De minst betrouwbare luxe wagens

Auteur: , 28 Reacties

De term "luxe wagens" is natuurlijk een wat algemeen begrip, maar voor het gemak geven we deze naam aan de auto's met een bovengemiddelde verkoopprijs. Forbes heeft de minst betrouwbare auto's uit deze categorie op een rijtje gezet, en whatta ya know: op de nummers 1 en 2 vinden we Land Rover...

Inderdaad, tijdens de stelling dat Britse auto’s de beste zijn kwam dit ook al naar voren (typisch). Het betreft de modellen LR3 en de Range Rover. Op nummer 3, 4 en 5 vinden we respectievelijk de Lincoln Navigator, de Saab 9-3 en de Volkswagen Touareg. Deze laatste schijnt wat vaker elektronische problemen te hebben.

Forbes geeft aan dat het onderzoek is gebaseerd op data van J.D. Power en Consumer Reports.28 reacties

heb nog nooit gehoord van een lr3?
Land Rover Discovery III ?
Sorry, hier is dat inderdaad de disco3, in de US noemen ze het de LR3…
ik vind dit geen leuk bericht … wilde volgend jaar de nieuwe freelander gaan kopen. dit doet me serieus twijfelen
wacht nog maar af, binnenkort is er naast de Freelander, de RAV4, de Sportage en de Tucson ook de 4×4 an Peugeot en Citroën ism Mitsubishi, … keuze genoeg
@dekster: zal wel een verschil zijn tussen de typen S, SE en HSE

Op http://www.landrover.nl zie je plaatjes van beiden:
http://www.landrover.com/nl/nl/Vehicles/Discovery/Gallery/[email protected]__link__ContextLink_2_3
@dede
dan zou je het artikel een volledig moeten lezen, ik ken mensen met een freelander die nooit problemen hebben gehad (behalve dan met de leveringstijden)
Ik heb een Land Rover Freelander TD4 3deurs van 2003 en ben er niets anders dan content van

BMW motor, elektronica van Mazda en interieur van Land Rover dus mag niet klagen, nu is de zaak wel anders omdat LR van Ford is dus dan begin ik ook wel wat te twijfelen
Heb een aantal relaties met een Range. Zelden of nooit iets gehoord over problemen, duur in het onderhoud? Ja dat wel. Het is geen Toyota Starlet.
Toen ik eens een gesprek had met een takelwagenchauffeur (mijn auto werd juist in de prak gereden door een sympathieke BMW die mijn gat knalde) vroeg ik hem uit over welke vervangwagens ze zoal hadden (voor mij stond er een Peugot 206 klaar). Hij wist te vertellen dat Land Rovers de dikste vervangwagens krijgen waarop ik antwoordde dat ik er dan voor ging zorgen dat mijn volgende lease een Land Rover was. Hier moest hij eens goed mee lachen want hij vertelde dat Land Rover de allergrootste rommel was dat er rond reed, die hebben elke week wel iets voor vertelde hij…

De manager van het bedrijf waar ik voor werk rijdt rond met een Touareg en die staat elke week in de garage wegens defecten (de aard vd defecten weet ik niet goed).
Dat roostertje zit alleen maar aan de rechterkant :-)
Heb ook een Freelander TD4 uit 2001
Probleemloze auto, ongetwijfeld dankzij de BMW motor, en nog helemaal bij de tijd. Ook op lange afstanden prima rijkwaliteiten.
Wij hebben een range rover en we hebben helemaal niet veel problemen gehad, we zijn er dan ook heel tevreden over.
Die BMW-motor is ook een topmotor; en wat een geluid !
Men mag zoveel zeggen dat het slechte kwaliteit is, ik blijf bij men standpunt.
rooster rechterkant wordt gebruikt om een eventuele “snorkel”op te bevestigen zodat de auto ook in dieper “vaar”water kan ademhalen..een tweede rooster zou geen functie hebben en wordt daarom weggelaten. Het blijven mooie auto’s vind ik maar idd wel storingsgevoelig
Al eens aan een luxe wagen gedacht die niet kapot gaat, en geen last van storingen heeft?! Al eens aan een Honda CR-V gedacht?!
Honda CR-V is geen luxe auto. Dat is rommel.

