Videotime: stukje BMW 3-serie geschiedenis

Auteur: , 34 Reacties

Als jij een liefhebber bent van de BMW 3-serie en je hebt een klein half uurtje niets te doen, dan hoef je je niet te vervelen, want dan gaan we even werken aan je algemene ontwikkeling. Ik heb een documantaire van ruim 22 minuten voor je. Hierin wordt de geschiedenis van eerste BMW 3-serie tot aan het huidige model (E90) behandeld.

Geen spectaculaire en bizarre fragmenten. Dit is educatie. Watch and learn…

(via: autoblog.com)34 reacties

respect :)
Tof filmpje, alleen jammer dat ze weinig van de E30 lieten zien.
the real stig!
tis wel spijtig dat ze nix hebben gezecht over hun legendarische m3 gtr.
zeker………….respect ;-)
idd jammer dat ze niet iets meer vertellen over E30 series en gtr idd. maar verder leuk filmpje en ook wel grappig om een keer de CEO te horen praten enz!!

Respect word afgedwongen door de 3 serie!!! BMW rules!
INDERDAAD RESPECT

BMW E36 was vooruitgang in de cariere van de 3-serie
Respect voor een auto? :lol:

Jullie lijken wel Marokkanen.
Alfa maakte al sportsedans toen BMW nog kinderwagens maakten.
@karaya

Er is blijkbaar dan wat mis gegaan in het technische optimalisering bij de Alfa sportsedans. Het merk kampt nog steeds met rammel problemen, waar BMW tegenwoordig bekend is met het ‘duitste degelijkheid’. Wat je van het design vindt mag je vandaag thuis laten, want dat is een kwestie van smaak.
Met alle respect voor de Alfa liefhebbers onder ons, maar ik ga voor een staaltje High Technology die ik helaas niet terug kan vinden bij Alfa’s.
(Beste Karaya, je post heeft trouwens geen toegevoegde waarde op dit stuk).
Heel mooi filmpje.
Nee! Die andere Rick
Heel goed filmpje. Ze hebben alleen een foutje gemaakt in 1977 was er geen 320i de injectie zat alleen in de 318i en 323i.
Mijn favoriet blijft echter de M3 E30 vond het teon een pracht van een wagen en nu nog steeds.
één woord: Marketing. Wordt niets gezegt in het filmpje. Wel mooi beelden. Hadden beter gewoon muziek ondergezet. I.p.v. agility, boxy aerodynamics, full size rear seat, sportsedan enz… uit te kramen.
@Nee! Die andere Rick

Volgens autotrader heb je gelijk, is waarschijnlijk ook je bron geweest.

Op wikipedia staat een ander verhaal:
At the end of 1975, the 320i was introduced; the engine was fitted with Bosch K Jetronic fuel injection, delivering 125 BHP on premium grade gasoline. http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_E21

Op autotrader.nl staan veel fouten, zeer waarschijnlijk is dit er 1 van.
Nee! Die andere Rick
@Mpower
Nope! Mijn vader heeft er 1 gehad uit 1977 en dit was toch echt een 320 zonder injectie. Begin me alleen af te vragen of ze in Amerika wel de 320i kende omdat ze daar meestal met andere specs rijden…. Ikzelf heb de e30, e36 en e46 gehad dus het kwam me allemaal bekend voor! :)
@Nee! Die andere Rick

Jij hebt dit gepost: ”hebben alleen een foutje gemaakt in 1977 was er geen 320i de injectie zat alleen in de 318i en 323i”.

En mijn link is het tegenbewijs dat er in 1977 wel een 320i was, ik heb niet gezegd dat de 320 niet met carburateur lever was. Alleen zou het dan kunnen zijn dat autotrader enkel de carburateur versie heeft vermeld, dat neemt nog steeds niet weg dat de 320 niet met injectie leverbaar was.
Ik ga slapen welterusten:D
Nee! Die andere Rick
@Mpower
Mijn excuses je hebt helemaal gelijk! Ik kon zweren dat de 320i in de e21 pas later was gekomen
@MPower

De vormgeving van hedendaagse BMW’s een kwestie van smaak noemen vind ik nogal grotesk.

Natuurlijk zijn ze technisch toonaangevend, toch zijn er een paar dingetjes die ze blijkbaar nog steeds niet onder de knie hebben. Niet alleen zijn ze van buiten nogal carnavalesk ook weten ze het interieur de charme van een jaren ’50 ziekenhuis mee te geven. Bovendien ontwikkelen ze alles kapot, zo is de M3 bijvoorbeeld verworden tot een ordinaire bodybuilder waar het ooit een pure sportwagen was.

