Volkswagen Scirocco: IROC concept onthuld

Auteur: , 68 Reacties

De foto's zijn niet echt een verrassing meer, want die waren eerder vandaag al uitgelekt, maar vanavond is dan eindelijk de nieuwe (Sc)iroc(co) onthuld in een hangar van het Berlijnse vliegveld Tempelhof. Officieel kijken we hier nog naar een concept, maar we hoeven niet meer te fantaseren over hoe de auto er over ruim een jaar uit zal zien. De IROC krijgt als eerste Volkswagen het logo op de motorkap in plaats van op de grille.

Het grote publiek mag in Parijs (vanaf eind september) kennis maken met de Iroc. Onder de motorkap vinden we de 210 pk sterke TSI-benzinemotor, goed voor een top van ruim dan 230 km/u en een acceleratie van 6 tellen. Naast deze motor zullen er waarschijnlijk nog een reeks benzine- en dieselmotoren beschikbaar komen.

De concept car is geheel binnenshuis getekend onder supervisie van de nieuwe ontwerpchef Murat Günak. De auto is 4,24 meter lang en 1,80 meter breed en heeft een wielbasis van 2,68 meter. De kofferbak is goed voor 300 liter, maar met de achterbank neergeklapt, wordt deze ruimte aanzienlijk vergroot. Er schijnt voldoende hoofdruimte op de achterbank te zijn en volgens Volkwagen is de Iroc ruim genoeg om aan vier volwassenen plaats te bieden. Het interieur wordt gedomineerd door leder en aluminium materialen. Leuk detail is dat de versnellingspook pas te voorschijn komt als de motor is gestart.

Volgens autoblogger die bij de onthulling aanwezig was, geldt ook hier weer, dat ‘ie in het echt mooier is dan op de foto.

Volkswagen IROC

Volkswagen IROC

Volkswagen IROC

Volkswagen IROC

Eerder gelekte foto’s.

Volkswagen IROC

Volkswagen IROC

Volkswagen IROC

Volkswagen IROC

Volkswagen IROC

Volkswagen IROC

Volkswagen IROC

Volkswagen IROC

Volkswagen IROC68 reacties

Mooie foto’s Autobloggert! Nieuwe camera?
alsjeblieft doe het niet :cry:
ziet er niet uit :cry:
die kont moet veel strakker :(
de voorkant is echter wel mooi ;)
maar de kont verpest alles :cry:
Wow, aggresieve wagen :D Ik ben hier wel een voorstander van moet ik zeggen, blits kleurtje ook :)
ik vind het jappans… en du kitsch
Echt een mooi ding, het mooist wat VW ooit ontworpen heeft…
ziet er aardig uit!

doe mij maar de C30 T5 :-P
Hmm, ja… als Kia nu met zo’n concept zou komen zou ik verrast zijn. Maar dit is toch geen Volkswagen? Het ding heeft geen identiteit.
Erg mooie wagen! Doet me wel denken aan de nieuwe Honda Civic, het stuurgedeelte en onderdelen zoals de uitlaten!

Maar zeker thumps up voor de Iroc!!
een goedkope jhonny bak/japanse tupperware met een vw logo erop en ze zijn ervan over :zucht:
De neus van de nieuwe concept X van mitsubishi en de achter kan van de nieuwe volvo c30 (onder die achterruit dan) Maar verder wel erg mooi, niet typies VW maar wel mooi.
Is VW inderdaad een beetje benauwd voor de Volvo C30 ?
“Het als vanouds fantasieloze Volkswagen bouwt een eigen versie van Volvo C30”
Het zal ook eens niet.
schone bak en vooral prachtige velgen!
smaakversterker
Miljaar wat een bende reutelaars… eerst word volkswagen jaren verwijt voor de wagen te zijn van de grijze massa, nu komen ze met iets speciaals en het is nog niet goed… amai
ik zie niks terug van een volkswagen.. maar wauw wat een ding!
Zoals ik al bij de andere artikel over deze auto zei….
ALS JE DEZE AUTO NIET MOOI VINDT BEN JE GEKKKK

