Gespot in Dubai

Auteur: , 59 Reacties

Over Dubai hoor je tegenstrijdige verhalen. Er zou genoeg volk rondlopen dat geld teveel heeft, maar er schijnen ook tourbussen vol Engelse low-lifes rond te rijden. Aapjes kijken zeg maar. Toch blijft Dubai het voorbeeld van een hangplek voor oliesjeiks die kapitaal genoeg hebben. En waar kapitaal is, daar zijn leuke auto's te spotten...

Via het AW forum hebben we de volgende selectie voor je, met dank aan Rik voor de foto’s! Mocht je overigens zelf ook wat leuk fotomateriaal uit de Arabische Emiraten hebben, dan houden we ons natuurlijk aanbevolen!

Aston Martin DB9 en Porsche Carrera GT:
Aston Martin DB9 & Porsche Carrera GT

Aston Martin DB9 en Bentley Continental GT:
Gespot in Dubai

Bentley Continental GT en BMW M3:
Gespot in Dubai

Audi RS4:
Gespot in Dubai

Dubai parking met oa een Infiniti en een Ferrari:
Gespot in Dubai

Porsche Cayenne Gemballa biturbo, gespot in de nachtelijke uurtjes:
Gespot in Dubai
Gespot in Dubai

En wit is overigens nooit uit geweest in Dubai, dus checkt u hieronder even de witte Q7, de witte A8L, de witte CLS, de witte CLK van Fab Design, de witte S500, etc…

Gespot in Dubai
Gespot in Dubai
Gespot in Dubai
Gespot in Dubai
Gespot in Dubai
Gespot in Dubai
Gespot in Dubai
Gespot in Dubai
Gespot in Dubai59 reacties

Er is nu inderdaad nog veel geld, en 99% van de mensen denkt dat ze daar geld te veel hebben. Maar met de olie schaarste van de laaste jaren en wat nog erger gaat worden in de nabije toekomst zijn de rijkere mensen daar eigenlijk verplicht om veel geld te investeren in luxe gebouwen etcetera om hun land op de kaart te zetten (als vakantie land bijvoorbeeld om geld te verdienen). Als de olie dus op is, of als wij al op een andere brandstof rijden, dan wil ik wel eens zien hoe het met de economische situatie daar gaat. Aangezien er dan niet standaard meer hoge inkomsten zijn. Concluderend is het dus geen kwestie van willen (over de super grote bouw projecten heb ik het dan) maar een kwestie van MOETEN. Dus wordt niet te jaloers op hun, want hun goeie positie door olie gaan ze kwijt raken :)

Geld te veel is dus nog maar temporary :D
@ Rick

Over die investeringen moet je je geen zorgen maken want dat zit in Dubai wel goed. 17% van alle kranen in de wereld staan in Dubai dat zegt toch wel wat over de enorme bouwprojecten MAAR…. Het gaat slecht in Dubai, de oliesjeiken zijn er van uitgegaan dat als ze luxe en dure gebouwen daar neerzetten iedereen naar Dubai wil maar dat is niet zo. Er is helemaal niets te doen. Duizenden woningen staan leeg en de economie daalt verschrikkelijk nu. Dubai is een opgeblazen hype die op spingen staat. Binnekort staan er dus veel witte autos te koop.
“Binnenkort staan er dus veel witte auto’s te koop.”

Die witte Conti GT is mooi, Merc weer veel minder . . . de gele CGT :bow:
Ja, zodra de Tesla Roadster gemeengoed wordt, kunnen ze daar wel inpakken!
Welke vinden jullie de mooiste?
1. De Carrera GT
2. De Aston Martin
3. De Bentley

