Presentatie nieuwe Opel Corsa in Londen

Auteur: , 133 Reacties

De presentatie van de nieuwe Opel Corsa was om te huilen, ik had niet anders verwacht. Na een speech waarin de termen "Street cred" en "Sporty looks" elkaar afwisselden met succesverhalen over de stijgende verkopen van het GM concern, werd een blik bikers -slash- skateboarders opengetrokken die stunts op het podium mochten doen.

De Opel Corsa driedeurs vind ik nog meevallen, de vijfdeurs is echter hondslelijk. Maar zoals bij alle Opel modellen het geval is, zullen ze waarschijnlijk erg succesvol worden.

Opel Corsa in Londen
Opel Corsa in Londen
Opel Corsa in Londen133 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik vond het model hiervoor ook echt lelijk toen hij uitkwam.
Alleen hoe vaker ik hem zie hoe mooier ik hem ga vinden…
Je zal me er alleen nooit in zien rijden.
:lol:
Ik had laatst drie dagen zo’n ding als leenauto, splinternieuw met een 1.2 liter motor.
Niet vooruit te branden. Als je daarin rijdt, begrijp je waarom de maximum snelheid 120 is, levensgevaarlijk!

Inderdaad, al maakt Opel een drol op wieltjes, dan verkoopt ie nog.
De 5-deurs is, wat je zecht, spuuuuug-lelijk!

Oja, en wat hebben skaters gemeen met een trutten-schudder? Gelukkig was je met het vliegtuig en had je een papieren zakje bij je!
Oja, en waarom die mistlampen? De doelgroep gaat bij mist en regen de deur toch niet uit…
Michiel Stokman
also also also!
zo lelijk is dat ding toch ook weer niet?
is een Clio mooier? (als je het verschil al ziet)
er zijn lelijkere auto’s en voor een opel is dit best een aardige poging toch?
@Michiel, ik vind de clio een heel stuk mooier! Maar ik ben ook nooit echt een opel fan geweest
ah, het Opel-bashen-virus heeft weer toegeslagen! Toch verbazend hoe zo’n ‘wan’product zo goed verkoopt en blijft verkopen, en niet alleen hier, maar door heel Europa doet Opel het best goed.

Mijn vrouw heeft een Corsa, vorig type, en rijdt daar nog steeds met erg veel plezier in, en ook het huidige model vinden we niet verkeerd, deze is ook leuk gestyled vind ik. Maar goed, ik moet één ding wel nageven, de nieuwe vijfdeurs is om te huilen. brrr
Hoe krijgt opel het toch voor elkaar om steeds maar weer lelijke auto’s te maken. (m.u.v. de nieuwste Vectra GTS)
Ja hoor is, kvind zo’n corsa wel leuk hoor! kHeb zelf een 1.7DI niet vooruit te branden maar wel superzuinig en airco! Ckers niet verkeerd zo in deze tijd!

Ik vind het meeste wat 150d plus kost ook natuurlijk mooier, maar voor een nuchtere hollander is zo’n corsa best leuk! Veel voor weinig zeg ik maar!
@ JJ,

Nou lekker zuinig als je de airco aandoet! Hij zuipt dan net zoveel als een Amerikaan, terwijl als je tog al een slurper hebt je bijna geen performance of brandstofverbruik- verschil merkt.

Gegroet
ik vind de 3 deurs een waanzinnig leuk autotje en wat is het toch als er iets nieuws uitkomt dat het gelijk met de grondgelijk gemaakt moet worden je hoeft hier toch niet te kijken kom dan niet als je opel niet leuk vind!!
Doe mij maar zo’n 3 deurs hoor !!!
Hartstikke sportieve en degelijke auto.
Beter dan al die andere Franse rotzooi waar je mee om de haverklap in de garage staat. (spreek uit jarenlange ervaring met Franse auto’s)
Ik moet Astra gelijk geven. Die nieuwe Corsa gaat net als alle voorgaande Corsa’s gewoon goed verkopen. Ben benieuwd in wat voor truttebakken die Opel-bashers zelf rijden. Ik wil wedden dat de niuewe OPC uitvoering rondjes rijdt om die pruttelbakkies van jullie.
de van der laan
die mensen die zo afgeven op de opel corsa zijn gewoon jaloers,ik rij al jaren in mijn opel corsa en er zijn er maar weinig die mijn corsa 12 bij houden zo snel en diet is een normale corsa 75 pk ik zal niet anders willen dan corsa benzine in de stad een op 18 op de autobaan een op 21 en super mooi rijden.heb altijd het gevoel dat ik in een hele dure auto rij zo mooi rijdt die en stuurd ook onzettend mooi.ik heb test gereden in alle merken maar de corsa sprong er 75 procent uit.en met inruil ook ik heb er 13000 euro voor betaald is nu 5 jaar oud krijg nu 8500 euro voor terug dus ik laat 900 euro per jaar vallen dat is toch niks probeer dat maar eens met een ander merk groetjes van een zeer zeer zeer tevreden opel corsa rijder ik heb de nieuwe al besteld die kost 14000 euro ik hoef er maar 5500 euro bij te doen dat is pas gekoop auto rijden
@de van der laan: ehm leuk dat je enthousiast bent over jouw keuze, maar er zijn ook mensen die andere criteria hanteren en/of andere normen en standaarden hebben. Die mensen vinden een Corsa helemaal prut….. en dat is niet omdat ze jaloers zijn. Ikzelf heb vrij veel verschillende auto’s gereden en de corsa die daar tussen zat heeft op geen enkele manier een indruk achter gelaten die er voor zorgt dat ik ooit zo’n auto wil kopen…. in mijn ogen zijn er veel leukere, mooiere maar vooral ook fijner rijderende auto’s……
de van der laan
ik heb het over het nieuwe type vanaf 2001 pracht auto
de van der laan
waar rij jij in in een oultimer van voor 1980 spreekt voorzich dat je wel heel weinig kennis van auto,s hebt. als je in een goedkope auto rijdt moet je heir niet meepraten slaat nergens op de meeste corsa rijders willen niet anders
hahaha, idd ik weet echt helemaal niets van auto’s, lol.
Ik ga hier verder mijn tijd niet aan verdoen.
ja hoor weer zo,n beter weter die Wooody niet nermaal zo,n negatieve reactie.redaktie kunnen jullie zulke berichten niet verwijderen die hoort hier niet te reageren die doet dit bewust.die heeft ooit een corsa gekocht van een handelaar voor 400 euro en nu zeggen dat hij nooit meer in een corsa rijdt toevallig ken ik jou wooody je moet een keer ophouden met deze nep.zo nu weten de mensen wie je bent
Ik, ooit een corsa gekocht? We gaan geen mensen beledigen hè? Je zou wellicht eens wat verder moeten kijken dan je neus lang is (lees eens wat andere artikelen op de site bijvoorbeeld). En ik weet zeker dat jij me niet kent.

