Nissan Qashqai gelanceerd

Auteur: , 147 Reacties

We weten nog steeds niet hoe je de naam precies uitspreekt, maar toch heeft Nissan de Qashqai gepresenteerd. De compacte crossover is bedoeld voor de Europese markt en is afgeleid van de de gelijknamige conceptauto die in 2004 tijdens de Autosalon van Genève werd getoond.

De Qashqai wordt met vier krachtbronnen leverbaar: twee diesel- en twee benzinemotoren. De 1,6-liter benzinemotor levert 115 pk en 160 Nm koppel, de 2,0-litermotor is goed voor 140 pk en 200 Nm. De dieselmotoren – een 1.5 en een 2.0 – leveren 106 en 150 pk en respectievelijk 240 Nm en 320 Nm aan koppel. Vierwielaandrijving is alleen leverbaar met de tweeliter modellen en schakelen kan je ook overlaten aan een nieuwe zestrapsautomaat en een Continu Variabele Transmissie (CVT).

De verkoop van de Qashqai start in februari 2007.

Nissan Qashqai
Nissan Qashqai147 reacties

Hij is mooi alleen vindt ik de banden een beetje heel erg smal
K zou hem wel willen kopen. Wat is de prijs?
van alle hoeken oke, behalve dat front dat wringt op een of andere manier, ik vind het logo van nissan niet mooi en hier veel te groot
Ken Speed Fan
Hummmmmmm nee.

Niet mijn smaak ( vindt de mooiste SUV van Nissan de Pathfinder ).
Lelijk front , lelijke kont , de auto is echt bijna overal lelijk ( en dan die fietsenbanden eronder ).

Mijn mening : terug naar de tekentafel.
Jan-Jaap-Karel-Kees
Hee nog een lada
o toch niet..
Jan-Jaap-Karel-Kees
Maar voor de beargumenteerde mening:
Ik vind het een 13 in een dozijn suv’tje. De Pathfinder heeft een geweldige uitstraling, maar dit?? Net zo veel suv als een Cross Polo.
Qashqai heeft vast iets te maken met quasimodo (of hoe je ’t ook schrijft)…
ziet er degelijk uit, niet heel erg mooi, maar wel een ‘uniek’ model voor een SUV. Tsja, er blijven weinig écht mooie SUV’s, deze is daar niet één van.
had iets exclusiever uitstraling gemogen
maar wel geinig ding. Murano is mooier
De voorkant is z’n minst sterke punt, de achterkant is aardig en de zijkant en interieur zijn best mooi. Al-met-al: niet mooi, wel leuk!

Een leuk alternatief voor de Astra- / Golf-rijder die graag iets anders wil, maar niet de stap terug wil zetten naar een Koreaan (Tuscon / Sportage) of Amerikaan (Caliber). Nu nog de concurrerende prijs!
mooi alleen de achterlichten en koplampen hadden wat brederr gemogen
en zet er wielen onder niet alleen die dunne velgen
Ja mooie auto alleen de koplampen niet. Mooie achterlichten (lyken erg veel op die van de lexus IS)
ik vind het (als nissan verkoper) een leuk ding.

Hij wordt tussen de almera en de primera in gepositioneerd, en ik denk dat je een beetje mag spreken van een opvolger van de almera tino.. Dus ik ben er dik tevreden mee. verder ziet het interieur dr ook naar mijn mening echt super uit!
waarschijnlijk wordt dat [ kwashkwai ] uitgesproken.
ik meen ergens gelezen te hebben dat ie qua prijs begint bij zo’n 23.000 euro (NL) en als dat zo is dan isdit een hele scherpe aanbieding!
Persoonlijk moet ik weinig van SUV’s hebben, maar ok een Mini-Murano is (als het dan toch moet) nog wel iets beter dan een Hyundai Tuscon/Kia Sportage…..
of in de wildste dromen van nissan: cashcow ?
lekkere makkelijke naam om uit te spreken
@ yola, je spreekt het uit als kaskai
Pracht SUV, ga maar na: veel ( mooie)SUV zijn onbetaalbaar, duur in gebruik en wegenbelasting en verzekering!! X5 en X3, MB’s, ect. Nu komt er en betaalbare auto van Nissan en jullie barsten van de kritiek. Waar rijden julie zelf in? Ik in een 2002 Scenic, bevalt best, probleemloos, maar mooi? Heb ik hem ook niet voor gekocht. Ga wel zo snel mogelijk naar de Nissan dealer om een nieuwe Qashqai te rijden en waarschijnlijk te kopen.
“Praten”we dan weer!!
Ferry, je hebt groot gelijk. Eindelijk een betaalbare SUV van een degelijk betrouwbaar merk. Hopelijk met automaat en 2.0 liter motor nog onder de 30 mille. Ik kan alleen nog niet echt het gevoel krijgen van de grootte ondanks dat ik de maten al weet. Ziet er ook van binnen erg luxe uit in vergelijking met de Jeep Compass of de Dodge Caliber. Dat zijn van binnen net tupperware dozen, zoveel plastic. Ik hoop echt als eerste in de Qashqai te rijden. Toch nog een minpuntje, de voorkant had wat stoerder gemogen. Waarom niet de neus van de Murano? Dit is echter voor mij geen reden om de auto niet te kopen. Tenslotte is er met iedere auto wel wat. De officiele website gaat trouwens 28 september in de lucht. Kijken of we dan een betere indruk kunnen krijgen.
ik ben helemaal weg van deze auto samen met de murano vind ik dit de mooiste suv’s van dit moment als hij fijn rijdt en hij is in die prijs richting dan wil ik hem heeeel erg graag alleen een paar mooie velgen er onder raampjes zwart en je rijdt in een super prachtwagen
Wel, geef mij de neus van de Note, de achterlichten okay, het interieur mag ook van de Note zijn, en dan is hij voor mij verkocht!!
Mooie auto! niks op aan te merken net als alle nissans! de maten zijn ook niet aller minst dus kopen dat ding!
kijk voor mee rinfo op de nissan site
http://www.nissan.nl/home/microsite/qashqai/fullscreen/index.html !!!!!
renault freak
kan een optie zijn voor de renault scenic !!!
en gezien de techniek is het geen probleem.
nou nog even de binnenruimte weten van de auto en de prestatie’s van de moter!
kortom tot nu toe geslaagt!!!
Lijkt me op het eerste gezicht een prima karretje. Rij nu 307-break. Goeie wagen, lekker ruim, maar het mist zo langzamerhand wat uitstraling (het lijkt soms wel of iedereen zo’n ding heeft).
Ik denk dat Nissan hoge ogen gaat gooien, mits de prestaties en het interieur natuurlijk in orde zijn. Van Nissan mag je verwachten dat de basismodellen al heel compleet zijn, dat vond ik bij de 307 een beetje tegenvallen.
Ook voor de lease aantrekkelijk, zakelijk en sportief is tegenwoordig wel de trend.
Ik sta op de stoep voor een proefrit als tie bij de dealer binnenkomt.
Ziet er mijn inziens gelikt uit,prijs technisch volgens mij wel oke.
Ik rijd nu een first-note 1.6 aut,is ie ook zo perfect afgewerkt en rijd ie zo goed als de note,koop ik hem meteen.
gelukkig best een redelijke afmeting ,maar toch weer niet zo groot en lomp wie een tucson of sportage,etc,etc.
alweer een mooie wagen van nissan, alleen almera valt nog uit de smaak en de micra iets te vrouwelijk. zal goeie verkoopcijfers geven bij nissan. nou ik op de wielen let wel iets dun en achterlichten lijken veel op lexus IS ( niet erg )verder prachtige wagen.
Hallo luisteraars,

