Video: BMW parkeert zichzelf in de garage

Auteur: , 29 Reacties

Auto's die zichzelf achteruit in een parkeervak sturen kennen we inmiddels en hoewel het meer van hetzelfde is, had ik een auto die zichzelf in een krappe garage wurmt, nog niet gezien. BMW heeft hiervoor technologie ontwikkelt en zegt deze binnen drie jaar te kunnen leveren. Het systeem werkt uiterst simpel. Stop voor de garagedeur, stap uit, druk op de afstandsbediening.

Het systeem (remote park assist) werkt met een reflecterende lens die aan de muur in de garage moet worden bevestigd. Een kleine videocamera achter de voorruit meet de afstand en berekend de hoek van de auto ten opzichte van de lens. Het systeem neemt genoegen met 20 centimeter vrije ruimte links en rechts van de auto.

Zie hier een korte demonstratie:

UPDATE 2007: zie ook een artikel op timesonline.co.uk.29 reacties

hmm wel erg krap, hopen voor die vent dat die bmw ook uit zichzelf uitparkeert =D
Zou dat ook langs de gracht in Amsterdam werken? Hehehe……
Erg leuke vinding van onze vrienden uit Beieren.


Alleen de vinding lijkt mij enigzins nutteloos als:

A. De garagedeur handmatig open gemaakt moet worden.
B. Men zelf de wagen uit de garage moet halen, dan worden benodigde 20 vrije centimeters ineens je vijand.
Das wat voor me opa die durft niet te parkeren (en rijd ook 90 op de snelweg denk :P )
wat zou de verzekeringsmaatschappij hiervan denken als je op deze wijze schade rijdt?
Wat een vernuft, hopelijk gaat het ook achteruit zo. Waar is de bestuurder over 10 jaar?
@ HJ Malone,

leuke vinding ja, en

A: Iemand die op een 7 (of 5,3) zo een dure optie (9/10) neemt, heeft (9/10) een automatische poort. Indien niet ben ik zeker dat zo’n poort minder kost dan de optie van bmw en dus overweegbaar.
B: Het filmpje toont aan dat er geen plaats meer is om de deuren te openen. Dus kan je er van uit gaan dat de wagen hetzelfde traject achteruit zal rijden (zo dom zijn die duitsers nu ook niet hé).
C: Prachtig idee. Nu kunnen alle vrouwen parkeren in een nogal krappe garage.
de prius kan ook zichzelf in een parkeerplaats sturen tussen twee auto’s (voor en achter een) maar de bestuurder moet er dan wel nog inzitten
dit systeem werkt echter niet als de parkeerplaats te krap is, dan moet je het nog wel volledig zelf doen

in dit filmpje is het echt wel krap, knap van bmw dus
kun je niet beter een iets grotere grage laten maken (of een kleiner auto kopen)
kun je wel zelf je garage inrijden
De volgende stap is dan natuurlijk: “KITT, meet me in front of the house”
ja als nu zijn batterijtje van zijn afstandsbediening leeg is, hoe gaat hij er dan ingeraken
ik zeg, kruis de optie “schuifdak” maar aan en altijd open doen voordat je de auto binnen zet, hahaha
En wat doe je als het slecht weer is? Dan wil je toch in en uitstappen in je garage. Daarvoor is je garage toch onder andere ook voor bedoeld? Voor dit systeem zul je dus een overkapping voor je garage moeten maken wil je het mooi laten werken.
Plus is wel dat het veel ruimte scheelt, maar aan de andere kant zullen mensen die de auto kunnen aanschaffen ook wel geld hebben om een fatsoenlijke garage te bouwen, tenzij je in de stad woont en je de mogelijkheid niet hebt.
Dit systeem voor alle auto’s binnen een grote autogarage lijkt me wel erg efficiënt. Scheelt boel ruimte en stuk goedkoper dan andere oplossingen.
gewoon een grotere garage kopen ;)
is veel makkelijker :)
Leuk systeem, alleen jammer dat het met een spiegeltje werkt. Dat betekend namelijk dat het niet in een parkeer garage of zo werkt, alleen thuis.

Waarom gebruikt die Beemer zijn parkeer sensoren niet gewoon? Dan heeft ie toch ook “zicht” op de muur voor zich, en ziet ie tenminste ook de fiets van zoon/dochter lief die er normaal nooit staat.

Kortom een leuk idee, maar een rare invulling.
Gewoon een grotere garage bouwen :). Toch veel leuker om ze mooi ruim te hebben staan.

