Mercedes SLK55 AMG vs BMW Z4 M Coupé

Auteur: , 45 Reacties

Gewoon op de openbare weg zagen we de Mercedes SLK55 AMG het al een keer opnemen tegen de BMW M3 CSL, altijd goed voor de nodige discussie, hebben we gemerkt. Het Duitse magazine Motor Vision maakte ditmaal een vergelijking tussen de SLK55 AMG en de BMW Z4 M Coupé. Qua prestaties zijn de auto's op papier bijna exact gelijk aan elkaar, maar gaat dat in de praktijk ook op?

Natuurlijk zijn dit soort vergelijkingen leuk om naar te kijken, met name wanneer je een fan bent van het ene merk of juist van het andere merk. Echter zijn ook hier de verschillen overall weer niet al te groot, waardoor het opnieuw zal aankomen op smaak en persoonlijke emotie. Uiteindelijk is dat vaak toch het enige dat er echt toe doet.

Hoewel ik Mercedes en BMW beiden aantrekkelijke merken vind, gaat mijn voorkeur toch uit naar de SLK55 AMG. Deze auto met zijn stalen stalen vouwdak straalt veel meer klasse uit dan de Z4 M met z’n stoffen dakje. Tel daarbij op de schitterende lijnen van de SLK en dan hoef ik het niet eens meer te hebben over het interieur, want ook hier wint de SLK het wat mij betreft ruimschoots. Kortom: bruut in stijl! In vergelijking is de Z4 M dan een leuk sportief karretje. Ik weet dat er genoeg mensen zijn die het niet met zij eens zullen zijn, maar gelukkig leven we in een vrij land;)

Heb je niet al teveel moeite om Duits te verstaan, kijk dan even naar onderstaand filmpje en trek je eigen conclusie (als je dat nog niet gedaan had).

(via: motorpasion.com)45 reacties

geef mij de BMW maar=)
ik kies de bmw, simpelweg omdat ie een beter uiterlijk heeft dan de merc…
geef mij die verukkelijke V8. uitleg overbodig
De benz scheelt 7k euro met de beamer. Dus 7k euro extra om van leuk zondagmidder toerwagentje naar een opgeblafte dameskapperswagen te gaan. Ik zou het wel weten, doe mij maar de BMW.
Er is een reden waarom mijn voorkeur naar dichte wagens gaat…
Voornamelijk opdat het dan minder kapperswagens zijn…
Wat niet logisch is want in een open auto waait je kapsel in de war en in een dichte auto niet.
Doe mij dan maar een andere mizerides of Brol Met Wielen, niet deze.
Mercedestuner
MERCEDES
Dat zegt genoeg zeker
geen van bijde zijn alle 2 van die kappers wagentjes
het is de Z4M Cabrio niet de Coupé. geef mij maar de SLK voor de zelfde mening als Autoblog. hij heeft dat heel goed uitgedrukt.
in Topgear magazine doen ze een vergelijking met de Cayman (S?), nou wist ik niet welke de beste was (heb et blad niet gekocht). maar als de z4 en slk55 even snel waren zijn op papier, is dan de topgear aflevering op tv van SLK55 vs. boxster S wel goede vergelijking dan? :P
@type-R
ja, want de boxter is heel licht om mee te rijden (heb vandaag lift gehad van men kapper en mocht zelf eens rijden)
Een Z4 M vergelijken met een AMG SLK55….

De Z4 is een jeanettenbak!

