Nissan Almera opvolger

Auteur: , 27 Reacties

Deze maand zal de Nissan Almera uit productie gaan. Na ongeveer 6 jaar zijn plicht te hebben gedaan zal er eind dit jaar een opvolger komen. Deze zal veel gaan lijken op de Japanse Nissan Tiida en de Amerikaanse Nissan Versa.

De Nissan Versa:
Nissan Versa
De Nissan Tiida
Nissan Versa

Zoals je op de foto´s kan zien zijn er wel wat verschillen in de grille en voorbumper maar verder zijn de auto´s bijna identiek. Ook de opvolger van de Almera zal wat verschillen van de Tiida en de Versa, maar waarschijnlijk niet veel. De daadwerkelijke verschillen kunnen we zien bij de onthulling, volgende maand op de autosalon in Parijs.

Een grote vraag zal zijn of de Almera ook in een snellere uitvoering komt. Deze zal waarschijnlijk lijken op de Nissan Sport Concept, die zag er toch zeer mooi uit vond ik.

Nissan Almera Sport concept

Dit bericht is per mail aangeleverd door “w-j” (waarvoor dank). Denk je ook iets te kunnen toevoegen aan autoblog, of heb je andere ideeën, stuur dan even een mailtje. Wij zijn staan altijd open voor nieuwe bloggers of gast-columnisten…27 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
woehoe!!!
mijn eerste artikel:D
Pfff…waarom hebben de mensen bij Nissan niet een model gemaakt met de lijnen van Nissan Sport Concept, oftwel een productieversie van die concept car. De eerste twee plaatjes lijken helemaal nergens naar. De koplampen te groot, de grille bling bling, de vorm een en al erg koreaans, en de spiegels zijn erggg gewoon, en zo kan ik maar doorgaan. Jammer…Nissan had het wel beter kunnen treffen met die Concept car.
@Remco: je hebt helemaal gelijk! Ze moeten de nieuwe Almera net zo maken als de Sport Concept minus de sideskirts, dikke bumpers en boven elkaar geplaatste uitlaten. De lijnen van het concept ogen veel beter dan die van de Tiida of Versa. En dat terwijl de nieuwe Note juist zo’n geslaagd autootje is!
De Sport Concept ziet er best ok uit! :-)
Die Sport Concept trekt toch echt wel op de Astra. Ik dacht even zelfs dat er een Opel logo op de grill hing.
Maar komt de Almera-opvolger wel als aangepaste Tiida? Of moet de Qashqai die taak op zich nemen? De eerste scoop van de Qashqai:
http://forums.autoweek.com/servlet/JiveServlet/download/31-38736-832811-58436/lagunaii5.jpg
Dat is nog lelijker….moet je die schattige smoeltje eens zien.
de tiida word de opvolger voor de almera en de qashqai zal eigenlijk de echte opvolger van de almera tino worden(qua afmetingen enzo)
De samenwerking met Renault blijkt wel weer. Vooral de voorkant van de Tiida heeft veel trekjes van Renault…
ik mag hopen dat hij heel erg veel weg zal krijgen van de Concept ;)
die is namelijk erg knap, en de Almera verdiend een waardige opvolger ;)
japanse tupperware als je’t mij vraagt
Dia Versa/Tiida heeft een te hoge daklijn en te kleine wieltjes, hij had idd meer op die Sport Concept mogen lijken…
En volgens mij zie je ook helemaal niets door die dikke C-stijl…
We zullen ‘m missen… :lol:
@ W-J: proficiat
How Low can you go……..
De nissan sport concept is duidelijk het mooist van allemaal.
@ cedric, dank u:D
Oh my god, wat een lelijke Nissans.

Is dat het merk dat op de proppen kwam met de 350Z, de Pathfinder en de Murano?

Als ze die wagen in Europa op de markt brengen, dan voorspel ik nog slechtere tijden voor Nissan.
ach veel slechter dan de huidige Almera kan ook het nieuwe model het niet doen qua verkopen…… trouwens de primera is ook al zo’n sales-drama….. toch raar dat die club wel geld verdient…..
@W0o0dy: daar heb je ook wel weer gelijk in… Ik denk dat ze met de auto’s die Tombnolz noemde (en dan nog een paar van die pick-ups als de Navara enzo) wel aardig wat winst maken…
om eerlijk te zijn lopen de modellen zoals bij nissan zeker niet slecht, ik loop zelf stage bij een nissan dealer en de modellen die het best lopen zijn de micra, note, navara en de bestelbussen. Hopelijk komt er een wat stoerdere versie van de nieuwe almera, gebasseerd op de concept car. Na het zien van de eerste foto van de qasqhai is het beeld van de ¨mini-murano¨ zoals nissan het noemde ook helemaal verdwenen, erg jammer hij had zo mooi kunnen zijn
o wat triest veel renault in de voorkant is al bijna te oud voor die op te markt komt kwa design we zijn 2006 en had ook wel eerder op de markt kunnen komen kwa model wat een jammer bak
De Qashqai ziet er op een aantal andere foto’s best goed uit, alleen de voorkant vind ik nogal lelijk, maar de rest…. niet verkeerd en hij wordt ook nog eens goedkoop (vanaf een kleine 23.000 euro!!)

http://www.automotorsport.se/uploaded/image/2006/8/30/qashqai_sida_330.jpg
foto van Auto Motor &Sport
Ben al jaren fan van Nissan en heb tot 3,5 jaar geleden ook Nissan gereden. Toen werd duidelijk dat ik (samen met vrouw en kind nu 5 jr) geen toekmst meer heb bij Nissan. De Tone is gewoon kleiner dan de Tino, de Quasi-wattes is ook niet echt een family car. En de “nieuwe” Tiiida is oude melk in een nieuwe verpakking (met model is al van 2004!). Het goedkope blijf je er echter nog van af zien.

Jammer, jammer, jammer. Voor gezinnen die iets meer mee willen nemen dan 2 koffers val je bij Nissan (in het C-segment in iedergeval) buitenboord. Ik had dit lieve anders gezien want vwb. afwerking en en rijplezier heb vele jaren pleizier gehad van de Sunny en de Almera.

Rij nu Peugeot 307 SW en dan ga je jezelf echt niet meer proppen in in een Tone of Tiida. Een klein beetje minder ruimte is niet erg, maar deze stap is te groot.
john duivenvoorde
Wat een gehakkel tegen de Almera, ik heb nu de vierde Almera en vind het nog steeds een heerlijke auto. Bijvoorbeeld de Almera Acenta 1.8 is een komplete fijne auto voor het geld. De motor is een trekkanon voor de caravan, kortom wil je een goed gemaakt produkt voor een redelijk bedrag maak dan eens een proefrit dan hoef je niet meer zonodig een duitse auto.
iemand een idee als die sport concept ooit gaat uitkomen, kzou hem wel kopen!

grtz Wim

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).