Suzuki Swift Sport

Auteur: , 50 Reacties

Eigenlijk ben ik het wel met collega-blogger Dennis eens over de Suzuki Swift. Want als ik eerlijk ben is dit boodschappenwagentje niet eens zo heel lelijk. Het is wat mij betreft dan ook een prima model om een sportuitvoering voor te maken, en die is er nu: de Suzuki Swift Sport.

De specs van de sportieve Swift zijn al een tijdje bekend, het gaat om een 1,6 viercylinder met 125pk. Aan de buitenkant valt de Swift op door de dikkere bumperpartij met luchtinlaten en 17-inch lichtmetaal.

De Suzuki Swift Sport zal eind september op de autoshow in Parijs te zien zijn.

Suzuki Swift Sport
Suzuki Swift Sport interieur
Suzuki Swift Sport rood
Suzuki Swift Sport rood50 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
de charme is eraf (zucht)
Ken De Audi Fan
waarom heet ie sport
1.5 ( 105 pk )was de sterkste en nu de 1.6 ( 125 pk ).
( wat meer vermogen , (sport)stoeltjes en een extra uitlaat )pffffffffffffffff boring
Inderdaad, laat suzuki maar gewoon dikke motoren maken, van auto’s hebben ze geen kaas gegeten….
Ben pas in Hongarije geweest. Daar rijden relatief erg veel van deze bakjes rond. Ze ogen irl niet eens zo slecht, al vind ik ‘m voor mezelf toch te klein.
@ Smoke: welkom terug! Waar heb jij uitgehangen? ;-)

Ontopic: ik begrijp geen ruk van dit soort auto’s. Vaak zie je mannen met een maatje meer zich in dit soort rijdende pedaalemmers voortbewegen. Zwaar behangen met tupperwareparty-materiaal. Wordt standaard geleverd met schoenlepel…
Een van de mooiere boodschappenwagentjes, jammer van de 5 deuren, de 3-deurs is mooier.
Klassiekerrally
Leuke auto! Maar geel is lelijk…
de swift is op een aantal punten beter dan de “new mini”. O.a qua prijs, maar de swift rijdt ook wel erg goed… Verder blijft de swift dichter in de buurt van de originele mini dan dat BMW ding..
Ik ben het met Woody eens, een fijne auto. Ben blij dat ie niet teveel vermogen heeft. Anders valt ie namelijk ineens in de categorie hot hatches . . . toch, een soort van Clio V6 versie zou niet gek zijn.
125 pk? En dan de benaming “Sport”? Gewoon 1.6 voldoet wel, evt met aanvullend sportpakket.

Top of the line is duidelijk erg laag bij Suzuki, jammer want ik vind de Swift erg goed rijden!
Dit is DE Suzuki! En ja, ik meen het! grrrrrr
Echt een leuke auto.
met 102pk zit de Swift 1.5 gls al in 10 seconden op de 100 (bij de vorige serie VW Golf hadden ze het lef zoiets een GTI te noemen… ik bedoel maar) en heeft een top van 185km/u.

Met 125pk zal 9 seconden naar de 100 moeten lukken denk ik en zal de top net iets onder de 200 liggen….. best vlot toch?
Junior (BMW Liefhebber)
Een degelijke klasse apart, een ras echte ”exotic”. Wanneer is deze ruige machine verkrijgbaar? Dat word zeker de M3 erop inruilen.
Ken De Audi Fan
@ WOoOdy

Best vlot ja , maar de naam Sport waardig
Denk ut eigenlijk niet ( voor het zelfde geld kan je hem beter laten opvoeren )
De tot nu toe sterkste Swift ( 105 pk 1.5L ) kost iets meer dan 13000 euro
De Sport ( 125 pk 1.6L ) zal waarschijnlijk 17000 euro kosten ( als het niet meer zal zijn ).
Van die 4000 euro kan je hem beter laten opvoeren en wat mooie bumpers en skirts kopen ( zou ik doen )
Ik had ergens gelezen dat voor Europa de 1.6 140 pk leverde en dat er ook nog een GTI versie met 200 pk komt. Maar of dat waar is weet ik niet. Ik wacht wel af wat het allemaal wordt.
mijn moeder heeft naar een swift 1.3 (92pk) gekeken als autootje, maar is uiteindelijk voor een Citroen C2 1.4 (75) gegaan…afwerking veel beter, motorisch beter ookal heeft de c2 minder vermogen etc etc etc…mjaa=) de citroen was ook wel iets duurder.
Ken De Audi Fan
@ Luwek

Boeit mij het dat je moeder een zwakke auto heeft ( 75 pk pssssss )
Ik had de Swift gekocht ( ziet er beter uit en rijdt beter dan die Franse bak )
Vergeef me maar ik heb niks met Frankrijk nog met hun auto’s.

