DiMora Natalia: 14.0 liter V16 1.200 pk

Auteur: , 35 Reacties

De Maybach is alweer zo achterhaald en de Rolls-Royce Phantom is zo gewoontjes. Nee, wat ik zoek is de DiMora Natalia. Een ongeëvenaard superluxe sedan in de stijl van de jaren dertig.

Het ontbreekt je in deze auto aan niets. Je kunt ‘m bestellen met speciale lak die afhankelijk van de buitentemperatuur verkleurd, hetgeen helpt om de auto van binnen koel te houden. De koplampen kunnen fungeren filmprojectoren, maar dat is dan vooral handig voor mijn chauffeur. Onmisbaar zijn de verwarmbare bekerhouders waarbij de temperatuur instelbaar is. De auto is uitgerust met een systeem met 60 sensoren die garant moeten staan dat de rit uiterst comfortabel verloopt.

Het luxe vlaggenschip wordt vierwiel aangedreven door een 14.0 liter V16 motor, goed voor 1200 pk. Er is nog wel een klein nadeeltje: de auto kost 1.650.000,- euro (uiteraard exclusief BTW en BPM) en er is tot nu toe nog geen één gebouwd (bron: topgear.com).

Met dank aan Steven voor de tip!35 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
kijk!! dan heb je nog is wat, haha
Heb ik net m’n Maybach besteld met alles erop en eraan krijg je dit!
Nog geen èèn gebouwd zeg je, daar komt verandering in!
Maybach:cancelled
Dimora Natalia:ordered

Dit zijn echt van die hersenspinsels van iemand die denkt:
Hoe bouw ik een auto die niemand heeft en waar eigenlijk niemand in wil rijden voor een exorbitant bedrag.

Wordt waarschijnlijk wel aan een of andere sjeik verkocht..;)
Eh….alleen bedoeld voor mensen die toch een schepje bovenop willen doen. Of voor mensen die niet weten wat ze met hun geld moeten doen.
een 14 liter V16 1200pk zalig. hoe snel gaat hij ongeveer. 500km/h
naaa dit vind ik dus (net alswel bij andere auto’s) NERGENS over gaan…. +/- 2.2 milj euriess voor zo’n auto…>!!! 14 liter V16 zijn Tank gegevens… 1200 PK?? als je dan 14 liter V16 heb kan je daar net zo goed NOG meer van maken… gaat echt helemaal nergens over….
Het schijnt dat DiMora redelijk goed bezig is, voordat de eerste auto gemaakt is hebben ze reeds 10 stuks verkocht aan LV Resort Villas ( http://www.lvresortvillas.com ). De gasten van het luxe vakantiepark kunnen er dan mee rondrijden tijdens hun vakantie… Goeie PR stunt!

Persbericht:
The sedans will be provided at 10 elegant luxury resort estates around the world, from Lake Las Vegas and Hawaii to Tuscany and Dubai. Use of a $2 million Natalia will be included in the luxury resort home ownership of each property.

LV Resort Villas President Dan Somers explained that the move was necessary to keep his offerings at the pinnacle of vacation resorts. “Our clients expect the absolute best in our accommodations and our service. Providing them with the absolute finest automobile in the world is a natural extension of our commitment to excellence.”

DiMora Motorcar President Alfred DiMora said the company will produce the Natalias in Palm Springs, California. “Each four-door sedan will feature the 1200-horsepower DiMora Volcano V16 engine and will set new standards for beauty, performance, technology, comfort, and entertainment.”


Er mag er dus nu nog geen één gebouwd zijn, dat gaat wel gebeuren…
Cool, leuk voor van die rapperts enzo die weer eens met wat anders dan de Enzo aan willen komen stuiven bij een feesie.

Overigens is het maar een vreemd bedrag voor een auto, 1,650.000. 1 euro 65 wil ik er nog wel voor betalen ;) Maar ik denk dat die komma ook een puntje moest zijn :p
leuk, geinig, grappig…meer niet eigenlijk.
Ja jongens, zo steekt de rest van de wereld Europa voorbij!
Europa waar niks mag en waar wat mag moet wordt economisch gewurgd, vooral door een ecologisch en vermeend ethisch ontspoord pseudocommunisme. Maar gelukkig stoort de rest van de wereld zich nauwelijks aan die flauwekul, en bouwt ondertussen de voorsprong op. Dadelijk zijn we verbaasd dat we geen vakanties naar het buitenland meer kunnen betalen en dat ZOWAAR onze AUTO-INDUSTRIE terug opbloeit, maaaaaarrrrrr…..dat we auto’s produceren die we zelf niet kunnen betalen!
vind het ziek veel geld voor wat je maar hebt…
@ Zoef:

Waarom verhuis je dan niet als Nederland zo onrechtvaardig voor je is, he?
Boehoehoe..
Jankert.
Ooit gehoord van het fenomeen fossiele brandstof? Dat is die rotzooi die jij elke dag in je auto gooit. Zelfs al zou je het hele Europees Parlement bij elkaar krijsen en janken, dan nog zijn die vergoten traantjes van jou niks waard in je benzinetank.
Het spul wat het wel doet, raakt op. En wel heel rap.
@dekster: Deze auto valt in de klasse dat geld geen rol meer speelt. Iemand die zo verschrikkelijk veel geld heeft, dat ie zulke auto’s kan kopen, koopt hem toch wel. Of ie nou één, anderhalf, twee, of 6 miljoen kost.

Overigens vind ik die felgekleurde “sponsorlinks” op hun website niet van veel klasse getuigen. Maar dat kan ook aan mij liggen.
@ Hans, fossiele brandstof raakt niet op, maar is moeilijker te winnen. Er zit nog barstensveel olie in de aarde.
geef mij maar een veyron.. in geel met grijs..:D
nou… van die website moeten ze ’t niet hebben!
wat een monster van een site, daar kan ik écht niet naar kijken,
hebben we direct ook de verklaring gevonden waarom er nog geen
één van is gebouwd :P De klanten rennen gillend weg van hun pc als
ze dimora’s homepage bezoeken.
Hans, krijs liever met me mee als je autootje je lief is. Links wil niet liever dan dat jij je kont op een fiets hijst en je auto van armoe verkoopt aan wie het nog wel kan betalen (in het oostblok bijvoorbeeld). Daarbij moet je ook liefst nog niet op de buiten wonen, maar ergens 10 hoog netjes opgehokt in een of andere grijze stad, dan trap je tenminste geen bloemetjes plat.

Hier is een links bronnetje dat zelf zegt dat er nog voor minstens 100 jaar olie is.
http://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=4340 . Is overigens van mijn hand dat artikeltje – ja ik ben Bud.

Volgens sommige bronnen is er 500 tot 700 jaar fossiele brandstoffen, en daarbij alternatieven genoeg, dus ik ben helemaal niet bang ooit zonder energie te zitten in m’n tank.

http://www.techcentralstation.com/ is nog zo’n site met een verhelderend dwarse kijk.

Maar ja met die idiote kiotoidiotie krijg je mensen wel zo bang te denken dat er morgen geen olie meer is of dat we onszelf aan het koken zouden zijn en daarom laten ze zich al die beperkingen welgevallen.

We maken er een broeikas van!
http://www.libertarian.nl/NL/archives/001754.php

We hebben geen olie meer!
http://www.alforto.nl/index.html?olievoorraden.html

Zo dat is wel genoeg want dit is een autosite, niet TE veel afwijken.
natuurlijk, gewoon stug vol blijven houden dat er nog zat olie in de grond zit..
Wel grappig dat shell bv al druk bezig is om binnen 10 jaar vol in de waterstof te gaan. Maar blijf jij maar amerikaans denken dat er nog zat olie is….
Wat verbruikt dit? Volgens mij als je alleen maar naar kijkt, verbruikt ie al 10 liter. Wel leuk praten, met je buurman op de oprit.

Buurman; “Leuk man, caravannetje er achter. Wat voor motor ligt er in?”
Moi: “14 liter W16tje, prima.”
@ Hans

Jij hebt inderdaad gelijk, de rest van deze boeren hier kijken niet verder dan hun neus lang is.

@ Rest

Als het zo zou gaan zoals jullie denken waarom is de Bugatti Veyron dan niet verboden met zijn W16 en 4 turbo’s…? Inderdaad omdat zowel nationale als internationale wetgeving hier niets over te vertellen heeft. Commerciele instellingen gaan puur voor winst, dus zullen ze voor dit soort auto’s geen afzet markt vinden dus maken ze geen 14 liter V16, duidelijk toch?! :S

btw, de reserves worden nu op ongeveer 15 jaar geschat, als jij dat veel vind dan moet je vooral zo doordenken, zoals de meeste leken hier. Dat heeft niets met linkse partijen te maken dus probeer eens een serieuze discussie te voeren ‘ofzo’.
@rick
100% gelijk, trouwens er zijn evenveel mensen die het tegendeel beweren van de olie reserves
Hmmmmm….it sound too good to be true.
DiMora’s website looks like a second hand car dealer with cheap flash coloured pop ups begging for sponsors and quite some pages under construction.