Waarschijnlijk (met zekerheid) wordt de introductieprijs van de Qashqai…….22.345.-(!!) Geen verkeerde prijs voor een ruime auto die onderscheidend genoeg is en dit keer geen nr 13 is in het dozijn. Ook leuk om te weten, de Qashqai begint dus bij die 22.345.- (visia) waarbij je de mogelijkheid hebt om er een look pakket bij te kopen: 750 euri voor o.a 16″ lichtmetaal, verstralers en cruise control met stuurwielbediening. Lekkerrr hoor, een rijklaarprijs van om en nabij de 24 is toch super? Een geweldige auto die mega betrouwbaar is, voor de twijfelaars 3 jaar garantie biedt in plaats van 2 jaar vw of 2 jaar opel. Een lekkere hoge zit, redelijk tot goede ruimte achterin (hoge zit) en een dijk van een kofferruimte maken deze Nissan compleet. Wat nou Nissan saai en lelijk? Ik snap de mensen niet die in zo’n oersaaie en megadegelijke Opel rijden, daar krijg ik nou de kriebels van. Het is als pvda stemmen omdat je ouders dat vroeger ook deden…….brrrrrrrrrrrrrr, om het koud te krijgen. De Ford is ook een vierkant ding en dan die reclame van Renault. Je moet bijna lid zijn van de jostie band om te voldoen aan het verwachtingspatroon van Renault…..een olifant op de achterbank….straks krijg je nog een lolly in de showroom. De vw is dan een betere optie al is dat ook niet direct een originele aankoop.
Ik vind het gewoon een mooie auto, alle informatie is te vinden op:

http://cms.dcberkel.nl/idecba/qashqai_info
Ons bedrijf heeft nu vier nissan-kingcab in gebruik, goede wagens .
Alleen hebben wij bij de voorlaatste nissan (juni 2005) een jaar op de derde
reserve sleutel moeten wachten na veel bellen heb ik die toch gekregen.
Maar bij de laatste nissan ( aug 2005) heb ik de extra reservesleutel nog niet.
Ik hoop dat bij dit nieuwe type de reserve sleutel wel makelijk te krijgen is.
Stel dat ik alle twee de sleutels kwijt raak moet ik gaan fietsen!
Met dank aan autobaas te waddinxveen.

Nissan een wereldmerk
Rein Slob
Ik heb hem vandaag in het echt gezien (Preview bij de Dealer) en vond de nieuwe QashQai zeer fraai ,Het model wat er stond was in de kleur zwart en met het Tenka premium pakket ,Dat houd in grotere velgen (17ich) lederenbekleding in dit geval bruin ,Wat ik zeer fraai vond in combinatie met de metalic Zwarte lak ,Verder zat er een grootbeeld Navigatie in de auto ,Waar het scherm boven op het dashbord is gemonteerd ,Maar niet gegeklapt kan worden ,Wat ik toch als een minpuntje zie ..
Het navigatiescherm dient tevens ook voor de achteruit rijcamera die automatische inschakeld als je de auto in zijn achteruit zet,En op deze auto zet ook xenonverlichting ,En nog vele andere exstra,s
Ik was al enigetijd op zoek naar een nieuwe auto ,nadat ik mijn Kia Sportage particulier had verkocht ,En heb deze nieuwe Qashqai dan ook in deze uitvoering besteld ,En hoop hem in maart ,07 op te kunnen halen bij mijn dealer..
waar kan ik hem zien, in de buurt van amsterdam. ben wel erg nieuwsgierig geworden!
Ga naar Belgie daar komt ie eind van deze maand al in de showroom. Kun je hem testen voor dat je hem in Nederland (of wie weet in België) koopt.

Ik vind dat Nissan de introductie wel wat fraaier had kunnen uitvoeren. Eerst de mensen een dag lekker maken met een auto louter in de showroom. Terwijl wij de auto al in Parijs hadden zien staan. Vervolgens pas eind februari gereed om een proefrit mee te maken.

De site is ook al niet om over naar huis te schrijven. Snelle en moderne beelden maar fatsoenlijke foto’s ho maar !!!
Staat op het autosalon te Brussel (Heizelpaleizen) in 3 kleuren.
Solid Red, Dark Bleu en Hazy Gold.
Is zeer mooie wagen, het panoramische dak op de Teckna Pack is gewoon prachtig.
Salon is open van 13 tot 21 januari.
http://www.autosalon.be
Hoi,

Ik vind dit type auto’s erg mooi, alleen waren dit tot voor kort allemaal zuipers. Schijnt dat de Kaskai een 1.5 dCI uitvoering heeft die 1: 20 loopt (zie link). Dat zijn nog eens getallen!!! Misschien wel wat lichte motor voor een auto van 1400 kg, maar de commonrail maakt een hoop goed.
1: 20 ga ik niet geloven. Voor de wind de berg af misschien. Ik heb nu een 2.2 diesel almera en dan moet je rekenen op 1:15. Dit is wel een andere motor maar 240/2000 en 115 pk is vergelijkbaar. De Qashqai is ook een stuk zwaarder. Ik denk dat je blij mag zijn als het verbruik bij 1:15 komt te liggen.