Ik zelf vind de Carrera GT de mooiste, ik heb hem ook in het echt gezien op zandvoort in een mooie zilvere kleur. Zo’n Aston Martin zag ik ook op vakantie in Italië. En de Bentley heb ik echter nog niet gezien.
Ik moet eerlijk zijn dat ik die witte CLS ook wel heel erg mooi vind.
ik ook wel maar ik vind die velgen wat te nep lijken, maar wel mooi
Junior (BMW Liefhebber)
Die rijke oliesjeiken hebben hun schaapjes allang op het droge staan! Denk nou maar niet dat die jongens met die dure auto’s ooit opstraat zullen staan te bedelen! Dat soort mensen zal altijd wel geld hebben als hun bron van inkomsten wegvallen zoals b.v. die olie zullen ze daar echt niet om balen ”mischien de eerste 10min”, als je eenmaal geld hebt maak je heel snel meer geld. Dubai mag misschien wel in elkaar storten maar die oliesjeikes blijven STINKEND RIJK. En die auto’s die je daar ziet nemen ze gewoon mee en hun jurken ook die ze dagelijks dragen!
Rick, in tegegenstelling tot wat veel mensen denken bestaan de inkomsten van Dubai slechts voor 6% uit de verkoop van olie. De andere landen uit de verenigde arabische emiraten hebben veel meer inkomsten uit de oliebusiness.
Een van de grote inkomsten van Dubai is zijn grote (overslag) haven.
Over een jaartje of 30 zullen we het weten…
Het merendeel van de ontwikkeling is gebaseerd op de visie van de ruler HH. Sjeik Rashid bin Saeed Al Maktoum van Dubai, welke de olieinkomsten zo efficiënt mogelijk in andere sectoren heeft geïnvesteerd. Dit heeft in 2004 geresulteerd in een transformatie van de economie waarbij ca. 80% van het BNP voortgekomen is uit de internationale handel, service industrie en toerisme welke voorheen voortkwamen uit de olie inkomsten.
Dan te bedenken dat met een oppervlakte van circa 3.900 km2 Dubai is te vergelijken met de omvang van de provincie Zuid Holland…….
die eerste twee…
brr! prachtige foto, blauwgrijze aston naast die knalgele carrera gt
prachtig gewoon.

Misschien moet ik daar ook maar ’s heen :)
Junior (BMW Liefhebber)
Die rijke lui daaro bezitten echt hele mooie auto’s! Die gele porsche is echt een beauty!
sinds wanneer heeft de CLK de uitlaten in het midden, volgens mij is dit een getunede auto… maar geen id wat voor soort.
In de tekst staan dat de witte CLK van Fab Design is. Dus hij zal inderdaad wel getuned zijn. In ieder geval is hij optisch getuned
die dubaineesen zijn !!!RIJK!!! ‘k wil er ook heen
joh er zijn veel dikkere bakken op de foto gezet daar dit is niks
bijv: F40+F50+enzo+Carrera GT+CLK GTR
of Enzo+SLR+Carrera GT
Bij Ferrarichat hebben ze een heel topic erover en dan laten mensen die daar zijn geweest foto’s zien.
http://www.ferrarichat.com/forum/
je moet alleen wel ingelogd zijn wil je foto’s kunnen zien
@ HUMMERFREAK: een dubainees wil jij? :p
Ik heb nog het genoegen mogen kennen om mee te doen aan een 3D visualisatie project van Dijar Al Bahr. Daarbij mocht ik ook 3 dagen vertoeven in Dubai.

De stad is opgebouwd in 5 jaar naar, in mijn ogen, 1 van de beste steden in de wereld. Enorm modern, en de exotische autos vliegen je om de oren.
Ook heb ik daar nog een paar nederlanders gesproken die vastgoed in NL kopen, en daarnaast gelijk een lambo/aston aanschaffen vanwege het toch gunstige belasting klimaat.
@ JPM dat is precies mijn redenatie ik denk dat je misschien iets verkeerd gelezen hebt want mijn verhaal is identiek aan die van jou ;), ze zijn inderdaad JUIST veel aan het bouwen om inderdaad mensen te lokken (geen keuze, maar een verplichting als ze een beetje geld willen blijven verdienen in de toekomst als er geen fossiele brandstoffen meer uit de grond gehaald worden) en er is inderdaad geen moer te beleven (mn pa is piloot dus ben r al wel vaker geweest).
De eerste twee foto’s zijn echt prachtig ja! DB9 en Mercedes CLS zijn dan mijn favorieten.
Nadat ik de documentaire van terzake over dubai heb gezien heb ik ineens geen goed gevoel meer over de olistaat.
Tuurlijk zijn deze auto’s gruwelijk maar hoe ”bouwvakkers” daar worden behandeld is schending van de mensenrechten.
De de rijke mensen lekker rondrijden in die dure auto’s…

link: http://www.tv-visie.nl/?pagina=nieuwsbericht&rubrieknr=8&bericht=9575

Maandag 17 juli was de uitzending
@TommY: klopt, er staat deze maand ook een heel verhaal in de quote:
http://www.quotenet.nl/quote/

En check dat kenteken van die Carrera GT… 997;)
wit is lelijk op goedkope autos
wit is fakking sjiek op dikke sjezen! Witte gallardo spider… lijkt me goddelijk
Dubai parking met oa een Infiniti en een Ferrari:

Haha, die RR op de voorgrond is, wat mij betreft, wel iets bijzonderder dan de Infiniti.