Het is geen supercar dat we een speciaal iets verwachten maar het is wel mooier dan de meeste auto’s op dit moment in de markt
WAT een stoere auto, prachtig!
Zo in productie nemen (op z’n minst zo min mogelijk aan veranderen) alleen het interieur moet wel wat conventioneler!
Leuk ding hoor! Maar hier in kan je wederom niet gezien worden zonder een ringetje door je oor, een R&B-rapper die door je speakers kneitert en foute accesoires die dit ontwerp verder op zouden moeten sieren. Om maar even lekker te generaliseren. (En dat lijkt me niet de juiste doelgroep voor deze auto, die doelgroep kan dit niet betalen… en de mensen die het wel kunnen betalen, willen die in zo’n booskijkende volkswagen rijden, in plaats van een C30, 1-serie, A3 of 147?)

Leuk is het vast, maar stijlvol is anders.
smaakversterker
Mooi vind ik het toch wel, deze scirocco van de tekenpen van de turkse designer bij Volkswagen. Hij kan er wel wat van :-)
Ehh effe lekker zeiken dan maar he:

“De IROC krijgt als eerste Volkswagen het logo op de motorkap in plaats van op de grille. ”

http://www.atsdesigns.com/images/Catalog/larger/VW-Beetle-3_4-Front.jpg
de new beetle had ook al logo op de motorkap? ;)
Eerlijk is eerlijk ik vind dit geen lijke auto…… Het enige wat er aan ontbreekt is het HONDA logo op de motorkap.

Sirocco retro ???…. yeah right….. Hoe langer ik er naar kijk des te meer ik het op een platgedrukte en uitgerekte Seat Althea vind lijken met een plat neusje. (De Althea vind ik overigens wel een leuke auto. )

Ik weet niet welke doelgroep volkswagen hier mee wenst aan te trekken maar ik denk dat de doelgroep deze auto niet eens kan betalen…. Kijk maar eens wat er met de prijs van de golf gebeurt is. Driekwart van de golfjes in Nederland is geleast… Reden dat hok is uit zijn klasse geprijst. Wellicht de eerste generatie Sirocco rijders die nu een beter salaris hebben en zogenaamde sentimentele gevoelens moeten krijgen als ze de naam zien staan, om vervolgens een koop implus te krijgen van deze creatie????

Volkswagen succes…….
Knappe wagen! hopelijk gaan ze er niet al te veel aan veranderen om er de scirocco van te maken. ik zie deze al rijden met wieldoppen :-s
vet!!!!!!!!!!!!
is is wat anders dan dat saaie uiterlijk
helemaal top
zo in productie
vet!!!!!!!!!!!!
is is wat anders dan dat saaie uiterlijk
helemaal top
zo in productie
Altea Sportrider
Je kan in ieder geval zien dat deze auto emoties losmaakt, emociones zal ik maar zeggen.

Het lijkt er sterk op dat Volkswagen een beroep gedaan op de designers van Seat voor dit out of the box modelletje, ;-). Ik vind hem tenminste veel hebben van de Leon.
Mooi of lelijk is een persoonlijke zaak, maar wat mij aanspreekt is dat VW eindelijk weer eens z’n nek durft uit te steken met een radicaal ander ontwerp.
hm toch wel een stoere bak :P
die neus is opzich erg mooi, maar toch nog steeds geen echte volkswagen naar mijn mening. Dat wil niet zeggen dat ’t een prachtbak is!
Slager Korrel
’t Is wel een auto waar zomaar eens niks van over kan blijven als-ie productieklaar moet worden gemaakt. Maar tot die tijd: een pluim voor VW! Eindelijk een frisse wind door die belegen modellenrange.
Toffe design elementen vooraan, maar zoals zo dikwijls, ontwerpers moeten BLIJVEN ontwerpen tot en met de achterkant. Dikwijls stoppen ze halverwege en daalt hun creativiteit naarmate ze meer naar achter toe gaan. de binnenkant doet teveel aan een manga-strip denken.
Weddenschap: Als deze will-be sjakenbak hier eindelijk bij lexpoint (=dealer) staat, zijn de impressie-achtige lijnen van dit studiemodel (gemaakt overigens door Hanzehogeschool studentje) voor de volle procent verdwenen, en krijgt de soepele NL burgert een stroeve nog new-er beetle/bora/golf/eos cross-over te zien, die wat de prestaties betreft ver achterblijft, bij wat je denkt als je ‘em recht in zijn smoel kijkt.

