De ideale boodschappenauto

Auteur: , 61 Reacties

Wat is de ideale boodschappenauto voor de moderne huisvrouw cq. huisman? Welke auto zou je, indien budget geen rol zou spelen, aan je vloot toevoegen zodat de huishoudelijke taken optimaal volbracht kunnen worden? Huishoudelijke taken als: Kinderen naar voetbal brengen, boodschappen bij de Makro doen, patsen in de P.C. Hooftstraat, etc. Ervanuitgaande dat de kostwinnaar in zijn of haar 911 op en neer naar het werk rijdt is er dus nog een familieauto nodig. Ik heb om deze (fictieve) keuze makkelijker te maken een longlist gemaakt van wat er volgens mij allemaal in aanmerking komt. Maak je keuze, of indien ik wat vergeten ben, voeg ze toe in de comments.

Station/touring/break

De RS6 Avant van de vorige A6 serie is natuurlijk het archetype van de high-performance stationwagon. Helaas is van het nieuwe model de RS nog niet uit en moeten we het met de S6 Avant doen. Is dat een straf? Nee, volgens mij niet. Voor een lousy €120K (Nederlandse prijs) krijg je de beschikking over een familieauto met 435 Pk 5,2 liter V10 Lamborghini-motor. Enige nadeel? Iedereen begint altijd meteen over de RS6.

Audi S6 Avant

De grote afwezige is natuurlijk de M5 Touring, wanneer komt BMW nou eindelijk eens af met dat ding? Tot die tijd moeten we het doen met de 550i Touring. Met een vanaf prijs van zo’n €90K krijg je de 4,8 liter V8 uit de voormalige X5 4.8is. Niet slecht, want de 367 Pk komen in deze auto vast en zeker beter tot hun recht. En als bonus rijd je er nog redelijk beschaafd bij; typeplaatje weg en je bent vrijwel anoniem. Enig nadeel? Je rijdt in een BMW.

BMW 550i Touring

Na de E55 AMG familietaxi is er met de facelift nu de E63 AMG familietaxi. Meer dan 500 Pk en van 0-100 in 4,6 seconden. En dat voor een luttele €136K, kom daar nog maar eens om tegenwoordig! Enige nadeel? Minstens één keer per maand steekt iemand zijn hand op en roept: TAXI!

Mercedes-Benz E63 AMG T-Modell

Met 300 Pk is deze V70R de meest bescheiden van het stel. Maar het is dan ook een Volvo. Ingetogen, veilig, verantwoordelijk en 0-100 in een krappe 7 seconden. Maar als je ‘m ziet rijden heeft ie toch iets bijzonders. Voor €78K is hij de jouwe. Enige nadeel? Geen V8.

Volvo V70R

Voor €85K een semi-Mercedes maffia auto met 425 Pk 6,1 liter Hemi die 0-100 in 5 seconden doet. Volgens mij is dat een goeie deal die 300C SRT8 Touring. De concessie die je moet doen is in een Chrysler willen rijden. Enige nadeel? Dat interieur is, geheel volgens Amerikaanse auto traditie om te janken.

Chrysler 300C SRT8 Touring

Helaas (nog) niet via officiele weg leverbaar is de Dodge Magnum SRT8 Touring. Als ik dan toch in een Amerikaan moet rijden dan liever deze. Enige nadeel? Niet leverbaar in Nederland :(

Dodge Magnum SRT8 Touring

SUV

De meningen over SUVs zijn verdeeld. Hoewel in mijn ogen een modeverschijnsel, soms toch nog best wel praktisch, voornamelijk in de stad. Je kunt makkelijk over drempels en stoepen denderen als er weer eens iemand zijn bestelbus staat uit te laden. En ze zijn meestal korter dan hun touring broertjes waardoor manouvreren juist makkelijker wordt. En om over de kwaliteit van de wegen en de opbrekingen in een stad als Amsterdam nog maar te zwijgen…

De nieuwe BMW X5 staat in dit lijstje omdat ik heel coulant ben. Er zijn namelijk nog geen uitvoeringen van bekend. Maar er zal wel weer een 4.8is versie of zo van komen, daar maak ik me geen zorgen om. De enige SUV(SAV) die rijdt als een auto… Enige nadeel? Iedereen denkt dat je nog in het oude model rijdt.