… ook wel “hairdressercar”
sorry zogenaamde ‘echte mannen’, jullie zullen wel een golfje of astra rijden ofzo…. een Z4 (M of niet) en een SLK zijn natuurlijk gewoon mooie begeerlijke en premium cabrio’s. kappersautotje…. denk ik meer aan MG, MX-5, MR2, 206 CC, Megane Cabrio, en vooral die enorme kappersbak van een mini cabrio.
Doe mij de BMW maar aub…
Simpelweg omdat hij zo eenvoudig is, Jan met de pet ziet buiten de 4 uitlaten
niet eens dat het gaat om een raket op wielen, rood had ‘k wel nooit gekozen…
De BMW straalt ook het meeste mannelijkheid uit, en wie zegt dat het een
kappersauto is moet mij toch maar eens uitleggen hoe hij daarbij komt…
Moet wel toegeven dat de SLK ietsje meer klasse uitstraalt.
hoe komen jullie er toch bij, dit zijn helemaal geen kapperwagens, zeker de BMW Z4 niet! mijn ma is kapster en rijdt met een BMW X3 (wat ik persoonlijk een lelijke auto vind, ookal ben ik BMW-fan) en mn pa met een BMW M5 van de vorige generatie, en ikzelf met een 523i zoals jullie wel al gemerkt hebben…
Doe mijn de BENZ maar, ziet er gewoon veel beter uit.
Ik kies voor de BMW !!! mercedes heeft alleen maar problemen met hun electronica zoals de slr die moest worden teruggebracht naar de garage en dat voor een sportwagen :s
@523i, wat is dat voor onnodige informatie? je pa een m5, jij een 523i?! tof man, leuk om te weten… daar gaat het hier ook echt om!
sorry, maar gewoon om te tonen aan die anti-bmw’ers dat bmw helemaal ni voor janetten en kappers zijn!
BMW is klasse, luxe en een onoverwinnelijke kracht!
de mercedes heft een 5.5-liter motor en de BMW een 3.6-liter en beide ongeveer evenveel vermogen… (*probeert het te snappen*)
(*heeft de verklaring gevonden*) ik denk dat mercedes die extra 2 cilinders gebruikt om het dak dicht te klappen ofzo… hehehe
en met al dat kappersgedoe is het nu wel mooi geweest, iedereen moet mij gelijk geven dat het leuker is met een kleine 2-zitter te scheuren dan met een 760li of een S600.
geef mij maar die slk55 of de Z4M (wel de coupé en niet de softtop), kga in ieder geval meer plezier hebben dan ze zieligaard aan de kant van de weg die zich te goed voelt om met een kappersauto te rijden..
sorry, maar gewoon om te tonen aan die anti-bmw’ers dat bmw helemaal ni voor janetten en kappers zijn!

@523i: Maar wie vergewist ons ervan dat jij geen jeanette bent?
Jan-Jaap-Karel-Kees
Hmm de SLK is een stuk duurder zo’n 20000 euro. Das best veel geld zou k zeggen. En de BMW vind ik mooier, maar de SLK heeft een V8…
Jan-Jaap-Karel-Kees
De SLK begint trouwens bij een ton, en voor dat geld is er nog veel meer moois, met een V8. (CORVETTE!! :D )
@ ddrik,

Ik geef toe, ik zou veel liever in een Z4M rijden, maar voor het dagelijks gebruik is een 760iL (of in dit geval een 750i) een betere optie, genoeg vermogen om leuk mee te spelen, comfort, sportiviteit(M pakket) en meer dan genoeg ruimte om wat audio apparatuur e.d. kwijt te kunnen.
Mijn volgende wordt zeker een 760i (na facelift) en misschien ooit nog eens een Z4M erbij…
Ik vind het ontwerp van die BMW niets en een slk koop je omdat je geen duurdere sportwagen kunt betalen, dus voor mij beide niet… Maar als ik dan toch moet kiezen ga ik voor de Mercedes alhoewel ik dan wel na een week problemen met de elektronica kan verwachten, maarja alsnog beter dan zo’n niet strakke plastic interieur BMW!
@750i

Wat begin je over een 750i in een topic over een SLK en een Z4M, echt weer zo’n bmw freak die iedereen van bmw wilt overtuigen, dat is zo triest daar maak je jezelf erg ongeloofwaardig mee en je mening wordt dan ook niet meer gewaardeerd :/
Een porsche boxster s wint het op het circuit van een slk 55 amg stond een keer in de autovisie :D
dus ja dan zou een Cayman S het ook wel kunnen winnen:D
@ Rick

Het stukje van ddrik niet gelezen?
jawel, maar dat stukje slaat al helemaal als een lul op een hijpaal om het maar even lomp te zeggen. Hij mist ook totaal het punt van deze topic, door over een S klasse en een 7 serie te beginnnen. No offence hoor ik zei het alleen maar zodat jouw mening nog een beetje gerespecteerd wordt. Maar natuurlijk is een bmw 750 gebruiksvriendelijker dan een Z4M of een SLK maarja daar koop je zo’n auto toch niet voor :p
Deze auto met zijn stalen stalen vouwdak straalt veel meer klasse uit dan de Z4 M met z’n stoffen dakje.

