Videotime: Porsche dagen Zandvoort 2006

Auteur: , 42 Reacties

Vanaf afgelopen vrijdag tot en met vandaag zijn de All Dutch Porsche Zandvoort Days. Het is het grootste Porsche-evenement van Nederland en dat leek ons wel een goede reden om even te gaan kijken. Daarnaast was het erg lekker weer en dan is een dagje Zandvoort geen straf! Uiteraard was de videocamera mee en we hebben een compilatie...

Wat kun je o.a. verwachten?
De CR42 van 9ff, een tweetal Carrera GT’s en heel heel veel elfjes…42 reacties

goed dat jullie het zeggen! dan gai k vandaag nog ff langs ;) (woon in zandvoort)
Zeer mooi filmpje, alleen is het beeldformaat een beetje vreemd, het lijkt net alsof er een stukje beeld van de boven of onderkant af is gevallen. (Vooral in het begin, als die auto’s in het paddock gefilmd worden lijkt dat zo)
leuk zo’n video! Maar waarom laten ze in hemelsnaam die Cayenne ook de baan op? Ten eerste is de auto totaal niet geschikt voor zoiets en ten tweede als je naar de lijnen kijkt die de mensen in zo’n Cayenne rijden dan zie je dat ze eerst maar eens een cursus moeten volgen en het dan nog maar eens moeten proberen…..

Ook opvallend…. de “entry speed” van de 356 t.o.v. de 911jes….. kunnen die lui in de 911 niet rijden of durven die lui in de 356 zoveel? Of ligt het aan de auto?
Prima filmpje. Alleen dat overzicht van die wagens in het paddock gaat zo langzaam.
Mijn broer was die vrijdag bij de slipschool op Zandvoort en heeft ook heel veel mooie foto’s gemaakt.
Leuk filmpje! Maar even heel iets anders. Wat is dat clubliedje wat je op de achtergrond draait? Zou je even kunnen mailen wat de titel is.

Alvast bedankt!!
Ergens op 3/4 van t filmpje (dr staat jammergenoeg geen tijd bij) Rijdt echt zo’n hele mooie oude auto uit de pits, maar als ik dat kenteken (60-57-NF) invoer bij t RDW dan staat er dat het een Volkswagen is… Is het dus een replica, of heeft de RDW zn zaakjes weer niet goed op orde?
@Franq: Eigengemaakte breedbeeld. Was nodig i.v.m. twee cameramensen met verschillende apect ratio.

@Wo0ody: Tja, een Cayenne is uiteindelijk ook een Porsche, dus die mag ook de baan op. De Cayenne is op zo’n dag net als Edwin de Roy van Zuydewijn die naast de echte prinsjes op het bordes mocht naast de koningin :)
Ja,daar ben ik ook wel benieuwd naar,de titel van het nummer op de achtergrond.
@sacha: O ok, ja het viel me ook al op dat er 2 cameramensen waren:-P Dat vind ik dan wel professioneel gedaan.
De enige porsche die ik mooi vind is de carrera gt. Met viva italia was die carrera gt der ook (die witte(wel lelijke kleur voor zo’n auto) maar dat kan ik nog wel hebben dat die op het circuit rijd ook al is het geen italiaan maar toen reed er ook een cayenne over, dat slaat nou echt nergens op want carrera gt had kwa uitstraling en snelheden een italiaan kunnen zijn maar cayenne toch echt NIET.
@autofreak, heb de Cayenne ook tijdens Viva Italia gezien, en moet eerlijk zeggen okee, hij hoorde er niet bij, maar ik vond het wel zeer indrukwekkend wat ie allemaal kon met die bak…..hij ging toch ongehoord hard de GT bocht uit, wat menigéén met een Ferrari/Maserati/Lamborghini niet lukte cq durfde…
Autovisie heeft eens een proef gedaan met een 996 (d8 ik) en een Cayenne. Helaas weet ik de uitvoeringen van die auto’s niet meer, maar neem even aan dat het beide de basisuitvoeringen waren. Die Cayenne reed wel mooi even de 996 op Zandvoort ! qua rondetijden van de baan. Dus zo vreemd vind ik het niet dat zo’n Cayenne daar rijdt. Je kunt je natuurlijk afvragen ofdat het een “echte” Porsche is, naar mijn mening niet….
Nouja, een Cayenne die een 996 eruit rijdt? Kan wel maar dan zit er een goeie rijder in de Cayenne en een vrouw in de 996. Rijdt trouwens ook een Lotus Elise rond, halverwege. Maar mooi filmpje!
kwam er nu geen groene lotus elise voor in het filmpje?

