McDonalds Happy Meal Hummers

Auteur: , 30 Reacties

Iedereen kent natuurlijk de Happy Meals van McDonalds wel. Een fast-food maaltijd voor de kids waarbij altijd een klein speelgoedje zit. Vaak zijn dit figuurtjes uit een tekenfilm, maar vanaf begin deze maand heeft McDonalds in de Verenigde Staten, kleine Hummers in de Happy Meals gestopt. In totaal zullen 42 miljoen miniatuur Hummertjes hun weg vinden naar de Amerikaanse kiddo's.

Dit is behoorlijk tegen het zere been van heel veel milieu bewuste Amerikanen en milieu-organisaties (jawel, die hebben ze daar ook). De Hummers moeten uit de Happy Meals verbannen worden, want ze zouden de jeugd het verkeerde voorbeeld geven en wel om de volgende 5 redenen:

1. Hummers emit high levels of smog-forming chemicals that cause or worsen asthma, which hits hardest among children.
2. Hummers are the worst example of the lack of commitment to cleaner and more efficient vehicles by General Motors and other American automakers.
3. Hummers spew the pollution that causes global warming, contributing to killer heat waves and hurricanes.
4. Hummers are gas guzzlers, helping keep America dependent on oil from the Middle East and threatened by the region’s extremist politics.
5. At current gas prices, filling up a Hummer H2 costs almost $100 — money parents could spend on healthier food for their kids.

De Happy Meal Hummers houden de gemoederen in ieder geval goed bezig. De site hybridcars.com heeft zelfs de moeite genomen om een parodie-site op te zetten waar mensen hun eigen McDonalds reclamebord kunnen maken, om de burgergigant af te zeiken. Zoals je ziet heb ik ook maar eens zo’n reclamebord gemaakt. Begrijp mij niet verkeerd, want ik ben ook voor een beter milieu, maar laat die “treehuggers” toch hun energie steken in de echte bron van het probleem en zijn niet de speelgoedautootjes van McDonalds (via: autoblog.com en treehugger.com).30 reacties

Ik denk dat je even moet uploaden bij http://www.imageshack.us/ of zo…
Ik kan dat soort opdringerige figuren echt niet uitstaan:
http://xs.to/xs.php?h=xs305&d=06330&f=ronaldmchummer2.jpg
Gino
Ongelofelijk. We dachten dat Nederlanders toch wel de grootste zeikerds waren, maar zo te zien kunnen Amerikanen er ook wat van! En die 5 punten, daar begrijpt een klein kind ook echt wel wat van…
Ik snap punt 1 niet zo. Het gaat heel slecht met GM. Mede omdat ze niet de auto’s maken die het publiek wil. De Amerikaanse consument stapt wel over op zuiniger meer geavanceerde auto’s. De Amerikaanse fabrikanten lopen achter en voelen daar nu de pijn van.
Dan had ik vroeger zeker ook niet met die Tonka bulldozers mogen spelen? Want die zijn me toch milieuonvriendelijk.
wat een onzin joh;pff…
weg met die groene wortels!!! Ze worden zelf nergens vrolijk van en op deze manier wordt de lol bij andere mensen ook ontnomen! Laat die kindjes een speelgoedautootje toch leuk vinden. Afschieten die groene wortels!!
Timmy Highflyer
overduidelijke zeikers :roll:
alsof kinderen van die leeftijd met zulke auto’s zullen rijden als ze 18 zijn (16 in de VS) :?
dan zijn er allang al weer nieuwe patswagens ;)
hmm, beetje wauzig, tja dat heb je in amerika,
die 5 regels zijn eigenlijk allemaal op hetzelfde gebaseerd, dat de auto veel verbruikt en veel slechte stoffen veroorzaaakt, in zekere zin heeft bijna elke auto dit en de vraag is nog of die kinderen later in real life een hummer kunnen kopen, en de hummer verdwijnt toch niet in amerika, zij zijn er trots op, dus moeilijk doen heeft hier geen zin
Stelletje debielen…. Ik zie het al voor me: Een kind koopt een happy meal met een hummer, zodra die thuis is rend die gelijk naar de Hummer dealer om er een te kopen…. Of hij gaat 10-12 jaar wachten om er een te kopen.

Waar mensen zich allemaal wel niet druk om maken….
Dat lijstje met 5 punten klopt niet, dit moet het zijn:

1. Hummers are considered as being cool cars giving status. I you don’t want your child to be picked on at school because his or her parents don’t have a cool car, buy a hummer.
2. Hummer is a part of General Motors. Every sold hummer keeps GM away from bankrupcy. This way you save thousends of jobs with your purchase.
3. Hummers don’t damage the environment, since the extra global warming due to CO2 has never been proven. In the US your are innocent untill the opposite is proven.
4. Hummers are gas guzzlers, helping keep America dependent on oil, and giving American oil companies much profit. This is good for the economy and the position of the US in the world.
5. At current gas prices, filling up a Hummer H2 costs almost $100 — an amount of money you don’t care about when you can afford a Hummer. Moreover you protect your kids from being hurt in the traffic.
lol @ Ejay
Ruben slaat de spijker op de kop! Beter dat de kindjes met Hummers spelen dan dat ze uren achter computer-& televisieschermen zitten te staren!

Ik ben echter absoluut geen fan van wagens à la Hummer. Vooral dan omdat ze er echt lelijk uitzien, traag zijn én door hun omvang gevaarlijk zijn voor mensen met wat minder poen, die met een kleiner wagentje rond moeten tuffen. Als zo’n Hummer tegen je Saxootje knalt, heb je geen verhaal. Je mag nog blij zijn als je het overleeft. ’t Zijn egoïstische auto’s.

Maar het argument “die verbruikt en vervuilt teveel” vind ik persoonlijk flauw. Zo’n Hummer verbruikt niet 50 keer meer dan andere auto’s hé. 2, hoogstens 3 keer meer ja. Is dat dan zooooooooooooooooo’n bedreiging voor het milieu???
@ Emiel:

lol!
Lol @ Emiel
het zijn maar speelgoed auto’s man die kunnen zagen
misschien moet mcdonalds op de hummer zetten dat hij een verbruik-beperkkingschip heeft
Amerika “the land of the free, who ever told you that is your enemy”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).