Griekse BMW M6 knalt naar 340 km/u

Auteur: , 51 Reacties

De Griekse eilanden die ik heb bezocht waren niet echt aanleiding om een gespot artikeltje te schrijven. Maar als ze het stuurwiel van iets snels in handen krijgen, dan gaan ze ook wel goed los.

Autoblog.it toverde een filmpje naar boven met twee Grieken die een BMW M6 uitlaten. Van de M5 is bekend dat deze (mits onbegrensd) 330 km/u haalt. Deze jongens zetten even 340 op de teller, wat gelukkig volkomen veilig is.51 reacties

blijft een fijne wagen die M6 …
Wow, dat gaat snel. Schakelt hij nou bij 300km/u nog naar z’n 7e versnelling?
340 maar, zo een poessie
@Cedric
kan jij sneller?
Waarom met het pookje schakelen, terwijl de peddeltjes makkelijker en veiliger is?
omdat het grieken zijn
als je goed kijkt naar de close up van de teller op max snelheid, klopt er volgens mij iets niet… iemand?
hier hoppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bewijs dat de M6 en M5 wel de 340 halen , fuckin uitgelult voor degenen die beweerden van niet.
en dit op de enige autostrade in griekenland , respect voor die grieken !!!
De teller loopt tot de 330km/h maar de naald gaat er eens stukje voorbij. Heeft ie ook nog een digitale teller op de boordcomputer? om de exacte snelheid te weten?
@Stan: Als de snelheidsmeter toch een stukje voorbij de 330 is, zal het toch wel in de buurt komen van de 340…
Het bewijst op zich niet echt iets, maar het kan wel waar zijn. Er zijn wel mogelijkheden om dit soort dingen te trucen, maar ik heb nog niet echt iets gezien dat bewijst dat het niet waar is. Handgeklokt een kilometer geklokt aan de hand van de hectometerpaaltjes en die zit waarschijnlijk onder de 12 seconden (328km/u)
MC SERSERi (TR)
gewoon respect.. de bmw m6 & m5 waren goed nu nog beter
Ik geloof het wel, ik heb het zelf laats in duitsland in een M5 mogen mee maken, ik scheet wel eens waar in me broek maar we gingen 330 en dat is hard ;)
Eerst even een kwartier de instellingen invoeren :-\
En hoeveel wijken de tellers van BMW af op topsnelheid?

10% afwijking komt veel voor bij auto’s en altijd negatief… Dus die 340 zou wel eens 290 “echte” km’s kunnen zijn…. Nog hard, don’t get me wrong..
DonDiedCorleone
dikke 300 met je limo/gt/familie auto hahahaha this the shit!
@supergrover
heb eens een filmpje gezien waar ze het verschil meette met de kilometriek en de snelheidsmeter op een speedway (die altijd correct is) en bij 310km/u op de teller in de wagen gaf de snelheidsmeter van de speedway 305
ik denk een te verwaarlozen verschil.
@sacha
die instellingen blijven toch behouden als je de wagen de volgende keer start?
@dekster, was dat ook een M6?

1% afwijking lijkt me erg weinig voor een productie auto. Als fabrikant wil je nooit het risico dat een teller teveel aangeeft (claims ivm snelheidsovertredingen).. Dus zal altijd een afwijking naar beneden hebben. De vraag is hoeveel % een teller afwijkt….

Het zal per merk ook verschillen, ik weet uit ervaring dat Porsche tellers nauwkeuriger zijn dan die van bijvoorbeeld Alfa Romeo. Maar een Porsche geeft ook nog teveel aan..
@supergrover
ja, maar het was een test in samenwerking met bmw zelf, dus het kan zijn dat ze de teller hebben bijgesteld
BMW is volgens mij het enige merk dat soms harder gaat dan de teller aangeeft… dus de snelheid die de teller aangeeft zou ik toch serieus nemen!
@ Supergrover: 340 minus 10% afwijking is nog altijd 306 km/h en geen 290. Toch weer 16 erbij. Ook hard zat :-)

Uberhaupt lijkt me een afwijking van 10% aan de erg hoge kant. Ik vergelijk mijn eigen teller wel eens met mijn navigatiesysteem (die schijnen redelijk te kloppen toch??) maar bij mijn auto (laguna 2.2dci) wijkt ‘ie zowel bij 100km/h als bij 200km/h 4 km af.

