Piepschuim moet autodieven opsluiten in de auto

Auteur: , 20 Reacties

Het Amerikaanse bedrijf Fujitsu Ten heeft een systeem ontwikkeld dat er niet alleen voor zorgt dat autodieven er niet met je auto vandoor gaan, het zorgt er ook voor dat de autodief wordt opgesloten in de dezelfde auto die hij probeerde te stelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal soort piepschuim dat door toevoeging van een kleine hoeveelheid chemische vloeistof fors uitzet.

Op dit manier wordt de inbreker volledig klem gezet in de auto. De politie kan de inbreker dan bevrijden door met een hete draad door het piepschuim te snijden. Het Amerikaanse patentenbureau heeft een patent verleend voor deze vinding. Nu moet Fujitsu Ten nog even zieltjes proberen te winnen voor hun vinding, want een beetje autodief zorgt er dan natuurlijk voor dat hij in geval van “nood” zelf een hete draad bij zich heeft. Daarbij moet je er niet aan denken dat het systeem een keer onterecht af gaat en je zelf als een sardientje in blik opgesloten zit. (via: autoexpress.co.uk)20 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
en wat gebeurt er als de dief eruit gehaald is?? Dan heb je een interieur dat vol kleeft met piepschuim zeker :s
@tw: Tja, dat staat er dan weer niet bij…
als die dief nou met zijn kop onder het dashboard zit omdat ie de draadjes wil verbinden stikt hij dan door al dat piepschuim? En kun je dan aangepakt worden voor dood door schuld? Lijkt me niet echt DE oplossing dit….
@Woody: Je bedoelt, dood door eigen schuld. Maar ik ben met je eens, dat is niet evenredig met het vergrijp. ;)
Nee! Die andere Rick
Ik denk dat we hier al wat argumenten hebben dat dit product een slagingskans van wat?! 0% heeft?!
O jee, inspector gadget is ook weer in de weer geweest.
@Simon: dat ligt eraan…. als ze mijn auto willen jatten dan is dat nog een milde straf, lol Maar dat systeem zal niet werken in een cabrio denk ik…..
Het is dan toch enkel terhoogte van de benen? Dus waarom zou het in een cabrio dan niet werken?
Doet me denken aan de airbags in die film met Stallone… Timecop ofzo dacht ik.

Wel handig preventief systeem, een dief zal eerder op een andere auto afgaan.

Van de andere kant kan ik me een hele hoop grappige jongetjes voorstellen die zo’n systemen uit puur vandalisme zouden laten afgaan.
In de film: “The Demolition Man” werd er ook gebruik van gemaakt, alleen bij een crash. “Secure Foam” crash protection werd het genoemd, kan er alleen geen plaatje van vinden.
Nou ja laat ik het zo zeggen. Het is wel verstandig om te kijken naar andere oplossingen voor auto inbraak. Het geval in Stadskanaal waarbij auto’s zonder braakschade open werden gebroken is toch vervelend voor autorijdend Nederland. Daarbij kan je nog vervelende discussies krijgen met de verzekeraar als het gaat om uitkeringen. Ben er trouwense voorstander van om autodieven te laten betalen voor schade. Maar dan niet enkel de vermeende schade die ze zouden hebben toegebracht. Ik denk aan een vaste factor of bedrag. Dat geld kan weer gebruikt worden voor een soort vereveingsfonds. Minimaal vergopeding 5000,- (ook te betalen door ouders bij minderjarigen).
@ Rivella volgens mij komt er ook zoiets iets voor in Judge Dredd (als ik het goed zeg??) met Stallone.
In een james bond film blies de auto van bond zichzelf op toen er werd ingebroken Heb je de inbreker wel te pakken. Als dat piepschuimsysteem werkt heeft de dief niets meer aan de auto, en de bestuurder ook niet.
Cuore sportivo
Als ze daar nu eens een uitwendige airbag van maken ?? geniaal toch die amerikanen … ?!?
ken iemand die heeft een keer een inbreker opgesloten in zijn auto, je komt namelijk als je in de auto zit en hij worde van buiten opslot gedaan kom je er niet meer uit. Bij zijn auto dan! en de politie heeft hem opgepakt. de dief heeft wel een hoop gesloopt maar omdat hij kogelvrij glas heeft kon hij er niet uitkomen via de ramen.
Mocht ik autodief worden dan weet ik wel wat ik moet meenemen. Aceton.

Piepschuim (tempex) verdwijnt als sneeuw voor de zon waneer het met aceton in aanraking komt.
In welke auto’s gaan ze dit systeem toepassen, heel dure wagens waarschijnlijk. Met eigenaars die tot hun oren verzekerd zijn tegen diefstal dat ze de volgende dag gewoon hetzelfde model of iets beters terugkrijgen.
wat ook help is een beveilegingsysteem instaleren dat begint te toeteren als de inbreken probeerd binnente breken ;)
pfff tegenwoordig nemen ze die autos zo weg dat je denkt dat ze zelf de eigenaar zijn …dat ze zelf een sleutel hebben..ze rijden zo makkelijk weg en de politie neemt alsnog geen strengere maatregelen anders zouden de dieven niet zo ver gaan!
Lijkt me leuk, kom je terug van boodschappen doen, zit er zon malloot klem in je auto : p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).