BMW X5

De ML63 AMG is momenteel weer even de snelste SUV ter wereld, en dat voor maar zo’n €138K. Dat wordt ongetwijfeld heel snel weer ongedaan gemaakt. Maar aangezien het off-road pakket op deze AMG niet leverbaar is (op de oude ML AMG was het standaard) ben ik toch een beetje teleurgesteld. Vorm boven funtie zeg maar. Maar wel weer retesnel. Enige nadeel? De whiplash bij de kinderen en de hond.

Mercedes-Benz ML63 AMG

De financiële redding van het Dr. Ing. F. Porsche GmbH concern deze Cayenne Turbo S. Met €168K instapprijs toch wel de ultieme patsbak, dus als je je succes wilt communiceren via je auto dan moet je deze hebben. Bloedsnel, terreincapabel en hoog genoeg omdat plantje van het tuincentrum rechtop te vervoeren. Enige nadeel? FUGLY!

Porsche Cayenne Turbo S

Een Cayenne met Volkswagen logo, maar toch nog minimaal €134K. Dus wel 12 cylinders maar niet FUGLY. De Touareg W12 is voor mij het understatement van de eeuw. Enige nadeel? Het blijft een Volkswagen.

Volkswagen Touareg W12

Een beetje zwaar maar wel lekker. Engelse Range Rover chic in een Sport jasje. Niet echt snel vergeleken met de concurrentie, maar wel goed in het terrein. En met €110K kun je je er prima mee vertonen in de duurdere winkelstraat. Enige nadeel? Als je naast een Range Rover staat voel je je weer klein.

Range Rover Sport Supercharged

Even snel van zijn plek, minstens even terreincapabel, en even hoog als de Cayenne deze Grand Cherokee SRT8. En dat voor de helft van de prijs! De enige SUV die gecertificeerd Rubicon Trail compatible is, wat ook wel weer cool is. Enige nadeel? Hmmm, wacht ik kom er zo op.

Jeep Grand Cherokee SRT8

XL SUV

Mag het een onsje meer zijn? Iedereen die wel eens een Q7 heeft zien rijden zal met me eens zijn dat ie groot is. Heel groot. Toch wel lekker vlot met de 4,2 liter V8 die in iets meer dan 7 seconden de 0-100 doet. Instapprijs is €90K, maar dat wordt snel meer met de opties. Enige nadeel? Er komt geen S7.

Audi Q7 4.2 FSI

De GL500 krijgt de nieuwe 5,5 liter V8 met 388 Pk. Goed voor 6,5 seconden van 0-100. Low gearing is een optie, dus je kunt ermee het terrein in met de hele familie. Tenminste, Als het terrein groot genoeg is. De onderhandelingen beginnen op €125K. Enige nadeel? Als de GL63 AMG uitkomt moet je ‘m alweer inruilen.

Mercedes-Benz GL500

Voor zo’n €99K kun je je een echte rapper wannen in de Escalade, het icoon van de XL SUV. De 6 liter V8 levert wel 350Pk, dat is dus lekker Amerikaans. En het interieur is conform Amerikaanse designeisen lelijk. Maar je maakt wel een verpletterende eerste indruk. Enige nadeel? Je wordt meer dan eens aangezien voor drugsdealer.

Cadillac Escalade

Voor zo’n €76K ben je de trotse eigenaar van deze enorme schoenendoos in de 5,7 liter V8 HEMI uitvoering: De Jeep Commander. Eigenlijk alle voordelen van een Grand Cherokee maar dan wat groter. Enige nadeel? Er komt geen SRT8 uitvoering.

Jeep Commander 5.7 HEMI

Voor €156K kun je een klein appartement kopen. Maar ook een rijdende lounge. De Range Rover is groot, en duur, en deze is ook nog eens best snel. De V8 Supercharged SE is niet meer alleen voor Engels oud geld, maar voornamelijk voor de nieuwe rijken. Enige nadeel? Geen 7e zitrij.