Ik zal een poging doen een serieuze en onderbouwde reactie te geven, roepen dat iemand er niets vanaf weet omdat ie het niet eens is met je dat is iets voor kleine kinderen.

De Opel Corsa was altijd een hopeloos goedkoop ontwikkelde auto en tot en met de voorlaatste serie is daar weinig aan verandered. Oude Kadett/Astra motoren en versnellingsbakken, en geen bijzonder goed weggedrag door een matig chassis en een goedkope wielophanging. Als je mij niet gelooft, lees dan de recenties van andere journalisten of ga zelf eens met een Peugeot 206, Fiat Punto of een Renault Clio rijden. Wie weet kom je dan ook wel tot de conclusie dat er echt veel beter rijdende auto’s zijn.

Over deze nieuwe Corsa kan ik niet veel zeggen, maar Opel moet wel met iets goeds komen willen ze tegen de diverse nieuwe modellen in de klasse een redelijke kans hebben…..
Ikzelf rij nu ook met een corsa (5 jaar oud) en mijn nieuwe is reeds besteld en verwacht ik half oktober ongeveer.
Voor mij is de corsa een degelijk en betaalbaar autoke, en nu met de nieuwe nog een knap design ook (geef toe deze 5 deurs lijkt veel op de astra en zeker ook op de peugeot 206, 307)
Btw ik ken mensen met een peugeot 206 en die vinden het een rammelkar en willen nooit nog zo’n auto.
Iedereen moet voor zichzelf uitmaken waarin ze willen rijden, maar ik weet niet hoe het daar in holland zit maar in België is opel toch nog een van de grootste verkopers zeker sinds de nieuwe astra en ik verwacht dit bij de corsa ook zo.
Nu maar hopen dat deze Corsa het voor Opel het gaat maken.
De dure en logge Astra en de snelle gedaantewisselingen van andere modellen, hebben voor Opel niet dat gebracht wat ze verwachtten.
Tijdens mijn vakantie in Duitsland vorige week, (Bayern) viel het mij op dat je zo weinig Opels in Duitsland ziet, maar VW, Audi, en BMW delen er de lakens uit.
Gek eigenlijk, dat Opel in eigen land ook niet meer zo geliefd is…………
corsa liefhebster
heb de nieuwe corsa al besteld heb wel een 5 deurs 1.4l en een sportuitvoering. rij al 5 jaar in verschillende corsa’s en ze rijden super en wie zegt dat ze nie voor uit te branden zijn kan nie rijden. heb er al genoeg in de pijp laten kijken.
:D:D ik vindt de nieuwe corsa wel gaaf…
Natuurlijk ziet de Corsa 2007 er goed uit, ik heb er zelf ook twee gekocht, in 1994 en 1997 allebei nieuw.
Maar toch liet het comfort te wensen over, en voor korte stads en regioritten is het een prima auto.
Maar door mijn werk kreeg ik een aangename kennismaking met VW en dat is ook Duits maar veel beter…..
Prive en straks zakelijk rijd ik Citroën, en daarmee wil ik mij wat afzetten tegen de gevestigde orde, comfort is dan met een grote C.
Maar zoals ik al eerder melde, in Duitsland valt de verschijning van Opel tegen en dat is jammer.
VW, Audi,BMW, en ook Skoda vallen echt op door hun grote aanwezigheid, waar je ook rijdt.
corsaliefhebber
Wat een verhalen op deze site!
De een zeg zo en de ander zeg zo!
Ik rij 7 jaar corsa en daarna heb ik 3 jaar Meriva gereden!
Al die corsa rijden PERFECT
Nooit problem mee gehad. Lekker zuinig, lekker pittig!
Altijd een 1.4 genomen! Goed voorruit te branden!
Nu heb ik de Meriva weer ingeruilt voor een Corsa (nieuwe Model) SPort 1.4 – 16!
Hoop met deze auto net zoveel plezier te gaan rijden als al die andere corsa en trouwens, mooie auto hoor die nieuwe model!
Die gaat het zeker waar maken!
Dus liefhebster, helemaal met jou mee eens!
corsa liefhebster
eindelijk iemand die het met mij eens is.
zo mag ik het horen corsaliefhebber.
en welke kleur heb je genomen ik de rode.
Schitterend, eerlijk en recht voor de raap die inleiding: “De presentatie van de nieuwe Opel Corsa was om te huilen, ik had niet anders verwacht.”

