Honda zevenzitter doet 778 km/u

Auteur: , 12 Reacties

Redelijk off-topic en ik zou bijna zeggen "schoenmaker blijf bij je leest", maar laten we aannemen dat deze ontwikkeling direct of indirect nog wel wat op zal leveren voor de autoindustrie. Japanse autobouwer Honda gaat namelijk naast o.a. auto's en robots ook mini-jets bouwen. Samen met Piper Aircraft zal Honda vanaf de herfst dit jaar in de Verenigde Staten beginnen met de verkoop van de HondaJet.

De Hondajet is een zeer licht vliegtuigje dat plaats biedt aan 7 personen (2 piloten en 5 passagiers of 1 piloot en 6 passagiers) en vliegt met een snelheid van 778 km/u op een hoogte van 12,497 meter en heeft een actieradius van 2,037 kilometer. Het zal nog wel even duren voordat de Honda auto’s dit soort cijfers neerzetten, alhoewel, een Honda S2000 met Jet Engine…? Wat de HondaJet moet kosten is nog niet bekend gemaakt (via: edmunds.com).12 reacties

Hij ziet er wel een beetje misvormd uit, alsof er een heel stuk tussenuit is gehaald. Maar er zal best een markt voor zijn, je zal wel op hele korte landingsbaantjes kunnen landen en opstijgen enzo.
@Franqui
dat is omdat er dan binnenin aan de been/staan ruimte moet gesnoeid worden

verder honda maakt nu pas motoren voor zowat alles dat beweegt
Jaa dat snap ik ook wel, alleen vind k t er wel grappig uit zien.
gelieve toch on topic te blijven ze

wat interesseert mij nu vliegtuigen
als het je niet interesseert, waarom kijk je er dan naar :S
De volgende NSX krijgt een straalmotor… :P
honda-freakske
Da vewonder mij ni want honda maakt toch echt vanalles, ze blijven mij maar verbazen:)
hehe eindelijk een snelle honda :P
cuore sportivo de tweede
honda s2000 met jet engine? wie gaat die dan testrijden? top gear?
Honda laat met dit vliegtuig zien 10x verder te zijn met de techniek ontwikeling als de andere merken
Honda (HACI) maakte bekend overeenkomsten te hebben gesloten met GKN Aerospace – Alabama, Avcorp Industries, Inc. en Garmin International Inc. als de grootste leveranciers van onderdelen voor het geavanceerde lichte vliegtuig de HondaJet, dat gefabriceerd gaat worden in een ultramoderne fabriek in Greensboro, North Carolina. GKN, in Tallassee, Alabama, gaat de structurele subassemblage van de vliegtuigromp leveren en Garmin, in Olathe, Kansas, zorgt voor de levering van het ultramoderne luchtvaartelektronicasysteem dat speciaal is aangepast voor de HondaJet. Avcorp, in Delta, British Columbia, Canada, gaat de subassemblage van de vleugelstructuur van de HondaJet leveren.

De HACI productiefaciliteit die naast het hoofdkantoor in North Carolina zal komen te staan, gaat zorgen voor de productie van de HondaJet, inclusief de eindassemblage van alle structurele componenten en onderdelen, assemblage van het vliegtuigsysteem en de installatie en afwerking van het interieur en het schilderwerk. Volgens planning zal de productiefaciliteit in Greensboro in 2010 aan klanten gaan leveren.
Weten jullie trouwens dat er voor Honda auto’s en motoren speciale zeer goedkope verzekeringen zijn met speciale voorwaarden.
3 jaar nieuwwaarde of voor 2de hands 3 jaar aankoopprijs en 6 of 7 jaar garantie op je Honda zolang je All Risks verzekering hebt!
Honda the best!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).