Verder wel erg mooie wagen.
De prijs/kwaliteit verhouding van deze auto is denk ik ongekend in deze klasse. Eigenlijk bestaat deze klasse ook nog niet, want het is geen 4×4 (wel optioneel) en het is geen gewoon model uit het C-segment (Golf, Focus, etc). Het combineert eigenschappen van beiden: stuurt als een middenklasser, heeft de looks van een 4×4 en daarnaast een grote binnenruimte.
Kijk je naar de prijs: vanaf nog geen 24 mille, en de standaard zaken zoals standaard bluetooth, dan kan ik alleen maar zeggen: doe er mij maar 1!
mooie auto, ga hem ook bestellen met alles er op en er aan!
Ik vind de qashqai veruit de meest geslaagde wagen van nissan ooit uitgebracht.Nu die banden dacht ik in het begin ook van mmmm smal! In het echt valt dat reuze mee en ermee rijden is ook al een plezier. Ik koop hem waarschijnlijk dit jaar nog.
Harrie Avensis Executive
Ik heb de wagen vanmiddag eens goed bekeken.
Deze heeft echt stoere looks. Alles is robuust mooi en degelijk.
Denk er serieus over mijn Avensis uit 2004 in te ruilen.
Dodge moet zich achter de oren krabben met het lullige goedkoop ogende interieur van de Calibur. (wel een leuke koets trouwens.)
Ik vond de nissanecht een gave car.
Voor nog net geen 34.246.00 rij je wel in een 2.0 4WD + CVTmet echt alles erop en eraan.
Bij welk merk moet ik terecht voor een verglijkbare auto??
Nissan ga zo door, Het wordt leuk op straat.
Afgelopen vrijdag heb ik een korte proefrit gemaakt. Hij rijdt als een tank ( ben niet in dienst geweest :-) dus het is wat ik mij voorstel ) en je zit lekker hoog. Wegens het verkeer kon ik niet boven de 130 komen maar toen merkte ik niks van de snelheid. Ik reed de 2 liter benzine geschakeld. De 4wd heb ik niets van gevoeld, maar dan moet je ook wel de weg af denk ik. Het was de tweede proefrit van die wagen dus ben ik maar op de weg gebleven. Ik wil de 2 liter Diesel ( LPG ben ik zat na 6 jaar om de dag tanken ) met automaat, dat wordt voorlopig nog wachten. Reacties : Bij gek op wielen zei men : leuk stuur. Helemaal mee eens, het ligt heel goed en is goed stevig. De dakruit geeft veel licht en een ruimte gevoel. Autokampioen geeft goede rijtest en volgende week nog de auto visie test afwachten. Ik wil een concurent rijden over twee weken en op dezelfde dag deze weer wat langer rijden. Maar er is bar weinig in de diesel automaat van dit kaliber te vinden. Kortom : geweldige wagen met weinig concurentie dit jaar denk ik.
Echt een super auto! proefrit gemaakt reed super gelijk een gekocht wel ene bijzondere kleur die oranje vuur kleur echt super valt teminste op! kopen dat ding!
Heb een proefrit gemaakt en was meteen verkocht. Ik twijfelde tussen een Toyota Verso en de Qasqai vanwege hoge zit en betrouwbaarheid van merk.
Het is de Qasqai geworden. veel extra’s voor je geld. Gekozen voor de 2.0 benzine in de tecna uitvoering. Niet voor het glazen dak omdat ik twijfel of ik dat vaak zal gebruiken.
Nu maar wachten tot half maart.
heb getwijfelt tussen mazda 3 en de Qasqai (rijd nu een nissan primera) en heb het laatse gekozen na een testrit met de 1.6 i
reed heel vinniger dan ik had gedacht ,was héél mooi van binnen .
alleen spijtig dat er zo weinig foto’s zijn van de andere kleuren want ik ben van een fan van blauw .
nu ik heb 1 besteld in het blauw natuurlijk voortgegaan op de blauwe note (zouden de dezelfde kleuren zijn ) en een 1.6! waar ik nu ook mee rijd

MAAR da wachtijd bedracht :5 MAAND pff dat worden lange maanden .
Wat een gave bak!! Wie nu nog dirft te beweren dat Nissan saaie auto`s bouwt, heeft er dus totaal geen kaas van gegeten. Origineel ontwerp dat wellicht in korte tijd geimmiteerd gaat worden door andere merken. Als je dit ziet wil je toch niet meer gezien worden in een saaie Golf of Astra!! Deze kunnen trouwens wat betrouwbaarheid nog veel leren van Nissan. Ik rij nu zelf in een Primera 2.0 SRI uit 1999, maar dit wordt zeker mijn volgende auto. Ga zo voort en het wordt steeds mooier op de weg.
Zaterdag een proefrit gemaakt.
solide indruk van het onderstel, auto is stil en voelt degelijk.
Hoorde wel een rammeltje rechtsvoor. Dacht aan de ruiterwisser, maar onder aan de voorruit zitten links en rechts 2 kunststof afdekkapjes, welke niet optimaal passen, deze zijn klungelig gemonteerd. Volgens mij moet hier de oorzaak worden gezocht.
Koffer viel me een beetje tegen dus een dakkoffer is met vakantie nodig.
Bovendien gaat de achterklep niet echt hoog, personen groter dan 1.80 moeten al bukken, terwijl deze wagen toch echt voor Europa is ontworpen.
Nissan kijk nog eens naar de onderzijde van de voorruit.
Harrie Avensis Executive
Klopt, Ik heb ook een rammeltje vernomen. Jammer
Ik denk dat een 2e proefrit in een andere auto verstandig is.
We hebben toch niet toevallig in dezelfde testwagen gereden?
QASHQAI; na de foto’s en specificaties gezien/gelezen te hebben, proefrit gemaakt. En: zeer tevreden, boven verwachting!
We hebben onze MPV ingeruild voor de 2 liter, tekna-premium-pack,cvt;zwart metallic met bruin leer, xenon licht, panorama dak( kan niet open-veel licht).
De auto rijdt strak, fijne besturing, mooie afmetingen.
Begin april: volgende “ervaringen” .
ferry
“Begin april: volgende “ervaringen” .
ferry”
ten eerste proficiat met uw keuze ,wat ik wel niet begrijp is dat ik de mijne heb besteld op 10 februari en tot en met vandaag kunnen ze nog steeds NIET de leverdatum kan geven ?
hebben jullie dat direkt gekregen bij de bestelling als ik vragen mag ?
Dolf van Eechoud
Huidige auto Peugeot 307 SW Pack. Nissan AUASHQAI gezien en gelijk “verkocht”en gekocht. Zelfs mijn vrouw die eigenlijk een echte Peugeot fan is was verkocht. Uitvoering 1,6 zwart metallic tekna.

Ik hoop dat hij net zo goed rijdt als hij er uit ziet
Je dealer kan in het scherm tot op de dag zien wanneer de wagen aankomt.

Die van ons was 2 dagen te laat maar bij benadering klopte het.
thx spoetnik ;
maar mijn dealer zijn scherm blijft leeg 2 weken na mijn bestelling .

heb met een andere dealer gesproken en die zegt dat de vraag het aanbod overtreft en daarmee leveringsproblemen zijn .

ik spreek wel over de regio antwerpen (belgie) .

ook zegt hij dat de wagen nu ook eerst in andere landen word geintroduceerd en dat voor nissan dat prioriteit heeft .
Wat een mooie auto. Na een proefrit heb ik er ook gelijk een besteld.
Een 1.6 Tekna met glass roof en esp in de kleur zwart.
De levertijd zou bvegin mei zijn.
Dus maar afwachten.
@pat

Leveringsproblemen zijn er niet, maar het zou kunnen dat in Belgie het iets anders ligt, omdat Nissan daar nog een ‘grijze importeur’ heeft. Een NL dealer zou het zo moeten kunnen vertellen.

Wel lijkt het een gigantische hit te gaan worden, dus kan ik me voorstellen dat in de loop van de tijd de levertijd op gaat lopen.
3 Maanden levertijd gekregen vandaag !
Na een proefrit zaterdag met een Kia Sportage en daarna de Qashqai was ik verkocht. Hij ligt heel strak en maakt bij 150 veel minder herrie dan de Kia. De zesde versnelling doet daar veel aan. Na lang rekenen het diesel omslagpunt op 30.000 bepaald voor de 2.0 vergelijking en gebaseerd daarop toch de 2.0 benzine Tekna Pack navi cvt besteld vanmorgen. Bij mijn dealer kopen de meesten de twee zilver varianten : ca. 10 zilver, 1 rood fired iron en een zwart had hij verkocht. De voorraad bij de importeur is daarvan op nu volgens mijn dealer. Ik heb de donker grijze besteld, komt pas 1e week Juni –> 3 maanden. De twee zilver varianten en de cafe laffe zijn allemaal dan pas beschikbaar in de benzine 2.0. Trouwens op zaterdag gaf het scherm van nissan voor de 2.0 diesel ook al half Juni aan. Kortom : de levertijd loopt op. Maar ja kwaliteit telt uiteindelijk dus laten ze hem maar rustig in elkaar zetten in Engeland.
Levertijd…. hmmmm,

Ik heb vrijdag een proefrit gemaakt in een 1.5 dci. Deze viel mij 100% mee en rijdt echt een stuk fijner en feller dan de 2.0 benzine die ik eerder heb gereden. Vandaar dat het deze versie ook is geworden.
Een 1.5 dci tekna.
Levering: Eerste week April !!! Niks geen maanden wachten….
Ik rij nu een paar dagen in de 1.5 DCI. Had eerst mijn bedenkingen over het vermogen en trekkracht. Onterecht. Motor is waanzinnig stil. Ook rijdt hij lekker door in de stad. Alleen boven de 140, 150 levert hij in t.o.v. van de almera 2.2 diesel. Hij schakelt direct alleen even wennen aan de 6-bak.

