Video: Mercedes-Benz SLK 55 AMG Black Series

Auteur: , 33 Reacties

AMG zal de komende tijd meer speciale series lanceren, waarbij de SLK 55 AMG Black Series een van de eerste exemplaren is.

De SLK 55 heeft het bekende 5.5 liter V8 blok van AMG onder de kap, maar niet in de sterkste variant. Voor de SLK levert de V8 400 pk en 520 nm aan koppel. Voor de Black Series (of TrackSport) is op diverse plaatsen gewicht bespaard ondere andere door het monteren van een carbon dak dat niet meer open kan.33 reacties

mooi geluid
Leuk speledingetje hoor. Volgens mij een nieuwe favoriet van Wouter…
zalig. op Spa in belgie. hij mag wel wat sneller rijden vind ik. tegen dat tempo kan iedereen rijden. wel een heel mooi geluid dat er uit die V8 komt
leuk speeltje maar waarom kan dat dak nietmeer open?
zalig is ie in t zwart
@dekster: Gewichtsbesparing door mechaniek eruit te slopen. Vind ik ook wel zonde…
wat is er eigenlijk anders aan dit blok in vergelijking tot de 476pk uitvoering in de e55, sl55? Kun je deze met wat chippen dan ook naar 476 krijgen? Dan is het een serieus beestje.
Ik denk dat het gewoon aan het feit ligt dat dit typische mercedes filosofie is,en dat bv mensen in een veel duurdere SL niet voorbijgestoken willen worden door een SLK, dus ik denk dat er gewoon ergens een onnozel begrenzingetje zal zitten en dat het een koud kunstje zal zijn om dit eruit te krijgen.
Wie weet door chippen.
Dit is wel theoretisch gezien wat ik zeg, eigenlijk weet ik niet of dit wel juist is, en verdere details weet ik eigenlijk ook niet…
En idd, in zwart is ie magnifiek :-)
Denk dat dit dingetje ‘maar’ 400 Pk’tjes heeft, omdat dit de 5.5 -literversie is ZONDER ‘Kompressor’. In de E, S, SL, CL etc. ligt er eentje MET ‘Kompressor’ en daardoor heeft ie een hoger vermogen. Denk dus niet dat het simpel een chip vervagen/tunen is, wil je ’t vermogen en koppel uit bijvoorbeeld de E-Klasse AMG, dan moet je er dus een compressor opschroeven :-) (en dan krijg je waarschijnlijk met ruimtegebrek te maken)
Waarom noem je hem de black-series als ie in het filmpje in het zilver rijdt..
@GeeJee, dat er geen kompressor op zit dat klopt, was ik even vergeten… zit die bovenop het blok? Of tussen de cilinderbanken? Wordt dat blok wel veel hoger? Lijkt me toch wel cool als iemand het bouwt. Wordt het een hele snelle bak….. Eng veel vermogen in zo’n kleine/korte auto, hehehe.

Maar goed Brabus haalt ook vast wel meer dan 400 pk in een SLK, of niet?
prachtig ding geluid is top
Brabus heeft er ook één met 445pk… beetje zwak ten opzichte van de standaard uitvoering….. Terwijl je bij Brabus meestal niet echt te klagen hebt over te weinig pk’s.

Die Kleemann SLK 55K S8 heeft in ieder geval power zat (596pk in een SLK lijkt me nogal veel). Naar de 100 in 3,7 seconden is indrukwekkend, naar 200 in 12,5 is voor de meeste Supersportwagens niet eens haalbaar……
Beetje heftig, maar dat zal ook gelden voor de prijs.
Ik blijf erbij dat een benz gemaakt is om met blauwe platen en een geel bordje op het dak dronken mensen van de kroeg naar huis te brengen.
@BMW fanaat: Wat voegt zo’n reactie nou toe? Zo’n SLK in AMG, Brabus of KLeemann uitvoering is een hele heftige sportwagen……….
ALs je het helemaal mooi wilt doen dan koop je deze auto en gooi je de supercharged V8 van de SLR in donderen. Zoals een rijke sjeik het al eens heeft gedaan. ( http://www.autoblog.nl/archive/2006/04/19/slk_sneller_dan_enzo )
Verder leuke auto, beetje jmmr dat het dak niet opengaat…
@WOoOdy : Met mijn reaktie probeer ik duidelijk te maken dat het merk Mercedes een bepaald imago heeft en er helaas niet zelfstandig in slaagt om zich van dit imago te ontdoen,zelfs de hulp van huistuner AMG biedt hierbij geen uitkomst ! Mercedes heeft een imagoboost nodig !,het merk heeft op dit moment een belegen uitstraling en doet gewoon niet serieus mee in een aantal segmenten waarin de 3-serie,5-serie,6-serie wel samen met ,met name Audi met gemak hun auto’s verkopen,Mercedes mist in deze segmenten compleet de markt,er is geen merkbeleving bij de klanten ! Dit in tegenstelling tot de lichte bedrijfswagens van Mercedes geweldig gewoon wat de ster daar flikt met o.a. hun Vito SUPER !,uitstraling,beleving bij de klant, goed marktaandeel !

