Kenteken onleesbaar maken

Auteur: , 38 Reacties

De droom van iedere autombolist: ongezien langs de vele flitspalen, trajectcontroles en andere camera's glippen. Een deelnemer aan de Bullrun (een soort Gumball, maar dan in Canada) dacht er precies hetzelfde over. Dus werd de klusbus voorgereden en iets in elkaar gehobbyed (of gehobbiet). Jalopnik heeft net als wij geen flauw idee hoe het werkt, maar op de video ziet het er goed uit.


Wordt vervolgt dus, waarbij we hopelijk uit doen hoe U dit thuis op uw eigen Lamborghini schroeft.38 reacties

Dat is een LCD scherm.
Een passieve-matrix zwartwit lcd scherm zonder backlight zoals vroeger wel op laptops werd gebruikt.
Doet me denken aan de 007-gadgets;)
te koop?
lijkt meer op een speciaal stukje glas wat voor het kenteken geplaatst is. HEt stukje glas verspringt van helder glas naar mat glas wanneer er een stroompje op word gezet. Schijnt te werken met kristallen, dit schijnt ook te zitten in het dak van een Mercedes Maybach en in hele dure douche schermen.
vet hoe duur is dat dan weet iemand dat
@Loet

Klopt, ze gebruiken het ook in sjieke vergaderzalen en security lobbys waar ik werk, erg grappig spul! en duur ongeveer 5000 Euro per m2
Aah it’s cool :)
hoe heet dit glas dan
IK WIL DIT :D
hoe heet dit glas dan want dan kan ik het effe op google opzoeken
is da nie elektrochroom glas?
Het is een speciaal soort foto-elektrischglas dat door middel van elektriciteit zijn doorzichtbaarheid verliest.
De Maybach heeft het ook als optie voor in het dak.
Zie het volgende filmpje op 5 minuut 13: http://www.youtube.com/watch?v=aNkuSI4axYA&search=maybach%20top%20gear
Op 3 minuut 25 word het ook al aan de aandacht gebracht: http://www.youtube.com/watch?v=aNkuSI4axYA&search=maybach%20top%20gear
dat is een fotolens zoals bij die glazen van de maybach
Ik weet de naam niet uit mijn hoofd, ik zal het eens navragen.
Gaaf, alleen hoeveel mensen rijden er in een witte bestickerde Gallardo ? Lijkt me dat ze deze gast toch nog redelijk snel gevonden hebben.

Op ons soort auto’s echter kan het wel handig zijn !
Je had een paar jaar geleden ook een spray die je erop kon spuiten(werkte niet) en een folie die je er omheen kon spannen waarbij het kenteken alleen leesbaar is als je er recht achter staat/rijdt. Dit lijkt mij een veel betere optie, alleen moet je het er wel strak voor krijgen, want als oom agent ook maar een lichte afwijking ziet aan/op je kenteken, heb je meteen een ticket te pakken…
Ik heb al een keer in de winter m’n platen moeten schoonmaken aan de kant van de weg onder toezicht van de man met de pet (vanuit z’n auto).
ik had al eens het idee om een sensor met een flitser achterop een auto te monteren. Zo gauw de sensor een flits ziet, schakelt hij de flitser in….. in theorie zou de foto dan overbelicht moeten worden (als de flitser snel genoeg reageerd ten minste…..)
In de tijd dat ik bij de politie werkte was er ook al eens iemand op dit idee gekomen. Door de foto heel veel over te belichten wordt het kenteken uiteindelijk toch zichtbaar.
Zulke tegenflitsers, dat werkt echt. Maar als ze er zo eentje vinden gaan ze op de loer liggen bij de flitspalen waar je dikwijls voorbijkomt TOT ZE JE HEBBEN, ze zijn daar pisnijdig op.
@w0o0dy
zoiets bestaat mijn pa heeft dat gehad op zijn alpine, maar dat werkt niet altijd en kort nadat te verkrijgen was, werd je zwaar vervolgd als je een bij had (in vorm van een lampje op je nummerplaat)
wil ik wil ik !!!!!!!!!!!
er zijn nog goedkoperen en makelijkere manieren om niet meer geflitst te worden.
@Christoff: Ja precies, als je maar hard genoeg rijdt (300+) word je ook nie geflitst ;)
En als je over de vluchtstrook rijd woord je dan eigenlek geflits, niet dat het me handig lijkt :P
en het bericht dat ze gaan flitsen zonder flits, maakt dat nog wat uit. Lijkt me beetje lullig als je een duur anti-flits-flitslicht op je auto laat bouwen, om tot de conclusie te komen dat je dat ding alleen kan gebruiken als pasen en pinksteren op 1 dag vallen…
5000 euro per vierkante meter ? is dat niet een beetje erg veel ?
Doet me denken aan het dak van de Rinspeed zaZen… Dat gaat ook van doorschijnend naar ondoorschijnend met een druk op de knop ( en omgekeerd)
was niet v glas maar van kunststof : transparant makrolon polycarbonaat ofzo…
Beste mensen er moet toch wat op te vinden zijn. Ze liggen overal op de loer. Het wordt steeds meer en meer.
Scheikunde is dat de oplossing ? Eeen transparant middel wat kaast.
hoe zit het dan met infrarood flitsers? en als ze overdag geen flits gebruiken!!? (Trajectcontrole op de A12 bij arnhem bijvoorbeeld,bij voldoende verlichting gaat flits uit!! en snachts infrarood licht AAN!!!).. lees hieronder voor je ergens mee begint»»
In de Wegenverkeerswet staat onder artikel 41 lid 1 aanhef dat het verboden is op een motorrijtuig of aanhangwagen enig teken of middel aan te brengen met het oogmerk de herkenning, daaronder begrepen de herkenning met behulp van technische voorzieningen, van het gevoerde kenteken te bemoeilijken. In het zelfde artikel onder lid 1b wordt het rijden daarmee verboden. Overtreding hiervan is een misdrijf, dat kan worden bestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of een geldboete van maximaal € 4.500,-.
ik zoek ook een methode om niet meer gepakt te worden.
je kan gewoon een anti flits strip erop plakke ,
als ze dan flitsen word het licht weerkaatst en is je kenteken onleesbaar, ze zijn wel illegaal maar vallen niet erg op :)
:mrgreen: = :mrgreen: = Heeeee , cool , weet je dan ook waar je dat kan kopen , wil het wel graag een keer uit testen. gr………jannes
Werkt die spray die bijvoorbeeld bij eurospyshop te koop is niet? Heeft hier iemand (behalve 750i–> 25-7-2006) ervaring mee? Theoretisch zou het moeten kunnen????
Pret Bederver
Dat heeft pas een rijbewijs en nul rijervaring en wil al ongestraft de wegpiraat uithangen.

Het dochtertje van een vriend werd door zo’n stinkertje doodgereden en die kwam er met een paar maand rijverbod vanaf. Nu scheurt hij terug vrolijk als een gek door onze straat. Was het mijn dochter geweest, ik draaide hem de nek om, als een ordinaire kip.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).