Grappig dat je dat noemt. Ik kan me namelijk alleen goedkopere zogenaamde “cc modellen” herinneren dan duurdere merken.
Waarom begint iedereen hier over zijn eigen auto?!

Wie boeit het nou dat mijn vader een …… rijd, mijn broertje en ik een ….. en me moeder een …… touring rijd?! NIEMAND!!!!

Jullie gaan hier gewoon totaal offtopic, zo ongelofelijk nutteloos!
Misschien moeten we hier eens aan de linkerkant een kopje toevoegen; Mijn eigen (DROOM) auto…. ene dan wil ik gelijk wel eens ff je adres zien.. gaan we eens ff checken of je in al die auto’s dat je beweerd te rijden ook echt rijd!

Als ik dit zo allemaal lees dan rijd iedereen in auto’s van rond de 150.000 euro! Kan, maar lijkt me onwaarschijnlijk.
@ rick

Daarom zei ik ook dat ik zelf ook liever in een Z4M zou rijden, maar ja, soms moet je verantwoordelijke keuzes maken in plaats van emotionele en dan ga je toch op zoek naar een compromie…

@ Jan

Een auto met een nieuw waarde van € 150.000,- is na 6 jaar al snel verkrijgbaar voor €20.000,- dus dan valt het reuze mee…
Doe mij de Z4M roadster omdat die er veel sportiver uitziet, vooral het interieur, die SLK heeft te veel knoppen, volgens mij is er zelf een knop op dat dashbord voor thuis het toilet door te trekken!
De pure rijdersauto komt zoals altijd uit Bayern, die het overigens weer zonder hulp (lees AMG) van buitenaf doen.
@ hans: volgens mij is AMG toch wel te vergelijken met M van BMW, allebei de huistuners


En om een keuze te maken: Z4M coupé! Mooie vervanger voor de M coupé.
Heb gister nog met een Z4 roadster gereden, dan wel de 3.0, maar wat een machtige auto is dat… rijdt echt heerlijk!
De BMW is veel en dan ook echt veel mooier!!!!!!!!!!!!!!!
geen van beide eigenlijk , maar als ik er een moet kiezen dan zou ik voor een mercedes slk 55 amg gaan. waarom , het heeft een v8 motor. maar voor 100.000 zou ik effe op de nieuwe bmw m3 wachten. die zal ook rond de 100.000 gaan kosten
de slk ckr wetuh!
de Z4 heeft een veel te lange neus
@autoblogger
hier nog een goeie link
http://www.youtube.com/watch?v=GarqhBKXZ4k
Dank je, die oude was inderdaad offline gehaald… heb em aangepast in het artikel.
mercedes dies
geef de benz maar het is bovendien de merk die de eerste auto heeft gemaakt
@ 750nogwat, als je zo’n auto rijdt, behoor je ook die klasse (letterlijk) uit te stralen en vooral te bezitten. ‘compromie’ schrijf je als compromis. Weet niet of jij zo’n nouveau riche bent, maar probeer niet de macho te zijn die met zo’n stalen blik voor t verkeerslicht staat, terwijl je niet eens weet waar je zelf in de maatschappij staat ok.
keep it stupid simple man! Als ik naast iemand sta (bv Porsche 911) bij een verkeerslicht dan laat ik hem aan mijn uitstraling zien dat hij een goede smaak heeft. (moet helaas gezegd worden nu:) En dat terwijl ik zelf een 2004 Brabus cl rijd. Do something bout your attitude you fuckup!
Greetz and goodluck to everybody here with spending all your money on cars.
Neem een leuke degelijke auto (Mercedes) maar ik raad je echt aan om niet boven de 2.5liter te komen. Ik betaal een 750i 1996 per jaar aan benzine.
ciao
Jur P (22j, entrepreneur)
Den Haag
BMW weet gewoon waar dat allemaal om draait, om echte power, zonder turbos of compressors, beeld u in moest bmw gelijk mercedes op de motors die ze nu hebbe, compressie verlagen en turbos of compressors steken, dan zou de spirit dervan zijn. En mercedes stampt al ulder series vol met turbos of compressors gewoon om de snelste te willen zijn, en zo ist makkelijk gewonnen!!
BMW, THE REAL DRIVING EXPERIENCE

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).