Koenigsegg CCX temmen nog best lastig

Auteur: , 33 Reacties

De Noor Tommy Sharif, was de tweede persoon in Noorwegen die met trots kon zeggen eigenaar te zijn van een Koenigsegg CCX. Ik hoef je niet te vertellen dat zo'n auto veel aandacht trekt. Met de ogen van een berg toeschouwers op hem gericht, ging Sharif een stukje rijden. Toen bleek de CCX ineens toch erg lastig te temmen.

Sharif hield het brute vermogen niet in de hand en verloor de controle over het stuur. Na een paar spins belandde hij in de zandbak naast het circuit. De aanwezigheid van de vele toeschouwers was toen wel handig bij het uitgraven van de supersportauto. Na het ongeluk waarbij de CCX geen noemenswaardige schade opliep, gaf Sharif toe dat hij niet erg slim bezig was geweest en in het vervolg een stuk voorzichtiger te zullen zijn. Ondanks dat hij erg veel geluk gehad heeft dat het nog zo goed is afgelopen, heeft z’n ego wel wat schade opgelopen.

Koenigsegg spin

Koenigsegg spin

Koenigsegg spin

Koenigsegg spin

Koenigsegg spin

Koenigsegg spin

Hoewel Tommy Sharif toch vooral lomp was, weten we ook dat The Stig moeite had om de CCX te temmen:

(via: motorauthority.com)33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Filmpje top gear: Ik denk dat de Koenigsegg gewoon trek in banden had…
Ik denk dat het dus eigenlijk voor dat geld gewoon een slechte auto is.
Hier het filmpje van de (on)fortuinlijke man.
http://atvs.vg.no/player/player.php?id=5098


Blijkbaar is het ego niet zo verschrompeld als je mag verwachten na het zien van het filmpje en de wetenschap dat de zandbak bereikt werd na anderhalve ronde. Want Meneer Tommy Sharif heeft nu Noors rallycoureur Henning Solberg uitgedaagd om een luttele 100.000 euro dat hij in zijn Koenigsegg sneller is over een afgezet stuk openbare weg dan Solberg in zijn rallyauto. Ik geloof dat de coureur in lachen uitbarstte en de uitdaging aan is gegaan…..
Toen die er af vloog bij Top Gear zat er nog geen achterspoiler op en dan is die erg lastig te besturen.
Het blijft toch een van de mooiste wagens ooit :-)
Ja maar voor al dat vermogen vind ik die kleine achterspoiler…ehm… klein. De handling van deze auto was nooit echt top…maar nu met zoveel Pk’s is het alleen maar verslechterd lijkt het wel. Ik vind het een prachtige auto…maar denk dat hij heelaas alleen maar mooi zal klinken en stralen op een boulevard…nooit op het circuit. Dat maakt hem natuurlijk niet minder….maar voor die prijs sticker zou ik zo nu en dan tenminste wel een bochtje willen nemen….
Had Koenigsegg toen niet na aanwijzingen van Top Gear/The Stig die achterspoiler toegevoegd? Staat me iets van bij.
Maar een Koenigsegg tegen Solberg in zijn rally auto willen we wel zien !!

Ennuh.. welke supersport auto is wel makkelijk te berijden ? Hoort er toch een beetje bij toch, dat je niet zomaar in zo’n auto stapt en wegrijdt.
@ McViruss….klopt idd wat je zegt.
Cuore sportivo
hij ging pas uit de bocht na anderhalve ronde ? ja en … hij was heel slecht bezig, als je alleen al zag hoe hij aanzette en de 1e bocht verloor ie al.