Range Rover V8 Supercharged SE

4X4

Tja, wat kunnen we nog over Autoblog-lieveling de G55 AMG zeggen? Nadat we er zelf in hebben gereden zijn we helemaal verkocht: Voor €160K om precies te zijn. Enige nadeel? Kwa rijcomfort 100 jaar terug in de tijd.

Mercedes-Benz G55 AMG

Hoe vaak zie je ze niet rijden, die hippe stadse moeders met 5 kinderen achterin de Defender? Ik zie ze heel vaak in ieder geval. En het ziet er nog leuk uit ook. Alsof moeder niet alleen hip is, maar ook voorbereid op het einde van de wereld. 0-100 in 45 seconden, en meer dan €60K raak je er niet aan kwijt. Enige nadeel? Kwa rijcomfort 200 jaar terug in de tijd.

Land Rover Defender 110

Als voorbeeld neem ik de Landcruiser 100, maar het had ook de Nissan Patrol, of de Hyundai Terracan kunnen zijn: De Aziatische monster 4×4. En nog goed in het terrein ook! Deze kost toch ook al snel €93K, dus echt goedkoop is het niet. Maar uiterst betrouwbaar weer wel. Enige nadeel? Hoog 13 in een dozijn gehalte.

Toyota Landcruiser 10061 reacties

Ik doe mijn boodschappen het liefst bij de Lidl en de Aldi in mijn G55 AMG :p
Ik zie geen Hummer staan nochtans is de H3 een (middelgrote zoals dat in amerika heet) SUV en de H2 een XL SUV en ze worden beiden in europa verkocht (of althans toch in belgië). Ik denk eerlijk gezegd dat ik toch maar voor een goedkope break ga opteren omdat het voor moeder de vrouw is ;)
En de mercedes R63 AMG?Heeft zo een beetje vanalles wat.
Enig nadeel : staan patsen is “out of the question” en ja, je kunt wel zeggen dat ie FUGLY is.
En nog geen beetje.
Ontbreekt hier niet het rijtje:
Rolls-Royce Phantom
Bentley Continental GT
enz. enz.
Ik mis de Volvo XC90. Ideaal naast de 911 en zelfs ruimte om opa en oma mee te nemen naar de Albert Heyn.
Geef mij maar een beetje van alles: de Land Rover Discovery! ;)
Shit, heeft natuurlijk geen dikke motor… schrap mijn vorige opmerking ;)
Het wordt steeds gevaarlijker op straat. Bovendien worden die kinderen er ook niet rustiger op. Met alle opgebroken wegen in de stad is het ook moeilijk om bij de AH of het kinderdagverblijf te komen. De hier voorgestelde Dinky Toys voldoen dan ook al lang niet meer.

http://www.stexports.co.za/image/ARM-001.jpg

Met deze “Al-Kasar” kan je veilig door Zuid Afrika rijden, Amsterdam moet dan ook wel te doen zijn. Hij is gebasseerd op Mercedes techniek. Dit is de ideale boodschappenauto.
Volgens mij is de crew hier niet echt neutraal als het op Amerikanen aankomt. Sorry hoor, maar de interieurindeling van deen Cadillac is veel mooier (ook op gebied van vorm en zo) dan een Mercedes.
vØlvØ frǽk
Ik heb het net in de folder na gekeken, de V70R is in 5.9 sec van 0-100 (handbak) en de automaat in 7.7, dus hoe jullie aan een krappe 7 sec komen…..
en ik mis idd de XC90 V8…. en misschien in de toekomst de V90 V8 als die komt…..:-D
in een bmw 6 kan er toch ook iets van een 550 liter niet?
Hey manne, waar is die SUV van saab gebleven?? Saab 9-7X mag er toch best zijn. Enneuh, de infinity FX45 of QX 56.
Doe mij in ieder geval de QX 56 maar :p
of de toekomstige RS6
Spyker C12 Peking to Paris? De ruimte van een SUV en de snelheid van een sportwagen…
Waar zijn de Hummers???
Ah…wat heb je nou aan zoveel overbodige ruimte als je alleenstaande bent. Dus geef mij maar V8 Vantage of DB9, de passagiersstoel is vrij voor een boodschappentas. Of CLS 63 AMG lijkt me ook vet…

