebedrijf hebt……
korte aanvulling op vorige po$: hier pasten ze echter zowel heel and toe als links bijremmen beide toe om die MINI om de hoeken te jagen
@Turbopaultje: met links remmen en met rechts gas geven gaat niet als je ook nog een koppeling moet intrappen of je moet drie voeten hebben….

In de rallysport wordt het idd gebruikt maar ook op het circuit. Waar het eerder gebruikt werd….. ik zou het niet weten, maar het is al een vrij oude techniek (ruim voor sequentiële/straight gear versnellingsbakken of turbo’s werden gebruikt). Het is eigenlijk oorspronkelijke bedacht als alternatief voor het “Double-clutchen” (koppeling intrappen, uit de versnelling halen, koppeling loslaten en gas geven, koppeling intrappen, lagere versnelling inschakelen, koppeling op laten komen)
@ Woody : alles tegelijk gaat niet ? Kijk maar naar die nip in de Honda of Bimmer in de video ……..

ooit gezien hoe Walter Röhrl rijdt in een eerste type rally Audi Quattro ? Hij gebruikt dezelfde voetentruc om de turbo op gang te houden.
Hola, niet alles door elkaar halen!

– straight cut racebakken hebben niets met sequentiële bakken te maken
– h&t’en doe je om in een lange bocht te kunnen schakelen met behoud van traktie en toeren, kan met/zonder synchro, kan met/zonder turbo
– wat je trouwens ook met H&T (maar ook met links remmen) leuk kan doen: bij een achterwielaandrijver voorremmen strak afstellen, en dan met tegelijk gas & remmen je staart een zwiep geven om een powerslide in te zetten. Werkt bij mijn overigens krachteloze klassieker uitstekend.

En heren, ik heb geen schadeherstelbedrijf, maar ik gun iedereen plezier als je maar tegen niemand anders aan rijdt. Dat is nog altijd beter dan op een warme dag zitten tikken.
oude video en de bestuurder van de alfaromeo 147 gta is tupac
ik haal niets door elkaar, maar de techniek werd al gebruikt voordat er straight gear versnellingsbakken waren en ook voordat er sequentiële versnellingsbakken waren (zo duidelijk genoeg?)

en nee, je kunt niet met links remmen en tegelijk de koppeling bedienen, daarom bedien je de koppeling dus met links en rem je terwijl je tussengas geeft, met je rechterpoot (ik neem aan dat het verschil tussen links en rechts duidelijk is :-p )
Lol, rond 3:30 rijden die R32 en die BMW naast elkaar, en dan hoor je die japande commentator ‘side-by-side-oh’, dat klinkt echt heel grappig.
De BMW is gewoon de beste, geen twijfel over mogelijk!
goed gezegd Sjaak
Tiff Needell gebruikt ook de Heel and Toe techniek
Junior (BMW Liefhebber)
De integra R is gewoon een atleet op het circuit. Hou hem hoog in z’n toeren accelereer lekker uit de bocht en je merkt al gauw dat je echt met een mooi stuk techniek te maken heb. Ik zeg dit niet snel over japanse auto’s maar deze auto is toch stiekem wel een wannahave die ik wel zou willen bezitten! Naar mijn mening toch wel de beste in dit gezelschap. De BMW 130i M-sport is een rappe auto sneller als een integra op het rechte stuk maar een circuit met een hoop bochten en korte stukken dan ga ik toch echt voor de integra R. Terwijl ik eigenlijk nooit een auto verkies boven een BMW maar de 130i valt voor mij af naast een integra R wat betreft de rij eigenschappen. Maar er is nog een maar aan, voor dagelijks gebruik toch maar een 130i M-sport, en waarom? Dat antwoord is simpel, meer rij-comfort meer opties en de rustige 3.0i motor onder de kap. Maar op het circuit de integra R (heerlijk een inslaande V-tec) super om die sound te horen bij de 5000 rpm.
@ blogpolitie:

kunnen de peuters die alleen maar jammere teksten op deze blog verkondigen gewaarschuwd worden cq. gebanned ?
Ik zie er de humor nog wel van in. Zolang ze maar niet over serieus te nemen merken beginnen :-)
Junior (BMW Liefhebber)
@ Turbopaultje:

Helemaal mee eens, het blog word nog is een peuterspeelplaats!
Ik mis nog een deelnemer..de laatste auto…er staan ook 6 auto’s bij de start…wie kan mij vertellen wat voor een auto dat is?
Iedereen is gewoon jalours dat de bmw rijder het gewoon naar ze zin had en lekker beetje overstuur had..>!!! Gaat rijden nou om stoere praat of om de lol…!!! Daarom BMW filosofie is naar mijn mening het best en liever lol dan praatjes……

En iedereen met idd met ze r32 rot op met de VOLKSwagen….
LJ is idd de enige, die zilveren is de nieuwe Subaru Impreza wrx (STI?) niemand anders die dat doorheeft gehad?
btw, ik zal niemand echt bekritiseren om zn racestijl, zeker gezien het feit dat ik het nooit heb gedaan op zo’n circuit, maar ik heb een wijs man ooit horen zeggen, “don’t put the pedal down, untill you’re absolutely sure you wont have to take it off again…” Sir Jackie Stewart…
@Mpower

Je zeurt tegen Woody dat hij de specs van de honda niet goed heeft.

Voor jou de BMW130i heeft 265pk i.p.v. 258pk…
Wat een idioot in die 130i,…
@V-power

Je hebt gelijk, goed dat je me verbeterd dan :)
vond het wel een goede zaak dat Mpower me aanvulde, want ik wist niet van het bestaan van de nieuwe Integra (ook omdat ie volgens mij hier niet verkocht wordt).