Gentlemen, raise your bets…
Foto-6 (2/3 van voren)
Was het nu de nieuwe Grande Punto Abarth of Bravo.
lijp lijp… aai dat word een feestnummer
Word veel te duur ik zie het nou al.
Het is geen lelijke auto.
Maar het is een beetje alfaromeo brera achtig en een beetje van peugeot.
En als je het vanuit de zijkant bekijk doet het me denken aan een jappaner aan een toyota.
de achterlicht van uit de zijkant bekeken dan lijkt het wel een beetje op een peugeot 206 en een toyota yaris
beschuitfluiter
Ik vind hem niet on aardig, maar op de een of andere manier vind ik het ontwerp een beetje rommelig. Het is niet echt één geheel…

Maar zoals met alle nieuwe ontwerpen; kijken kijken kijken op de sites, en dan eens in het wild bekijken voordat ik mijn eindoordeel geef ;)
ziet er heel lekker uit imo ..
Komt hier ook een budgetversie van, zonder spoilers etc. Dan kan de eigenaar m zelf met Brezan-spoilertjes opkalefateren… Hij lijkt hetzelfde lot beschoren…net als de Tigra :)
Het lijkt mij ook een auto die de wat jongere persoon aanspreekt, maar in een andere prijsklasse zit? Desalniettemin een mooie auto. Ik snap dat de connectie wordt gelegd met japanse auto’s, maar dan heb ik toch liever een japanner!
Mooi! Maar er is iets aan het design wat net niet klopt op de een of andere manier. @franqie, het mooiste van volswagen ooit? Mooi niet! Wat dacht je van de W12?
@ travelagent

het basismodel is met een moter uitgerust van onder de 150 pk en op autoweek zeggen ze dat ie ongeveer 2000 euro duurder word dan een vergelijkbare golf.
smaakversterker
@Altea Sportrider Volkswagen heeft geen beroep gedaan op Designers van Seat. Maar aan de hoofd van de designafdeling staat een turkse Designer (Murat Günak), dat is de reden van de recentste designontwikkelingen bij Volkswagen. Anders was het toch maar een saaie boel. :-)
Volkswagen is going back to their sport roots…
building up a new sport waggon
and the beat goes on….
EVO Concept X
WHAT THE FUCK IT S A DIRECT RIP OF THE CONCEPT X… :(..
moet je de binnekant zien echt wel cool en de velgen zijn ook niet mis
als je goed kijkt lijken die koplampen op die van de s15 silvia alleen ingekort
Als hij zo in productie gaat, dan word het denk ik de eerste VW die ik wel mooi vind. Ja, echt waar.
nou vw heeft weer goed gepresenteert de velgen zijn top en de binnenkant ook
jeetje wat een mooie auto,echt vind hem schitterend.
uhmmm waar is mijn post gebleven die ik hier gisteren heb opgezegd in reactie op damster?
Prachtige auto, alleen jammer van de beetje anonieme achterkant…
En Ckers héle dikke velgen :D
Ik lees hier regelmatig dat VW een merk is dat zogenaamd doorgaans “saaie” ontwerpen heeft. Een gemiddelde VW liefhebbers houdt van strak, robuust en niet teveel poespas. Immers, een Volkswagen hoeft zich niet te bewijzen. Het is een algemeen gegeven feit dat een VW gewoon in alle opzichten een kei van een auto is. Smaken verschillen nu eenmaal. En ik hou niet van de Franse merken, waar meer speelsere vormen in zitten en die grotere transformaties ondergaan. Er wordt de illusie gewekt dat je in een ‘supersonische’ auto rijdt, maar zeg nou zelf, je staat vaker stil langs de weg dan dat je erin rijdt…;-) Geintje…
cker een stoere auto alleen de kont moet wat strakker
wow 1.4 fsi met 210 pk
Ik vind het een mooie wagen,stoer ,maar je ziet niet echt de scirocco er in terug,en dat zag je bijvoorbeeld in de corrado wel…maar wel cool dat de naam terug is..en een embleemloze grill is niet mogelijk dat word dichtsmeren hiero
mooi dat de scirocco eindelijk een opvolger krijgt. en ik zie hem er wel een beetje in terug, gek genoeg. het is een prachtige moderne versie dus ze zijn weer goed bezig bij volkswagen!!! wie anders haha
Sciroccofreak GTOTHEO
Als meer dan 25 jaar VW Scirocco rijder, had ik toch liever een echte coupé gezien.
Niettemin went het wel en vind ik het een prachtig afgewerkte wagen.
Ik hoop er veel van te gaan zien op de Nederlandse wegen.
eindelijk komt de opvolger er dat werd wel stillekes tijd zeg tis een tof modelle