Zo lees ik ze graag.
corsa liefhebster
djivy mag ik vragen waar jij in rijdt?
dat kan nooit iets bijzonders zijn.
Ken Speed Fan
– edit: nutteloze bijdrage –
Een opel is echt niet zo slecht
Ik zou graag een nieuwe Corsa willen,maar dan wel een 1.6 16v .
Bij de Astra heb je daarin volop keuze,waarom dan niet bij de Corsa?
Ik ben wel zoekende voor iets anders want mijn Astra van bijna 14 jaar begint op te raken.
ik ben echt tevreden over opel,maar mijn favoriete merk is eigenlijk Toyota.
moet wel toegeven dat opel wel zuiniger is en goedkoper is en goedkoper rijdt.
Toyota is toch een klasse beter en daar betaal je voor.
ik wil graag een 1.6 16 v ,ik had eigenlijk wel verwacht dat de nieuwste Corsa dat wel heeft. oke je hebt hem wel in de gsi uitvoering.maar kan iemand mij zeggen of er een nieuwe Corsa 1.6 16 v op de markt is??
is geen 1.6 verkrijgbaar
maar volgend jaar ofzo gaat de OPC versie uitkome en dat gaat een 1.6l turbo zijn

eerst vonnek em nie zo schoon maar oe meer dakker naar kijk oe schonder dakkem vind ga me later waarschijlijk zo ene kope
corsaliefhebber
hallo corsaliefhebster,

Leuk dat jij een rode heb [email protected]
Ik heb een star zilvere genomen!
Misschien kunnen we de auto eens met elkaar bekijken!
Ik heb afgelopen donderdag er in gereden!
Reed lekker alleen dit keer was het een Cosmo met 17 inch velgen en sport onder stel.
Hij stuiterde als een gek.

Ik hoor weer van je!
corsa liefhebster
das gaaf ik heb hem nog nie in het echt gezien.
ben wel heel benieuwd maar hij valt zo te horen nie tegen daar ben ik blij om.
nou corsa liefhebber we moeten nog ff wachten voor we onze corsatjes kunen laten schitteren.
corsaliefhebber
Hallo corsaliefhebster,

Ik heb de foto’s van de corsa waar ik ook om heb gezeten!
Misschien kunnen we samen babbelen op de msn?
Of mailen!
ik hoor van je!

corsaliefhebber!
corsa liefhebster
oke corsaliefhebber wil best met je msnen waar kan ik je mijn msn geven zonder dat iedereen die kan zien? hoor het van je.
@corsaliefhebber
@corsa liefhebster
He hallo! Het is geen datingservice hierzo hoor! ;)
Maar als er een trouwerij volgt ben ik toch wel uitgenodigd hoop ik?!
Ah pleaaasseee!! :)
corsa liefhebster
het is gewoon dat we allebei de nieuwe corsa krijgen. das toch leuk.
Hahahahah…. wat is dit joh??

Hoe zijn jullie in contact gekomen?….. Ehmm….. AUTOBLOG!!!
En dan die namen! lijkt wel of dit opgezet is, en anders wel grappig! Kan Autoblog de trouwerij niet sponsoren? :)
corsa liefhebster
hallo jullie zijn wel voorbarig hoor met een trouwerij we weten niet eens elkaars naam.
en we babbelen alleen maar over de nieuwe corsa.
@corsa liefhebster
Natuurlijk! Ik zat ook maar een geintje te maken! Ik weet het, het is kinderachtig!
Gefeliciteerd trouwens!……met de Corsa bedoel ik dan hé! ;)
corsa liefhebster
jah thanx. ik kan wel tegen een geintje gelukkig.:D:D
@mvagusta
Pssssttttt! *fluistermode* Laat ze maar even alleen misschien wordt het wel wat! :)
Corsaliefhebber en liefhebster: jullie hebben allebei mail! :-)
En elkaars mailadres.

Have fun & drive safe!
corsa liefhebster
jah thanx wouter.
@wouter
Hahaha Klasse aktie dit!
Hahaha,…. Wouter! Een mooie actie!

