Arash AF10 concept in Londen

Auteur: , 21 Reacties

Grootste teleurstelling van de British motorshow is de Arash AF10, want we hadden hoge verwachtingen van de ambitieuze Arash Farboud. Na zijn avontuur met de Farboud GTS, waarbij Arash wegens diverse problemen het merk grotendeels moest verkopen, komt hij terug met een nieuw project. Deze nieuwe supercar heeft de naam AF10 gekregen en moet binnen 4 seconden het sprintje naar de 100 kunnen trekken. In Londen zou de concept getoond worden maar het bleek slechts een schaalmodel van hout/plastic.

De specs van de Arash werden beschreven als een inspiratie uit de F1 en de Le Mans wedstrijden. Het zou een maximaal 1100 kilo zware supercar (carbon) met een 550pk sterke 7-liter V8 van GM moeten worden. In Londen werd echter ook gesproken over 505pk met een max koppel van 637Nm. We wachten af want het is nog te vroeg om te oordelen, er kan natuurlijk nog van alles veranderen… Zeker bij een schaalmodel;)

Oh ja, AP Racing zal waarschijnlijk de remschijven gaan leveren.
Meer gegevens op deze foto’s met tekst: info en specs.

Arash AF1021 reacties

Ik vind de vorm nog niet echt mooi ofzo,
zeker die voorkant niet. Beetje ingedeukt ziet het eruit.
Maar ach, als hij maar hard gaat he
Gewoon lelijk, die Arash Farboud zegt en schreeuwt veel over productie autos enz. maar volgens mij is er nognooit eentje in productie genomen. Waarom moest hij het deels verkopen, weet iemand dat?
Niet gewoon lelijk héél lelijk.
Vindum best mooi eigenlijk

Afgezien van die 572 liter V8 natuurlijk, verneukt t idee een beetje
prachtig ding alleen moet ie wel helemaal zwart zijn
Volgens mij heeft hij een de Farboud GTS verkocht aan de ex-Marcos man Chris Marsh, aangezien de ontwikkelingskosten de pan uitgerezen waren en Farboud realiseerde dat hij de ervaring miste de auto in productie te nemen. Nu heeft hij ervan geleerd en gaat aan de slag om zijn eigen Enzo te maken. Deze man, Arash Farboud kreeg namelijk geen Enzo en was daar zo verbolgen over dat hij dat zelf wel zou kunnen doen. Vandaar deze AF10.
Ik vind het alleen jammer dat zijn creatie ook enorm veel op de Enzo lijkt terwijl hij onderhuids er hoogstwaarschijnlijk niet aan zal kunnen tippen.
Doet me denken aan de Morgan Aero 8.. die kijkt ook al zo scheel…
wat een teluerstelling
neppe enzo
de schetsen waren zo mooi…
Michiel van den Brink
Tot nu toe redelijk teleurstellend.
De schetsen zagen er nog wel zo veelbelovend uit!

Ik hoop dat er nog het één en ander aan het design bijgeschaafd gaat worden.
Vermoeiend, al die drieachtergarages die menen een superauto te moeten bouwen.
Powerslide heeft gelijk wat betreft Arash Cars en Farboud, lees meer daarover op:
http://www.pistonheads.com/news/default.asp?storyId=14382
De concept art zag er wel 10 keer beter uit als dit model….
Arash liet eerder weten: “For me, the new AF10 fits alongside other supercar brands. The brief was simply this: if you’re at a set of traffic lights and an Enzo, Carrera GT, Pagani Zonda, Koenigsegg and McLaren SLR all pull up, the AF10 should not look out of place.
mooi he alles
het is gewwon een mooie auto
hoezo.. Koenigsegg??? Kom is met wat meer creativiteit! Ik word egt gek van al dat namaken van andere wagens ookal ligt er een 100 keer zo dikke moter in..
Het front vind ik dan nog wel origineel.

Wat me erg opvalt is dat deze net zoals de farbout volledig rechte zijkanten heeft. Alsof ‘ie uit een blok is uitgesneden. De blokkige vormen doen me een beetje aan de countach denken. Het vormt echter weer geen eenheid met dak en de neus.
Cuore sportivo
invloeden zijn gepikt van ferarri, F430 en de luchthapers aan de achtervleugels van de Enzo…
Ferrarimaniak
deze auto kwam klem te zitten tussen twee vrachtwagens:P
550 pk op 1100kg is best netjes

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).