410.000 euro voor ‘VIP 1’ kenteken van de Paus

Auteur: , 8 Reacties

Zoals we weten staat de afkorting VIP voor 'very important person'. Voor velen is de Paus dan ook VIP Numero Uno. Vandaar dat op het vroegere nummerbord van Paus Johannes Paulus II de tekst 'VIP 1' te lezen viel. Dit kenteken was te koop en de in Engeland wonende miljardair, de Rus Roman Abramovich heeft 285.000 Britse pond (410.000 euro) voor het kenteken neergeteld.

Dat mensen bereid zijn grove bedragen te betalen voor zaken die met de Paus te maken hebben, dat weten we inmiddels. De Ex-Golf van Paus Benedictus XVI leverde bijna 2 ton op, maar dan moet de Paus nog wel leven, want voor een overleden Paus heeft men niet meer dan 60.000 euro over.

Ruim vier ton voor een kentekenplaat is dus nogal bizar, maar Abramovich, de eigenaar van de Britse voetbalclub Chelsea draait zijn hand niet om voor zulke bedragen. De miljardair bezit naar schatting 10,9 miljard Britse pond (15,5 miljard euro). Dit verdiende hij in de Russische oliehandel. Er is een wel een klein nadeel met zo’n herkenbaar nummerbord, want normaal gesproken hecht Abramovich erg aan zijn privacy, maar dit buitenkansje wilde hij niet laten schieten (via msn.entopic.com).

Met dank aan Willy voor de tip.8 reacties

geef je geld aan mij als je niet weet wat je ermee moet
damn..
Das bes wel bizar maar k zou wel geld uit geve aan iets anders in plaats van een zinloos nummerbord en dan nog geweest van de paus ook, GATVERDAMME!
Dat bootje van em is ook wel leuk trouwens
Als het geld nou naar de kerk gaat als goed doel mag hij van mij zoveel geld neerleggen als hij wil…
waar maken jullie je toch druk om, als je zoveel geld ebt kijk je er niet op (moest ik zoveel geld hebben zou ik iedereen in mijn straat 1miljoen euro geven behalve mijn buurman want die ergert mij al jaren)
oei, alweer een bericht over de paus :P
kan ik maar beter weer niks zeggen :P

maar ik doe het lekker-puh-uh toch :evil:
persoonlijk vind ik wel dat een kenteken leuk moet zijn
VIP 1 klinkt aardig, maar ik zou toch echt voor een andere gaan ;)
als je de mogelijkheid hebt om een kenteken te kiezen dan doe je dat naar persoonlijke smaak
als de koper van dit kenteken VIP 1 nou zo fantastisch vind dan is dat zijn probleem :P
Typisch de katholieke kerk. Nou is het maar te hopen dat de opbrengst daarvan naar de armen op deze wereldbol gaat.
En als je kijkt naar dat jacht. Dat geld wat in het mandje wordt gegooid iedere zondag (onder de noemer van onderhoud van gebouwen), gaat gewoon immer grade aus naar het persoonlijke potje van de man met de grote mijter (en dan heb ik het niet over sinterklaas).
foto van een cool kenteken (vooral als je in de sex industrie werkt, lol)

http://img96.imageshack.us/img96/6185/afbeelding206kd.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).