V12 SUV

Auteur: , 32 Reacties

Als je aan mij zou vragen om alle 12 cylinder SUVs op te sommen die seriematig geleverd worden/werden dan zou ik enkel de Lamborghini LM002 en de Spyker Peking-to-Paris kunnen noemen. De eerste wordt niet meer gemaakt, en de tweede moet nog in productie gaan. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de knutselprojecten van deze of gene tunert...

Denk aan Brabus G V12 (2) die ter ere van het 25 jarige jubileum van de Mercedes-Benz G-Klasse door Brabus aan de wereld is geschonken. De AMG versie is al knettergek, maar Brabus moest er nog een schepje bovenop doen met 125 meer peekaas, en 300 meer koppel-newton-meters. Overigens is voor de echt rijke Arabieren ook een niet-officiële G65 te bestellen bij AMG.

Brabus G V12

Brabus produceerde ook de ML V12, die daarmee meteen het snelheidsrecord voor luxe terreinauto’s van het Guiness Book of Records veilig stelde. Maar dat is niet echt een verrassing, want Brabus stopt de V12 zelfs in je Smart (of motorzaag) als je er maar genoeg voor betaalt.

Brabus ML V12

Maar het is natuurlijk niet alleen Stuttgart/Bottrop die over de top gaat. De M-divisie van BMW kan er ook wat van. Aan de ene kant puriteins zwammen over een M7 die niet in het gamma zou passen, maar ondertussen wel stiekum een BMW X5 Le Mans versie in elkaar schroeven.

BMW X5 Le Mans

Ook Land-Rover roert zijn staart. De marketing en sales afdeling zeuren al maanden bij de werkplaats om een versie van de Range Rover met de Aston Martin V12 motor. En waarom ook niet?! Die motor ligt op de plank, en de moderne kak-huisvrouw wil ook wel eens winnen met een stoplicht-sprintje. Bovendien bespaart een Range-Rover V12 ons de schande van een Aston-Martin SUV.

Range Rover V12?

Ondertussen worden we in onzekerheid gehouden omtrend een mogelijke Lamborghini LM002 opvolger in de vorm van een LM00X. Of het zover zal komen weet ik niet, maar tot die tijd moeten we het doen met de enige echte V12 SUV, die helaas niet meer gemaakt wordt. Maar nog wel als tweede-handsje te krijgen is.

Lamborghini LM002

Verder zal het ons (van Autoblog) benieuwen wanneer we de uitnodiging van Victor Müller persoonlijk (ah toe, we zijn altijd positief over je auto’s) zullen krijgen voor een proefrit in de enige echte SUV van ‘s Neerlandsch bodem: De Spyker SSUV. Tot die tijd moeten we het doen met de plaatjes van de mock-up die in Genève is gepresenteerd.

Spyker Peking to Paris

Anyway, de reden dat ik dit stukje typ is omdat wij (van Autoblog) vandaag kennis hebben gemaakt met die andere seriematig geproduceerde 12 cylinder SUV: Volgens mij de enige 12 cylinder die momenteel seriematig aangeboden wordt. Wij zullen daar op korte termijn een verslagje van publiceren. De grote verrassing voor mij was de herkomst van deze SUV. Raden naar het merk/model kan zoals altijd in de comments. Plaatjes en video’s volgen later…32 reacties

Een Kia Sorento V12 SUV?
Bijna, de Chevrolet (Lada) Niva Startech V12…
zijn wij niet op zoek naar de volkswagen touareg met w12 motor.
vØlvØ frǽk
geen XC90 V12 ????
achjah ook met een V8 kom je al een heel eind ;-)
http://www.seriouswheels.com/top-2005-Volvo-XC90-PUV.htm
Wat een lelijke volvo HAHAHAHA
er zijn toch ook 500touaregs met W12 moter gebouwd?
@dekster: Sterker nog, ze zijn volgense de prijslijst van AutoWeek nog steeds te koop, als Touareg 6.0 W12 Executive voor 134.440 euro…. maar dat is dan ook geen V12, maar een W12… dus dat telt niet!?
Designer Jonas
Lambo The Best
@PigPen
de spyker ssuv heeft ook een W12 ;-)
Het is de Touareg
Er wordt door ook al gepraat over een Audi Q7 V10/W12 :D
Waarom nog raden?Het is toch al bevestigd door Sacha??
hoehoe die suv zijn geen jeeps meer van tegenwoordig deze jeeps kunnen nog niet eens door een plas met water rijden want dan komt het al binnen hehe
Paul. Reiner en andere hebben het geraden.
win ik nu wat of krijg ik alleen de eer maar
Als je ons je adres mailt dan sturen wij de Touareg naar je toe :-)
hahaha, wat kost dat aan porto?
Toyota RAV4 v12
@w0o0dy
hij zal em wel komen afhalen :-D
Ik kan maar niet wennen aan die spyker SUV ….. lelijk, lelijk, lelijk! Ziet er veel te gay uit.
Doe mij dan maar de G V12.
Wat gedacht van een Jimny V12? :)
Porsche Cayenne Turbo S :D :D
is een V8
http://www.damox.com/cars/thumbs/Lamborghini/Lamborghini_LM002_offroad.jpg

Een terreinauto met een racemotor . . . ongeëvenaard gaaf.
Welke touareg de Sport W12 die in beperkte oplage is gemaakt of de Executive ? want die is nou niet echt bijzonder :S
@Dink
dat is toch gewoon een lambo (prototype :roll: )
touareg toch? Idd niet echt spannend
@Sicko
die touareg heeft 500pk maar idd somigen vinden dat niet spannend
een koppel van meer dan 1000!!! en 500 pk word ik toch wel warm van :P
Cuore sportivo
Ik heb eens meegereden met een LM … cri-mi-neel !!!!
Gaat even hard op het “onverhard”, autos op de baan naast het veld inhalen …
Die LM laat (om het op z’n hollands te zeggen) al die andere SUV’s ”’poepje ruiken”’
die bmw die heeft een dikke motor en een mooie sound maar die kan ook

!!!!!!HARD!!!!!!
waneer verschijnt dat verslagje?
De Touareg W12 is in Duitsland nog gewoon (onbeperkt) te koop inclusief de facelift, check de Duitse vw-site.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).