GX3 project is nu echt dood

Auteur: , 10 Reacties

Tenminste, als we Bloomberg mogen geloven. Het GX3 project, een open driewieler van Volkswagen, zou gestopt zijn vanwege "legal issues". VW zou angst hebben voor toekomstige rechtszaken die te maken hebben met het design. Ook zou de prijs van de GX3 te hoog worden voor de doelgroep...

Met het design zal men waarschijnlijk bedoelen dat de wagen onveilig kan zijn, en zeker voor Amerikanen;) Het project was trouwens al onzeker, we schreven 2 maanden geleden ook reeds over twijfels mbt de techniek en de interesse uit de markt.

Misschien dat de SUB3Wheeler uitkomst kan bieden voor allen die interesse hadden in de GX3? Deze driewieler is gemaakt door een aantal ex-GM en ex-Renault designers… da’s toevallig! (via jalopnik.com)10 reacties

Heel erg jammer . . . leuker ding dan de Atom bv . . .
Waarom gaan ze de “scooter” niet produceren. Dan zit je droog en ding zag er nog leuk uit ook……Ruud ter Weijden liet hem destijds zien en trok bij het dichtdoen van de vleugeldeur de lus van de deur af.
@dink
Leuker dan een Atom? You must be kiddin’
nee idd een atom is stukken vetter
De Atom is bruter, maar ik vindt deze mooier. Ik vindt het echt jammer dat het niet doorgaat, maar het verbaasd me niet zo. Het lijkt me totaal niet rendabel. Dat het op het punt van veiligheid stukloopt vind ik wat vreemd, er bestaan thans nog een paar van dat soort mini-racewagentjes.

@ 3s, wat is die “scooter” dan wel?
onveilig? je gaat toch ook niet klagen over hoe dood je bent als je chrasht met je moter, trouwens dit is veiliger en beter om er met 2in/op te zitten
zonde zonde zonde……..
“De Atom is bruter, maar ik vindt deze mooier.”

Precies . . . al die pk’s doen me niet zoveel.

De Atom is mij te Transformers.
Volgens autoweek is VW voornamelijk bang voor schadeclaims van de Amerikanen. Naar mijn idee best een goed mogelijke verklaring, aangezien het rechtssysteem daar anders is en je om allerlei redenen zo een rechtzaak aan je broek kunt krijgen.
Ze zijn de dupe door hun eigen systeem.

http://msn.autoweek.nl/newsdisp.php?ID=5047&cache=no
Spijtig het kon nochtans een leuk machientje kunnen zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).