@ Klaas….
Een tank van het leger lijkt me geschikter, je kunt ermee supermarkt doorboren en alles nemen wat er te pakken valt.
een rs4 avant
moeten er ook geen cabrio’s in die lijst staan?
Als geld toch geen rol speelt dan laat je je vrouwtje toch gewoon lekker zelf kiezen ;) Een Escalade of een Hummer H2, dan neem ik zelf wel een Viper(natuurlijk opgevoerd, want 500pk is beetje weinig ;) ) of een RAM SRT10.
@Don: dat is een 2002 Escalade, het oude model zelfs nog vóórdat ie een nieuw stuur kreeg in 2004.

Nieuwe 2007 Escalade:

http://www.motorsblog.com/uploads/07CadillacEscalade_5.jpg

Mijn ultieme boodschappenauto (en de vrouw mag er ook in rijden): de nieuwe Chevy Suburban. Langer dan de gewone Escalade/Tahoe, niet zo bling-bling, wel een dijk van een auto. Als een Groentje je banden lek wil steken, zeg dan even dat je Suburban ook op E85 loopt en dankzij cilinderuitschakeling een van de efficiëntere fullsize SUV’s van het moment is. Enige nadeel? Elke dag moet je minstens een paar keer uitleggen dat het GEEN F*CKING DAEWOO IS.

http://www.chevrolet.com/eblasts/17/images/english/suburban_image.jpg
Hij staat dan wel niet in het rijtje, maar doe mij deze maar:
http://i5.photobucket.com/albums/y154/MichielMobiel/BentleyContinentalFSWagon5.jpg
@ Michiel: Is die echt gemaakt? Of is het een shop? Heb wel meer Photoshops gezien van Bentley Continental GT stations, maar die leken me iets teveel op een nijlpaard. Deze darentegen is prachtig idd
Die heb ik ruim een jaar geleden geshopt.
Ik heb inmiddels echter de middelen en mensen om een Flying Spur om te bouwen tot dit resultaat.
Iemand nog wat centjes over misschien?
Die Suburban is stoer. :)

Boodschappenwagen wordt gewoon een (huidig model) X5 3.0i, aangezien moeder de vrouw het vermogen toch nooit zal gebruiken.

Heb ik weer geld over om een leuke ///M erbij te kopen..
Ik moet zeggen dat de Flying Spur Break wel erg strak is. Mogen ze zo gaan maken.

Enneuh, ‘Klaas’. Heeft die Al-Kasar wel een 3e zitrij?
Owja, het is een Flying Spur en geen Continental GT, maar ben net wakker, dus k geef daar maar de schuld aan. Ik wou dat ik de centjes had voor dat ding, dan rij je echt in iets unieks!
Misschien is een F1 wagen wel geschikt, aanhangertje erachter en gáán. Ohw en je kan ze kwijt onder vrijwel alle SUV’s!
Je bent de mongeaulen SUV van toen en welleer vergeten. De Hummer H2. Ook de XC90 ontbreekt.
ik dacht eerder aan een golfwagentje met ferrari V8 en een rolkooi, caravan op het dak gebonden en koffers aan je trekhaak, o nee, het is andersom.
Dan kan je effe balletjes slaan op de autosnelweg
Nitrous_oxide
Wat dachten jullie van een botsauto….
die vrouwen kunnen toch niet rijden en de lokale restyler heb het druk zat..
@Ejay: Zou jij je vrouw in een H2 laten rijden? Daarom staat ie er niet tussen.