Ik hoop dat ik nu wel duidelijk ben !
Ja, en BMW is gewoon LELIJK, vind ik persoonlijk veel erger…
@ SimonMc lekker onderbouwde reaktie !
@bmw fanaat: veel beter zo! (waarvoor dank :-) )

Of ik en veel anderen het met je eens zijn dat is vers twee, maar we houden wel van inhoudelijke discussies gebaseerd op argumenten.
@WOoOdy : Check ook nog even de verkoopcijfers/registratiecijfers iedere maand in de autobladen of b.v. Autoweek.nl,los van de fanaten zoaals er vele op deze site zullen zijn,zijn deze cijfers de keiharde waarheid voor Mercedes op dit moment.
hahaha, wat kan zo’n reactie van die BMW(pfffffff)- FANAAT, toch leiden tot zo’n discussie! ghehge.

Persoonlijk vind ik die SLK black serie een heel mooi model geworden met die bodykit, vond de ‘gewone’ AMG nog niet echt spectaculair. En als die BMW-FREAK dit een taxi vindt, boeie.

Reed gister nog een 645i eruit, over taxi standaarden gesproken gheghe :P. leuk he bmw-ers dollen.
Bmw verkoopt meer auto’s, maar alleen de 1-, de 3-, de 5 serie verkopen beter dan de modellen van Mercedes. De x3 en de X5 leggen het samen af tegen de Mercedes ML en de 7 serie scoort ook minder dan de s-klasse. Zelfs de Z4 verkoopt (iets) minder dan de SLK.
Maar woody, wil je hier dan mee zeggen dat verkoopcijfers een merk maakt?
nee hoor, alleen plaatste BMW fanaat de opmerking “Check ook nog even de verkoopcijfers/registratiecijfers iedere maand in de autobladen of b.v. Autoweek.nl,los van de fanaten zoaals er vele op deze site zullen zijn,zijn deze cijfers de keiharde waarheid voor Mercedes op dit moment.”

Volgens mij valt die waarheid nog wel mee qua hardheid. Alleen heb ik al eerder gezegd, dank ik dat Mercedes teveel modellen voert (waaronder de tamelijk kansloze A-klasse, een dure (qua productie) en slecht verkopende clk en zo nog wat andere modellen). Daarnaast hebben ze de kosten nog steeds niet op orde en is de kwaliteit nog steeds niet goed genoeg. Reden tot zorg genoeg. Maar kijkend naar de verkoopaantallen ligt BMW niet zoveel voor op Mercedes en de modellen met hoge marges daar doet Mercedes het (veel) beter dan BMW.

Ik kan me overigens goed voorstellen dat mensen de voorkeur geven aan BMW, maar deze SLK is best lekker (als vind ik de neus niet mooi, is er ook een ombouw mogelijk naar de oude neus?)
@C30 CDI AMG , natuurlijk is het niet zo dat verkoopcijfers een merk maken,wel geven deze cijfers duidelijk aan welk merk in welk segment goed scoort,helaas moeten we dan concluderen dat b.v. een E-klasse het niet zo goed doet als de 5-serie of A6 en helaas voor Mercedes zijn er nog een aantal van deze vergelijkingen mogelijk.
lijkt mij alleen maar saaier hoe meer verkoop cijfers… dan koop je zown uit same met nog un paar duizend.. nou ik heb liever iets wat andere nog nie hebben
dat geluid………….kwijl kwijl
zeg…. BMW fanaat…

mister KNEUS!… je hebt alleen over de verkoopcijfers in NL!!!
lijk je over de hele wereld dan ZIJN DE VERKOOPCIJFERS VAN MERCEDES-BENZ VEEL HOGER DAN (B)adkuip (M)et (W)ielen

edit: CAPS LOCK kan ook uit!
@ c30 cdi amg en KYC zullen we het hier gewoon gezellig houden? dat gescheld is nogal kinderachtig
Persoonlijk vind ik BMW mooier dan Mercedes. Mercedessen hebben voor mij een arrogante en kijk-mij-eens uitstraling. misschien komt dat wel doordat in bijna elke clip (op 50-cent niveau) wel een paar mercedessen te zien zijn. Daardoor leg je gemakkelijk de relatie tussen zielepootjes ( zogenaamde gangsters) en mercedessen.

Beetje duidelijk? ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).