Voor de iPod haters is er Sony

Auteur: , 19 Reacties

Apple krijgt steeds meer autofabrikanten zover om hun auto's te voorzien van iPod integratie. Naast de merken als BMW, Mercedes, Audi, Volkswagen, Saab en Volvo, kunnen we nu ook Ford, GM en Mazda aan het lijstje met merken toevoegen, die de iPod (zullen) ondersteunen. Toch zijn er ook genoeg alternatieven speciaal voor de iPot-haters of een ieder met een ander type portable (mp3) speler. Sony heeft zo'n alternatief. We kijken hier niet naar een verboden wapen, maar naar de Sony Car FM Stereo Transmitter DCC-FMT3. Ietwat omslachtig en niet zo netjes geïntegreerd als de iPod, maar wel functioneel.

Sony Car FM Stereo Transmitter DCC-FMT3Dit is een FM zendertje die wordt gevoed door de sigaretten aansteker, waarop je je portable speler aansluit. Op 12 verschillende FM fequenties kun je dan je muziek uitzenden. Met de autoradio kun je dan afstemmen op de frequentie van het apparaatje, waardoor je kunt genieten van de muziek uit je portable speler. Tja, omslachtig dat wel, maar aan de andere kant is het apparaatje met een prijskaartje van 29.99 dollar niet verschrikkelijk duur (via motorpasion.com).

Kijk voor uitgebreide specificaties op SonyStyle.19 reacties

Een I-Pod aansluitng is niet meer dan een 3.5mm jack en daar past elke MP3 speler op. Dit product is wel grappig, maar als je naar het audio-boek van harry Potter aan het luiteren bent in de file en dat leuke meisje lacht je uit weet je waardoor het komt.
een geintegreerde Ipod aansluiting is wel ff iets meer als slechts een 3.5 mm jack

Ipod rulez – vliegen is zo veeeeel dragelijker tegenwoordig!!!

greetingz,
@Ejay: Wat Steve zegt klopt, want Wouter heeft in zijn Q7-killer iPod integratie, waardoor hij bijvoorbeeld via de knoppen van zijn gewone autoradio, nummers kan selecteren op zijn iPod. Dat lukt niet met een gewone 3.5mm jack.
Ok, weer wat geleerd. I kdacht dat dat niet mogelijk was. Maargoed, ik heb geen iPod. Ik prefereer mijn telefoon met 1 Gb memory stick duo pro.
@ Ejay! haha het zal je maar gebeuren!! leuk verzonnen (hoop ik :P)
Wat gebeuren, geen iPod bedoel je. Ja, echt waar. Mijn foon is trouwens ook al geruime tijd muziekloos, want ik was de hele week bij de Dutch TT en ik liep door de pits en daar stonden allerhande motorfietsen van o.a. Rossi en Edwards, dus die moesten in allerijl op de foto net als de coureurs en de mechanics. En ik moet zeggen dat ik het nog niet mis. Als ik muziek wil luisteren zet ik wel radio op of iTunes, dat dan wel weer, waar ik naar tienduizenden nummer kan luisteren in mijn studentenhuis.
ik wil die losse troep helemaal niet in mijn auto hebbe
Slager Korrel
Dit apparaatje is alleen wel verboden in Europa. Je mag zelf de ether niet verstoren, je bent eigenlijk een muziekpiraat, net als met de iTrip van Griffin’ (voor de iPod). Ik geloof dat ze in Engeland bezig zijn te legaliseren.
Even gegoogled: “Het Europese verbod is gebaseerd op een wet uit 1949 waarin radiozenders alleen met een vergunning mogen worden gebruikt. Op het gebruik van een iTrip (of andere iPod FM-zender) staat een maximale gevangenisstraf van 2 jaar. “
jhlg ipods :-( niks meer dan slimme marketing!
bij de nieuwe lexus is kun je ook gewoon een ipod of i.d. aansluiten hoor, dus die mag ook wel tussen het rijtje:P
http://www.edworthys.co.uk/Gallery/resource/gallery/products/lexus%206%20-%20ipod%20adaptor.bmp
leuk ding
@ Alwin: slimme marketing? Zie je zoveel reclame voor die dingen dan? Ze zijn kwalitatief goed en daarbij gewoon hip.
Niet zo’n saai grijs ding uit de jaren 80 zoals dit Sony dingetje, het lijkt eerlijk gezegd wel een onderdeel van een Video8 camera van 20 jaar geleden.
Jan-Jaap-Karel-Kees
He maar in Belgie heb je het voordeel, dat als je het 5 jaar illegaal doet, je legaal wordt. Dus gewoon ff goed doorzetten ;)
@Markus – jawel…voor de Ipod zie ik extreem veel reclame…tot en met billboards van 6 bij 3m (langs de autobanen in californie)…

greetingz,
Ah ja, de Californische autobanen, daar was ik al weer een tijdje niet geweest, vandaar :)
In NL zie je er niet zoveel van dacht ik. Misschien de laatste tijd, maar die iPod is er al een paar jaar.
Wat je ook nog kunt doen is een MacMini in je auto laten bouwen. Had autoblog daar niet een tijdje geleden een artikel van? Effe zoeken … daar is ie: http://www.autoblog.nl/archive/2005/01/16/apple_mac_mini_in_de_auto
Er zijn meerdere van dergelijke apparaatjes verkrijgbaar. Maar ik kan jullie met zekerheid zeggen dat ze allemaal verboden zijn in Nederland. Dat is simpelweg omdat particulieren geen fm-zenders mogen hebben. ook al is het bereik nog zo klein.
Er wordt van uit gegaan dat de radiozenders en de veiligheidsdiensten op geen enkele manier gestoord mogen worden.
Er zijn ook setjes verkrijgbaar die je tussen de aansluiting van je antenne doet en die dus geen signaal uitzenden door de ether, maar alleen door jouw antenne aansluiting. Werkt prima.
En als je nog een oude cassette speler aan boord hebt zoals ik, kun je ook een adapter van griffin gebruiken waarbij je de Ipod met de knoppen van je cassette speler kunt bedienen (in mijn geval vanaf het stuur). Kan ik dat ding nog ergens voor gebruiken…
@ Markus
nee, vanaf het begin heeft apple het heel slim aangepakt door heel veel ‘populaire’ mensen van zo’n ding te voorzien.
daarbij hebben ze ook al die afspraken met autofabrikanten gemaakt. en die afspraken hebben ze echt niet gemaakt om de ipod bezitters van dienst te zijn!!! veel mensen zullen denken dat een ipod toch wel een goeie koop is nu ze toch een aansluiting op hun nieuwe auto besteld hebben.

Ipod’s hebben ook het beste aanbod aan accesoires die vaak alleen voor Ipod’s te gebruiken zijn. die accesoires kunnen ook een reden zijn om juist een ipod te kopen want daar kan je meer mee. ondertussen maken ze wel overal hele dikke winst op!

de aanpak van apple is dus absoluut slimmer geweest dan reclame en vrijwel de hele wereld stinkt er in! want kwalitatief laten ze best te wensen over en steken ze zeker niet boven merken als: Sony, Philips en Creative uit!
Hi,

Wij nemen ze bewust niet op in ons assortiment omdat de prijs kwaliteit verhouding niet goed is.

http://www.fm-transmitter.nl

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).