Corsa liefhebbers… Wel melden als het echt wat gaat worden! Want dan hebben we weer een nieuwtje voor op de site! :)
HAHAHA SUPER COOL!!!!!
corsaliefhebber
hahahahaha.
Wat een verhalen zeg over een “trouwerij”
Wat heeft dat met een corsa “dating” te maken??
Ja, hoe kunnen we samen in contact komen zonder dat iedereen van ons weet?
Goeie!
Ik wil mijn adres wel geven maar wil niet lasstig gevallen worden hahahaha.
Waar woon je Cordaliefhebster?
Misschien wel iets beter!

Groetjes
Gisteren een vrachtwagen vol met die corsa’s gezien, ik dacht eerst dat het een peugeot 207 was aan de achterlichten te zien.
corsaliefhebber
nu al een vrachtwagen vol corsa gezien?
Zal je denk ik wel gedroomt hebben!
komt pas rond 12 Oktober!
corsa liefhebster
nee corsa liefhebber dat kan wel mijn pa heeft ze gisteren ook gezien
corsaliefhebber
hallo corsaliefhebster,
hoe zullen wij het beste in contact kunnen komen???
corsa liefhebster
mijn e-mail adres is [email protected] daar kun je mij zo je msn geven.
corsa liefhebster
Wacht ff hoor schrijf ik het ff op! ;)
Ja ik weet het. It´s me again!
Zullen we nu dan afsluiten chatgirls? Dank u;)
Ik ben 19 en ben eigelnlijk ook geen corsa fan, maar ik heb er 2 weken geleden een besteld. ik had hem enkel op foto gezien. gisteren ben ik er in de garage in gaan zitten. toen ik hem zag vond ik hem er direct tof uitzien. de 3 deurs is inderdaad een beetje sportiever, maar geef mij maar het gemak van een 5 deurs. hij rijd soepel, draait geweldig. ik heb er het launchpakket bijgenomen zodat ik een beetje meer luxe heb.
ik vind hem er echt wel leuk uitzien, het is trouwens ook al helemaal geen kleine auto meer, hij is even lang als de vorige astra. Met die onnozele Franse blikjes rij je van garage naar garage, terwijl opel echt de Duitse kwaliteit heeft te bieden! als je hem tweedehands wegdoet kan je er dan ook nog heel wat voor terugkrijgen!
groetjes, een tevreden opel corsa bezitter.
ja zeker een mooie corsa, vond de vorige corsa een beetje een vrouwen auto, terwijl een nieuwe een beetje coupe lijnen heeft. Zeker de achterste ramen doen bij een 3deurs aan een coupe denken. Heb er zelf ook een besteld, een zwarte met lichtmetaal. Helemaal compleet eigelijk, kan hem morgen op gaan halen, kan niet wachten.
corsaliefhebber
ik kan mijn nieuwe corsa dindsdag al gaan halen!
Ken Speed Fan
@ corsa liefhebber

Proficiaat met je gebakje.

Effe serieus : is een leuke auto hoor , nee echt meen ik
corsa liefhebster
ik heb nog geen bericht wanneer ik de mijne op kan gaan halen.
corsaliefhebber
-edit: het is geen chatbox hier-
Zeau meneertje durft zeg! En niet gaan happen naar het baasje he corsaliefhebster! ;)

Gefeliciteerd corsaliefhebber!

Haha wel grappig dit gaat onze wekelijkse soap worden hier op autoblog!
Kijk uit hoor corsaliefhebster! Dadelijk is dit zijn gemene tweelingbroer! :)
corsaliefhebber
het is inderdaad een leuke autootje en is lekker ruim
Denk dat het wel een goed verkochte auto word!
Ken Speed Fan
Maar blijft een Opel ( saai dus ).
Mooiste Opel is de Astra OPC das een geile bak.
corsa liefhebster
heb gisteren een proefrit gemaakt in de nieuwe opel corsa hij reed heel mooi krijg de mijne of volgende week of die week erop kan bijna nie meer wachten.
corsaliefhebber
Dat is heel mooi dat je een proefrit heb gemaakt!
Heb je in een 3 of 5 drs een ritje gemaakt?
Ik in een drie drs met een 1.2 motor.

-edit: doe dit even via de mail!-
leuk wagentje, net als de astra gtc trouwens.
er rijden heel wat auto’s rond die niet aan dit model kunnen tippen.
ieder z’n smaal trouwens, ik ben zelf tegen alfa omdat die door de loop der jaren bewezen hebben dat ze onbetrouwbaar zijn. andere mensen zweren bij zo’n alfa.
dus opelliefhebbers, opelen maar!
trek je niets aan van de rest !
corsaliefhebber
Morgen ga ik hem eindelijk halen na de problemen met de RDW.
Hij staat klaar in de showroom te glimmen.
En weet jij al meer corsaliefhebster?
corsa liefhebster
ik heb nog nie gehoord dat hij binnen is dus zal hopenlijk volgende week wel zijn.
Ik vind het toevallig een super sportief wagentje, vooral de Opel Corsa Enjoy..

