Fisker komt met eigen model

Auteur: , 5 Reacties

De tijden van de Coachbuilders komen terug en dat is te merken. We kennen inmiddels de diverse Ferrari's zoals de P4/5, de 575 GTZ en de 612 Scaglietti. Maar ook Fisker is al een tijdje bezig, de Fisker Tramonto en Latigo CS zijn gebaseerd op de Mercedes SL 55 AMG en de BMW 6-serie. De zaken gaan goed en Fisker heeft laten weten dat ze gaan uitbreiden, plannen zijn nu om ook een eigen chassis te maken!

Volgens insiders zal de auto onthuld worden op de salon van Genève in 2007. Prijzen van het nieuwe model zullen rond de 100.000 dollar liggen, met een geplande productie van 400 per jaar. Om dit mogelijk te maken is Fisker op zoek naar investeerders…

Het bedrijf Fisker is opgericht door Bernhard Koehler en Henrik Fisker (ex design director Aston Martin – verantwoordelijk voor de DB9 en V8 Vantage).5 reacties

een compleet eigen auto
dat kan alleen maar goed uitpakken :D
zal wel een mooi ding worden ;)
ik wacht met smart :D
Als die Henrik Fisker even mooie auto’s gaat maken/tekenen , als dat hij bij Aston-Martin deed, dan word dit een hele mooie auto, en als ie dan ook nog eens de helft van een Aston-Martin gaat kosten, dan ben ik serieus geïntereseerd. Ben zeer benieuwd!
http://www.pistonheads.com/pics/news/14945/fisker_Last-large-17-L.jpg

Doet mij veel teveel denken aan de Astons . . . en dat op Duitse basis . . . Lijkt me weinig toevoegen.
Iemand een idee waar de motoren vandaan komen? Of gaat Meneer Fisker deze zelf bouwen?
@ dana ik denk niet dat zijn bedrijf de motoren zelf gaat maken veel te duur voor zo’n klein bedrijf maar.
Verder klinkt het idee veelbelovend

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).