Porsche Cayenne door Edo Competition (incl video)

Auteur: , 33 Reacties

EDO Competition kennen we vooral van het Nurburgring ronderecord met de 996 GT2. Ook met de Cayenne proberen ze wat records te breken, de V8 BiTurbo Porsche Cayenne heeft 620pk met 785 Nm max koppel gekregen. Hiermee bereikt de 2700kg zware SUV in 4,6 seconden de 100km/u (de Turbo S doet het in 5,2 seconden)! De topsnelheid is ongeveer 290km/u.

Konden we ons laatst nog verbazen over een Cayenne op Zandvoort, EDO behaalde in de SUV-klasse een eerste plaats bij de 2006 Tuner Grand Prix te Hockenheim.

Hier nog een tweetal images, voor meer ga je naar edo-competition.de:
Porsche Cayenne EDO Competition
Porsche Cayenne EDO Competition33 reacties

het blijft een ontzettend lelijke auto en een wanstaltige verschijning op een circuit!
bah!
Idd mee eens, zo’n SUV hoort gewoon niet op een circuit thuis. Kan ook niet begrijpen dat er mensen zijn die dat nou echt een mooie auto vinden….
idd Bram! dat mensen SUV’s rijden is tot daar aan toe! om er dan nog mee te gaan racen ook! gatverdamme, moet er niet aan denken om met zon ding op een circuit te zitten.

En dan gaat het mij ook vooral om het idee achter de auto. een suv is in (vrijwel)geen enkel opzicht (in dit geval alleen vermogen) een auto voor prestaties. en al helemaal niet op het cirquit. een suv zal ook NOOIT een ronderecord breken. het heeft dus ook geen enkele functie op een circuit omdat het niks toevoegd!!!

Wil je presteren met een V8 op een circuit, neem een oude M5 oid!!!
Nee! Die andere Rick
Ding ziet er niet uit! Wel snel natuurlijk!!

Het zal trouwens wel leuk zijn als je een nieuwe vorm van autosport krijgt. Met SUV´s racen deze Cayenne, BMW X5 LM, Audi 6,0 TDI V12, Mercedes ML63 AMG etc. want het is wel overduidelijk dat dit echt geen terreinauto´s meer zijn.
Ziehier, de kleinste grondspeling ooit op een terreinwagen :)
Die 996 GT3 met ‘Biene Maja’-design, zoals ze dat noemen, is wel mooi trouwens, hij komt alleen die andere GT3 niet voorbij…
Ik vind het een vette bak.
Het is inderdaad een beetje krom om een SUV / terreinauto te gaan verlagen en er mee te gaan racen, maar het ziet er wel stoer uit. Niks mis mee.
Doe mij maar 1. Wel als 2e auto naast een 997 Turbo natuurlijk.
Daar is helemaal niks mis mee, een Cayenne is een echte Porsche, gewoon een 911 op grote wielen, maar voor het circuit vind ik het niks. een leuke pc hoofttractor is het zeker wel, veilig, snel, comfortabel etc etc.. maar racen op de baan lijkt me niks
2700 kg, formaat van een zeecontainer, 620 pk en een automaat
En dat op het circuit..

Ik lach me dood…………………… Donkervoort zet met slechts 210 pk op de Hockenheim dit gedrocht al op 6 seconden !!!!!!!!
SUV’s horen niet op het circuit thuis, en op terrein kunnen ze ook al niet. En ze zijn lelijk. Welke kokosmakroon koopt nou zo’ ding?
Ik denk dat ik maar eens een Lotus Elise ga ombouwen met een grondspeling van een halve meter en 22″ wielen, zal ook wel een succes worden.
Volslagen zinloos, maar oh zo stoer. :D
@Lampredi: de huisvrouw natuurlijk! Hoe vervoer je anders de boodschappen + kinderen? Moet er niet aan denken dat die allemaal in een 911 gaan rijden;)
Voor meer keuzes: http://www.autoblog.nl/archive/2006/08/19/de-ideale-boodschappenauto
Ik hou van deze auto!!!

Niet persé deze, want ik vind dat zwart/oranje nou niet echt geslaagd. maar de porsche cayenne turbo S is gewoon een geweldige auto. OK het is niet de mooiste auto, maar ik vind hem zeker niet lelijk. En dat vermogen, dat is geweldig. Het is toch mooi om als zo’n groot bakbeest je met 290 km/h inhaalt!
Ik heb een zwak voor deze auto, dat mogen duidelijk zijn.