En wat gaan jullie met je hoofden op deze site komen, als je de opel niets vind???
corsa liefhebster
ik kan vrijdag mijn corsa gaan halen.
heb hem vandaag gezien en was heel mooi.
@Corsaliefhebber Duo: dat jullie dat vinden dat weten we nu wel, als er niets interessanters te melden is laat dan een reactie hier maar achterwege en mail/bel/msn elkaar.
Nooit Corsa fan geweest, vond ze er niet uit zien. Maar deze Corsa heeft niets maar dan ook niets met de oude modellen te maken qua uiterlijk.
Dit nieuwe model is wel heel erg mooi qua uiterlijk, en ik vind de 5 deurs juist een stuk mooier dan de 3 deurs (meestal bij mij ook andersom)
1.2 proefgereden, driedeurs, vond het kleine raampje achterin onhandig, blokkeerd veel met achteruitkijken, vond 1.2 te traag naar mijn zin.
Heb de 1.4 Cosmo besteld, kan niet wachten!! ;-)
Heerlije auto is het zeg die 1.4 Sport met heerlijke stugge vering!
Heb er geen spijt van. Was eerst de bedoeling voor een cosmo maar dat zwarte piano zwarte hoogglans op het midden consult vind ik maar niets!
De zon er goed op en schijnt meteen in je oog!
Echt besmettelijk!
corsa liefhebster
heb ook geen spijt van de sport 1.4 en in rood blinkt hij eruit.
die zilvere van mij ook!
wanneer kom je eens online??
Opel bashen is zooooo 2001…..

Kom op jongens, denk eens zelf in plaats van elkaar stompzinnig na te papegaaien. Opel is na een lange ellendige periode zowel qua design als kwaliteit weer aardig op weg, en zeker niks truttiger dan andere duitse/franse/japanse huis-tuin-en-keuken auto’s.
@Bertus: hahaha! Aardig op weg? Tegen de tijd dat Opel back on track is heeft Peugeot een succesvolle SUV op de markt gezet…
Wat een kritiek op opel..

Koop een betonnen muur om tegen te klagen.

Heb veel gereden en corsa’s zijn prima autos.
Heb zelf een Corsa C 1.2 twinport en is snel zat makkelijk 150 als ik haast heb en veel sneller is toch niet verantwoord op de snelweg tegenwoordig.

Ik houd het liever bij de Corsa C, die is lichter dan de Corsa D met dezelfde motor. (900 kg of 1100 kg)
Hoi,

gisteren nieuwe corsa 1.2 enjoy gekocht voor vrouwke, leuke auto veel ruimte en best vinnig. Samen met launchpak toch wel wat luxe in.Begin 2007 hebben we hem.Liever iets degelijks dan franse prul doei xxxx
Een opel is echt niet zo slecht
Hoi Danny,
Ik heb een proefrit gemaakt in een corsa 1.2 16 v twinsport.
en inderdaad hij haalt makkelijk 150 en snel ook je haalt iedereen zo in.
het rijdt prima in een corsa,ik kan het iedereen aanraden maak eens een proefrit in een corsa 1.2 16v twinsport en je zult verstelt staan!
Ik heb uiteindelijk toch gekozen voor een opel astra,toch net even wat ruimer en toch ook weer niet megagroot.
wat wel zo is hij rijdt een stuk langzamer als de corsa maar de corsa is ook lichter nartuurlijk,kwa uiterlijk ga ik toch voor een astra,vooral de gtc vindt ik mooi,wellicht in de toekomst in 5 deurs.
whaha…volgens mij heeft iemand dit artikel op een Corsa forum geplaatst :)
Ik heb 5 jaar met seat leon gereden.Deze wagen had ik nieuw gekocht en nu 5 jaar later,heb ik hem verkocht . 5 jaar ellende heb ik gekend.
Het was ook en duitse wagen.Ik heb nu de nieuwe corsa besteld.Toffe wagen,mooi,comfort,en degelijk.
Trouwens 3/4 van de familie rijd met corsa en iedereen is er erg tevreden over.
Ik ben corsa fan geworden.
wie wil er foto’s van online zetten van de corsa 5 deurs kleur: lancelot wij krijgen die in januari. en zit er in de 1.2 wel een beetje vaart want sommige zeggen dat hij tegenvalt.
wij hebben nog nooit een opel gekocht maar toen we deze zagen waren we verkocht. We hebben een cosmo 5deurs met schuifdak besteld en we hebben veel vertrouwen in de auto. De ruimte achterin en de kofferruimte is gewoon heel goed. Wat een gezeur over het uiterlijk. Het is gewoon een mooie strakke auto die goed in balans is. Die japanse bakken lijken helemaal nergens op, dit is weer eens een fris gezicht.
corsa liefhebster
ik heb de corsa vanaf 20 oktober hij is helemaal top heb de 1.4 sport rood. alleen lust hij wel wat benzine en is hij nie heel snel. maar dat vindt ik nog nie zo heel erg allemaal succes met jullie aanwinst en dat jullie er net zo veel plezier aanbeleven als ik.
guido de winne
Hallo, ik heb ook een Opel Corsa benzinemodel en heel tevreden over. Mijn vorige auto was een Opel Omega maar te groot wegens gezinswijziging.
Opel rijdt inderdaad zuinig en ook heel goede wagen, zeker een concurrent voor Ford Fiesta, Yaris en Polo.

