Renault Nepta concept

Auteur: , 41 Reacties

Ook Renault toont op de Autosalon van Parijs een conceptmodel: de Nepta. De Nepta is een vierzits cabriolet met een langgerekte vorm.

Grootste publiektrekker zullen ongetwijfeld de bizarre vleugeldeuren worden. De deuren openen namelijk over de gehele lengte van de auto. Renault vindt daarbij dat de talloze verchroomde elementen beweging suggereren. Bovendien lijken de gepolijste aluminium deurscharnieren en de elementen op de motorkap een vallende ster te vormen…

Onder die motorkap is wat lekkers te vinden: een 3,5 liter V6 met twee turbo’s die 420 pk levert en die gekoppeld is aan een zeventraps automatische versnellingsbak. Daarmee moet in 4,9 seconden de 100 bereikbaar zijn.

Renault heeft veel uit de trucendoos getrokken om op te vallen: 23 inch wielen, rood leer, adaptieve LED verlichting en talloze gadgets in het interieur. Zo loopt de voorruit ver naar beneden door, zodat ook licht bij de voeten van bestuurder valt. Een schuiflaatje biedt ruimte voor zonnebrillen en ander klein spul.

Renault Nepta
Renault Nepta
Renault Nepta
Renault Nepta
Renault Nepta

Update: een promo-video van de Nepta:41 reacties

Ziet er mooi uit
De interieur heeft wel een strake cool design maar daar heb je het ook mee gehad vind ik. Leuk om te zien maar niet om te hebben.
Echt een tof ding!
Prachtig, werkelijk schitterend! Vooral die achterkant mag zo in productie.
Mooi, zeker het concept met die vleugeldeuren is goed! Zorgt voor extra stevigheid, maar heeft er al iemand bedacht hoe je uit de auto kunt komen wanneer het dak dicht is!?
is t een boot of een auto?
Vr6 rijder ...
Ik wordt een beetje duizelig van die foto ‘s… Snap de dimensies niet helemaal
Ergens tijdens het ontwerpen zijn ze toch het dak vergeten.
Of nee, op autosalons regent het uiteraard niet.
@fubar,

volgens mij een f16, als ik zo naar dat leuke vleugeltje op zn kont kijk :P
De koplampen zijn mooi met die streep er omheen als het ware! Zet er een dak op, doe er normale deuren in, en hij mag zo de showroom in wat mij betreft!
Mooimooimooimooimooi… Al is het een renault, doemijdiemaar… Vooral de achterkant is mooi, maar de voorkant mag er ook wezen, en het interieur is mooi, alleen nogal besmettelijk. Ach, het is maar een concept. (maar mooi…)
zelfde als bij de citroën..

dit ding zuigt marketing technisch gezien… en hard ook

voordat je mij flamed: lees eventjes mn betoog bij de C-Metisse
Wat een beeldige auto, die mag van mij wel zo in productie. De motorkap is trouwens geleend van de Silver-Cloud, die had ook een kap die zo opende, net als vele oude Rolls’en van voor de Shadow.
Ik ben hier de hele dag al naar aan het kijken op andere autosites. Ik vind hem zo gelikt. Het is een beetje een Eurokaan. De achterkant lijkt op een auto uit de US, maar voor de rest is hij zo strak.
Cabriolet. Jaja. Waar is de kap dan?
Die designer moest een billenkoek krijgen, vooral wat em daar gedaan heeft met da brillen houder!
vind um super dik… echt heel erg stoer!! ennuh het dak dicht zijn ze echt niet vergeten hoor… kijk maar op de 1na laatste foto, zit een holle ruimte in die vleugeldeuren, die scharnierd zo over het dakje heen, of dacht je dat het een soort 2m hoog hummer dak zou zijn ;-) hahaha
als hier een dak op moet… waar laat je dan de zijruiten… ofwel steek je die in de vleugeldeuren en moeten ze naar beneden elke keer je de 2 deuren tegelijk opent (of ze breken tegen elkaar boven je hoofd, wat op zich wel weer spectaculair en revolutionair is :) ) ofwel maken ze deel uit van de hard-top.. en moet je eronderdoor kruipen als in of uit die auto wil.. het lijkt mij een absoluut niet-functioneel ontwerp..
zeer lekker kontje als je het mij vraagt .. die deuren komen natuurlijk nooit op een productie wagen ..
Wat een zalig uitziende auto. ’t Zou zo goed zijn als dit – of iets zo extravagant – in productie zou kunnen.
Er zou hier makkelijk een dak op kunnen.. De deur scharniert over de voorruit heen, dus als er een dak op zou zitten, scharniert die daar ook overheen.. Ruiten laat je dan naar beneden zakken bij het openen, net als veel huidige cabrio’s.. Daar zakken de ruiten een klein stukje bij het openen van de deur.. Bij deze Renault moet je ze dan helemaal laten zakken, maar dat is technisch geen probleem.

Vind het een interessant concept. Renault doet hiermee waar concept auto’s voor bedoeld zijn, discussies uitlokken, reacties peilen, nieuwe technieken proberen, etc.

Productiefase zullen heel veel dan deze items niet halen, maar sommige dingen wel . De kunst is om te achterhalen wat er aan nieuwe snufjes op deze auto zit, die ook later op productiemodellen terug komen. Ik denk dat het dashboard bijvoorbeeld redelijk dicht tegen productie aanleunt. Ook de LED koplampen en achterlichten lijken me productierijp.
Nee! Die andere Rick
Petje af! Zullen we wel niet op de weg tegenkomen maar toch…een hele erge mooie design misschien de achterkant een beetje te ver doorgetrokken maar dat mag de pret niet bederven.
Beetje vreemd als je gaat sleutelen aan die auto want als je het weer wilt starten is je accu leeg omdat je binnenverlichting de hele tijd heeft aangestaan! :)
Maar wel Heeeeellll apart natuurlijk!
mooie boot
Van mij mag ie ook zonder (vleugel) deuren geleverd worden, als die maar geleverd wordt!
prachtig studie-model!! big up 4 renault! :)
Die buitenspiegels waren me nog niet eens opgevallen, fuck wat lelijk…
Zei iemand overdesign?
Ik vind hem erg stoer. zeker met 420 pk! ik vind de lijnen van de auto erg mooi en die deuren zijn schitterend, maar onpractisch. ook de binnenkant ziet er ‘hip’ uit, met die 4 elegant gevormde, wit lederen stoelen.
die eerste foto= woow :shock:
die anderen= zucht :(
ziet er mooi luxe uit….het idee van de deuren vind ik ook heel mooi bedacht.

het enige min punt vind het het beetje ‘vin-achtige’ achterlicht achterop
lelijkkk als het regent en je doet je deur open is je hele auto gelijk nat:P
neeeh neeeh neeeh, doe is normaal, idd |NEP|
zo lekker weer van die Createurs d’Automobile… en voor al die haters met hun opmerkinge, tis ne concept hé ! dus al die overdreve dingskes zijn er niemeer als da model eens zou uitkome… Peaceee
c’est tres belle!
heje meth niet zo bijdehand over renault he, want als je het over renault heb, heb je het ook over general motors en nissan (aangezien die samen werken)
renault is en blijft een Top merk
Ton Vermeeren
Mooi, heel heel mooi !
renault freak
leuke spoilers die deuren !
van achter is het een boot :\
kunst op wielen!
Heeft nogal wat looks mee van een Peugeot! Vraag me af als dit een ontwerp is van Pinninfarina?
Promo-filmpje uit september 2006………
Heb net een 19 cabrio gekocht (4 dagen terug) maar had ook nog wel (even?) door kunnen sparen, mooie auto!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).