Veel volk, dure auto, ego ego ego …
Dit is dus helemaal niks een slechte auto. de ccx heeft veruit de snelste tijd bij topgear. Dit ligt dus alleen aan de bestuurder.
Zeker wel één van de snelste auto’s! Alleen moet je wel een goede rijder zijn om hem tot het uiterste te rijden! Voor mij niet weggelegd denk ik! Ik rijd altijd tot op het randje van wat de auto kan, en soms daar overheen! :)

Na een paar spins… is lichtelijk overdreven als je het filmpje bekijkt valt het allemaal wel mee en ging het helemaal niet zo snel!
meh…ik vindt het toch nog steeds te veel geld voor wat je krijgt… ik bedoel dan bouw ik liever een straight line dragster die alleen op een zondag middag wordt gebruikt; als het om snelheid gaat…. De CCX is gewoon voor show-offs die indruk willen maken met de looks en het geluid….of ten minste dit lijkt mij heelaas de groep die hem zult aanschaffen…
@ Js

de meeste mensen die een supercar kopen vallen volgens mij in die categorie. is bij een murc of een zonda echt niet anders…
verder is volgens mij het hele idee achter een supercar de extreme looks en prestaties… en het lijkt in deze posts haast alsof de koenigsegg op de extremen wordt afgerekend?!

als je iets wil hebben wat op zijn uiterste nog goed te bedienen is neem dan een M5 en laat alle gizmo’s aan! of nog beter een S6, die heeft tenminste quattro en is daarmee nog veiliger en beter beheerbaar.
@Alwood

Het gaat niet om gadgets….een beetje rijden moet ook kunnen… Maar 800pk dat gewoon niet op de grond blijft plakken en dat voor 500,000… koop ik liever een 911 turbo of zelfs 2…
ik snap zeker goed dat je een 911 turbo boven een ccx zou verkiezen :-) zou ik namelijk ook doen.

de auto’s zijn alleen in de verste verten niet vergelijkbaar… de porsche is gewoon niet krankzinnig genoeg om een echte supercar te zijn en de turbo is duidelijk ook voor dagelijks verkeer geschikt gemaakt.

volgens mij moet een supercar juist niet geschikt zijn voor dagelijks verkeer. onderandere omdat alles extremer is. daarmee moet je ook een meer extreem goede rijder zijn om alles aan de grond te houden.
bij topgear is bewezen dat de CCX absoluut snelle rondes neer kan zetten, de 800 pk is (voorzover gebruikt) dus prima aan de grond te houden icm de skills.

als iedere beginnende rijder een supercar zou kunnen rijden(aan de grond houden) wat is dan nog het nut van die supercar? dan zijn de extremen gladgestreken en daarmee weg, toch?
Slechte bak zeg. Als de Stig ‘m al niet in bedwang kan houden, kun je het niet meer op de bestuurder afschuiven. Wat is een ‘murc’ overigens Alwood?
Nee! Die andere Rick
Zou hij op het moment dat hij stil stond door de grond willen zakken of niet?
De stig drijft wagens tot het uiterste…deze klungel kan zelfs in een recht stuk de auto niet in bedwang houden…
murciélago
de stig kon em trouwens wel snel om het circuit jagen toen de spoiler (hier ook zichtbaar) er wel op zat.

met 800pk en een hele hoge snelheid is het ook niet raar dat een auto als dat de grip op de achterwielen verliest door de follow through. er werd nagenoeg geen downforce gegenereerd en er zit daar ook een kleine bolling in de track. een F1 zonder spoilers zal er echt niet beter presteren.
Goh, nou, wat een slechte auto zeg… :rolleyes:
Man! Dit is een top auto. Echte supercar. Looks zijn ok, en het vermogen is niet door iedereen te beheersen. Exact waar het om draait. Je moet een beetje bang zijn/respect hebben voor een supercar.
Als je schoonmoeder er in weg kan rijden is de gein er af.
Een supercar hoeft/mag niet de beste auto ter wereld zijn. Hij moet ruw zijn.
Dus niet zeuren, dit is een op en top supercar, niets voor watjes!
Als geld geen rol speelde, stond ‘ie in m’n garage.
zelfs als geld een rol blijf spelen komt deze in mijn garage.
voor mij is dit dé supercar samen met de zonda F.
al dat gelul van jullie dat ie niet goed is slaat ook nergens op. hij heeft veruit de snelste tijd boven alle supercars die jullie jongetjes kunnen bedenken.
hij is zelfs bijna 1,5 seconden sneller dan de enzo en heeft de vorige beste tijd verpletterd door 0.8 seconden eraf te halen.
waar zitten jullie hersenen??
De Veyron heeft er nog niet tegen gereden en de FXX is waarschijnelijk ook sneller. Maar waar baseer jij je op! Het gaat erom de de bestuurder van de auto er het maximale uit kan halen, niet één of andere coureur! Als jij een andere sportwagen tegenkomt ben jij degene die hem kwijt moet rijden!