Tot op heden een fijne wagen.
Ik dacht dat ESP enkel op de 2.0 benzine en de 2.0 diesel te krijgen was.
Was ook direct overtuigd na testrit. Alleen spijtig dat 1.5 d nog niet beschikbaar is voor testritten.Kleur “Urban grijs” valt echter tegen en heb 1.5 d Silver besteld.
Levertermijn België (dixit dealer): eind SEPTEMBER!!! (= 7 maanden wachten) IS DIT NORMAAL????
Misschien mogelijkheid om productie op te drijven, maar hier kon hij geen bevestiging van geven.
Iemand gelijkaardige ervaring?
@sasa
in belgie schijnt het véél trager te gaan dan in NL ,ze zullen betere connecties
hebben en ook omdat misschien de wagens via NL naar de benelux verdeeld worden.
ik ook moet 5 maand wachten ,heb besteld op 10 febr.ook in belgie .
véél geduld moeten de belgische klanten hebben dat is zeker ,voorlopig toch.
laten we hopen dat de wagen het wachten waard is .
Ik heb vorige week bestelling geplaatst bij Leasemaatschappij, vandaag kreeg de dealer groenlicht voor de bestelling. De dealer gaf aan dat de 1.6 teckna begin mei binnen zal zijn. Komt in mijn geval goed uit, dan is mijn huidige auto tegen die tijd ook ‘op’ qua kilometers.
Graag had ik ook een afneembare trekhaak laten monteren, maar ik vind hier weinig over terug in de brochires. Ook bij de dealers is dit momenteel een hekel punt. Bestaat hier reeds info over? prijzen?
Hi Sasa, op het scherm van de dealer ( nissan offerte programma ) stond hij er volgens mij in het selectielijstje bij. Ik heb direct de vaste trekhaak erbij besteld vorige week, kost 468,07. Het voordeel van een vaste is dat een aanrijder van achteren niet snel schade aan kan richten. Ik heb al eens een slaapkop op m’n trekhaak gehad van mijn Primera. Bij mij was het plastic dopje kapot maar zijn voorkant zag er slecht uit, allemaal plastic. Uiteraard heb ik de trekhaak constructie toen wel laten checken, maar no problem. Bij de quashqai ook allemaal plastic trouwens, ik zag een nieuwe qashqai vorige week bij mijn dealer waar ze de trekhaak onder aan het monteren waren. Die achterka(o)nt is een groot stuk plastic !
Op mijn bestellijst staat er 350 incl btw voor een vaste trekhaak.
Is het niet zo dat er op de verschillende uitvoeringen een kortere of langere levertijd zit????
Luxere uitvoeringen zijn er eerder. De 2.0 DCI is er pas vanaf juni.
Gisteren gaar informeren voor een Quashqai. Volgens de dealer zijn de wachttijden (België) al opgelopen tot 7 à 8 maanden. Dit zou komen omdat België een eigen invoerder heeft, onafhankelijk van Nissan Europe. In juli vervalt echter het 40-jarig contract (nog afgesloten met Datsun) van deze invoerder, en is er mogelijk beterschap. Nu weegt onze “eigen” invoerder internationaal gezien waarschijnlijk te licht, vandaar de stiefmoederlijke behandeling van het Belgische kliënteel.
Overigens, binnen enkele maanden is al een prijsverhoging (+/- 400 euro)gepland. Iedereen die nu bestelt zal zijn auto zal deze verhoging aangerekend krijgen.
ben juist bij nissan belgium binnen geweest en ze wisten te vertellen dat nissan europe een bericht had gestuurd dat ze de produktie gingen opdrijven .
dit zal nog niet direkt voelbaar zijn maar toch al good news .
ze zeiden ook dat ze gaan proberen de levertijd te verkorten tot 3 a 4 maand max.
hopelijk is dit weer geen valse hoop dat ze ons geven .

heb ook juist het boekje gekregen met de extra onderdelen die je kan bestellen .
was wel blij te zien dat er flank beschermers (zwart rubber ) kunt bestellen voor de deuren te beschermen .
Extra boekje???
Kan je me de juiste gegevns hieromtrent eens doorgeven, wwar te verkrijgen?
Wat betreft de levertermijn, zou het alleszins wel positief zijn.
@ PAT

Dat boekje met die extra onderdelen waar is dat te krijgen. Mijn Nederlandse dealer heeft dat niet. Staat het ook op internet ????

Kunnen jullie Belgen die auto niet gewoon bij een dealer in nederland kopen. Ik had 7 weken levertijd op mijn QQ en rij er al vrolijk in rond. 8 maanden leverijd is toch belachelijk zeker als ze de prijsverhoging van 400 euri gaan doorvoeren. Overigens hoorde ik dat ze dit in Nederland ook gaan doorvoeren. Die auto verkoopt als een trein. Ze denken bij nissan natuurlijk, even extra marge pakken.
Heb een 2 tal weken geleden ook een Qashqai besteld en men heeft me gegarandeerd dat geen prijsverhoging word doorgerekend indien de wagen tijdens de levertijd van 7 maanden duurder word.
Misschien slaat de prijsverhoging op de partikelfilter die binnenkort ook op 1.5DCi geleverd word, hiervoor ben ik wel bereid 400€ te betalen zeker nu onze regering heeft aangekondigd dat ze dieselwagens zonder roetfilter extra wil belasten.
dat boekje met extra met accessoires is ongeveer een week binnengekomen bij de dealers in belgie weliswaar zonder de prijslijst (prijzen staan in de pc van de dealer ).

en nee het gezocht het staat niet op het internet ,voorlopig toch niet.
denk wel dat het ook weldra in NL te verkrijgen zal zijn ,vraag hier achter bij je dealer .

ook de prijsverhoging is hier al doorgevoerd
Kan deze prijsverhoging ook doorgerekend worden aan de reeds gedane bestellingen?
Is al iets bekend van de roetfilter met de nieuwe milieumaatregelen in BE na de “top van Leuven” het voorbij e week- end?
in nederland zijn de levertijden op dit moment midden sept voor de diesels, en midden juli voor de benzine uitvoeringen. gisteravond heb ik een 2.0 tekna pack mee gehad, en deze rijdt erg lekker! wat ik zelf zeer opvallend vond is het ledje wat onder de spiegel zit. deze geeft ’s nachts een zeer aangename sfeer in de auto. er zit een rode gloed in wat een behagelijk gevoel geeft. verder valt die 1.5dci idd absoluut niet tegen qua vermogen trekkracht etc. en gemiddeld rijdt zo’n apparaat ongeveer 1 op 18 wat natuurlijk super in deze klasse is. mochten er overigens vragen ontstaan over nederlandse accesoireprijzen kan ik deze zo bekijken. van een prijsverhoging heb ik als verkoopmedewerker van nissan nog niets meegekregen.
ultimora, heb de 1.6 tekna gekocht, maar een rood ledje onder de spiegel?
ook heb ik ergens gelezen dat er een lade onder de passagiersstoel zou zitten echter niet de 1.6, weet jij of dat klopt.
Ik heb een 1.5 dci en daar zit die lade wel onder de voorstoel van de passagier. Is wel een tekna Pack. Misschien zit die lade er vanaf de Tekna Pack.