wel een mooie compilatie, en altijd leuk dat er mensen met een Cayenne meedoen :-)
Wel te hopen dat ze genoeg brandstof bij hebben :-p
@Franqie: Ik denk dat je met de mooie Porsche die donkerblauwe 365 speedster Replica bedoeld. Ze worden gebouwd op een Kever chassis, dus zal de wagen officieel nog een Volkswagen zijn.
Ik heb hem ook meteen gezien, en was een beetje verwonderd dat replicas zijn toegelaten. Het is een zogenaamde ‘Californian’ die niet getrouw is aan het originaal, en uitgeklopte kassen heeft. Ik heb op na een beetje zoeken een webpagina gevonden over deze wagen.

http://www.speedster-club.nl/leden/cortiele/cortiele.html
@ marco als je uit de bocht vliegt met je lambo/massa/ferrari licht je voorkant er zoizo af en misschien wel meer, en als je met je cayenne der af vliegt rij je gewoon door en een cayenne is iets minder kostbaar
@Pieter-Jan: Dat verbaast mij dan ook, dat er replica’s mogen rijden. Maar niettemin vind ik dat wel een erg mooie replica.
zo was wel lache alleen de opkomst was zeer matig vond ik zelf als er 12 carrera gt’s in nederland verkocht zijn en er komen er maar 2
ik ben allebei de dagen geweest en het was wel weer een succes opzich
@woody: Natuurlijk doen er ook Cayennes mee !!! Ik vind de Cayenne de mooiste Porsche trouwens en hij is absoluut niet minder dan de andere Porsches; een Cayenne Turbo is al sneller dan een gewone Boxster (een Boxster reed ook in het filmpje en daar heb je dan geen commentaar op?) en dat is zeer speciaal voor een terreinwagen.
Er reden ook veel oudere porsches in, vind je dat dan ook overdreven omdat die het niet aankunnen tegen een carrera GT misschien ?
Echt een belachelijke opmerking die van jou hoor.
@Laurens: Ik vind de Cayenne ook een mooie auto en op een Porsche dag mag deze natuurlijk niet ontbreken, maar ik ben het wel met Woody eens dat de Cayenne niet écht op het circuit thuis hoort. Aan de andere kant kan ik het me ook wel weer voorstellen dat de Cayenne rijders het ook wel eens lekker vinden om het gas legaal even flink in te trappen, vandaar dat we het maar gedogen. ;)
Een Cayenne die een Boxster eruit rijdt? Dream on, zelfs de Turbo S maakt denk ik weinig kans tegen een Boxster, maar dan moet er wel iemand in die Boxster rijden die het een beetje kan. Anders is het niet de auto maar (het gebrek aan talent/moed van) de coureur die voor de slechte ronde tijd zorgt.

Qua acceleratie zijn alleen de Cayenne Turbo en de Turbo S sneller dan de Boxster maar bij ieder rempunt en bocht knalt de Boxster er langs want die auto is maar iets meer dan 50% van het gewicht.

Een Cayenne is zwaar, heeft een slechte balans (in vergelijking tot een sportwagen), helt over in de bochten en de banden zijn maar 3 cm breder dan bij een Boxster. Dat maak je met 4wielaandrijving echt niet goed.
hebben jullie (autoblog) zelf een porsche gereden?
Kleine aanvulling…. als een Boxster en een Cayenne beide een paar rondjes circuit doen…..

Ik vind de Cayenne helemaal geen echte Porsche. Porsche maakt sportwagens en de Cayenne is eigenlijk een Touareq met een Porsche body en een Porsche motor en wat andere onderdelen van Porsche…..

En daarbij geen enkele (geen enkele productie) SUV is geschikt voor circuit werk….
@ donny, Bas & W0o0dy:

Het klopt dat autovisie een test heeft gedaan met de Porsche Cayenne Turbo (geen S) tegen een 996 (ook geen S). Grappig zelfs, want de test was ook nog eens op het circuit van zandvoort gedaan als ik het me goed herinner. In die test won de Cayenne van de 996 met 1 of 2 seconden per ronde (weet niet meer exact, maar weet zeker dattie won)! Ik durf niet meer te zeggen wie de beide auto’s bestuurde (of dat het de zelfde persoon was die ze om de beurt reed).

Conclusie was dat de Cayenne toch echt sneller was. Hoewel er bij aangetekent dient te worden dat de remmen na 3 ronden vol gassen op zandvoort wel bijna in de fik vlogen en de Cayenne het dus uiteindelijk wel zou moeten afleggen.

