Caterham 7 – Best of British?

Auteur: , 17 Reacties

De legendarische Caterham Seven sportwagen is door maar liefst 30.000 automobilisten via de Internetsite van AOL Motoring uitgekozen tot het ‘Best British Automotive Design’ ooit! Het riekt echter wat naar fraude, want de Caterham veroverde maar liefst 44 procent van de stemmen. Dit terwijl een merk als Aston Martin nergens te bekennen was!

Sinds zijn debuut in 1957 is de two-seater Seven, het geesteskind van de befaamde Colin Chapman, de norm geworden voor prestaties en wegligging. Willem van der Kooi, importeur van Caterham in ons land, laat weten dat er wereldwijd al 11.000 Caterhams zijn verkocht.

Justin Evans, Senior Editor van AOL Motoring, licht de uitslag toe: “De Britse auto-industrie is in tegenstelling tot wat sommigen willen doen geloven nog steeds toonaangevend. Er worden in Engeland nog steeds enkele zeer aantrekkelijke en iconische auto’s geproduceerd, waaronder enkele van de meest memorabele designs ooit.

De uitslag was als volgt:
1. Caterham 7 : 44%
2. Bentley Continental GT : 16%
3. Routemaster Bus : 14%
4. AC Cobra : 10%
5. Noble M15 : 5%
6. Mini (new) : 7%
7. Morgan Aero 8 : 4%17 reacties

fraude? Dit ene type is in feite sinds de jaren 60 ongeslagen qua concept en de basis van de auto wordt tot op de dag van vandaag gebruikt voor sportwagens die op het circuit de meeste sportwagens voor schut zetten……. 40 jaar aan de top….. dat kan zelfs van de 911 niet worden gezegd.

Dat de Morgan niet hoger scoort dat verbaast me dan wel weer… en waar is de oude mini? Die zou toch echt op één moeten staan, toch?
Volgens mij hebben deze mensen nog nooit gehoord van het merk Aston Martin…
De Bentley Continental GT op de 2e plaats, are f*cking you kidding me??
verbetering: are you f*cking kidding me?? :-)
@W0o0dy: Ik weet dat de Caterham (in Engeland) een legende is, maar ik had zo’n grote overwinning gewoon niet verwacht… Tevens had ik wel iets van AM verwacht, zeker nu dat merk qua design weer helemaal on top staat!
En dat terwijl het ontwerp van de 7 van Lotus is….
dus niet van Caterham (die het ooit hebben gekocht)

Schande!!
Ik heb het vermoeden dat de jongens van blatchat.com hier achter zitten!
@Peter: Zoiets inderdaad…
’t is dat het team van TopGear nog niet zo handig is met internet, anders had Aston Martin ZEKER op 1 gestaan
Wat eeb slechte lijst. De AC Cobra is niet eens Brits. De AC Ace waardie van afstamt wel, maar de Cobra is toch een Amerikaans idee.
Dat de nieuwe Mini een beter automotive design zou zijn dan de oude is natuurlijk ook crap. De originele had als eerste een dwarsgeplaatste motor met voorwielaandrijving waardoor veel (toen, relatief …) ruimte ontstond. Dat je verder de halve auto moet slopen voor eenvoudig onderhoud laten we maar buiten beschouwing, maar de nieuwe Mini is natuurlijk net zo interessant als een Polo.
@ lampredi, het gaat om het design. het design van de ac cobra is hartstikke engels, alleen hij is onderhuids idd een amerikaan.
De styling van de AC ace is een kopie van een ouwe italiaan. Welke dat nou precies was moet ik opzoeken.
er zitten wel een aantal lijnen in die lijken op de Ferrari 166MM barchetta en de 375MM Pinin farina Spyder…. maar een kopie? vergeet niet dat de Ace al in 1951 geïntroduceerd is…

http://img174.imageshack.us/img174/7855/ferrari166mmbarchettayn4.jpg
166MM juist!
Kopie is wellicht wat overdreven maar als je het als best british design nomineert ….
Ik denk toch dat de seven daar inderdaad beter voor geschikt is
Ik haalde er laatst eentje in met een kilometertje of 140, vlak langs z’n achterspatbord.

Die ouwe zit waarschijnlijk nu nog op de hartbewaking. :lol:
Ja dat is duidelijk fraude, in de Autovisie werd door een aantal experts de DB4 GT Zagato tot mooiste verkozen. Maar dat is natuurlijk wel italiaans design. Anders zou de Vanquish wel hoog staan, of één van de vele Rolls/Bentleys met speciaal koetswerk. En een Conti GT op de tweede plaats, pardon? Dat is ook nog puur duits ontwerp en ik vind hem veel te braaf, heel duidelijk een Volkswagen. Ach, over mening valt niet te twisten, maar ik schat in dat weinig mensen de Caterham op nummer 1 zullen zetten.
Aston Martin is the coolest!…


F#ck Caterham, Aston Martin is toch echt het Best of British! Dit heeft het Engelse Superbrands laten weten, want volgens deze trendwatchers is AM gewoon The coolest brand. Dit is begin deze maand bekendgemaakt tijdens een exclusief feestje van het Co…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).