In the seventies Mr. DiMora was CEO and designer of Clenet and sold 580 of these luxury cars. After that I’m afraid he lost track with automotive as he advised and built companies in industries as diverse as chemical recycling, public relations management, software development, television infomercial production, real estate development and the biggest ferris wheel in the world.
ik weet niet maar die website ziet er uit alsof hij door een 14 jarig mannetje in elkaar is geflanst. lijkt me een hoax ofzo ? of heeft iemand “echte” plaatjes van dat ding…
@Rick: bedankt voor de ad hominem reactie. Ik heb niemand boer genoemd of andere scheldwoorden toebedeeld.
I wonder if annyone wil pay so mutch money for that car, it’s just to ugly and the extra’s like that paint an the cupholders you can have those on a maybach, accept the engine you can’t have that on the maybach, but annyway buy machbach or a rols ;-)
@ Kevin, ooit gehoord van de publieke opinie? Het is tegenwoordig echt super tof om als bedrijf milieubewust bezig te zijn, echter dit is een leuke bijkomstigheid, want Shell zag 10 jaar geleden al in dat de winning van olie in de toekomst als maar lastiger gaat worden en op een gegeven moment is de investering in nieuwe oliewinning-technieken niet meer rendabel, maar dat wil niet zeggen dat de aarde niet nog barstensvol olie zit. [\ongelovelijk lange zin modus]
is wel leuk, want ik ben wel benieuwd wat de tankinhoud is van zo’n auto, niet dat iemand vanuit amsterdam drie keer moet tanken wil die in utrecht aankomen!!!! gheghe
Ik ga geen woord over olie vuilmaken (een paar dan) : niet gebruiken! een diesel loopt toch beter op frituurvet.

Inderdaad heeft DiMora mischien de lelijkte site ter wereld. De mooiste site is van Porsche (de duitste site he) http://www.porsche.de

En de DiMora, daar wil je niet in gezein worden want iedereen denkt dat je een kitcar hebt (aankomen op een feestje in een omgebouwde ford mondeo is NIET cool)

En als laatste wijsheid: dat ding wordt zo zwaar dat een tractor nog sneller optrekt, al legden ze er een V20 met 3000 Pk in. Kom op, dan koop je toch een PAAR Porsches voor datzelfde geld. Een dikke Carrera GT2 en een Cayenne Turbo S : veel goedkoper, beter en sneller. Dan koop je toch gewoon een auto met stijl:

“Ik rij in een Porsche”
“VET !”

of

“Ik rij in een DiMora”
“WTF? een Mora, een fricandel zeker !”


(je hebt het goed geraden : ik ben Porsche fan!)
Wat moet je met zo’n lelijke bak man, zelfs een lotus krijgt meer aandacht bij et stoplicht….voor het zelfde geld hebbie 9 lp640’s!!!!!! nou ik weet wel welke ik zou kiezen…
Als Rolls Royce nou een Phantom creërt met die de looks van de 101EX en de V16 motor van de 100EX combineert dan streeft hij makkelijk de DiMora voorbij.

Als Maybach een 7.3L AMG motor met twéé-turbochargers in hun mooie bakken gooit dan is de DiMora ook niks meer.

Bugatti’s 4-deur saloon met 1001PK zou ook wel beter doen dan dit slagschip.
Ik heb alvast rechtstreeks contact met de heer Robert Bliss en zal hoogstwaarschijnlijk zijn hoofddealer worden voor de ‘Verenigde Arabische Emiraten’ en de omliggende landen.
Geef mij maar iets uit de jaren 30 dan
dat is goedkoper en wordt gerespecteerd
Tja Dympf en al de overige mensen, iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen smaak en interprétatie, daar valt niet om of over te twisten. Echter, de ‘DiMora’ group op zich heeft nog véél meer in huis. Zelfs ik moet nog eerst één en ander met hen overwegen.

Echter, de toekomst ligt nu éénmaal in het extreem excentrieke, vooral in het Midden-Oosten gebied.
@ gerard
lichtelijk aangevallen hihi
mij hoor je er ook niet over dat het geen kans maakt of waar je hm verkoopt
ik hoop je het beste er mee
maar ik vind hm niet mooi en ik vind dat dat de auto prijzen een beetje te hoog zijn
ik bedoel :
ik wens je het beste er mee
sorry hihi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).