Terugflitsen naar de flitskast

Auteur: , 24 Reacties

Je bent die quasi-stoere borden van de politie met de tekst: "Als u voorbij flitst, flitsen wij terug", vast weleens tegen gekomen. Wanneer je bijvoorbeeld Amsterdam in rijdt, staat (of stond?) er ook zo'n fel-geel bord. Maar wat de politie kan, kunnen wij ook, moet een 27-jarige automobilist aan uit Capelle aan den IJssel hebben gedacht. Hij kocht op internet een flitsapparaatje met de naam Anti Flash A112.

Anti Flash A112 wordt vlak onder het kenteken gemonteerd en reageert op de flitser van een politiecamera’s met een eigen lichtflits. Door het tegenlicht wordt de kentekenplaat op de foto onleesbaar. De man is in Rotterdam door de politie aangehouden. Officier van justitie mr. J. Annard verklaarde nooit eerder een dergelijk geavanceerd apparaat te hebben gezien (via: zibb.nl).

Ik heb eens gegoogled naar de “Anti Flash A112”, maar kan daar zo snel niets over vinden? Kent iemand dit apparaatje?24 reacties

A112? Dat is toch een Autobianchi?

Op zich wel een goed idee. Maar werkt het ook echt, of verlicht je de nummerplaat alleen een beetje extra?
Ik heb ooit een HUMO gelezen met een artikel dat alleen maar ging over flitspalen en daarin stond dat ze soms witte verkeersborden zoals verboden inrit (witte cirkel met een rode rand) te dicht bij een flitspaal stonden en zodanig hard op de flits weerkaatsten dat de foto’s onleesbaar werden….
Bijgevolg : flitspalen moesten worden verplaatst.

Wat volgens mij ook een oplossing lijkt, is in engeland zo een bus met namaakslijk kopen om op je wagen te spuiten. Je spuit het niet op de wagen maar gewoon op de nummerplaat…
dit bestond al lang, vroeger gebruikten mensen het in belgie, maar het werd verboden via een wet (het is gewoon een lampje dat in je nummerplaat zit
Ik heb eens even gezocht op het net. Het apparaatje word ook wel een “Backflash” genoemd… Het ziet eruit als een nummerbord verlichtingslampje.

Verscheidene soorten:

VF1 photo jammer, deze is bedoeld voor motoren en kost $350,-

VF2 photo jammer, deze is bedoeld voor je auto, SUV of Truck met een “smal” kenteken als de VS en kost ook $350,-

VF3 photo jammer, ook bedoeld voor je auto, SUV of Truck maar dan met een “breed” kenteken zoals in Nederland en kost $500,-

VF4 photo jammer, is bedoeld voor “breede” kentekens op Duitse gefabriceerde?? auto’s en kost $600,-

Ik vind persoonlijk de prijzen wat aan de hoge kant… Ik ben benieuwd of het zin heeft om zo’n apparaatje aan te schaffen, nadat deze man is gepakt…

Hopelijk genoeg informatie!
Gelukkig is op de kanaalweg hier in Capelle aan den IJssel ook een flitskast in zijn totaliteit van de paal gezaagd :) Sommige mensen zijn wel vindingrijk moet ik zeggen. Maar wat ook wel leuk schijnt te werken is een klein gaatje boren en volspuiten met pur. Daar moet je best een flitsende actie van kunnen maken als je elektrisch handboortje hebt en een stuk ducktape. Soort pitstop.. onder de 20 sec een kast volspuiten en al weer weg zijn.
Zijn we nu onderdrukt of niet? Waar was het het beste, sovjetrusland of dit rotland vol rotzakken?
Bestaat al heel lang. Jaren geleden iets documentaire achtigs over gezien op de nederlandse TV. Bij de nieuwe generatie palen zal geen flits meer te zien zijn en dat maakt gelijk dit apparaat waardeloos op de langere termijn.
als je het mij vraagt moet je gewoon je nrplaat op een driehoekige wisselaar steken, als je de knop bediend springt er een andere nrplaat tevoorschijn en wie krijgt dan de boete? Gevaarlijk? idd als ze je tegen houden of volgen en dan jij die plaat wisselen dat word uitleggen hahahaha!!!!
De foto’s van een infrarode flitsapparaat moeten ook te saboteren zijn.
Als je met infrarode terug kan flitsen is het ook nog een keer onzichtbaar.
@faf, ja en infrarood is niet zo opvallend als met gewoon licht terugflitsen… dus een apparaat dat infrarood kan afweren is nog minder snel te pakken!
Vr6 rijder ...
@ dekster… moet je het mobieltje van je schoonmoeder meenemen… :-)
@dekster: zo’n zelfde opstelling gebruiken ze bij mij in de buurt ook al een tijdje. Op de N234 van Soest naar Bilthoven vlak voor de Gulf stations gaan ze zo’n 100 m vóór de flitspaal staan, omdat iedereen daar natuurlijk nog 100+ rijdt en pas bij de paal afremt tot 80.

Dat van die mobieltjes is echt gestoord. Mochten ze ooit dichtbij het invoeren van die onzin komen, dan denk ik dat er erg hevige protesten zullen komen. En dat dat best wel eens de druppel voor mij zou kunnen zijn om te gaan emigreren.
Ziek gewoon … waarom kunnen ze niet gewoon van alle snelwegen autobahnen maken waar je 180+ mag rijden … dan zijn ze van een hoop gezeik af.