Bij een tekna zit dat rode ledje onder de spiegel er niet. Ik moet trouwens erg wennen aan die spiegel. Deze wordt automatisch donkerder als er een wagen met licht aan achter je rijdt. Echter het enige wat je nog ziet zijn die 2 lampen maar verder zie je niets meer door die spiegel. Is volgens mij ook niet bij te stellen. Of misschien wel ?? ik hoor graag.
hmm beetje vaag ik heb hier een 1.6 glass roof tekna staan zonder lade, en zonder lampje (geen antiblinderingsspiegel) onze 2.0 tekna premium heeft het allebei (maar mist electrisch verstelbare stoelen), en onze tekna pack ook. overigens zit het lampje in het kunstof gedeelte van de spiegel.
die lade moet je je overigens niet te veel bij voorstellen, wellicht zal je de boekjes er in op kunnen bergen, maar veel meer ook niet.
Hi,
Ik ben sinds vandaag in het bezit van m’n QQ 1.6 tekna pack executive (België) in Nl is dat de premium dacht ik.
Er zit inderdaad een rode led onder de binnenspiegel die een aangename rode gloed op de middenconsole werpt. Electrisch verstelbare stoelen (leder) heb ik nooit van gehoord en deze zijn ook niet zo uitgevoerd. Onder de passagierstoel zit er een lade waar enkele kleine spullen kunnen in opgeborgen worden.
Hallo allemaal,

Heb de QQ 23-2-07 besteld. 2.0 benzine met alles ero en eraan!!!. Kan de QQ maandag 2-04-07 bij de dealer ophalen.

Kijk er erg naar uit!!!!!
das snel jan leasing mischien ?
nee, koop
Ik heb mijn qq visia met look pack op 15 maart besteld….krijg net van de lease maatschappij te horen dat de leverdatum 7 september is……bijna 6 maanden dus…..Hopelijk wordt de boel nog wat versneld…..
Auto 29 maart besteld, verwachte levertijd OKTOBER!!
Tja de beginstock in NL zal op zijn en dan begint het ,de lange wachtijden juist zoals bij ons in belgie .
van die voornemens van de productie op te drijven merken we hier niets van ,zal voor de andere landen zijn waar ze hem nu gaan lanceren .
ze zouden beter eerst hun klanten bedienen .
Ik heb al een maand geleden besteld. ( 2 liter benzine , cvt met glazen dak )
Dit weekend hoorde ik dat de planning nu niet eind mei is maar half Juni. Twee weken vertraging, volgens de dealer door de toelevering van het glazen dak. En hij vertelde ook dat dezelfde auto nu besteld pas in October kan worden uitgeleverd. Kortom het succes wordt al een aardig probleem !
Helaas moet ik dat laatste bevestigen. Twee weken geleden besteld (ook 2 liter benzine, CVT), verwachte leveringsdatum: 23 oktober 2007 !
Ik heb de 1.6 tekna (zwart ) begin maart besteld,leveringsdatum 29-05-2007.
Als alles volgens schema verloopt.
Leveringsdatum nu ver boven de 6 tot 8 weken.

Misschien verkoop ik de auto na aflevering meteen weer door!!!
@hugo

tegen die tijd is de opvolger er van QQ of in ieder geval een QQ met face-lift
WEL heb de mijne besteld op 10.02.07 en heb zelfs nog steeds geen LEVERDATUM ! AUB kom daar met thuis ,word er moedeloos van .
ik bestel nooit meer een nieuw model dat is zeker .
Dolf van Eechoud
Op 10 februari bestel wordt op 11 april afgeleverd Tekna black met sunroof

van der Born Breda Perfect bedrijf

grpetjes

Dolf
Heb ook een Qashqai besteld bij van der Born, Ook de 2L. Zwart metalic.

Rolt de 5e April van de band in Engeland.

Afleverdatum nog niet bekend.

Schitterende auto vind ik zelf.

Als je daar moedeloos van word,,,
Van de week ook besteld, levering in aug… dus nog even genieten van de voorpret!…. inmiddels is er ook een forum! :

http://qashqai.oehaha.nl/
2.0dCi Tekna, besteld in Antwerpen op 20-1-2007, nog stééds geen info omtrent exacte leverdatum: was voorzien eind april, begin mei

klopt het dat de levertermijnen voor België uitgesteld zijn met 2 weken tot een maand?
Ik heb zaterdag een proefrit gemaakt in de 1,5 dci. Hij rijd erg fijn, alleen vindt ik hem wel erg gehorig in de motor. Net of er een rare ratel in zit.

Heeft iemand deze ervaring ook? Of juist niet?
Ik hoor het graag, wil deze week waarschijnlijk bestellen.
@ jan: de 2.0 diesel zal bij mijn weten überhaupt niet eerder als juni in nederland uitgeleverd worden
Uitgebreid testverslag 1.5dCi te lezen op http://www.auto55.be
Test is zeer positief!
Al testrit gemaakt met de 1.5dci accenta pack en 1.6i Tekna
1.5dCi rijdt beter en kleur zetels accenta staan schitterend met
een zwarte qashqai.
Als ik dit hier allemaal lees, dan prijs ik mij enorm gelukkig. Dinsdag telefoon gekregen van de dealer en mijn QQ is gearriveerd. Zilver 1.5dCi, Tekna; besteld op 30 januari 2007 staat ter mijn beschikking in de garage. Mijn dealer wist mij te vertellen dat de wachttijden inderdaad heel hoog oplopen. Personen die bij hem bestellen hebben een wachttijd tot 7 maanden. Morgen ga ik mijn QQ afhalen en hem naar hartelust uitproberen ….!
volgende week :D ben ik eigenaar van een zwarte tekna
forum voor alle zowel belgen als nederlanders ,voor de echte QQ lovers :

