TVR Cerbera met 1000pk

Auteur: , 28 Reacties

De TVR Cerbera heeft standaard een 4.5 liter V8 met 420pk, maar er is al ruim 2 jaar sprake van een TVR Cerbera met 1000pk. Dit hobbyproject van een enthousiaste Cerbera-eigenaar lijkt nu eindelijk realiteit te worden... De motor is daarbij uitgeboord naar 6 liter en krijgt versterking van een supercharger!

A centrifugal supercharger supplies the forced induction with a maximum boost of 38psi, although in this application it will be set at 28psi. For just that extra tiuckle of boost, it also boasts NOS induction intake cooling and dual-stage methanol/alcohol injection as well as a charge-cooled intake system. Shovelling fuel into this hungry beast will be achieved utilising a 16-injector dual stage fuel system, fired by a race-specification ignition system using a high-power coil and reserve coil per cylinder.

Het gewicht van de TVR Cerbera was al extreem laag (1100kg). Maar de Phoenix moet uiteindelijk op zo’n 900kg uitkomen… De geschatte topsnelheid zal daardoor rond de 400km/u liggen!

Het lijkt dat we niet lang meer hoeven te wachten op de TVR Phoenix.
De stand van zaken op dit moment:
* Body development complete
* Engine development complete
* Engine build in progress
* Engine on dyno testing very soon

Je kunt het project volgen op een zeer strakke website die daarvoor speciaal is ingericht: tvrphoenix.com.

Met dank aan Dink voor de tip!28 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Weer zoon onnodig bak!
over de motor: het is een Flatplane V8 en wat dat nou weer is kun je lezen via http://en.wikipedia.org/wiki/V8#Cross-plane_and_flat-plane
Damnnn! Monster power gepaard met Monster LoooK !
met nos kan mijn panda ook 1000 pk krijgen, dat kan iedereen, doe een zonder!!
een monster…en een rijdende doodskist
Dit project loopt al een tijdje . . . niemand weet hoe hoog het realiteitsgehalte is. Fos duurt niet lang meer . . . we zullen het snel te weten komen. Gaat er iemand? Neem dan je camera mee en schiet er een paar voor follow-up post. :)
Complimenten aan deze doe het zelver,ik hoop dat mevrouw en meneer goed verzekerd zijn,danwel een cursusje verhoogde rijvaardigheid hebben gevolgd !
@Renaultfan: Dat cursusje heb je al bij een “gewone” TVR nodig.

Ik hoop alleen dat de TVR fabriek het overleeft voordat dit projectje ten einde loopt. Kunnen we er nog een produktieversie van maken…
Dit project staat helemaal los van TVR zelf.
Deze enthousiast werkt samen met: Austec Racing en Carbontech Design . . .
klinkt lekker zoveel pk’s in een TVR :)
nu TVR weet dat het dus mogelijk is zouden ze dan ook een Veyron-killer gaan proberen te maken? :P
als je de cilinders uitboort worden ze natuurlijk al zwakker en dan bouwen ze ook nog zon zieke supercharger erop én nos én alcohol… ik denk niet dat deze motor het lang zal houden, in tegenstelling tot de w16 van bugatti
@tim: ik denk dat je er nog maar eens wat meer over moet lezen want je hebt het niet helemaal begrepen.
Hahaha!! AU!!
Een ziekelijk stukje huisvleit wordt hier tentoongespreid, diep respect. Volgens mij worden zo’n beetje alle mogelijkheden om meer power te krijgen aangegrepen (zal een lekker klusje die ECU op orde te krijgen denk ik :) ).

Die site liep bij mij niet goed, dus ik vraag mij af: is dit een particulier?! In dat geval zit de liefde voor techniek wel héél diep… ik hoop dat de boel op de weg te houden is (TVR was zowieso al berucht wat dat betreft).
Dat wordt dan ook een concurrent van die TVR Cerbera Speed 12. Echt zeer bruut!
Echt een heel vette auto, ik vind TVR sowieso een van de leukere merken, vooral omdat ze nog niet in handen zijn van een groot concern, maar ook omdat ze hardcore auto’s bouwen zonder onzinnige systemen erin. Ik vind de auto zelf er ook heel erg bruut uit zien, om nou te zeggen “mooi” gaat me wat ver. Ik ben benieuwd hoe zo’n auto rijdt op die snelheden.
” . . . een concurrent van die TVR Cerbera Speed 12″

Nee hoor, dat is een racer. Dit is een dragster.
Eindelijk alles rustig op mijn eigen computer kunnen bekijken… wat een monsterlijke machine zeg. Woorden schieten te kort (jaja, ik hou van techniek).