grtz steven
mijn eerste auto was een scirocco model 76 die viel op in die periode!!!!!!! maar zoals dit model hebben alle jappanners er een, toch een mooie wagen. wat dat vw logo betreft in de jaren 60 had elk vw model er eentje op het kofferdeksel
gave auto, leuk spoilertje, nu het interieur nog…
Geweldige auto om te zien, maar toch vind ik de sirocco 2 mooier,
Geen Echte duitse degelijke uitstraling
te Japans..
fris dan de corrado een stuk op zodat je kun zien dat het een echte VW is!!!
Veel te spannend voor een Volkswagen ==> komt dus nooit ZO in productie
Serieus mooie auto!!

Goed gedaan VW
Sciroccofreak GTOTheo
Jammer dat Volkswagen zo traag reageert op de markt.
De oudere types scirocco waren met niet één ander merk te vergelijken.
Nu zijn er al diversen merken die met een vergelijkbaar model op de markt zijn, terwijl al jaren het concept bij VW op de plank lag.
Ik vind dat jammer, want van een trendsetter of iets apparts is nu geen sprake meer.
Ik heb zelf een Scirocco II gehad en ik moet zeggen dat ik dit er wel er gaaf uit vind zien. Alleen mag van mij het dak wat sneller aflopen zodat hij meer als een waardige opvolger gezien kan worden dan dat de Corrado ooit had moeten zijn.
Wat niet wegneemt dat ik de Corrado ook altijd erg mooi heb gevonden. Maar ik heb toch meer een zwak voor de Scirocco. :)
dit is puur een jap model en zeker niet duits, het is de naam scirocco niet waardig
alles wat de scirocco ooit was gaan ze met dit misbaksel verpesten. de scirocco
is een cult onder de vw fans en wat nog steeds is, hier kijkt toch niemand voor om het is gewoon een mengelmoes van wat ordinaire japanse en franse wagens in elkander geweven. ze hadden beter de oude versie wat opgefrist, als iemand dit koopt is het gewoon om de naam te doen en niet om de cult die achter de naam schuilt, vb: als honda op de motorkap zou staan is niemand verast in tegenstelling tot vw en zeker met deze naam. schaam u vw
beste mensen ik heb hem al gespot in duitsland hij is echt gaaaaaaf
…en nu rijden we (um, ik tenminste) alweer een paar maanden in. Geweldige auto :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).