http://www.qashqai-passion.nl/

allen daarheen ,alléé vooruit .
Heren, gisteren 17-04-07 bij de dealer geweest konden mij vertellen dat de verwachte levertijd voor de diesesel oktober wordt, maar goed heb de 2.0 dieles techna prem met nav besteld.
Dan maar ff afwachten tot okt.
besteld eind januari (belgie) en was voorzien voor begin mei. Zal al zeker half juni worden…
en waarom ontslagen ze al die werknemers precies????
Hallo, allemaal: wij zijn “vreselijk” tevreden met onze QQ. 12 febr. gekocht, 16 april opgehaald.
Als er al wat is te mekkeren: wat weinig bergvakjes( zie Scenic) , achterzitting kan niet omhoog,zodat er geen vlakke laadvloer ontstaat, computer-scherm te klein, en geen direct afleesbaar verbruik. Voor de rest: grote klasse-fijne besturing,heel erg stil,prima afgewerkt, key-less: heel gemakkelijk, de CVT bevalt ook erg goed. Die “stilte” komt mee door de lage toerentallen waarmee de motor draait, bij 125 op de teller: motor toerental: 2500!
Was bij de Scenic bij zelfde snelheid 3400 t/m. Maar of ik nu 80 of 150 rij, de auto is altijd even stil.Dat noem ik comfort. Verbruik: het lijkt erop dat ik zuiniger dan 1 op 12 rij, exacte cijfers volgen. En dan het allerbelangrijkste: mijn vrouw laat mij bijna niet meer sturen, ze is verlieft op deze QQ, maar ik moet de zwarte wel schoonhouden!!!
GROET aan alle QQ-rijders!
Niet weet ik, of het via deze weg moet, maar vandaag las ik een juichende verhandeling in de NRC over deze automobiel met onmogelijk uit te sprken naam.
Kan Nissan mij nader berichten over de automobiel in kwestie ?

Battes/Utrecht
3511 HV 227
Dit berichtje is voor FERRY!!!!!!!!!!!!

HI Ferry,

Ik heb het complete http/www. afgezocht naar enkele foto’s van een tekna-premium-pack zwart metallic met BRUIN LEER en er is NIKS te vinden!! Heb er 1 tje besteld en heb enkel het staaltje van het bruine leer kunnen zien.
Kan jij mij enkele foto’s maken van je interieur en mij mailen.
Ik zou je erg dankbaar zijn.

Thanks en QQ ze.

Mike
Dit berichtje is voor FERRY!!!!!!!!!!!!

HI Ferry,

Ik heb het complete http/www. afgezocht naar enkele foto’s van een tekna-premium-pack zwart metallic met BRUIN LEER en er is NIKS te vinden!! Heb er 1 tje besteld en heb enkel het staaltje van het bruine leer kunnen zien.
Kan jij mij enkele foto’s maken van je interieur en mij mailen. marc.renet@telenet.be
Ik zou je erg dankbaar zijn.

Thanks en QQ ze.

Mike
Hallo, Mike, ik zie jou reactie nu pas-sorry-, ik heb je een persoonlijk mailtje gestuurd.
Groet,
Ferry
Cees Maatkamp
Deze week heb ik proef gereden in de Acenta 1,6ltr, wat mij opviel was dat de motor veel lawaai maakte bij het op toeren komen, bij het optrekken naar een hogere versnelling. Graag zou ik horen of dit aan mij ligt of dat er meer mensen zijn die deze ervaring hebben. Ik zou het prettig vinden als ik reakties zou krijgen omdat ik van plan ben er een te kopen.
Bij voorbaat dank.
Met een vriendelijke groet,

Cees Maatkamp.
Hi FERRY,

Ben net terug van vakantie. Mijn mailbox zat barstensvol maar jou mail vind ik niet. Is misschien iets mis gegaan.
Kan je mij aub de foto’s nog eens mailen? Alvast bedankt en nog veel plezier met je QQ.

GRTZ
Mike
België: Ik heb een qashai accenta pack , 1.5 dci besteld , ergens in augustus, en er werd mij toen door de dealer medegedeeld: (en zo genoteerd) Levering voorzien half februari 2008.
Ik ben laatst eens bij de dealer geweest, en volgens hem is er kans dat de levering eerder gebeurt, zeker niet later.
Eens of anders, dank zij internet ben ik al veel te weten gekomen over de qashqai, bijna alles positief m.u.v. leveringstijd. Ik heb hem gekocht omwille van zijn mooie uiterlijk, en vooral als ik las dat het zo’n veilige wagen is, (crashtests)., en de rest , alle technologische snufjes e.d. die gewoon standaard zijn, (als je tenminste een “pack” kiest.)
Het wordt wel een lange winter voor mij, want ik kijk er al naar uit , de dag dat mijn zwarte qashqai accenta pack 1.5cdi (met panoramadak) voor mijn deur zal staan.
Wij zijn sinds 19-11-2007 de trotse eigenaar van een 1.5 dCi. Vorige week naar Berlijn geweest en een verbruik kunnen noteren van 1 op 18 en dat met constant 140 op de teller!
Ik heb geen reactie, heb alleen een vraag over Nissan Qashqai 1.5 DCI, hoe doet hij het wanneer je snel wilt inhalen op de grote weg
Hallo, de 1.5 dCi heeft vermogen genoeg in huis om snel te kunnen inhalen.
Thanks, nu ga ik er helemaal voor, jammer van de levertijd…….. ergens in augustus !!!!!!!!
ik heb een quashqai 2.0l diesel, automatic, full option. Was één vd eerste die in belgie geleverd werd.
Auto mocht na 3 dagen terug de garage in voor een VOLLEDIG nieuwe motor. De mijne was gesmolten (althans belangrijke onderdelen ervan) in het midden van de E17 (zonder dat enig waarschuwingslampje ging branden). Foutje in fabriek… Auto 6 weken kwijt….
Sindsdien een gat in de radiator en een olielek.
Tijdens al deze problemen (auto is nog geen jaar oud) kreeg ik een basis-versie Micra ter beschikking.
Ik raad de quashqai dus ni direct aan…
M’n vrienden hadden me overigens gewaarschuwd voor renault….
Jan ik begrijp de teleurstelling alleen vind ik het wel jammer dat je het de Qashqai toerekent,

dat je voor het inbouwen van een nieuwe motor de auto 6 week kwijt bent vind ik niet normaal en dat je dan een micra meekrijgt kan ik me ook enige teleurstelling bij voorstellen,


Maar hier kan de Qashqai toch niets aan doen???

Ik ben zelf vertegenwoordiger van Nissan en ben erg teleurgesteld wat betreft de levertijden voor deze Qashqai, en hoop dan ook spoedig verbetering te zien
Robert,
Als de auto betrouwbaar zou zijn, de baanligging goed is,… dan komt dat door de “goede” Quashqai. Als er iets fout is, dan ligt het niet aan de Quashqai. Een beetje een vreemde redenering.
Ofwel is de auto betrouwbaar, ofwel niet. Van de Quashqai kan ik niet zeggen dat hij betrouwbaar is, integendeel zelfs. Ik kan hem dan ook niet aanraden op dat vlak.
Daarmee wil ik geen absolute waarheidsaanspraken doen over alle Nissans, ik kan enkel vaststellen wat ik zie: binnen een periode van minder dan een jaar, heb ik de auto al 3 keer terug naar de garage moeten doen en eenmaal aan de kant gestaan met pech (waarbij de ganse motor moest vervangen worden en ik een auto van minder dan 10.000€ kreeg om mijn wagen van 35.000€ te vervangen).
Dat neem ook niet weg dat ik de auto heel mooi vind en dat ik tevreden ben van de wagen als hij rijdt… ALS hij rijdt…
Beste Jan,

De frustratie kan ik heel goed begrijpen en ik deel uw mening dan ook tot op zekere hoogte. Over het algemeen lijkt de Qashqai namelijk een zeer betrouwbare auto en ik vermoed dat er in uw geval echt sprake is van domme pech. Wat betreft het vervangend vervoer ken ik de situatie niet in Belgie, maar dat lijkt me een zaak voor de service van de dealer en heeft op zich niet zoveel met de betrouwbaarheid van het model te maken.