aalst belgie
Ik heb een nieuwe corsa sinds oktober, was bij de eersten dus, maar hij rijdt geweldig.
Heb er nog niet zoveel zien rijden spijtig genoeg maar dat zal waarschijnlijk wel komen hoop ik!
Veel plezier en als je nog zou twijfelen, hij is SUPER!
guido de winne
Een Opel is een no nonsense auto. Ook zuinig verbruik en onderhoud niet te duur zoals bij prestigemerken.Opel Vectra kan gewoon concurreren met BMW Audi enz. Maar Opel heeft wat imagoprobleem. Motoren kunnen makkelijk 200 000/300 000 km meegaan, zeker bij diesel of lpg. Of de Chinezen het zullen halen weet ik nog niet maar autoconcurrentie is moordend.

Wie heeft negatieve ervaringen?
TANIA DE BACKER
ik heb een rode Astra en ben er heel tevreden over.Ik zie hem zo graag als mijn lief.
TANIA DE BACKER
Opel diesel is wel oliedrinker. Toch regelmatig olie bijkappen.
guido de winne
Wat te denken over de multimerkenstrategie?
nAAR het schijnt is de service bij die multimerken onvoldoende.Cardoen zijn prijzen zijn zeker lager. Ook in Nederland actief.

Nederlanders rijden veel met Kia en Skoda vanwege de lage prijzen.Vroeger was dat Lada.
Van de nieuwe Opel Corsa kan ik maar alleen maar zeggen, dat de tractor van boer Harms nog sneller optrekt en waarschijnlijk ook nog over een betere ontwaseming beschikt.
Een opel is echt niet zo slecht
Sorry jos,maar je reactie werkt bij mij gewoon op mijn lachspieren,want een Corsa is juist heel snel van zijn plaats door zijn gewicht,hoe lichter de wagen hoe sneller die op trekt.met een opel corsa twinsport 1.4 16v.moet je gewoon iedereen weg kunnen rijden(ik bedoel dus met optrekken)omdat het gewicht in je voordeel is.Een opel corsa gaat misschien niet heel snel maar juist met optrekken moet je elke Bmw weg kunnen rijden,omdat je gewicht het voordeel is.ps niet iedereen kan hard rijden in een corsa.schaam je maar niet jos.
guido de winne
goede praktische stadswagen.
een toffe wagen en mooier dan een Yaris.
jongens jongens ik heb een corsa eysytronic standaard zit nog geen eens centrale deurvergrendeling op?????van 2001 heb echt genoten van deze auto heb hem ingeruild voor 8500 euro mijn auto had 47000 kilometer gelopen heeft nieuw gekost 14000 euro.ik heb in die 6 jaar 5000 euro moeten bij betalen op de nieuwste type met ABS heb nu de nieuwste type van 2007 een eysytronic automaat.ik wil jullie nu wel eens horen met al jullie praatjes bij geen een merk lukt jullie dit ????
Wij hebben sinds 1 februari een corsa 1.2 easytronic 5 deurs wij waren benieuwd naar de prestaties van de motor en de het schakelgedrag van de halfautomaat, en ik kan zeggen dat ik er zeker geen spijt van heb ik vind hem zeer fel rijden stille motor, goed afgewerkt na 15 jaar automaat gereden valt deze zeker niet tegen, en hij is ook zeer zuinig is.tot slot na 15 jaar japans,koreaans,gereden te hebben zie en merk ik nu wel het verschil met een duitse auto.
maria de keukeleire
Die lange verversingstermijnen tegenwoordig, soms tot 40 of 50000 km met zelfde olie zoals bij Vectra, is dat wel goed voor die wagens en waarom is die synthetische of longlife-olie zo dunnetjes, het lijkt wel melk te zijn?
Ik wilde even doorgeven dat al die mensen die nieuwe Opel Corsa zo enorm afkraken niet sporen sorry maar ik rij zelf net in de nieuwe Corsa OPc helemaal!!! super dus waar lullen we nou toch over ?????
rita de clerck
Hollanders zijn gierig en verkiezen Lada.
Corsa is typische auto voor Hollandse boerinnetjes.

Kunnen we een beetje origineel zijn?
inmiddels heb ik een goed bod gekregen voor mijn corsa!
Het is een sport uit 2006 okt.
Nieuwste model en ga hem inruilen voor een Meriva.
Betere auto!!!!!
Die stuiterbal hoef ik niet meer
Lopen jullie de Corsa maar gewoon lekker af te zeiken hoor !
Zolang ie nou al 5 maanden best verkochte auto is van Nederland hoor je mij niet zeiken…:)
al is hij 5 maanden best verkocht auto maar na twee jaar is hij niet veel meer waard want er rijden TE veel corsa’s! Ik rij nu weer Meriva en ben er blij mee, Al onze vrienden zijn on te vreden over de nieuwste corsa!
Modellen van 2001 waren beter!!!
corsa liefhebster
wie zegt dat de corsa een stuiterbal is heeft ze nie helemaal op een rijtje hij rijdt gewoon goed en is ook een hele mooie auto heb hem zelf nu al ruim 8 maanden en hij rijdt super wou nie graag een andere bak hebben.
Gaan we weer…
Wat een geleuter !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zeuren om het zeuren. De drie deurs is mooi en de vijf deurs vind ik ook mooi voor een auto uit deze klasse. Ik vraag me af welke auto uti deze klasse mooier is….denk geen 1. Peugeot 207 gaat wel, oogt klein en iel. Ford fiesta, boring oud design. Fiat grande punto, ja…een fiat he. Seat….saai. Ach op alles is wat aan te merken.