@Don, hoezo idioot? Die vent kan een knap stukkie sturen hoor!
Jan-Jaap-Karel-Kees
Ja dat vind ik trouwens wel appart, dat die Impreza niet dik wint. Die werd laatste toch ofzo??
vreemd..
Wacht maar op de nieuwe Audi S3, die verslaat ze allemaal :D
Die audi is eigenlijk identiek aan de R32, alleen is die niet getuned. Als het wel zo was geweest, had ie best een goeie kans gemaakt…
Super filmpje….

Dit is idd van Best Motoring op het Tsukuba track. Deze gasten doen heel veel multitest en NEE het is geen doorgestoken kaart. Wat zouden ze daarmee bereiken? Ze zullen echt geen percentage van de winst van Honda (of wie er ook wint) krijgen ofzo. Het zijn wel echte entertainers (zoals bij Topgear), maar ze racen echt tegen elkaar.

Als je veel van hun filmpjes bekijkt zie je dat alle types en merken kunnen winnen. Niet alleen de jappen. Helaas dat er in dit filmpje geen ondertiteling zit want vaak geven ze tijdens het rijden commentaar over de auto’s e.d. Bv dat de bak niet lekker schakelt, de banden geen grip (meer) hebben, of dat er opeens iets verrot gaat waardoor er power wegvalt. Dat laatste zal denk ik bij de R32 het geval zijn geweest want die viel wel erg snel terug. En dat nu de Honda won zal idd met het gewichtsvoordeel te maken hebben gehad. Ook is het de enige auto die affabriek een LSD heeft. De Subaru reed alleen mee als cam-car. Dit zijn de specs van de autos:

Alfa 147 GTA – 3.2 liter V6 motor met 250pk, gewicht 1335kg, FWD
Audi A3 3.2 quattro – 3.2 liter V6 met 250pk, gewicht 1495kg (1525kg met DSG), 4WD (quattro)
BMW 130i – 3 liter 6 cylinder (in lijn) motor met 265pk, gewicht 1350kg, RWD
Honda Integra Type R – 2 liter 4 cylinder met 220pk, gewicht 1180kg, FWD
VW Golf V R32 – 3.2 liter V6 motor met 250pk, gewicht 1445kg (1463kg met DSG), 4WD (4-motion)

Geen van deze auto’s heeft dus een turbo of is verder getuned. Niet vreemd toch dat de Type R de overwinnen pakte….
Bij Timeattack zie je de tijden die de auto’s gereden hebben in ideale omstandigheden. Dus zonder andere auto’s op de baan. De race zelf is er puur voor de fun en die jongens hebben natuurlijk wel respect voor het materiaal.
honda heeft geluk gehad.. die bmw was veel beter
AutoLiefhebber
Had niet verwacht dat die ITR zou winnen, mjah, had eerder verwacht dat de 147 GTA zou winnen, maar ja tegenover +- 200kg moet je heel wat meer dan 40pk zetten om dat goed te maken en zeker gezien je naar mate je hoger in de PKs komt je meer PKs nodig hebt om meer snelheid te maken. Wat een heerlijk brutale wagen is dat! Remmen zijn (fabrieks af) niet zo best voor de hoeveelheid power dat hij heeft. Dat die R32 niet won verbaast me niet, een vriend van me heeft er een en ik kan nou niet zeggen dat ik echt onder de indruk was (maar dat komt waarschijnlijk omdat ik nog geen week daarvoor een testritje had gemaakt in de GTA hahah). Ben wel onder de indruk van de BMW (alhoewel ik met BMW niet zo veel heb), moet binnenkort toch maar weer eens een bezoekje maken aan de BMW dealer hier en een testritje er mee gaan maken :)

@Jan-Jaap-Karel-Kees:

Dat was een camera wagen… die deed niet mee, zie je ook aan t einde van het filmpje (staat geen lap-time bij…)
@Bouwhuus,

Sure! De ITR gaat van plaats 6 -> 1 en de BMW van plaats 1 -> 2.

Last van je ogen ofzo?
ITR : 4 cylinder met 2 liter, geen electronica zoals ESP, maar wel LSD!
de rest : 6 cylinder met 3+ liter, waarvan een paar met DSG bakken

Je kunt alles zeggen, maar dit is wel een knappe prestatie van die ITR. Zo zie je maar weer, met puur vermogen kom je er niet op een bochtig circuit.
Heb eerder al zo’n filmpje gezien toen was het een s2000 die het opnam tegen veschillende racers hij starte als laatste en kwam als eerste over de finish gewoon een geweldige combi van een goede auto en coureur.
hier hetzelfde verhaal honda begint als 1 van de laatsten en wordt ook nog winnaar ook Te gek!?!

Die alfa 3.2gta geen verkeerde auto, had meer verwacht van die R32

E-Tec
Sorry mensen,

Duitse auto’s, japanners… Ik heb er helemaal niks mee..
Geef mij maar een auto die passie, agressie en elegantie tegelijk uitstraalt..
Of je er nou alleen naar kijkt of er zelf in rijdt, Alfa doet gewoon iets met je!
geef mij maar een goede boxermotor van alfa die klinken et mooist
Een alfa V6 klinkt gwoon super en valt nerges mee te vergelijken
die alfa heeft zelfde blok als die impreza 2 liter porsche boxer moter v6
nicky gta man
ja die gta had zeker kenne winne en erna zeker die subaru ik denk dat die het snelste was maar de rest ree voor hem liete hem er niet langs wat denk je je moet 6 autos voor bij en die bmw hield iedereen op dat zag je die gta moest iedere x remme je zag ook dat toen 1 van die autos achter die gta reed die gat eenheel stuk voor hem uit ging
ik zou graag dit filmpje nog een x zien

wie o wie kan mij helpen


mvg erwin

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).