Verder wel leuke auto’s natuurlijk!
grrrrrrrruwelijk
luister! Dubai is over tien jaar een grote toeristen-trekplijster!! geloof me maar!
Whau!!
Is wit hier dan écht alweer uit en oranje in zoals hier eens vermeld werd?
@ Arjen

Wat wil je daar in godsnaam doen, ik ben er al verscheidene malen geweest en ik weet zeker dat dit land vor 20 a 30 jaar niets meer is, er is daar geen moer te beleven. Dit ook he: de mensen daar zijn zo fucking triest! Als je niet hetzelfde geloof hebt krijg je geen studi-fincanciering, allemaal dat soort dingen, en jij denkt dat dit een grote trekpleister wordt, think again!

misschien 0,00001 procent daar van de mensen is rijk, de rest heeft niets meer dan een kameel en een klein huisje, je weet echt niet waar je het over hebt kerel!
is dat geen arnage achter die infinitie?
die witte CLS is een 55 AMG. kijk maar achter de voorwielen.
super die foto’s
.
.
Massa-tourisme, gruwelijk brandende zon, stof, zand, instabiele regio, russische maffia, lelijke gebouwen, arbeiders uit India die als slaven worden behandeld, dictatuur, veel flats gebouwd door familie van Osama Bin Laden, en overal patserige arrogante kleurenblinde Arabieren.
Dubai, de ideale vakantie-bestemming.
Jan-Jaap-Karel-Kees
Rick
wat heeft dat piloot zijn van je vader te maken met dat je er al vaker geweest bent??
In Dubai wonen slechts 500.000 arabieren op een paar miljoen mensen. Deze mensen hebben al het geld en de erst heeft niets. Leuk weetje verder is dat hoe korter je kenteken hoe dichter bij de koning je staat.
Nou misschien IPB’end reizen, tegen een tarief van 200 euro retour business class indien plaats bezet, dan bereik je toch wel een hogere reisfrequentie dan een gemiddeld persoon, Sjaak! :D
Ik zit er in oktober. :)
Dubai en toerisme …. hahaha
Laat ik het zo zeggen de gemiddelde nederlander met een modaalinkomen
heeft daar niks te zoeken of het nou nu is of de komende 50 jaar.
Toerisme is daar genoeg maar dan meer het soort toerisme voor mensen met minstens 6 nullen op hun bankrekening lolz het is geen turkije voor 4 a 500 euro ticket plus hotelletje etc..

wat betreft auto’s die porsche en aston doen het m
jammer dat je zulke auto’s niet veel treft in nederland
@HASSAN
vind je niet dat je wat overdrijft? ik ga binnen het jaar ook eens gaan (op uitnodeging van iemand maar dat is iets anders…)
zo duur is het daar ook weer niet, ik heb me laten vertellen dat het iets is zoals las vegas, maar groter en geen casino’s .
je maakt het zo duur als je wil ;-)
Klopt, en velen zeggen dat Dubai juist het nieuwe Turkije is! Ze zijn daar continue aan het bouwen, veelal hotels en andere resorts. Nu zitten er misschien veel rijken, maar Dubai gokt op massatoerisme. Het feit dat er tourbussen met Engelsen rijden geeft dat al aan…
@ HASSAN

Je weet dat Dubai inmiddels helemaal vol zit met engelse toeristen… Een beetje hetzelfde niveau als Turkije en Spanje… Kan je nagaan hoe het daar over een jaar of 5 is, dan komt alles uit dat daar eigenlijk niemand wil wonen, de prijzen kelderen, en dan heb je echt een tweede turkije.
@autobloggern en Bassie
zijn het dezelfde engelse toeristen waar iedereen in teneriefé de pest aan heeft?
wit is echt wel super mooi! Ook de Q7 heel mooi!
en over die rr arnage die achter die infinity staat… klopt! maar een paar foto’s verder staat tie ook goed op de foto naast de focus!