@ Pigpen: idd. heeft een autoblad (ik meen Autovisie) een jaar of wat terug een keer geconstateerd dat 100km/h in een 3-serie 102 km/h geijkt bleek! Of dat voor alle BMW modellen klopt, da’s voer voor discussie….
@dekster, jazeker je kunt zo opslaan onder “M-knop”. Daar zaten ze bij topgear ook over te lullen, allemaal dikke zever dus. Eenmaal jouw voorkeur instellen en je bent vertrokken. Je moet gewoon es de M-knop aantikken.
Mensen wat worden we hier weer ontzettend genept. De lantaarnpalen trekken
zo langzaam voorbij dat het er eerder op lijkt dat hij 170 rijd dan 340.
@Dekster: Nee, als je de auto uitzet vervalt ie in de default “Oma” stand. Elke keer weer.
Wij gingen ook de snelheidsmeter van onze auto met het navigatiesysteem testen, en toen kwamen we erachter waarom er de laatste tijd toch zoveel flitsbonnen binnenkwamen… Bij 100 km/u gaf ie 14 km/u te langszaam aan, dus 100 op de teller was eigenlijk 114.
@ Daantje, mss staan die dingen op dat griekse eiland wel heel ver uiteen. Kijk maar es naar de witte streeplijn. Die flitst voorbij. Op film lijkt alles altijd trager.
M6…340…volgens mij kan dat niet. De Slr mclaren en de porsche carrera gt halen 33 =0 en 334…hoe kan dan een m6..een GT…340 halen?? Iemand verklaring?
mss omdat hij 500pk heeft en zeven versnellingen ;). En het blijft een BMW. Daar zijn ze heel goed in, mensen laten verbazen over hoe een wagen met de schijnbaar lagere specificaties toch de beste prestaties neerzet.
Lijkt me een leuke claim richting fabrikant.. Als je teller te weinig aangeeft, kun je je bekeuring toch op de fabrikant verhalen? Tenslotte deugt zijn product (km-teller) niet en zijn de gevolgen (bekeuring) dus niet in alle redelijkheid voor de gebruiker.

Probleem zal vaak ontstaan als je andere velgen of banden onder te auto monteert (grotere diameter), dan krijg je andere afrolafstanden en kan een teller gaan afwijken.

Ik rijd zelf ook BMW, zal eens kijken of die afwijkt. Bij mijn vorige auto, audi, week de teller zon 5 km af bij 140.
@supergrover
aangezien de meeste tellers meer aangeven dan je eigenlijke snelheid valt er niks te claimen bij een bekeuring.
“ah mr. de agent, ik dacht dat ik NOG sneller reed” :)
@HOLY cow
7versnellingen? miss, een slr/CGT kan dat ook, maar die acceleren sneller en heeeeeeeeeele hoge topsnelheden zijn niet zo van belang
Ja, dat duurde een tijdje voor hij op topsnelheid zat
Hey Iedereen!! Ben weer terug van weg geweest,, Leuke vakantie iedereen?? ik zit nu in marokko! En hier zie ik auto s die ik nog nooit in nederland heb gezien! Maar die M6 is zeker een lekker bak,, en echt mooi geluid heeft dat ding,, pas geleden reden we over de snelweg met 140 ofso,, dus dat ding haalt ons in met 160,, even later gingen we even tanken,, en ik zie die M6 daar ook staan,, de M6 ging weg,, eerst heel rustig maar toen brak hell los!! Mijn moeder schrok zich dood!! Dat ding trok vol gas weg,, en echt prachtig geluid kwam er uit dat ding!! Owjah ik heb ook een M6 Cabrio gezien!! Maar ik geloof ook niet dat de M6 340 haalt,, Mischien als die heuvel afvaarts gaat,, Toghh??
echt geweldig ik rij zelf in een bmw 740i en heb een keer test gedaan de teller mij mij wijkt precies 7km/p af maar goed dan zal de m6 333 halen ook super snel veel sneller dan die van mij 740 haal ik 250 mee wel begrenst ben van plan een keer begrenser af te halen kijken wat hij zal doen denk 270 of zo wat denken jullie?
k denk net de 50km/p met je brommer waar je bmw logos op hebt geplakt en denk dat t een 7serie is hahahahahah
@ Ellburo : De nieuwe RS4(420pk) haalt 280 (onbegrenst) *had ik gelezen* En jongen die ik ken zn vader heeft een jaguar S-type R (400pk) en sij haalde sonder begrenser 270 ofso, ik denk dat je 740 ook so iets haalt eigelijk,, maar een 740 was een droom auto voor mn broer en ik :d maar nu is t de audi RS4 voor mij :d
@ ellburo