PS: SMAKEN VERSCHILLEN ( GELUKKIG )
@ Luwek
ik rijd de de swift 1.3 geen problemen mee afwerking vind ik ook goed.

Maar dat slaat toch niet op de swift sport :S :S
@ Kawouter: in Hongarije zie je ze veel omdat ze daar ook gemaakt worden. Vandaar.

Een C2 of een Swift? 10x de Swift. Het is ten eerste inderdaad geen Franse rommel, ten tweede meer pk’s en ten derde veel mooier!
Is het raar als ik de oude swift mooier vind…. ?
Eh, ja . . . Was ook een fijne en ondergewaardeerde auto trouwens.
Rood staat haar beter vind ik.
Verder en mooi ontwerp niks mis mee.
De oude swift mooier? Nou dat is wel een beetje raar hoor? he he!!
Prijs: Suzuki levert de Swift Sport voor 19.899,- euro…
suzuki swift turbo
leuk de reacties hier… mooie is dat de auto een groot publiek aanspreekt… waardoor niet iedereen de zogenaamde tupperware waardeert die er voor te krijgen is…

het vermogen van de sport ligt idd een beetje laag.. jammer gezien de oude gti hier er beter voorstond… motorisch zijn de motoren altijd al goed geweest, zeker de oude gti… techniek en materialen die toen werden toegepast kwamen in weinig andere auto’s voor laat staan in hetzelfde prijssegment…

jammer dat de swift op de 1 of andere manier ondergewaardeert wordt zowel de oude als nieuwe, zijn uitstekende auto’s qua rijeigenschappen….
mooie auto de swift sport, denk eraan om zo eentje te halen. heb nu 1.3 swift en eigenlijk nog niks anders dan miserie gehad ( versnellingsbak, radio, remmen…..) dus wie weet bij de sport niet!!
Even een vraagje aan iedereen he:
Wat is jullie voorkeur? De Sport uitvoering of de 3 of 5 deurs 1.5 swift?
Heb de Swift Sport nu in de test en moet zeggen dat ie heel strak stuurt (op 3 wielen de bocht door is echt een eitje) en dat je ‘m perfect over de rotondes kan laten glijden. Zelfs als ik bij mezelf dacht dit wordt wel erg link qua glijden dan bleef de auto toch precies doen wat ik wilde. Echt sturen op de vierkante millimeter. De 125 Pk’s vind ik wel wat weinig voor deze auto – zijn er maar iets meer als de gewone Swift – maar ik verwacht zeker nog een GTI-versie (kanariegeel graag) met 180 Pk of zoiets.
ik heb hem net aangeschaft maar kan wel zeggen dat ik hem als hatcback in deze klasse zeer kan waarderen.
aangezien een merk voor mij geen doorslag geeft of ik wel of niet een auto koop.
heb ik deze bewust gekozen puur op vermogen verbruik uiterlijk en prestatie.
dat alles in 1 voor mij een echte sport hatch.
Twijfel nog tussen een Yaris en een Swift 1.3 5 drs shogun.
Heeft iemand ook voor deze dilema gestaan. Hoor ook wel eens dat er gelijk mankementen zijn aan nieuwe auto’s? Heeft iemand hiermee ervaring met de nieuwe swift?
Ming Oei, ik stond voor het zelfde dilema, maar de Yaris is toch echt een behoorlijk stuk duurder.+-5000Euri Tevens was voor mij het aantal standaard opies. Airco 4x electr ramen verstralers leren stuur met afs bed radio/mp3, en ketting aandrijving de reden om overstag te gaan. had hiervoor een nissan primera maar deze Swift rijdt steviger en voelt zeer solide. 1 op 16.5 is voor mij ook geen uitzondering op een hele tank. dus gewoon kopen en met wat Mattig spoilerwerk kan je m nog behoorlijk opleuken zie mattig.de
Nieuw Yaris ziet van binnen ook heel mooi maar van buiten is het wel een grijze muis.
Heyy Dave,
Dank je wel voor je reactie. Ook ik ben overstag gegaan voor de zwarte Shogun. Ik ga cker een kijkje nemen bij matig.
Veel plezier nog met je Swiffer.
ik vind het een errugh leuk autotje… gaat een lastige keuze worden tussen de mini of de swift
@ roy

de sport uitvoering natuurlijk…
Mini wat is dat?
Ik reed vanmorgen achter zo’n ding, eerlijk waar.