De motor is prima. Trekt goed door naar 100, daarboven natuurlijk wat trager maar ach…..Verder las ik ergens hier iemand die zij dat als je de airco aanzet de auto netzoveel slurpt als een amerikaan……mmmm Rijdt de corsa dan ineens 1 op 8 op de snelweg? Lijkt me sterk dat je met airco ineens 60 procent meer benzine gaat verbruiken.

Concl. prima auto voor stadsrijden en ook lekkere stoelen! voor op de weg. Niet zo lekker als mijn audi a4 seats, maar komt toch aardig in de buurt.
Ouders van een vriend hebben een 5 deurs Corsa 1.4. Opzich best een aardige auto, maar het stuurhuis klopt van geen kant. Hij is zoekerig als de pest, je bent constant aan het corrigeren en op den duur is dat echt vermoeiend. Opel Nederland is al bij ze langs geweest en constateerden ook dat het niet in de haak was. Ze krijgen binnenkort een compleet nieuw stuurhuis, wat ook wel een keer mag na een halfjaar zeuren. Er rijdt overigens nog eenzelfde Corsa rond in mijn woonplaats, die hetzelde mankement vertoont.

Mijn mening: het is opzich best een vlot ogend en netjes afgewerkt karretje, maar hij is veel te sterk bekrachtigd waardoor er veel gevoel verloren gaat. Ook heb ik de pest aan de trend van hoge auto’s met een naar voren geplaatste voorruit. Iets dat ook enigszins bij deze Corsa is toegepast.
jullei zijn allemaal jaloers, je vindt m wel mooi maar wilt het niet zeggen heb je de opc corsa wel eens gezien?
die is mooi en de normale corsa ook
Weet er iemand hoelang de leveringstermijn ongeveer is voor ne Enjoy 1.3 CDTI 75 Pk (hij word dus in Zaragosa gemaakt)
opel corsa is de bom!
nou ik hoop echt dat de opel corsa sport 1.4 niet tegen valt dan want ik krijg hem in februari maar als ik al die berichten van stuiterbal en zo lees word ik een beetje bang
groetjes een corsa fan
nick vd Sompel
Ik hebmet mijn corsa 1200 cc een vermogen van 80 pk.

Daar waar een peugeot 206 1400 cc het moet stellen met slechts 75pk.


Je betaalt voor je peugeot dus meer aan taksen en je hebt minder vermogen.

Voor mij was de keuze snel gemaakt.

Er zijn weinig wagens met 1200 cc die 80 pk leveren. Kijk het maar eens na.
Geweldig!

Heb dr net 1 gekocht!
Nieuwe Corsa 1.4 Sport.. Mooie velgen dr onder! Woehoee wat een aanwinst:D

Mensen die hem lelijk vinden zijn gewoon jaloers.

Blijft een rare naam he O-Pel.;)

Gegroet.
succes met de nieuwe aanwinst nancy.
Ben blij dat ik hem snel heb weggedaan die corsa met vol pech
Ik ben van plan om voor de Corsa Enjoy 1.4 Twinport te gaan. Heeft iemand hier al ervaring mee?
Ik zeg je 1 ding, koop geen Corsa. Ik heb er zelf 1 gehad en binnen 6 maanden weer ingeruild. Rij nu in een Meriva!
De Corsa is niet fel genoeg, tijdens het rijden zoekt hij zijn eigen weg dus trekt steeds meer ergens heen die auto.
Rene, ik rijd nu een 1.4 en is voor mij fel genoeg. Had jij b.v. liever een 1.6 of hoger gehad? Kun je misschien dat “ergens heen trekken” wat meer uitleggen? Onder welke omstandigheden b.v.?
Hallo Corsa lady.

Om welke Corsa praat je nu?
Ik heb een 1.4 gehad (2001 model) en die vond ik feller dan het nieuwe model!
Ik heb het nieuwe model maar 6 maanden gehad omdat hij alleen maar in de garage stond!
Dan starte hij niet, knipperlichten werkte ineens niet en dan weer wel!
Tijdens de vakantie scheet de motor mee uit met 160 over de snel weg!
Dat de knipperlicht het niet doen is de oorzaak ook al gevonden! Ruiterwisser heeft de kabelboom doorgesneden tijden het gebruiken van de wissers.
De stuur trok te veel naar 1 kant en dat is een bekenden probleem bij de corsa! (dat noem ik trekken)
Ik rij nu in een Meriva en die bevalt me prima!

Mag ik vragen wie je bent en hoe oud je bent?
Rene, ik rijd nu hetzelfde 1.4 model 2001 die jij hebt gehad. Jij hebt niet echt goede ervaringen met het nieuwe model :(

Ik ga maar eerst een proefrit wagen. De Meriva is er niet in de 3-deurvariant en dat zoek ik juist. Ben er nog niet uit, da’s duidelijk.