Ohja : je nummerbord insmeren met iets glanzends (zelfs haarlak) werkt heel goed en het is bling :P
@Ruben
weet je wat ook erg is, de flistpalen/toestellen die de federale politie gebruikt zijn geeikt door een prive organisatie; wat niet mag want volgens de wet moeten ze geikt zijn door een overheids (of gerechtelijke) instantie.

conclusie: al je boetes zijn onrechtvaardig, maar niemand die er een proces wil tegen aanspannen simpelweg omdat het te lang duurt en teveel geld kost
Wat ik me wel afvraag is hoe ze erachter gekomen zijn dat deze meneer ‘terugflitst’.

Als ik het hier zo lees is het geen opvallend apparaatje, en sinds wanneer staat de politie naast een flitspaal nog te controleren of er niemand een flits terug stuurt?
Hoe willen ze in vredesnaam de GSM boete in gaan voeren?
Stel ik zit bij iemand in de auto die met 180 over de snleweg rijdt. Krijg ik dan ook een boete omdat mijn GSM ook in de auto aanwezig is?

Of ik zit in de trein, die pal langs de snelweg rijdt, met zeg 140 km/u. Krijg ik dan ook een boete omdat ik volgens hun positiebepaling op de snelweg zat?

Dit gaat ze nooit lukken :)
dat gsm verhaal lijkt me een 1 april grap of zo. Absoluut onmogelijk…..
Wat gebeurt er als de GSM uit staat? Lijkt me verder ook niet nauwkeurig genoeg want ook op de snelweg heb je soms plekken waar er vrijwel geen dekking is voor bepaalde netwerken…… gelijkheid voor alle burgers is dan niet te garanderen….. dus de boetes worden door de rechter gelijk naar de prullenbak verwezen….. kletsverhaal dus.
Zet dan toch gewoon je gsm uit als je in de auto stapt.
Even een bump,
Hoewel ik eigenlijk vind dat je je aan de regels moet houden ben ik toch niet zo’n fan van flitsers. Maar als ze blijkbaar onzichtbare infrarood flitsers hebben, betekent dit toch ook dat je een onzichtbare infrarood schijnwerper op je achterbumper kunt installeren?! Dan hoef je niet terug te flitsen, het is alleen wat vervelend voor de mensen met een nachtkijker in hun auto…
Citaat Valetparker: “Dan hoef je niet terug te flitsen, het is alleen wat vervelend voor de mensen met een nachtkijker in hun auto…”.

Inderdaad ! Ik heb een NIR nachtzicht systeem in de wagen. Dankzij een zichtbaar licht filter heb je geen last van straatverlichting, achterlichten of tegenliggers, maar IR systemen van tegenliggers willen wel eens roet in het eten strooien. Als daar ook nog eens IR verlichting van voorliggers bijkomt heb je enkel een witte vlek op je scherm.
Het is eigelijk heel eenvoudig. Je monteerd een infraroodsensor in de buurt van je kenteken. Die “meet” de infraroodflits van de flitspaal. Op het moment van het flitsen van die flitspaal moet jouw infraroodsensor een doodgewone fotoflits aansturen die terugflitst. Gevolg: overbelichting van de foto en geen nummerbord te zien. Technisch is dit een fluitje van een cent en daarom is het ook verboden :-). Overigens word je ook van voren geflitst, zeker in het buitenland!
En ja, het is technisch mogelijk jouw snelheid te meten via je mobiel. De politie kan dat nu al, want ze kunnen puntmetingen doen (waar je mobiel zich PRECIES bevind en van daaruit een volgende puntmeting doen. Net zoiets al de Tom Tom zal ik maar zeggen, die “meet” ook waar je zit aan de hand van je positie ten opzichte van de satelieten. Nauwkeurigheid: 8 meter per kilometer. (0,8 promile dus).
Een GSM geeft óók als’ie uitstaat nog steeds een peilsignaal. De enige manier om dat te voorkomen is de batterij eruit halen.

De meting op een GSM is helemaal niet zo zuiver als menigeen denkt. De 8 m p/km (wat overigens 8 promille is en geen 0,8 Dat is namelijk 80cm) zijn lang niet altijd haalbaar. Wel eens met gespecialiseerde software op een PDA gekeken hoe de snelheid varieert als je stilstaat? Afwijkingen tot 5 km/h zijn heel normaal bij 3 sats. Zelfs bij ca. 6 sats heb je nog steeds een mogelijke afwijking van 1 á 2 km/h. Mainstream navigatiesoftware heeft daar niet zo’n ‘last’ van. Zal wel afgevangen worden in de software.
GSM-peiling is nog veel onbetrouwbaarder. Waarom denk je dat ze zo’n moeite hebben om verdwaalde (of gekidnapte) mensen te vinden, ook al hebben ze een GSM bij zich.
Maar waarom zo moeilijk? Over een paar jaar hebben we tol/kilometerheffing op ’s Neerlands wegen en kan de overheid elke minuut van de dag zien waar jouw auto uithangt, d.m.v. de verplichte tracker. Succes voor Koos gegarandeert!

Een onleesbaar klenteken mag dan niet zo duur zijn (bekeuring), maar wees nooit zo ‘slim’ je kenteken te veranderen (met een zwarte stift ofzo). Dat kost je € 190,-
Dat is dus een SLAVE FLITSER !

We kunnen dit zelf maken hoor kosten ongeveer 10 á 20 euro

Een sensor en een flitser van een oude camera en wat snoer naar je accu.

Of even naar de foto winkel gaan en voor 70 á 80 euro een kopen.

Su6

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).