Zwart, met dubbele pijpen en sportstoelen er in. Ik vroeg me al af wat voor motor er in zat.
Geweldige auto, heb sinds 6 november een shogun en ik ben er trots op. Echt geen spijt van mijn keuze voor de Swift. Heb er nu 2500 km mee gereden. Ik merk dat ik nu op langere afstanden wat steun onder mijn bovenbeen ga missen, kan mijn rechterbeen niet lekker laten rusten. Herkent iemand dit? Weet iemand of het mogelijk is de stoel iets verder naar achteren te laten plaatsen en voor iets te verhogen? Mijn huisgenoten genieten ook van het rijden in de swift, maar die zijn nog groter dan ik en kunnen hem net niet ver genoeg naar achteren zetten. Verder een toppie auto!!!!!!
heb sinds 3 dagen een hele mooi suzuki 1,5 exlusive
oranje met gt pakket
zwarte velgen (heel appart)
super mooi!!!
ook nog verlaagd
vind het een super wagen!!!!!!!
heb sinds 3 dagen een hele mooi suzuki 1,5 exlusive
oranje met gt pakket
zwarte velgen (heel appart)
super mooi!!!
ook nog verlaagd
vind het een super wagen!
Ik heb sinds augustus 2005 nu de 1.5 versie 5-deurs en eigenlijk had ik ook wel meer verwacht van die sport-versie. Als die 20pk meer zo’n verschil maakt dan moet ik ook maar eens wat modificaties op mijn Suzie zetten..
Heb al goede berichten over open luchtfilters en chiptunning gehoord maar blijf altijd voorzichtig (of te afwachtend….)
Nou nou…. ik zou dus nooit zo een bakkie aanschaffen.
Schaam me dood!

Ik ga toch nog altijd voor een echte Duitse bak!
Een bak met ballen!

En niet zo een boodschappenkar dat zich ook nog eens voordoet als een sportauto..please..!

Misschien als ik 80 ben ofzo.
J.Drieletters
“Ik ga toch nog altijd voor een echte Duitse bak!
Een bak met ballen!”

Dan zal het wel een tweede (derde?) handsje worden,he?

Stelletje pubertjes hier.Denken allemaal dat ze later Mercedes en BMW kunnen gaan rijden.

Ja,een aftandse,afgeragde BMW 316 sloopauto,wellicht.

Tjongejonge,wat gaat het leven jullie straks bij de ballen grijpen,zeg….

Sterkte…
mijn suzuki is veeeeeel mooier dan zo n duitse ballenbak
@ all
Ach, laat ze, zij weten niet beter…
Af en toe pak ik de Swift ook even, heerlijke hatch.
Ruimer dan de Mini, voelt beter aan, reageert goed en is minstens zo stabiel.
Inmiddels zeer populair en is de best verkochte…
GM is erg op z`n nopjes met Suzuki, het merk is -in the usa- succesvoller en bekender dan Opel en Fiat profiteerd ook mee van Suzuki`s know how…
Ik geloof je wilma, ik ben er ook echt van onder de indruk. Ik heb mij een Suzuki Swift 1.5 Comfort aangeschaft. Ik krijg hem over twee maanden geleverd en ik ben er van overtuigd dat ik me niet ga vervelen in zo een mooie auto, 102 pk onder de kap !!! In de loop van de tijd beetje pimpen en en je hebt veel bekijks!! Ik vind het een mooie auto!! en qua design kan de duitse ballenbak er niet tegen aan!!
Mensen smaken verschillen!!!!!!
Waarom de naar Sport en geen GTI ( Dit is heel makkelijk te verklaren omdat het puur verzekeringstechnisch is. voor beginnende bestuurders is het makkelijker om de naam Sport te verzekeren ipv de naam GTI waaraan jij je scheel betaald aan premie.) daarnaast is de Sport totaal anders opgebouwd t.o.v. een standaard Swift met name schijven achter en het belangrijkste is dat bij deze auto de carroserie doorgelast is i.p.v. puntlassen daardoor word de carroserie veel stijver en de auto is hierdoor een stuk beter door de bochten te smijten. ( deze techniek word ook toegepast in de autosport )
Dus ik zou zeggen ga een keer rijden en je bent verkocht want aan deze wegligging kunnen weinig standaard auto’s aan tippen om geen over- of onderstuur te krijgen

Grtz Mies
leuk grappig wagentje dat vindt bijna iedereen. is niet echt zuinig en de achteruitversnelling laat zich moeilijk inleggen voor derest is hij OK !!!!!!!!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).