Virtual Reality Drag Racing

Auteur: , 6 Reacties

Heb jij ook altijd al eens een drag race door de straten van je stad willen doen, maar ben je daarvoor iets te zuinig op je auto en minstens net zo belangrijk, iets te zuinig op je rijbewijs? In Australië hebben ze hier een leuk systeem voor met de naam "Drag Tag". Met behulp hiervan kun je dragracen in een vituele wereld. Geen gevaar voor beschadigingen aan je auto, super rijbewijsvriendelijk, helmen en rolkooien zijn volstrekt overbodig en ook het weer kan geen roet in het eten gooien.

Je rijdt met je auto op een dynamometer die de acceleratie en de maximale snelheid meet. De stuurbewegingen worden in gaten gehouden door laser sensoren gericht op de voorwielen. Verschillende omstandigheden worden voor de race in het systeem ingevoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als het gewicht van de auto en de weersomstandigheden. De oversized Xbox projecteert vervolgens een simulatie op een scherm van 4,5 meter breed, waarbij de bestuurder zich tot in een hoek van 200 graden in de virtuele wereld begeeft. Natuurlijk kan er gekozen worden uit een tal van scenario’s. Zie het als grote spelcomputer waarbij je auto de controller is.

Natuurlijk erg leuk om een keertje te doen, maar toch denk ik dat je snel uitgekeken bent op deze grote broer van de Xbox, want het zal nooit dezelfde kick geven als een echte drag race. Daarbij is het niet goedkoop (lees: tyfus duur), want een race kost 195 Australische dollars (117 euro) plus een verplichte introductiecursus van 60 Australische dollars (36 euro). Als je vrienden mee willen kijken, dan moet daar ook nog eens voor betaald worden. Eindstand: grappig, maar toch wel kansloos apparaat.

Virtual Reality Drag Race

Met dank aan Brian voor de tip.6 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik denk dat dit alleen werkt met echte auto’s, met achterwielaandrijving dus? :-)
@ mbvt : pfff echte auto’s zijn ook 4×4
maar achterwielaandrijving is leuker
nuteloos, want ze vragen veel te veel geld voor iets wat je met enkele vrienden gratis kan organiseren,
en als ik erop sta met men A8 met quatro ga ik door het scherm rijden
Een beetje jou auto in de begrenser jagen voor een video wand ?
Dan is NFS op de bank net zo veel fun, en een stuk goedkoper.
Geef mij maar NFS dan kan je je motor ook nie opblaze goedkoper gaat niks verrot (behalve als je hond je kabel doorbijt :( :( ) en je hebt ook geen kans dat je eraf vliegt ofzo want ik zie geen kabels waar ie aan vast zit
Ze zouden ook een analyse moeten maken van wat je beter moet doen enzo net als bij mij binnenkort op golfbaan komt waar je swing opgenomen word en je voor verbeteringen kan bekijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).