Oude Mazda MX5 krijgt tweede leven als Westfield

Auteur: , 19 Reacties

Aan de buitenkant vinden we niets dat de ware identiteit van deze Westfield verklapt, maar van binnen klopt het hart van een Mazda MX5. Westfield ontwikkelde deze kit-car met zoveel mogelijk gerecyclede onderdelen van een oude MX5 die normaal gesproken naar de schroothoop zou gaan. De nieuwe tweezitter is gebaseerd op de Mazda MX5 uit jaren 1989 t/m 1995.

Westfield heeft bewust voor deze serie gekozen omdat die door zijn populairiteit erg lang in productie was en er nog veel oude exemplaren in omloop zijn. De oude MX5 modellen waarbij het chassis dusdanig is vervallen dat het niet langer rendabel is om deze nog te repareren, zijn motorisch vaak nog prima inorde. Het Britse Westfield komt met dit project tegemoet aan de “End of Life Vehicle regulations”, een wet die bepaalt dat autobouwers hun oude auto’s beter moeten recyclen (bron: westfield-sportscars, via jalopnik).

Is jouw MX-5 nog niet klaar voor de sloop, dan kun je ‘m altijd nog ombouwen tot Aston Martin look-a-like.19 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
doet me denken aan de kitkar bij topgear, wat ik overigens wel een leuke aflevering vond maar met die caravan niet…
liever dit dan die aston…

ik was toch verrast hoe weinig werk in zo een kitcar als deze kroop bij topgear, maarja veer onderedelen zijn er niet aan zo een wagentje.
http://www.westfield-sportscars.co.uk/images/kitbreakdown.jpg
Zoals Jalopnik schrijft, een Mazderham?
het is dus een echte Westfield maar dingen als versnellingsbak, motor, waarschijnlijk de wielophanging en draadbomen etc zijn van de Mx5 afkomstig, Vooral interessant als je Mx5 klrom gereden is of zo. Regel twee van die schade gevallen en je hebt heel wat componenten voor je kitcar. Dan koop je het Westfield chassis en dan kun je aan de slag! Leuk idee alleen moeten de tweede hands onderdelen voor de MX5 niet teveel omhoog natuurlijk.
Nu kunnen bezitters van die kappersauto toch een echte roadster rijden! :)
ik hoor het al….. een kenner :-|
Hoezo? Omdat ie het een kappersauto noemt?
Je moet het misschien niet allemaal te serieus/persoonlijk opvatten W0o0dy. De MX-5 staat vaak bekend als een vrouwenauto, dat is nou eenmaal zo. Picknickmand achterop en het dakje open;)
@autoblogger
dat is waar, maar de meeste mx-5-jes die ik zie hebben een man achter het stuur, trouwens wie een mx-5 koopt, doet dat om ermee te spelen en dat is alles
@dekster: weet ik, en ik zal de kwaliteiten van de MX-5 ook niet proberen tegen te spreken. Ik geef alleen aan dat er een bepaald beeld bestaat bij een Mazda MX-5, net zoals bij een Audi TT (wat verder overigens ook een prima wagen is).
Een MX-5 heeft zeker kwaliteiten maar denk je eens in hoe het rijdt als je de 350 kilo onnodige massa thuislaat! Dan wordt het een echte roadster!
@Peter: Heb je ooit een Mx5 gereden? Jij hebt een Westfield / Caterham / Tiger / Robin Hood / VM?
Type? Motor? Gewicht? Op kenteken?

Ik heb zelf ooit bijna Robin Hood (2 liter crossflow met webers) en bijna een Fisher Fury(2 liter DOHC met dubbele Webers gekocht), maar heb uiteindelijk toch een Mx5 gekozen…. beter voor mijn rijbewijs, beter voor mijn gezondheid, beter voor mijn relatie en beter voor op vakantie. ;-)
@ W0o0dy: ik weet dat je liefde voor auto’s ver gaat, maar zo ver… (hoop dat je tegen een grapje kan) ;-)

http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2006/07/man_beroofd_na_hulp_aan_kapper.html
Westfield SEiW met 1.8 zetec uit 2004.

http://www.petergeelhoed.nl/
Tja, ik wilde eigenlijk de kapper zijn Mx5 afhandig maken, gaat die gast zich ermee bemoeien…… tis wat ;-)
mooie 7 peter! Maar….. heb je al eens een Mx5 gereden of is de mening vooral (zoals bij veel mensen) gebaseerd op het uiterlijk van de auto?

Ik weet best dat een 7 op een (flink) aantal punten superieur is aan een Mx5, alleen is de 7 door een aantal andere punten weer minder all-round inzetbaar. Verder is een echt goed exemplaar met alle benodigdheden als snel te duur voor mij. Maar de 7 heeft jarenlang bovenaan de wishlist gestaan dus ik kan de fans heel erg goed snappen..

De Fisher Fury was ook erg fraai en reed ook erg goed, alleen was deze auto voor mij “te snel” en te rauw. Bovendien voor vakanties volstrekt onbruikbaar. Misschien als ik nog een keer meer zelfbeheersing of toegang tot een circuit krijg…… dan is zoiets wel een leuke hobby, voorlopig geniet ik van iets relaxter toeren (of een beetje dwarsgaan) in de Mx5.
Ik heb nooit zelf gereden in een mx5 maar wel meegereden.

Een 7 is natuurlijk voor een bepaald doel gemaakt; zo licht mogelijk. Een Mx5 is gewoon een stuk praktischer, maar als je zoals ik de auto hebt voor het rijden kan ik de kilos missen.
Overigens ben ik vorige week nog naar de supermarkt geweest en er paste,naast mezelf en mijn vrouw een bijna vol karretje in!
Ik ben zelf de bezitter van een MX5 1600 16v uit 1999.
Laatst mocht ik eens rijden met een mx5 van een kennis.In dat ding zat een turbo.
Wel……..Je moet uit goede huizen komen om dat ding op de baan te houden.
Dat kan ik jullie wel zeggen.
Ik vind het alleszins een super idee en heb dus zo’n Westfield kitje besteld!
Levering binnen eind januari :)
De ganse bouw kan je volgen op http://westfieldmx5.devocht.com

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).