Van welk jaar is ‘ie? een 740i van ’98 loopt zonder begrenzer 260 ‘echte’ km/h.
Als je toch de begrenzer laat verwijderen, laat hem dan meteen tunen… > 290 km/h !!!
hij haald de 340 zkker niet ben helemaal bmw gek en ik kan jullie
verklapen dat bmw bezig is met een m6 race wagen project die goed moed zijn voor meer dan 700 pk en moet in de fia gt en le mans mee gaan doen wanneer
ze er mee gaan rijden is nieut beken .
BYE BYE Porsche Turbo…
Bye bey porsche turbo??Nee toch niet…
Voor de mensen die het niet weten: De snelheid van de M5-M6 Wordt met GPS berekent.
Ik heb zelf een e36 M3 en klopt akkelig precies wat de GPS weergeeft.
in griekeland flikken ze het toch weer, als je daar gaat kijken zie je alleen mercedes en bmw’s op de baan knap hoor, en hun gekke rijstijl kennen we ondertussen al langer …. maar de bmw zou in werkeleijkheid wel een 330 halen ben ik zeker van hoor, en deze teller geeft 340 aan dus het zou zeker kunnen, als je bergaf gaat, of als je er goed mee kunt schakelen heeft ook groot belang, maarja bmw blijft ons verassen BMW is the power of cars !
Je moet alleen niet proberen dan een bocht te maken met dat ding. Lekker onstabiel, maarja, RWD hè :P
Jongens kijk nou goed naar de snelheidsmeter……,de snelheidsmeter loopt tot 330km/h…..
dus beetje afwijking eraf komt het gewoon rond de 325 km/h…
340km/h zie ik nergens staan….!
Volkomen veilig noem je dat?! Hij vloog gewoon andere weggebruikers voorbij wat in mijn ogen tegen die snelheid zelfs al niet meer een heel klein beetje veilig is. Enfin, ik zou het ook proberen ze, daar niet van.. ;)
O Skyline, wat voor auto’s zie je daar in Marokko die je hier niet ziet? Peugeot 504?
nee precies… i’m with TWINS :D
Heb zelf een M6 zonder begrenzer in de fabriek erafgehaald kost je 2500euro,maar ik kan je verzekeren 340km/h mischien niet maar als je het lef hebt en dat is moeilijk het gas op de plank te houden,katapulteert hij je met wreed gemak recht naar de 310 320 op de teller en ik verzeker je dat is HARD

Wij deden de test met een Ferrari F430 ook met sequentiele bak,de Ferrari schakelt sneller maar bij 270km/h gaat de M6 de Ferrari voorbij,en ok de Ferrari heeft 6 versnellingen,en kost ook ongv 60.000euro duurder in Belgie,maar wat een figuur dat je slaat.Ongelooflijk maar Kubica Slaat Raikkonen.

Sportieve groet
Meer als 340 kmh geeft het head up display niet aan!

Mijn m6 heeft een kompleet uitlaat systeem, inc uitlaatspruitstukken zonder kats, van akrapovic, dit samen met een chip van hamann, leverd 580 pk op de dyno!
En dan is het pas mogelijk om de 340 op het head up display (tacho) te halen!

Dus alle fiat panda rijders hier! Lul niet zo veel en informeer je eens goed voor je iets schrijft!
En mensen die hier een domme reactie op geven, “Get a Life”!!!! Panda rijders!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).