De XC90 V8 had gekund, maar vond ik net te belegen. Maar zeker geen slechte keuze.
Doe mij maar zo’n Range Rover Sport! Super!
ik denk dat je met je f150 wel door (lees over) amsterdam komt.
verkeersdrempels en opbrekingen zijn geen probleem en je hebt een grote bak achter voor als de lokale buurtsuper weer een aanbieding heeft ;).
http://www.dixonbrosracing.com/images/projects/F150-WesHustun.jpg
moet je wel weer oppassen dat als je net bent opgestegen je op tijd remt voor het zebrapad.
http://www.accessconnect.com/images/f150-model3000.jpg
@ Sacha, zou jij je vrouw in een van deze auto’s laten rijden?
@ Sacha, Hummer kan camera’s rondom laten monteren zodat je nergens tegenop rijdt met inparkeren. Verder als je schade rijdt, zit de schade niet aan je hummer, maar aan de andere wagen.
De één meer dan de ander, maar in het kort: Ja.
Ja, maar ze rijdt dan wel voor joker in een Hummer, toch?
‘voor joker’ ik noem het meer verassingseffect. Moet je de Hummer leuk uitdossen met chroom 22″ enzo. Er echt een rapperdoos van maken met geblindeerde ramen. Denk iedereen dat er een gekleurde man in veel te grote kleren met allemaal kettingen uitkomt. Blijkt er opeens een blond kakker grietje achter het stuur te zitten. Ik zou de gezichten wel eens willen zien.
Maar dan met andere velgen, want een kinderhandje is er zo af en dat moet je niet hebben en ik zou hem roze maken.
Doe dan maar een zwarte 550i touring met het M-pakket! Té mooi.

Dan mag m’n vrouw gerust met mijn 911 naar mijn werk, ik doe wel de boodschappen!
Vraagje

Hoe plak ik een foto onder m’n tekst?
@Tombnolz
kijk naar de tags die je kunt gebruiken

() :die haakjes rond () moeten weg
Ik ben er bijna Dekster.

Kan je nog even heel duidelijk zeggen wat ik rond de URL moet zetten? () of “” of iets anders?
gewoon aanhalingstekens ” “
Ook het rijden in SUV’s blijft een beetje behelpen natuurlijk. Voor ruimte gaat er natuurlijk niets boven de ‘good old roadtrain’.

http://www.chrishodgephotos.co.uk/funpics/pixww/fun05/0506.jpg
Ik vindt mijn auto op biobrandstof toch het leukste ;-)
(zie eerdere LPH vandaag)
wat je echt nodig hebt tegenwoordig, anders ben je echt een nobody:

Veyron voor elke dag
Porsche 356 cabrio voor goed weer
porsche 550 spyder voor mee in de tuin te spelen
maybach brabus 62 voor naar het concert en de meeting
mercedes R brabus voor de vrouw om de kinderen van school te halen, en nog 3 zodat iedereen naar huis gereden kan worden nadat je een feest hebt gegeven.
en een mini om mee naar zakelijke afspraken te gaan, zodat je altijd strak kan zijn in onderhandelingen en je rest van je wagenpark kan blijven betalen
”De ruimte van een SUV en de snelheid van een sportwagen…”
Dat heb je bij een dikkere Cayenne of ML ook..
en voor een suv zou ik niet bij spyker gaan shoppen,
neem dan lekker de LaViolette ipv een standaard 911’je..
nog beter: gewoon lekker een 599 GTB..
tenminste heerlijk klinkende V8 achter je :D
doe mij de volvo xc90 maar en een beetje opgetuned dan mag mijn vrouw er best wel in rijden hoor;)
maar het mooiste is natuurlijk de chrysler 300c en het maakt me niet welke het wordt doe ze maar allebei;)
Die ml amg is wel erg bruut zeg. Die dodge magnum lijkt mij ook wel wat.
T’ja heb net mn Range Rover verkocht….wie heeft er nog één?
Johan kind van: autoverkoop.nu
WHATTTTTTTTTTT de Landcruiser 13 in dozijn ECHT niet Zo als die auto is er maar 1 Onvoorstelbaar koppel hoog vermogen ZEER betrouwbaar erg goed in terrein en toch confertabel Daar kan geen bmw mercedes defender discovery jeep of escalade aan tippen,,,,,,,,, niet niet misschien!!!!! Voor mij DE ULTIEME auto
waar is de land rover discovery 3 hse v8 nou???

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).