Dus Tim…. Stap maar weer snel op je scootertje in dromenland!
ja werkelijk egt slap gelul.
als je deze prestaties en deze lijnen uit een auto kan halen, met eigenlijk zo goed als geen ervaring in de auto wereld want meneer koeningsegg heeft lang niet zo veel ervaring als de ingenieurs van ferrari dan vindt ik dat hij zeker een super auto heeft gemaakt en de echte cijfers liegen er niet om… deze meneer was waarschijnlijk gewoon niet zo goed met zijn nieuwe aanwinst! en wie wel hier
de oprichter van koeningsegg had iets met vliegtuigen niet?, dat zie je ook z’n wagens ;) ik was “teleursgesteld” toen ik een ccs en chicane zag nemen op gewone snelheid en de achterkant stapte uit
(die vent z’n rijkunsten zijn ook niet alles, hoe doe je dat toch?)
een supercar moet bijzonder zijn en spectaculair…. of het per sé levensgevaarlijk moet wezen…. van mij niet. Ik heb meer lol met mijn bescheiden autootje waarvan de grenzen vrij makkelijk op te zoeken zijn. Je rijkunsten fijnslijpen, zonderal teveel risico op schade en ondertussen een grijns van oor tot oor. Een supercar is vooral sneller en veel power is gewoon heel erg cool, maar een auto die op de limiet bijna niet in de hand te houden is, dat is voor mij geen topper. Leuk als je een 800pk monster bouwt zonder allerlei electronische beschermengeltjes, maar het lijkt me slecht voor de business als er regelmatig klanten zich (of anderen) dood rijden of in een karretje (lees rolstoel) eindigen……
@tim

jij hebt het ook niet helemaal begrepen, and I quote: “hij is zelfs bijna 1,5 seconden sneller dan de enzo en heeft de vorige beste tijd verpletterd door 0.8 seconden eraf te halen.
waar zitten jullie hersenen??”

als er iets is wat niet telt bij supercars is het hersenen! rondetijden zijn ook nauwelijks belangrijk… het gaat om het gevoel wat je onderin je buik krijgt als je instapt! en de ultieme sensatie als je dan ook nog de macht hebt het gaspedaal in te trappen!!!

@ mvagusta

ik ben het ook absoluut niet met je eens. je redeneerd vanaf de verkeerde kant.
de PERSOON moet een auto kiezen waar hij/zij het maximum uit kan halen of waarbij dat kan met enige oefening.
uiteraard kan je daar in groeien… maar je moet niet de auto de schuld geven als je er niet in kan rijden. je gaat een DTM er ook niet op afrekenen dat je er niet in kan rijden toch?

mensen die wel het geld maar niet de skills hebben om in dit soort auto’s te rijden zijn juist het soort mensen wat er alleen mee de boulevard op en af rijdt. om vervolgens te klagen over het hoge brandstofverbruik en de onbetrouwbaarheid.
Alwood:

Ben het zeker met je eens! Maar ik heb ook niet gezegd dat het andersom moet hoor!
ok weer een misverstand uit de wereld geholpen ;-)

mijn reactie is enigszins heftig omdat er wel heel veel mensen over de wegligging praten alsof die slecht is. dit terwijl de koenigsegg met spoiler zichzelf goed heeft bewezen. ook zonder spoiler is er maar een handvol auto’s die een betere wegligging hebben.
VrijMiVideo II: de Koenigsegg zandhapper…

Crashes met de Koenigsegg hebben we genoeg en ook deze crash kennen we al. Alleen de video hadden we nog niet getoond en die is best de moeite waard. De Noor Tommy Sharif laat even zien hoe je met 900 pk moet omgaan op een circuitje. De CCX weegt slech…
Zo’n auto koop je om je af te scheiden met mensen die porsche, ferrari etc rijden. Het blijft een gewaagd concept. Persoonlijk vind ik het een geslaagde supercar. De prijs maakt voor zulke auto’s niet meer uit. De stig heeft bewezen dat dit een ultieme race auto is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).