Cabrio-prijzen zijn weer stijgende

Auteur: , 5 Reacties

Beleggingstip op autoblog: koop een cabrio als het koud is! En verkoop em als het warm is;) De prijzen voor de dakloze variant zijn sinds de aankondiging van een aanhoudende hittegolf in Nederland explosief gestegen. Op Speurders.nl schijnt massaal te worden gezocht naar cabrio’s, de vraagprijs van een cabrio ligt momenteel gemiddeld op 19.500,- euro ten op zichte van een gemiddeld bedrag van 18.575 euro in de afgelopen weken. Dat is een stijging van bijna 1000,- euro gestegen door het mooie weer...

Sinds de aankondiging van de hittegolf in Nederland van afgelopen woensdag, neemt het aantal aangeboden cabrio’s op Speurders.nl aanzienlijk af. De prijs van een gemiddelde cabrio is echter sinds deze week relatief een stuk hoger dan normaal. “Blijkbaar kunnen verkopers op dit moment door de grote vraag naar cabrio’s meer geld vragen voor hun open auto”, aldus Michiel van der Meer, directeur van Speurders.nl.

Uit cijfers van het centraal bureau van de statistiek blijkt dat de populariteit van de cabrio sinds 1999 stijgende is. In de zomermaanden is er altijd een piek te zien in de verkoop van cabrio’s. Meest populair zijn momenteel de Golf cabrio, de BMW 3-serie cabrio en de Renault Mégane cabrio.5 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
We zijn ook een stel watjes met z’n allen eigenlijk. Net als een jaar of twee terug toen iedereen ineens massaal airco’s ging kopen omdat het even een beetje warm was. Dat je er de overige 360 dagen in het jaar weinig aan hebt maakt blijkbaar niet uit.

Maar ik zeg verder niks want ik rij sinds mei ook een cabrio :-) – al was de temperatuur daar geen beweegreden voor.
ik distantieer mij van de term watje! ;-)

Waarschijnlijk zien mensen anderen met hun leuke cabrio rijden en breeduit genieten en denken: “Wil ik ooook!”

p.s met 30 graden of meer is het in het nederlandse verkeer al snel erg heet in je cabrio.
Dat is zeker waar. Daar zijn de impuls-kopers de afgelopen week achtergekomen, en als het straks weer de hele tijd regent doen ze die auto’s allemaal weer weg. Dus zoek je een goedkope cabrio, wacht even tot september. :wink:
http://www.mijnalbum.nl/Foto=OYSOMWYE

Voor mij hoeft ’t geen supermooi weer te zijn om open te rijden . . . TR4 hier. De kap ging er pas op toen ’t echt ging regenen.

Same here:

http://www.klassiekerrally.nl/toonfotos/resize.asp?path=c:/upload/klassiekerrally/dinkel/tr6/Dink_3958.jpg&width=600
Als het zo zit, doe ik de mijne ook weg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).