Bedankt dat je je ervaringen hebt willen delen!
WAARSCHUWING:
Ik had een Peugeot 206, en stond er mee stil midden op de snelweg… omdat de aandrijf-as UIT de motor was gevallen!!!!!
METAAL-MOEHEID!!! na pas een paar jaar!
De ANWB vertelde me dat ze dit VAAK tegenkomen met de 206. En idd mijn overbuurman is `t ook overkomen!!
2 in 1 klein straatje is toch wel een ERG HOOG percentage, vinden jullie niet?
De Peugeot-dealer deed alsof ze van NIETS wisten… tot ze erachter kwamen dat ik mijn feiten goed op een rijtje had, toen durfde ze er niets meer tegenin te brengen.
Ze zijn bekend met dit probleem!!!
Doe alsjeblieft voorzichtig als je in `n 206 rijdt!!!
Wat ik vergat te zeggen is dat m`n 206 dus TOTALL LOSS was na het eruit- vallen van de aandrijf-as!!!
Er zat daardoor een ENORM GROOT GAT in de motor!! En een nieuwe motor erin was even duur als een volledig nieuwe auto…
Dus ik ben gegaan voor een nieuwe auto!!
Maar NOOOOOOOOOOIT meer een Peugeot!!!!

Hartelijke groet (hoop dat `t niemand van jullie ooit overkomt)
Jeetje Geen 206!!, da’s niet best! En er rijden heel wat van die Peugeootjes rond. Nou, ik ben toch voor de Corsa gegaan! Weet je, het is altijd afwachten hoe een auto uiteindelijk zal bevallen. Jij hebt die 206 toch ook in goed vertrouwen aangeschaft en wel overwogen. Zo heb ik ooit een Ford gehad en slechte ervaringen mee gehad. Dus het is uitgesloten dat ik ooit nog Ford zal gaan rijden. En zo heeft ieder zijn ervaringen. Er zijn er vast en zeker bij die zweren bij Ford of Peugeot. Maar dat neemt niet weg dat het flink balen is voor jou!!!
Hoi Corsa Lady,

Wat leuk dat je reageert!!
(ben ook `n lady.. hihi)
Ik kwam perongeluk op deze site terecht omdat ik eigenlijk stiekum heeeeeel erg graag zo`n leuke nieuwe Corsa zou willen hebben. (ik vind `m superstoer!!)
Maar veel lees over `t niet-optrekken & niet vooruitkomen van de 1.2 versie…
Is dat echt zo?
Kun jij me jouw ervaringen hiermee vertellen? Welke Corsa heb jij?
Ik ben aan`t twijfelen tussen de 1.2 & 1.4 enjoy.
Omdat ik `t toch ook wel veel geld vind, maar ook heel veel rijd voor mijn werk & `t wel fijn zou vinden als ìe lekker rijd.

Wat is jouw advies?
En adviezen van anderen zijn natuurlijk ook hartelijk welkom!!
HARTELIJK DANK ALVAST!!
Groetjes xx
@geen 206!! ..
je kan er van uit gaan dat het wel gelezen wordt door een hoop mensen ..

en als je kan/wil kiezen in deze categorie/klasse kan je lol op ..
volgens mij is er nog nooit zoveel keuze geweest en allemaal relatief goede auto,s ..
waar ga je voor nieuw/tweedehands/lease ??
Hoi Geen 206 lady ;-)

Ik heb de Enjoy 1.4 onlangs gekocht. Ik reed al in een 1.4 en wilde niet naar een 1.2 afzakken. De proefrit gaf voor mij juist de doorslag. Ik had al een proefrit gehad in de Citroen C2 en de Toyota Yaris en ben uiteindelijk toch “gevallen” voor de Corsa. Het is idd een stoere én mooie auto! Ik zal mijn verdere bevindingen hier neerzetten. Mijn advies, ga gewoon eens voor een proefrit. Ik heb veel rondgevraagd en gelezen voordat ik mijn keuze heb gemaakt, maar het is en blijft een persoonlijk iets….een auto uitkiezen. Suc6!
Raar topicje dit…
Dank je wel Corsa Lady!!

Fijn om te horen van een ervaringsdeskundige.
Ik zal ze gaan uitproberen bij de dealer.
Ik zoek inderdaad deze x gewoon een echte nieuwe. (sjiek hè?! eerste x)
Ik vind zelf de zwarte erg mooi, welke kleur heb jij?

Fijne avond!!
:-)

Graag gedaan hoor! Het is ook mijn eerste nieuwe en idd het voelt chique. Ik heb de kleur metro, net even iets anders. Mooi hoor! Ben benieuwd naar jouw bevindingen van de proefrit etc. Jij ook een fijne zomeravond!!
”De vijfdeurs is echter hondslelijk”, moet zijn ”De vijfdeurs VIND IK hondslelijk”
Praat niet voor een ander man, ik vind hem prachtig, mooier dan de driedeurs.
En ik vind hem zeker mooier dan die fantasieloze Polo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).