Maserati tuning door Modena Performance

Auteur: , 7 Reacties

Nog meer Maserati-nieuws. Via de mail werden we door Modena Performance getipt over de zaken waar zij zich mee bezig houden. Modena is een tunert die zich richt op de merken Maserati en Donkervoort. In Nederland kennen we Madeno (lijkt op?) die wat tuning doet voor Maserati's, maar voor Donkervoort moet je over het algemeen gewoon naar Lelystad toe.

Modena biedt oa “stainless steel, gloss polished” uitlaatstukken, 20-inch lichtmetaal en een verlagings-setje die de boel zo’n 20mm naar beneden zet. Dat laatste lijkt me wel iets voor Jort, die drempels rond de grachtengordel zijn geen probleem.

Anyway, meest interessant is het Power package dat Modena voor de diverse modellen levert. Het package past het motormanagement van de Maser aan.

Voor de CoupĂ© en Spyder modellen kan het vermogen van 390 pk naar 418 pk, het koppel van 451 Nm naar 485 Nm en de topsnelheid wordt minimaal 2km/u hoger en komt boven de 285 km/u… yeah;)

De Gran Sport en Quattroporte V zijn wat beter bewerkt. De topsnelheid van de Gran Sport gaat naar 300 km/u (was 290 km/u) en de Quattroporte V gaat van 275 km/u naar 285 km/u. De peekaas gaan van 400 naar 432 pk en het max koppel stijgt van 451 naar 490 Nm.

Ook de Ghibli is aangepakt en dat levert meer op. De standaard 2 liter Ghibli heeft 306 pk maar Modena weet dit naar de 440 te brengen.

Meer weten? Check maserati-tec.com.

Maserati Quattroporte Modena
Maserati Quattroporte Modena
Maserati Quattroporte Modena7 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Mooi, mooi, subtiel getuned, wordt er niet teveel geraakt aan het (mooie) uiterlijk. Wel een beetje gek dat ze de Ghibli nog tunen, want die kun je toch helemaal niet meer kopen?
nu is de quatroporte zijn naam waard ;-)
Ik vind die velgfen echt niet kunnen. De velgen van de Sport GT vind ik al op het randje, maar nog best mooi, deze passen echt totaal niet bij de auto helaas. Wel heel erg gewaagd om een auto als deze te tunen!
moet je niet aankomen aan zo’n mooie auto..echt zonde
Die Quatraporte van Zagato is zo’n ruige wagen, kleine rechter plaatje.
die velgen zijn idd nie om aan te zien!
verder ist een hele mooie auto
Zoals eerder genoemd snap ik ook niet waarom er andere velgen op moeten. Dit zijn van die Opel Manta velgen die iedere lul onder zijn auto kan schroeven. Ik zou zeggen, what’s the use voor een paar pk extra? Niet dat ik nou zo’n oude lul ben die met groenl inks gepruttel aankom maar waarom zou je een Quattroporte tunen? Dit zijn over het algemeen auto’s die door de wat oudere autoliefhebber gekocht wordt. Net of je op je 60e nog er nog een paar pk bij wil snoepen, je garantie wil opgeven (lijkt me niet slim met een italiaan. Voor de critici onder ons…ik rij ook italiaans) en belachelijk wil rondwijden in een pimp-my-ride-mobiel waar iedereen gelijk op afspringt met de vraag hoeveel tv schermen er in je kofferbak zitten. Niet geheel onlogisch vind ik het dus niks ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).