Maar, het is óók geen WAGEN *kots*. Dit apparaat heet een auto, of de klasse aanduiding, dus in dit geval een SUV.
allemaal onzin waarom zou heel het engelsen konings huis in landrovers rijden??????????
Ik rij een RR met bmw motor ! en heb nog nooit zo’n heerlijke wagen gehad !
Comfort goede weg ligging enz. enz
En welke auto heeft nou nooit storingen ? meestal ligt het aan het onderhoud ! bij een goed onderhoud heb je bij geen enkele auto problemen ! de 1 is alleen wat duurder dan de ander ! Waar ligt je eigen grens ? en waar gebruik je je auto voor ? Een beetje LR rijder rijd ook voor de hobby !! en alle hobby’s kosten geld !
De meeste storingen welke voorkomen in de range rover en range rover supercharge zijn te wijten aan het feit dat de auto nog niet door ontwikkeld was tijdens de overname door Ford. Ford kreeg een auto in het pakket die eigenlijk nog niet ontdaan was van zijn storingen. Dat de landrover een onbetrouwbare auto is is te wijten aan de eerste generatie range rover en discovery die oneerbiedig genoeg sneller uit elkaar vielen als een suikerklontje in een kopje thee. De nieuwe generatie Landrovers waaronder de Discovery3 en de Range rover sport. zijn het resultaat van de allerbeste motorbouwer )ford die bijna 1 miljard hebben besteed aan ontwikkeling voor een hele nieuwe serie waarin nu ook de freelander is opgenomen. Je kunt rustig zeggen dat landrover nog nooit zulke goede auto´s heeft gebouwd. voor het eerst zeer geduchte concurrentie van de beste suv´s. Voor de landrover tak is deze investering dan ook echt erop of eronder. Wat mij betreft hebben zij zichzelf overtroffen. Een LR3 bezitter…
Och, mijn 109 rijdt al 25 jaar rond en doet het nog steeds…
De freelander is de best verkochte terrienwagen geweest een aantal jaren achter elkaar.
Veel mensen zeggen dat de freelander een slechte auto is, mar hebben er nog nooit ingezeten en hebben het meestal van horen zeggen.
Net zoals elke wagen kan er wel eens wat kapot gaan. Ook ik kreeg de schrik van mijn leven toen ik de wagen gekocht had en de verhalen las, maar ik heb er totaal geen problemen mee.

Over landrover in het algemeen, er rijden nog 70% van de landrovers ooit gemaakt rond, welk merk doet dit na????????????????????????

De meeste verhalen zijn flauwekul verhalen, en ja een landrover kan idd wel eens kapot gaan, maar word vaak ook voor off road gebruik gebruikt, dus sommige hebben ook wel wat te leiden, doe dat mar eens met een andere terrein wagen, kijken hoe lang deze het vol houd.
Sorry,maar landrover is voor mij geen klassewagen….
Klasse is voor mij een auto waarvan de afwerking feilloos is….
Geef mij dan maar een honda crv&toyota landcr. ,mitsubishi pajero…..
Ben sinds kort eigenaar van een Freelander uit 1999, ik vind het een fijne auto zonder mankementen.
Ben op zoek naar een handleiding boek, want die zat er niet bij.
Wie kan mij daar aan helpen?
Hoi,

Even een algemeen vraagje aan jullie.
Ik loop al een tijdje met de gedachte om een Freelander te kopen uit ’99.
Je ziet die auto’s al op internet staan voor zo’n 6000 euro.
Doe ik daar verstandig aan, of zijn er algemene dingen over die auto’s te zeggen waar je op moet letten?
Ik heb er namelijk wel een positief gevoel bij.
Land Rover is toch een zeer degelijk merk lijkt mij?
zolang je geen gekke dingen doet met die auto’s gaan ze toch goed mee.
hey,
als ik het geld niet had om een RR sport te kopen zou ik ook niets dan slechts vertellen over deze wagen
maar ik kan u het tegendeel vertellen ,
dit is een wagen die u verwend, hier wil je niet meer uitstappen
en het is gene platte stugge karakterloze duitser waarvan ik er ook al veel heb gehad en u boeken vol slechte dingen kan schrijven
het is inderdaad zo dat degene die het onderhoud perfect laat uitvoeren door een erkende LR DEALER beter af is dan degene die zijn onderhoud laat doen bij jos om de hoek die na een half uur toch den oliestop heeft gevonden:-)
wat ik wil zeggen is dat zo een wagen geld kost ,en toch eens nadenkt alvorens zo een wagen aan te schaffen
Ik sta op het punt een range rover te kopen, een vogue van 2003 met wel 200dkm, ik hoor verhalen over de slechte kwaliteit van de automatische boite, iemand hier ervaring mee ? Ander advies ?
Dan heeft hij al een nieuwe boite gehad, ze vliegen namelijk allemaal één voor één op circa 150.000 er door

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).