De eigenaar van dit geweld moet echt een diepgewortelde liefde hebben voor auto’s en techniek. En een adrenalineverslaving :) Dit heeft in mijn ogen meer te maken met autobouw (op ingenieursniveau wel te verstaan) dan met autotuning. Alleen al na het zien van de enorme lijst modificaties (zelfs zonder dat ik het vermogen had geweten) had ik niet verwacht dat het zowel streetlegal als betrouwbaar (niet na elke 750km reviseren) is.

Hoewel de gebruikte Flatpane krukas, zoals W0o0Dy eerder al aangaf, een beproefd concept is (Cosworth gebruikte deze krukas-configuratie vanaf 1967 in hun veelgebruikte DFV Formule 1 motoren, waarvan de laatsten meer dan 500 ongeblazen Pk’s gaven), vind ik het een geweldige prestatie als die ze 1000 Pk practisch mogelijk maken. Als het niet lukt zal het in ieder geval niet aan de voorbereiding liggen denk ik… wat een spullen :) (en wat een body!).

ohja… gaat dit over hetzelfde? http://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?f=6&h=&t=234095

@Appeltje: dit is geen project (of toekomstig productiemodel) van TVR, dit is een privéproject.
@KeeZ, ik weet dat het een privéproject is, misschien had ik iets anders gesuggereerd in mijn vorige reactie. Echt leuk dat mensen zoveel over hebben voor zo’n creatie, stiekempjes is het ook een droom van mij om aan een auto te klussen. Maar ja, ik heb er geen verstand van en mijn studie is in een andere richting (Scheikunde).
Mijn fout, ik had het even verkeerd opgevat!

No offence…
900 kilo en 1000 pktjes… deze auto heeft nog wielspin de 5e versnelling!!
Ben benieuwd wat voor 0-100 / 0-200! Zoals gebruikelijk zal alles naar de achterwielen gestuurd worden neem in aan!!
Zullen behoorlijke brede slofjes onder staan!
op de site staat dat ze uit gaan van 0-160 in 4,5 seconden…… da’s best vlot, zeg maar….
KeeZ: SXS is al een jaar of twee met dit project bezig . . . Ik heb nog geen motorblok gezien . . . de voorkant spat uit elkaar bij 300+ kmh volgens mij . . . maar ik ben geen expert . . .

1000 pk op de achterbanden: probeer maar eens van de plek te komen en dan nog een goede tijd neer te zetten . . . Maar wat ik al zei: ’t is een soort streetdragster.
Ja inderdaad… ik had zowieso al een tijdje het idee, dat de tegenwoordig 0-100 sprint vooral nog van de banden afhangt.

Persoonlijk denk ik ook dat dit project wat hooggegrepen is, afgezien van eerdergenoemde moeilijkheden zul je inderdaad ook een knappe koppeling moeten hebben als je géén dragster wil hebben… dromers en pioniers zullen er altijd blijven.
Wel koel dat jullie er zo over en ik ben het met appeltje eens dat TVR echt altijd koele dingen heeft, met af en toe uitzondering van mooi..
echt een heel koel project, en die gozer is er zeker nog neit klaar mee, om de ideale instellingen te krijgen.
william thomas degens
zou dat motortje ook in mijn TVR V8S passen? ik vind hem nu al duivels vet
Geweldig project.
Alleen jammer dat je bijna alleen maar bij dit projecten de Water/Methanol Injectie tegenkomt terwijl het eigenlijk gewoon standaard op alle auto’s zou moeten zitten.
Vooral de modernere turbo-diesels zouden het moeten krijgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).