Ik zou er nooit één kopen, zeker ook niet omdat ik niet met het het slag mensen wens geassocieerd te worden dat er in rijdt.
@karaya

Nogmaals, wat je van het design vindt moet ieder voor zichzelf uit kunnen maken interieur/instrumentarium zijn hierbij inegrepen. Wat grotesk voor jou is, is voor de ander een lust voor het ogen. Ik denk eerder dat iemand lachwekkend is, als diegene denkt dat zijn subjectieve mening telt op een objectieve niveau. En zo dus een merk zonder onderbouwing probeert af te kraken. (zie: karaya schrijft: ”Alfa maakte al sportsedans toen BMW nog kinderwagens maakten”.)

Als je je wilt onderscheiden van de de BMW rijders, koop een Alfa voor jezelf en doe de BMW liefhebbers een gunst.
EY karaya,
-edit: waardeloze bijdrage-
Ik doelde op de BMW Isetta.

In deze over the top Amerikaanse semi-docu doen Amerikaanse BMW-medewerkers alsof BMW bijkans het wiel heeft uitgevonden.

Mijn nederige excuses dat ik daar een paar vileine kanttekeningen bij meende te moeten plaatsen.

Wat BMW betreft, daar heb ik altijd een zwak voor gehad ook al zal ik er nooit één kopen. Ere wie ere toekomt, ze zijn al vijfentwintig jaar technisch gezien de maatstaf.


MVG

Uw Alfist
@Nico

Ga jij je 46 inch Alpina velgen poetsen, daar koel je lekker van af.
Junior (BMW Liefhebber)
Voor dit soort beeldmateriaal kan je me echt wakker maken midden in de nacht. Helaas word de M3 e30 niet echt aan het licht gebracht al moet ik wel zeggen dat ze wel 1 van de belangrijkste dingen ervan hebben meegedeeld.

Andere merken hebben ook genoeg te bieden in dit segment maar m`n liefhebbers hart blijft altijd kloppen voor BMW en daarom zal ik altijd BMW blijven rijden!
@Mpower

BMW is technisch goed maar zielloos. Het zal nooit zo tijdloos zijn als een Alfa Romeo.

En die M- modellen… tja… leuk meer niet…

Neem de legendarische GTA’s… De Tipo 159, de meest succesvolle raceauto allertijden, volgens experts net als Mona Lisa van onschatbare waarde. Daar kunnen ze beter filmpjes van maken…
Alfisten onder ons, even 1 ding: Alfa MAAKTE sportwagens. Ze zijn gestopt sportieve auto’s te bouwen toen ze volledig overstapten op voorwielaandrijving. BMW is momenteel het merk dat alles goed doet: Rijkwaliteiten, afwerking, restwaarde, onderscheid (design), service. Net de dingen die een merk in die prijsklasse en zo’n naam + historie nodig hebben.
Gaan we over alfa’s beginnen

Porsche is legendarisch met de porsche 911 die tot op de dag van vandaag nog voorduurt of te wel het was een overtreffende trap

Porsche is er wereld beroemd mee geworden
Nooit van gehoord.
@Ivo

Je opmerking over restwaarde zegt genoeg, een echte liefhebber maalt daar niet om.
Cuore sportivo
rustig kindjes ! Ik heb het al 1 miljoen X gezegd, wat ben je met een RWD bak-BMW als alles weggefilterd is ?? Hetzlfde met Alfa, alles weggefilterd, maar die zijn nu FWD of AWD(wat trouwens op de baan kleeft!!/eigen ervaring)
De 2002Turbo (bmw) dat heeft nog iets, al de rest is zo leuk en charmant als mijn grootmoeder…

En om het merken-gekibbel weer eens wat op een hoger niveau te brengen moet je maar eens de modellen van alfa van in het begin bekijken, om U tegen te zeggen. Dat heeft volgens mij nog geen enkel merk gedaan, en nee nu ga ik niet zeggen dat dat het beste merk is!! Wel dat met het meeste “hart”.

Cuore Sportivo
@ Ivo: Doe voortaan je research wat beter… Alfa Romeo domineerd de WTCC als geen ander, bekijk de behaalde resultaten maar van dit kampioenschap. Dan zul je zien dat zij met FWD beter gepresteerd hebben dan de BMW’s met RWD.

@Porsche Fan: De Porsche 911 is inderdaad succesvol, maar zeker niet legendarisch. Sorry…
tof filmpje,maar ze hadden meer over de E36 kunnen praten
ja en ze hebben iets vergeten over deze moden,over de compact en de 328i
en zijn kleine facelift.
lol. de 911 niet legendarisch.. een autokenner aan het woord.
@ rvo : lol inderdaad. een zogenaamde kenner uit de scene ……..waarschijnlijk zo´n spaghetti-fetisjist…….
911 is echt wel een legende hoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).