Overigens een klein puntje van kritiek: Qashqai schrijf je zonder ‘u’! Dat zou u na bijna een jaar toch moeten weten??? ;) Hopelijk wordt alles goed afgehandeld door uw dealer en heeft u toch nog vele jaren rijplezier!
wellicht is de u geplaatst uit frustratie.
@ Frans
indd Qashqai
had ik indd mogen weten na een jaar
:-)
Weet iemand hoe lang de levertijd in Nederland is voor een donkergrijze 1.6 Tekna
Ik heb al eerder hierover informatie ingewonnen bij de importeur.

@Josephine
De Qashqai kampt ook in Nederland helaas nog met een lange(3 tot 4 maanden) levertijd, het onverwachte enorme succes wereldwijd heeft gezorgd dat de fabrieken ‘overuren” draaien.
Om de hoogste kwaliteit te kunnen blijven garanderen, kan Nissan momenteel de langere levertijd -zonder consequentie’s voor andere modellen- eenvoudigweg niet inkorten.

@jan
Volgens de Nederlandse importeur zou dit in Nederland niet op die manier zijn verlopen(of je hebt belangrijke info verzwegen).
Afgezien van de beschikbare leenauto, had je nl. de keus gekregen om te wachten op een nieuwe(nadeel levertijd).
Jou auto zou voor technisch onderzoek eerst naar de importeur terug zijn gebracht, die dan een definitieve beslissing -in samenspraak met de fabrikant-uitbrengt.
Het bevreemd de Nederlandse importeur deze “gebeurtenis” in Belgie ten zeerste, daar hij blijkbaar hierover geen enkele nieuwsbrief heeft ontvangen tav een dergelijk zwaar incident.
Europese importeur melden elkaar dit soort ‘praktijkervaringen”.

Wil je mij de dealergegevens; naam, telefoon en emailadres doorgeven, zodat ik dit kan doormelden aan de importeur.

Voor de goede orde:
Nissan heeft met de productie van de Qashqai niets van doen met Renault!:

“De uiteindelijke kwaliteits eindverantwoordelijkheid bij alle uitwisselbare onderdelen dienen door ons eigen Nissan specialisten -conform strenge keuringseisen- beoordeeld alvorens toegepast in onze modellen.”

Dit ter uwer duidelijkheid!
@Josephine

maak er maar augustus ongeveer van.
@Ultimora
Hahahahh, die is leuk… hahah, welk jaar?…hahah.
grappig, zal toch wel 2008 zijn
geen idee wie er ook onder mijn naam reageert, en dat is een beetje flauw maargoed.

Ik zit behoorlijk dicht bij het vuur, en neem maar van mij aan auto’s die in september besteld staan. zijn hier nog niet in maart, want zelfs daarvan is de levertijd nog onbekend. op dit moment is het gewoon +/-8 maanden levertijd.

dus fr@nk01 ik weet niet of je verkoop binnen de nissan organisatie oid doet, maar dan wellicht wel een beetje een van het type wat mensen niet helemaal de waarheid vertelt. bedenk je alleen wel dat mensen grote aankoopbesluiten maken op basis van onjuiste informatie.
@Ultimora
Voor de goede orde, ik heb geen enkele zakelijke binding met de Nissan organisatie.
Wegens mijn beroep heb ik regelmatig kontakten met oa. de verschillende importeurs, om die reden heb ik enkele maanden geleden terloops vernomen dat de levertijd mogelijk tot 4 maanden kon uitlopen, althans dat had ik indertijd begrepen.
Verder ging ik er ervaringerwijs vanuit dat hierop geen noemenswaardige veranderingen in zou komen.

Hedenochtend ontvingen wij het bericht dat momenteel de levertijd inderdaad tot max. 8 maanden is verlengd, ongeacht de uitvoering.
Hoewel men mij kon geruststellen dat potencieele klanten tijdig en voor aankoop werden geinformeerd tav de vermoedelijke levertijd, vind ik het niettemin mijn plicht om de onbedoeld onjuiste vermelding te rectiviceren.