Laatst zag ik in rotterdam nog zo’n gt rijden met 2 broekies erin! De enige reden dat ik keek is omdat hij fucking duur en exclusief is, maar mooi vind ik hem niet! Geef mij maar de db9
Het zal me niks verbazen als er over een tijdje een omslag in het toeristenbewustzijn komt. En dan heb ik het hier over het opzoeken van warme regio’s, zoals dat nu nog populair is. Die trek naar het zuiden in in zwang geraakt, omdat mensen verzekerd wouden zijn van zonnig weer. Met een zomer als deze (afgelopen tijd) krijgen mensen door dat je met temperaturen boven de 35*C niks zinnigs meer kan doen. Bedenk dan ook gelijk dat het in Dubai 50*C kan worden. Het water tussen de armen van het palmboomeiland was zelfs 40*C geworden, waardoor de rijke bewoners het water niet meer inkonden. Volledig inzetten op de toeristen industrie lijkt me niet verstandig.

Mij krijg je met geen stok naar die zandbak in het midden oosten, voor een vakantie. Dwingen jullie mij toch er naar toe te gaan dan ga ik lekker auto’s kijken ;-)
zeker erge auto’s die porsche gemballa biturbo erg gekke shit man dus nou mzzl :P
ik heb ook zo nen aston martin gezien en ik heb een mogen rondrijden!!!
zozo Robin wat goed zeg!
5% van het inkomen in dubai komt maar uit olie, in vergelijking met saudi 85%.
dus met dubai komt het wel goed!!
Gaat het hier om hoe Dubai aan geld komt of gaat het hier om de exclusieve sportwagens die daar zijn gespot?
Trouwens om de poen van dubai moeten de Arabieren zich geen zorgen maken , 7% van de amerikaanse economie is in handen van de saoudi’s. wel zorgen maken om de flop die men in vlaanderen heeft uitgehaald, door de eigenaar van één van de enige vijfsterhotels in Antwerpen in de bak te steken (diamanthandelaar) omdat hij een beetje belastingen ontdook. Met Als resultaat dat de meeste diamanthandelaars naar Dubai zijn vertrokken en onze verhofstad nu moet mouwvegen. Dus binnenkort nog meer sportwagens in Dubai. We zijn toch niet jaloers… of wel?
pieter autofreak
ga ik nu naar londen,parijs of dubai?? ik kan nie kieze :-(
Gheghe die foto’s van het Burj Al Arab… Beetje jammer dat je daar 50 euro moet betalen om een rijtje Phantoms en Silver Seraphs te bekijken…
Dubai Is de nieuwe Monaco Waar alle rijke criminelen in het middenoosten van dictators tot ayatollahs miljarden uitegeven!!!!

dus vergelijk het niet met turkije.

het is het hart van een groeiende welvarende middenoosten die met het techniek van het westen en het ged uit het midden oosten inshaallah over 10 jaar het westen voorbij zullen streven.

het gaat erom dat landen zoals dubai,iran en Saudie arabie milajrden hebben geinversteerd in het westerse economie , dus het westen is of je het nou wilt of niet afhankelijk van die landen.

voorbeeld: iran is bezig met een kern wapen programma en er is geen enkel land die bereid is sacties op te leggen, want de gevolgen daarvan zullen slechten voor die westerse landen zijn dan voor Iran.

en luister mensen gaan daar als toeristen heen, maar zij zullen nooit zien wat dubai echt te bieden heeft, het zit zo namelijk zelf miljoeners uit het westen zien niet wat dubai te bieden heeft de rijke lui uit het westen zullen niets meer zien dan burj al arab en de nacht clubs en de fany restaurants.

het echte is verscholen gehouden door die rijke zakenlui die oorspronkelijk daar vandaan komen!!!!!!!
Ik blijf erbij,een silvergrijze mercedes S-classe is op dit moment gewoon de meest verfeinde en lekkerst rijdende wagen.
Op naar dubai:)
en ehh,, rick

85% van de bevolking in Dubai is rijk,, ongeveer dan. Ik durf de wedden dat Dubai de wintervakantie wordt voor de meeste toeristen in het westen. ik spreek je over 10 jaar nog eens, kijken wie er gelijk heeft. Die Sjeiks hebben nu heel veel geinvesteerd in allerlei projecten, en dat gaan ze over 20 jaar dik terugverdienen. Dubai wordt het gewoon helemaal.

Grz

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).