Ik was op dat moment ook helemaal van mn stuk toen ik het las (was toen nog beetje tegen de Cayenne) en baalde ook flink van de uitkomst van de test. Maar heb in de tijd dat de Cayenne er is steeds meer liefde voor de auto gekregen. Wat een prestatie om zo’n SUV zo bruut te laten zijn!!
@W0o0dy
…geen enkele (geen enkele productie) SUV is geschikt …
heel subtiel gezegd ;-)
daar is niets over te vinden met google……. Betwijfel of het een eerlijke race was. Ja de Turbo S heeft veel power, maar met vergelijkbare banden en twee goede coureurs…………. geloof het pas als ik het zie (en dan nog zal ik denken dat het gefixed is…)
video van een Cayenne die een 996 (denk ik) weet voor te blijven op het circuit

http://www.youtube.com/watch?v=IQPNiAB6xbM&search=cayenne
Ik heb ook op Google gezocht of ik info over het artikel kon vinden, maar dit was helaas ook zo niet te vinden. Toch durf ik er mijn voor door het vuur te steken dat tijdens die test daadwerkelijk de Cayenne sneller was dan de 996 (met uiteraard mijn aantekening dat na een paar ronden de Cayenne door fading van de remmen niet meer zal kunnen meekomen).

Indien je het echt niet gelooft mag je wat mij betreft autovisie erover bellen.

Ondertussen zal ik informeren of vriend van me die AV nog heeft liggen, dan stuur ik em op, :)
P.S.: Wel mooi filmpje woody, :D
Gemballa Cayenne GT600- test door een autstralisch programma

http://www.youtube.com/watch?v=mQHNAm7ZySI

En een nederlandse Cayenne turbo op de Nurnburgring die zijn best doet. (alleen komt ie niet echt dichterbij een aantal auto’s (ik meen een Audi A3 te herkennen) en wordt volledig zoek gereden door een 911 Gt2/3)
Maar voor de fans waarschijnlijk wel aardig en voor mij het teken dat de Cayenne het moeilijk heeft op een circuit.

http://www.youtube.com/watch?v=ecEHqEvDeyU
Weet niemand de titel/artiest van het nummer?
De cayenne was daad werkelijk sneller dan een 996
Kinderen toch, waarom al die aandacht voor dat veredelde kartcircuit? Je had dit weekend in frankrijk moeten zijn bij Le Mans Classic! Alle extreme race-porsches van heden en verleden in actie, en dan niet zo lafjes een rondje over zandvoort, maar gewoon keihard planken!
Bovendien is het filmpje naaiend veel bewogen en daardoor helaas slecht
@franqui
Is een replica, kijk bijvoorbeeld naar het keverstuur…
@Bursch: Natuurlijk zaten wij ook erg graag in Frankrijk, maar Zandvoort kwam “logistiek” net even iets beter uit en dan moet je keuzes maken. Daarbij is het natuurlijk gaaf dat er ook op eigen bodem dit soort evenementen worden georganiseerd. Weliswaar van een heel ander niveau dan Le Mans Classic, maar ik zou het toch jammer vinden wanneer dit soort evenementen van eigen bodem zouden verdwijnen (bijvoorbeeld omdat we ze niet groots genoeg vinden).

Wat dat filmen betreft, schamen wij ons niet om te zeggen dat Autoblog een uit de hand gelopen hobby is, waarbij wij onze grenzen steeds weer iets verleggen en de lat voor ons zelf steeds iets hoger leggen. Het medium video is redelijk nieuw voor ons. Helaas kunnen wij geen blik professionele cameramensen open trekken, maar we leren ieder dag en proberen het steeds iets beter te doen. Gun ons die tijd. ;)
super filmpje over het ” ALL DUTCH PORSCHE weekend”
heb me zelf nog zien rijden !!!!!!!! beetje aan het einde.
wat bertef die cayenne die de boxsters eruit reed ? misschien op het rechte stuk. (hahaha)
maar in de bochten waren de boxsters ontketend, menig 911 had het nakijken in de bochten.
ík heb een super dag gehad.
@Jan Willem, Sander, Duvel: “Klatsch! – Oh boy” ;)
@dennis
Ik heb nog een keer gekeken, en het valt eigenlijk nog best mee met het schudden van het filmpie. In ieder geval mooie sound op de die GT!
Al die vreemde porsches kwam omdat er ook porsche tour tocht was met zieke kinderen kijk even op http://www.gelukenvrijheid.nl veel foto’s en het was trouwens een geweldige dag…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).