Geintresseerden en potentieele kopers mogen de verwachting uitspreken dat zij als trotse eigenaar van de nieuwe Nissan Qashqai een zeer betrouwbare en kwalitatief uitstekende auto bezitten, die de maximale score heeft behaald bij de crashtest van EuroNcap en bovendien het hoogste puntentotaal ooit kreeg toegekend.
fr@nk01 ik zag in je reaktie van 23/01/08 dat de max. levertijd is vrlengt tot max. 8 maanden. Bij aankoop was mij vertelt rekening te houden met 6 maanden, waarbij nu is aangegeven dat het wel juni wordt =8 maanden.
Betekend jouw max. dat men er bij nissan vanuit gaat dat dit de maximale levertijd wordt? De auto zal wel betrouwbaar worden, maar is de levertijd dat ook?
max. 8 maanden…
Ik hoop het, ik heb mijn QashQai in september besteld, maar tot nu toe blijft het angstvallig stil.
De dealer kon vorige maand nog geen leverdatum aangeven… :-(
vandaag wilde ik een qashqai bestellen, wordt echter pas verwacht in december, denken zeker dat ik gek ben, ze houwen die auto maar ga toch zeker nie 10 maanden zitten wachten op een auto. koop wel wat anders..mafkezen
ja ja nov de auto besteld en ook gelijk mijn hippe renault megane in geleverd “voor een betere prijs”ja en nu rij ik alweer even in zo’n oud bollige leen nissan almere 3 deurs…erg handig met 2 kids,nou morgen zullen wij als het goed is meer horen van de dealer wat ze hieraan gaan doen…ze kunnen dus ook nog niet zeggen wanneer hij gaat komen……nou dan geven ze maar die qashqai diesel zilvergrijs die ze hebben staan,dan horen ze mij niet meer…dan mag het best juni worden..waar ik bang voor ben….
NOU we zullen het morgen weten…maar dit krijgt nog een staartje…
staartje…want ja als ze beloven met 3 maanden levertijd heb je hem….
dan kan ik best tijdelijk even zo’n andere nissan rijden
mooie complete auto , welke door zijn grote sucses,
maar te lange levertijd , negetieve reacties oplevert
bij nissan klanten.
maar sucses kan ook grote teleurstellingen opleveren
na een reactie geplaatst te hebben op 28 feb,hier nog even de oplossing van de nissan dealer waar je mij HELEMAAL NIET over hoort klagen!!
keurig opgelost,want heb nu een mooie grote nissan X trail te leen totdat de qashqai er eindelijk is….wat dus juni kan gaan worden….
maar zolang rijdt ik een prima auto….
Sorry Gaby maar nog niet in de bestelde auto!!!!!!!!!
november besteld wordt bij mij augustus (ik hoop alleen nog dit jaar)
Afgelopen week contact met de dealer gehad.
Nog meer wachttijd, ze hebben nog steeds geen datum.
Ze verwachten op zijn vroegst ergens in Augustus….
Belachelijk natuurlijk, maar ja.
Ja het zal wel de Qashqai is een leuke auto, maar de organisatie laat te wensen over , of dit nu de fabriek,importeur of de dealer is zal mij worst wezen ,in september besteld zou in januari geleverd worden, want hij was al als een huurauto in bestelling bij de importeur registratie nr stond op mijn naam maar is leuk door dealer v/d Born verkocht aan een andere klant ,vermoedelijk meer betaald ,zou nu april worden,maar is weer uitgesteld tot september, denk er hard over om hem te annuleren want zo ga je niet met klanten om dat wordt dan 12 maanden om een autootje te mogen kopen .wie wacht er nog meer 12 maanden op ‘zn Qashqai of wordt ik belazerd wat ik vermoed?
nou niet zo leuk om te lezen dat het wel 12 maanden kan gaan duren!
wij zijn net terug van vakantie met de geleende Xtrail van de garage….
hadden tijdens de vakantie wel een telefoontje verwacht dat hij er zou zijn…zou binnen komen net na dat wij zouden vetrekken…
dus MORGENochtend gaan wij naar de NISSAN….om te kijken of hij er al is,waar we dus vanuit gaan…..maaaaaaaaaaaaaar is hij er morgen nou nog niet dan houden ze ons aan het lijntje en ja dan gaat er gewoon een andere auto komen voor mij,dan word de Qashqai(helaas natuurlijk) geannuleerd!
ik hou jullie op de hoogte,of ik volgende week in mijn nieuwe QASHQAI kan rijden!!
leuk al die reaktie’s m.b.t. niet leveren, wederom te horen gekregen dat de levering niet in augustus maar nu weer in september zal plaatsvinden!
Ben benieuwd of ik het jaar wachten ga halen, maar ik ga maar niet annuleren
op mijn huidige auto heb ik geen afschrijving meer! Maakt misschien de slechte inruilprijs een beetje goed, eigenschuld als je wat wilt. maar is nu de dealer zijn probleem, maar als ik het had geweten dan was het een andere geworden zeker weten!
niet op tijd leveren is policy van meeste autobedrijven. Op deze manier kan je de productiekosten laag houden en ben je zeker van afname over langere periode. Verkopers weten dat goed genoeg. Heb in een periode van 2 jaar 3 auto’s proberen te kopen, telkens kreeg ik verhaal van uitstel te horen (dodge caliber, honda civic en nissan QQ).
Mbt overnameprijs beginnen ze dan ook nog soms te heronderhandelen cfr. de bepaling van de koopovereenkomst. Maw indien een bepaalde periode wordt overschreden, kunnen die voorwaarden herzien worden… Dus is mogelijk NIET de dealer zijn probleem…
EINDELIJK,ik heb mijn nieuwe QQ!!!!!!
het is dus toch gelukt!
en hij is super,rijdt heerlijk,toch wel wachten waard…het is net even wat meer dan een gewone personenauto….
Ze zeiden dus wel dat het eigenlijk toch sept.zou moeten zijn,maar deze die ik nu heb was als demo besteld door garage,maar wel precies gelijk aan de mijne….ze moesten dus wel,want mijn renault was ik in okt al kwijt.
dus ja bijna een levertijd van 1 JAAR! het is wat!
mijn reacties op dit forum houden dus bij deze op!
succes en sterkte met wachten…….wel de moeite waard!
Ben helemaal klaar met Nissan.Heb deze auto september 2007 besteld,ik krijg om de maand een brief waarin de levertijd uitgesteld wordt.De verwachting is nu oktober 2008,maar ook dit is niet zeker.Ik ga deze week contact met importeur opnemen en zeer waarschijnlijk de bestelling annuleren.
Ben benieuwd wat de importeur voor reaktie geeft!
Ook ik heb nu al de 4e leverdatum gekregen, maar ben het wel zat.
Daarom mijn nieuwsgierigheid, als het helpt wil ik ook wel contact met de importeur. Ken wel mensen die hem vrij snel kregen, maar dat was een diesel.
Levering lease qashqai is een ramp…

Nog nooit vertoond wed ik, ik heb hetzelfde probleem:

feb 2008 QQ uitgezocht, voorspelling levertijd 6 mnd. iets langer dan normaal, maar allah

mrt 2008 feitelijk besteld door leasemy, levertijd al opgelopen tot 8 mnd

aug 2008 gebeld door leasemy dat andere klanten die in dec2007 al besteld hebben tot dec 2008 moeten wachten (????) en dat is nog maar de prognose nu!

dat voorspelt niet veel goeds voor mij. Als ik dit geweten had… Geen goede beurt voor het Nissan apparaat, en dan ook nog gewoon reclame ervoor blijven maken, terwijl ze zelf toch ook inmiddels wel moeten weten hoe het ervoor staat!

Iemand nog leuke tips vwb vergelijkbare auto’s behalve Tucson?

Not amused,

Bert
Voor mij zit het lange wachten erop: eindelijk is ie dan binnen, na ruim 10 maanden wachten.

Van bekenden gehoord dat ze al meer als een jaar zitten te wachten.
(begin aug 07 besteld, komt “waarschijnlijk” eind sept bij de dealer)

succes allemaal !
yes, eindelijk binnen, januari 2008 besteld.
Zou eerst pas januari 2009 binnen komen, werden we ineens gebeld dat ie binnen was. Was het wachten waar.
Ben van plan om mij een Qashai + 2 te kopen. Het probleem blijft de keuze van de kleur. Ikzelf zie graag een witte, doch er blijven twijfels of deze kleur wel staat bij dit model. Tot nog toe geen enkele witte zien rijden op de weg of gezien bij een dealer. Kan mij iemand foto’s van een witte QQ doorsturen.
Qashqai(ghashghai) nomadenvolk:

De Qashqai-nomaden spreken een taal die voortkomt uit het Turks. Veel Qashqai-mensen hebben nog steeds een nomadisch bestaan.
Eeuwenlang reeds pendelen deze uit Centraal-Azië afkomstige kleine gemeenschappen tussen de weilanden van centraal- Iran in de zomer en de in de winter aantrekkelijker vruchtbare valleien langs de Perzische golf. Dit volk zet niets op schrift, maar heeft een sterke orale traditie: hun epische verhalen worden ’s avonds rond het kampvuur aan de volgende generatie overgedragen. Ze staan bekend om hun magnifi eke handgeweven wollen tapijten.
Ik ben een qashqai.

Groeten,

Mehrdad
Heb sinds augustus 2008 een QashQai 1.5 dci accenta pack.(Belgie) Tot nu toe 75000 zorgeloze kilometers.
Verbruik gemiddeld 5.4 l/100 km.(boordcomputer) en max. snelheid volgens gps 178 (is wel 190 op de teller.)
Nu ben ik wel aan nieuwe banden toe.(méér dan nodig) en heb gevraagd om de bridgestones te vervangen door Michelin energy power.(215-60-17). Reeds 3 x onderhoud gehad.(eerste keer aan 10000 en toen op stand 40000 en op stand 70000).Dit is mijn eerste nissan (na jaren duits gereden te hebben, en de volgende zal waarschijnlijk weer een qashqai zijn, maar dan een +2, weer 1.5 dci met alle mogelijke opties.(pack)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).