Lancia Delta: Volvo V50 killer?

Auteur: , 12 Reacties

Is er nog hoop voor Lancia? Het enige model wat een beetje verkocht wordt lijkt de Ypsilon. Toch konden we bijna een jaar geleden al melden dat er drie nieuwe modellen komen. Eentje daarvan is de Lancia Delta, hoe de wagen er uit zal zien blijft gokken maar de onthulling duurt niet lang meer. Binnen een maand (op 5 september) zal de Delta in Venetië onthuld worden. Merkdirecteur Olivier François liet eerder al wel weten dat de maatstaf voor de nieuwe Lancia de Volvo V50 is...

De Delta zal gebaseerd zijn op hetzelfde platform als de Alfa 149 en de Fiat Bravo. Geen unieke of exotische technieken dus, in tegenstelling tot de tijd van de S4 (viercilinder met compressor en turbo), de Stratos (middenmotor) en de Delta Integrale (4WD). Sleutelwoorden zijn volgens François: elegantie, stijl, moderne techniek en levendige motorisering.

Dit schreef Autovisie laatst in haar blad, inclusief een impressie van Michiel van den Brink (zie afbeelding boven).

Op AMS stonden al eens een tweetal vergelijkbare impressies en zo ook op Italiaspeed.12 reacties

Wederom een mooie impressie, maar de achterruit mag wel iets kleiner (oogt nog stoerder). Anders wekt het een trieste indruk.

Ik ben zeker benieuwd naar de nieuwe delta. Tegenwoordig is de sleutelwoord design. Goede design kunnen de ogen van de mensen doen prikkelen.
Mooi, de Delta en met name de integrale is een soort magische wagen die emoties oproepen. Leuk dat de naam terugkomt en nu hopen dat de verwachtingen waar gemaakt worden.
Leuke auto, maar ik denk niet dat hij meer verkocht wordt dan de Volvo V50
eerste indruk, achter kant ziet er uit als een uitvaart auto :S
Motor Authority » Return of the legendary Lancia Delta
[…] [Source: Autoblog.nl] […]
In Autovisie lees ik: “We zullen hem alleen onthullen als we ervan overtuigd zijn dat het een echte Lancia is, die we zonder meer in productie kunnen nemen. We zijn gestart met de bedoeling een nieuwe Delta te maken, maar hoe verder we komen, hoe minder het een Delta wordt.”
Dat maakt het uiterlijk van alle eerder gepubliceerde impressies zeer onzeker.
Wat dat betreft vind ik bovenstaande impressie van Michiel wel aannemelijk.
Een echte Lancia en weinig herkenbaar als een oude Delta.

Ik heb begrepen dat de voormalig designchef van Ferrari, Frank Stephenson, het ontwerpproces leidt.
De Stilnovo van een paar jaar geleden werd gezien als de basis voor de nieuwe Delta, maar die is nog van voor de periode Stephenson.
Ook staat dit model ver onder de Volvo V50.
Ik denk dus, net als Michiel blijkbaar, dat we iets heel anders kunnen gaan verwachten.
Nuova Lancia Delta - HPE, un altro disegno
[…] Ecco come Michiel van den Brink ha interpretato, per AutoVisie, il possibile aspetto della futura Lancia Delta – HPE. Vettura “target” di riferimento, secondo Olivier François, sarebbe infatti una station wagon dinamica ma non propriamente “sportiva”, la Volvo V50, per certi aspetti concorrente della stessa Lybra SW. Niente auto da rally, insomma… forse sarebbe più adatto il nome “Beta”… […]
Hmm… ik vrees dat ik me bij de (totnogtoe) 109 furieuze Italianen moet scharen en bidden dat dit NIET de nieuwe Delta wordt.
autoliefhebber
Lancia wordt steeds meer een veredelde Fiat. Buiten Italie wordt het merk nauwelijks verkocht. Laatste stuiptrekking van dit merk.
Moet eerlijk zeggen dat ik deze auto absoluut niet wil vergelijken met een V50, eerder met de C30 die in September uit gaat komen.

V50 is een totaal andere auto, meer ruimte, minder sportief uitziend, degelijker, en het is een volvo.

Laten we eerlijk zijn Lancia is nou niet direct een merk waarbij je kippevel krijgt.
Is dit de nieuwe Lancia Delta HPE?…


Is dit de nieuwe Lancia Delta?
Volgens autoinsight.it wel, maar we houden een slag om de arm. Officieel moeten we nog een weekje wachten want zoals we al eerder konden melden zal de nieuwe Delta conceptcar op 5 september onthuld worden in Venetië.
D…
Maurice Rymenants
Ik rijd al van 1981 met Lancia, nu al van 1999 met een Lybra xL 1800 benzine. Op de teller staan 186000 km, hij is aan vervanging toe maar zie het niet zitten om een musa, ypsilon of een ander bestaande model te kopen. Daarom wacht ik op de nieuwe delta. Maar wanneer ga ik hem te zien krijgen en wanneer kan ik hem kopen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).