Leuk als het regent…
Nutteloos.
hardstikke nutteloos. Als je goed kijkt zie je dat er niks op de plek waar de auto komt te staan of ernaast ligt. je kan op zoon manier net zo goed zelf inparkeren.
Jezus wat een gezeik hier allemaal.
Nu is BMW eens de eerste met iets, en dan zeiken jullie allemaal over kleine dingen zoals “wat doe je nu als het regent” en “er is geen plaats meer aan uit te stappen” ook een leuke “wat als zn batterijen op zijn”

Als het regent ga je maar binnen staan en druk je dan op die knop. Als er geen plaats meer is koop je een grotere garage. Als de batterijen opzijn vervang je die even snel dmv reserve die een slim iemand altijd bijheeft.

WTF Kan BMW daar nu aan doen? Is dat hun probleem? Nee!

Dit is gewoon de eerste stap naar het automatisch parkeren, en het enige wat jullie doen is zeuren over dingen die eigelijk niet belangrijk zijn.
Kost wel allemaal erg veel tijd lijkt me..
Filmpje niet gekeken ofzo Turbo? Auto rijdt er in een paar seconden in ;)
Mooi, maar… de wagen staat recht voor de garage en moet alleen maar rechtdoor naar binnen rijden, makkelijk hoor.

Wat als de wagen aan de ander kant van de garage staat ? of bv. : Poort is dicht, je plaatst de wagen voor de plek waar hij moet binnenrijden, poort open, sh*t, de andere auto staat daar al ! Wat nu, zal hij eerst achteruit rijden? Dat zou ik wel eens willen zien.
Ik wordt altijd een beetje angstig van zulke ontwikkelingen.. Ben echt bang dat we in de toekomst niet eens meer auto kunnen rijden als ik zoiets zie… :(
Het is wle slim gemaakt maar als het altijd handig is betwijfel ik…..??
Maar dat zullen we wel zien…
Ik denk dat je wel enigzins recht voor de spiegel moet staan, kleine afwijkingen kan die waarschijnlijk wel corrigeren.

Zelf woon ik in een oud huis met een garage die in 1928 gebouwd is, dus berekend op de auto’s die toen gebouwd werden…. (hadden ze toen al auto’s zoals wij die nu kennen?). Helaas redelijk smal en er zou net een auto in passen, uit en instappen lukt dan eigenlijk net niet. Vergroten is geen optie, aan de ene kant ruzie met de buurman ivm zijn garage en aan de andere kant ruzie met mijn vrouw over haar border :-) Dit zou het perfecte systeem voor mij zijn! Achteruit eruit rijden lukt denk ik wel, gewoon parkeersensoren gebruiken en de afstand vd spiegel meten.
Om even een einde aan al het gezeik hier te maken: de bmw maakt uiteraard ook gebruik van sensoren om obstakels te kunnen ontwijken.
Als de auto niet perfect recht voor de parkeerplaats staat, zal hij zelfs een paar keer heen en weer steken totdat hij precies recht voor de spiegel staat.

BMW denkt heus wel verder dan jullie tesamen ooit zullen doen, dus ga er maar vanuit dat aan alle kleine dingen is gedacht.
Als jullie nu gewoon even verder gelezen hadden….

The parking system is very straightforward to operate, said Raymond Freymann, managing director of BMW group research and technology.

“You just press a button,” Freymann said. “It is something simple, but something that is really smart.”

The company says the technology will be available within three years.

Setting up the parking system involves placing a reflective lens against the wall of at the head of the parking space. A miniature video camera on the car’s front windshield measures the distance and angle of the car relative to the lens, while the sensor assumes there is a minimum distance of about 8 inches to the left and right sides of the car.

The car calculates the trajectory, activating the gas pedal and turning the steering wheel accordingly.

The system is largely an add-on to the other sensor technologies offered in recent BMW models, Freymann said.

For instance, some BMWs have distance-control sensors that help guide parking by emitting audible signals when the car approaches objects to the side or back of the vehicle. In the robotically controlled parking system, these same sensors apply the brakes when objects are detected around or along the car’s trajectory.

“(Most) of the components of the 7 Series are already there,” Freymann said.
Wat hou ik toch van BMW.
Ze komen steeds met nieuwe dingen.
De afstanfs bediening van een bmw kan niet leeg zijn want hij laat zichzelf op en anders pak je de reserve sleutels ” what ever ”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).