Lada Galore @ Autoshow Moskou

Auteur: , 26 Reacties

De autoshow van Moskou is in volle gang en je weet wat dat betekent: Lada alert! Yep, de Russische trots staat met diverse nieuwe modellen te pronken in de hallen van Moskou. We hebben het dan meer concreet over de Kalina 2007, de nieuwe Kalina GTi, de Priora Coupé en de 122 Coupé. Die laatste is in Europa ook bekend als 2110, Strawa (Spanje) of Aquarius (Griekenland).

De 122 Coupé heeft een dikke 1.6i met 115pk en is qua uiterlijk licht gefacelift. Met dank aan Autoblog Spanish hebben we wat afbeeldingen:

Lada 112 coupe

Lada 112 coupe

En dan is er de nieuwe Lada Kalina, inclusief retro interieur:

Lada Kalina

Lada Kalina

En natuurlijk de Lada Kalina GTI (via):

Lada Kalina GTI

Lada Kalina GTI

En tot slot de Lada Priora:

Lada Priora26 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
is het nou zo moeilijk voor die russen om een behoorlijke ontwerper in te huren???
uhh, zei iemand jeep?!

Die dingen staan zo hoog op de poten, dat moet rijden als een olietanker!
Er zit tenminste vooruitgang in…….
Die GTi is niet slecht toch
De babes zijn al wel van een hogere kwaliteit. :-)
@ pat.

Ze staan zo hoog op hun poten zodat er 24″ spinners onder passen natuurlijk ;)
tja, dit zijn dus de auto’s die de volgende 40 jaar in rusland gaan rondrijden en hoe erg is het ze zien er nu al verouderd uit.
Tja er valt hier weinig zinvols over te zeggen….

Ben ook erg bang dat Top Gear weer zeulke auto’s gaat gebruiken om ze in een steengroeve af te vuuren…. :)
ja dat wordt vast weer lol.
wat zou die karretjes in nederland kosten
Wat zijn eigenlijk de technische gegevens van die LADA gti?
Volgens mij is het een 1.8i met 125pk…
Voor de liefhebbers is er altijd nog http://www.autoblog.nl/archive/2006/07/29/lada-kalina-tms-gti
Cuore sportivo
EINDELIJK overschrijden ze de 100pk-grens !
die Lada kalina doet niet onder voor een chinese auto als je ’t mij vraagt, en vooral die GTi is een interressant alternatief op een Hot-Chinese-Hatch=)
een beetje weg van een suzukie hyundai en een citroën voor de rest wel mooier dan zo’n lelijke oude oostblokker.
Die 112 coupé lijkt op een heeele oude Saab, en die Priora op een oude Hyundai Accent.
Ik vind die GTI nog best mooi (voor lada dan hè :) )

De oude lada’s zien er echt niet uit, neem nou dat ‘jeep’ achtige model, dat in, ik dacht 1978 op de markt kwam, die kun je nu nòg kopen. Dat is echt een verouderd model. Het lijkt wel alsof Lada geen (goede) ontwerpers wil/kan betalen om bijv. dat verouderde model te vervangen.

Ik vind lada gewoon niks, neem dan een Dacia.
Die ‘jeep’ (Niva) vind ik dan wel de vetste Lada ooit.
Russen zitten goed wat betreft wapentechnologie, kern-atoomfysica en leveren van grondstoffen maarre wat betreft auto’s ontwerpen ………. lolz
laten we het hierbij houden russen hebben een andere smaak voor auto’s dan de rest van de wereld net als dat er in engeland de wegen omgekeerd zijn
Egbert van der Linde
Ik heb nu mijn 3e lada samara 1.5 5 deurs rood. Hij is en was goedkoop, een van de meest complete auto,s voor vergelijkbaar geld, en hij rijdt altijd en ook nog goedkoop. En het interesseert mij geen bal dat het een verouderd model en motor is. Ik kijk alleen maar naar prijs en onderhoud en degelijkheid en heb met mijn “verouderde ” auto een degelijke, ruime en betrouwbare gezinsauto. Ik Lach me kapot om al die mensen die hun duur geleende geld wel uitgeven aan “blitse “en veel te dure auto,s!
Ik merk heus wel verschil als ik in een andere auto rijd die ruwweg zon slordige 30.000 euro meer kost. Maar dat is een lachwekkend verschil als je naar de bom duiten kijkt die die zogenaamde Luxe en bijbehorende meerwaarde Status dan moet kosten!
En… Ik word sinds ik Lada rijdt ook nooit meer aangehouden. Ze( pol) gaan er vast al vanuit dat ik toch geen geld heb om een bekeuring te betalen.
Boze tongen beweren dat dat komt omdat een lada sowieso niet binnen een half uur boven de 50 km pu komt > Houwen zo!
Wanneer die Priora er als station komt ben ik in ieder geval geïnteresseerd, maar ze moeten niet wéér 5 jaar uitstellen zoals met de Kalina anders staat er een Logan (of 111) voor de deur ! Lada een schitterend merk !
Top die nieuwe modellen, hebben tenminste karakter, il heb begrepen dat de eerste serie kalina s in nederland al is uitverkocht nog voordat ze op de markt zijn !! tenminste mooie russische auto s vergeleken met die foeilelijke dacia s of seats
klopt inderdaad zeer mooie auto s
Ik vind die auto’s niet mis,

maar wat ik mij afvraag, bestaat er geen site van lada??
toch mooie auto’s
ik werk zelf bij een lada dealer
een niva rijd super en het model is zeker wel vernieuwd een echte kenner weet
dan ook wat er is veranderd en de kalina rijd beter dan een dacia van renault hetis gewoon rommel van renault wat ze niet krijgen verkocht en proppen hetdan in een dacia en lada bouwt nu aan hun eigen weg de mafia is er nu uit en poetin heeft nu alles in handen

groetjes
Heb zelf mijn Golf 4 ingeruild op een kalina, ik ben van de hel naar de hemel gegaan. nooit gedacht dat die russen in staat waren zulke fijne auto s te maken! hij rijdt echt beter dan een golf.
sjors kuh (posting op 12 maart)


kun je me mailen op [email protected]. Ik zoek gebruikers van een niva die me iets kunnen vertellen over hun ervaringen, ik overweeg er een te kopen, hoe zuinig rijden ze…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).