hier een paar links naar (een hele mooie) cayenne:

http://www.automobilemag.com/auto_shows/naias_2006/0602_naias_029+2006_porsche_cayenne_turbo_s+front_side_view.jpg

http://www.automobilemag.com/auto_shows/naias_2006/0602_naias_019+2006_porsche_cayenne_turbo_s+rear_view.jpg

http://www.automobilemag.com/auto_shows/naias_2006/0602_naias_019+2006_porsche_cayenne_turbo_s+rear_side_view.jpg
Ik heb er trouwens ook aan gedacht om mijn MB slk55 amg en passat w8 te verkopen, en zo’n cayenne turbo S te kopen. Want dit is echt mijn droom auto!
Maar één auto is toch wat weinig, als je allebei werkt.
@slk

ik ben het volledig met je eens
De snelste SUV??? Die lelijkste geloof ik wel. Daar is zelfs geen concurentie wat maar een beetje in de buurt komt van zijn lelijkheid.
Het sowieso al raar dat dit soort auto’s bestaat maar goed. Als er een markt voor is (en die is er blijkbaar) hebben de constructeurs gelijk.
Koop je een Porsche SUV. Ga je hem verlagen, dikke velgen met een laagje rubber er omheen en nog een beetje aan de motor prutsen. Wat heb je dan?
Een lelijke, duurdere en niet zo fijn rijdende 911. Dat snap ik dan weer niet.
@ supermug

Wat je dan hebt……….,

een super snelle gezins porsche.
Jan-Jaap-Karel-Kees
Nou met dit ding moet je nog aardig doortrappen om een diestje van Audi bij te houden (wel ff de begrenzer eraf dan he, maar met de tiptronic kan je daar volgens mij al doorheen).
vindt de x5 le mans veel mooier
whuhu gruwelijke bak
hoewel de uiterlijke tuning niet super is
ruig werk
Gemablla heeft toch een Cayenne met 750 pk? Iemand info qua top etc daarover?
Het blijft natuurlijk wel apart. Je trekt gegarandeerd een draaikolk in je tank en het is oh zo nutteloos. Maar blijkbaar is er vraag naar, anders zou men dit niet maken.
het is zoiets als kijken naar truckraces…. ja die dingen zijn best snel, maar je ziet aan alles dat het ding daar niet voor gemaakt is…… Aan alles zie je dat het veel sneller zou kunnen….. waarom hebben die mafketels van Edo niet iets aan die 2700kg gedaan? Trek er maar eens 700kg vanaf en kijk dan eens hoe snel zo’n ding is met dezelfde motor…… dan rijdt ie bijna rondjes om deze vrachtwagen….. kortom kansloos hok zo’n SUV en al helemaal als het om sportiviteit aankomt.
Er moet echt een suv-racing komen vinden jullie niet?
porsche maakt alleen ferme bakken, en moet verder de eerste diesel van audi die mijn cayenne klopt nog tegenkomen.
LotusEspritV8rijder
GAAAAAAAVE BAK !!!!!!!!!!
correct me if i’m wrong, maar het is toch regelrecht kut om in zo’n hoge zitpositie de apex goed te pakken. al moet wel gezegt worden datie belachelijk weinig body roll maakt. ik denk dat dit ding totaal waardeloos als tereinwagen is geworden
“Welke kokosmakroon koopt nou zo’ ding?”

Heb ik dit jaar gedaan! Overigens zal ik je opmerking aan het lijstje “zure opmerkingen van mensen, die er alleen maar naar kunnen kijken, maar nooit in kunnen rijden” toevoegen, ik vind hem wel aardig:-)

En ik kan na 11.000km zeggen dat “dit gedrocht” mij met de dag beter bevalt, misschien niet door zijn uiterlijk, maar wel door de sublieme rijeigenschappen, die deze PORSCHE bezit. ( ja en ik heb ook in alle ander Porsches gereden)

Zo dat is er weer uit…moet ik minimaal een keer per maand doen om al doe benauwde afgunstige reacties van mij af te schudden :-) :-)
@Peperbus: Misschien tijd voor een testje door een van de autobloggers ;) Verder vind ik het best knap dat je dit met zo’n wagen kan, maar het is zo nutteloos, SUV zijn al vrij nutteloos, niet echt offroad, niet echt snel, niet echt goede rij-eigenschappen, niet echt veel binnenruimte, enz. enz. En met deze kan je dan helemaal niet meer offroad. Het kost ook veel meer pk’s en brandstof om dit ding snel te laten rijden, dan bij bijvoorbeeld een gewone 911, dus ik snap het nut er gewoon niet helemaal van.

P.S.: Dit is geen aanval ofzo, ik vraag me gewoon alleen af wat iemand drijft om zoiets aan te schaffen.
“P.S.: Dit is geen aanval ofzo, ik vraag me gewoon alleen af wat iemand drijft om zoiets aan te schaffen.”

Ik zie het ook als een kritische kanttekening van de zijlijn over de nutteloosheid van een SUV ;-) ;-) En in essentie heb je ook wel gelijk, want als je verstandig nadenkt, dan koop je zo iets niet. ;-) Maar het is emotie ….en dat hoef ik hier op het autoblog toch niet uit te leggen wat dat is :-)
gaaf man
De dikste SUV ooit gemaakt deze maakt van de Q7 en de ml 63 amg alleen al muggen!!!
Maar dat ze hem nou op gas willen gaan uitvoeren is gekke werk

”Wel goedkoop”
Jullie kunne allemaal denken wat jullie wille maar ik vind het een vette bak (H)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).