Toyota Yaris TS

Auteur: , 17 Reacties

De naam T-Sport wordt traditioneel voor snelle Toyota's gebruikt, maar de Yaris mag deze niet dragen. In plaats daarvan is het Yaris TS geworden, wellict ingegeven door het feit dat de nieuwe top Yaris geen snelheidsrecords zal breken. De TS wordt aangedreven door een geheel nieuwe 132 pk en 173 nm sterke 1,8-liter motor. Daarmee is de Yaris vlot, maar niet meer dan dat. De concurrenten hebben veel sterkere topmodellen in de pijplijn of al op de markt.

De topsnelheid is 194 km/u en de sprint van 0 naar 100 bedraagt 9,3 seconden. Het uiterlijk is wel wat sportiever met een honingraatgrille, dikkere voorbumper, donkere koplampunits en mistpitjes. Een sportuitlaat, 17 inch lichtmetalen wielen, zijskirts en een achterspoiler maken het plaatje compleet. Het onderstel is aangepast om sportievere rij-eigenschappen mee te geven.17 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
wel raar hij is trager dan zijn voorganger, die had een 1.5 motor met 106 PK. Die auto sprint in 9,0 sec. naar de 100 en nu het nieuwe model dus in 9,4sec. best raar. de topsnelheid is wel toegenomen met maar liefst 4 km/h!
Qua uiterlijk vind ik de toyota wel een stuk vooruit gegaan, hij ziet er lekker dik uit.
correctie: 9,4 sec. is 9,3 sec.
Goed voorbeeld van het probleem van auto’s tegenwoordig….. TE ZWAAR! Deze Yaris is ook meer dan 85kg zwaarder geworden (en dan heb ik het gewicht van de 1.3 genomen want dat van deze TS is volgens mij nog niet bekend, maar zal nog hoger liggen) naar meer dan 1000kg.

Lekker veilig! Yep als je nauwelijks vooruit komt kun je ook nooit hard ergens tegenaan klappen!
Yaris met Exige motor :bounce: Puh-liessss!
1 woord Heaumeau BAK!
Nee! Die andere Rick
@TomRS6
Pssst! Datt zijn 2 woorden……

Tja ik kan er niet warm of koud van worden…NEXT!
Nee! Die andere Rick
@Nee! Die andere Rick
Pssst! Dat schrijf je met 1 t!
nen auto voor pussys. willen maar ni kunnen e …
had na de corolla T-sport compressor wel iets meer verwacht. nou maar hopen dat die rav4 T-sport der door komt!
Maar de Corolla T-Sport compressor was wel ongelofelijk duur…
le Blog Auto » Yaris TS: elle arrive enfin!
[…] Le marché des citadines vitaminées se porte très bien. Quand Fiat s’apprette à lancer sa Panda sport, selon Autoblog.nl c’est Toyota qui nous prépare la remplacante de la Yaris TS. Cette désormais mamie a réussi à toucher un large public et Toyota espère donc mettre toutes les chances de son coté avec la nouvelle. Au menu le 1,8l à tout faire, décliné dans une version développant 132ch et 173Nm. Il devrait permettre à la Yaris d’aller jusqu’à 100km/h en 9,3 et de filer a 194km/h. La sportivité sera soulignée avec une calandre un peu plus béante et des jantes de 17″. Une question subsiste, ne faut il pas craindre comme Citroën et sa C2 VTS une stagnation des performances, au détriment des sensations… Technorati Tags: Motorisation, Nouveaux modèles, Toyota […]
Had wel wat meer verwacht van ’n nieuw 1.8 blokkie.
Vind dit maar ’n beetje afgeknepen…verder ziet ie er wel dik uit maar niet dikker dan z’n voorganger.

@TomRS6 :
en als je dit zo’n homo-bak vind waarom ga je er dan niet in rijden loooooserrrr!!!
van deze auto mag je ten minste verwachten dat ie van 0 tot 100 km/u sprint in ongeveer 8.5 sec,voor de rest is het een mooie auto.
ben dik ontgoocheld in de nieuwe t sport. (hij mag zelfs zo niet meer heten, én terecht). Ikzelf ben nu al 2 jaar in het bezit van de voorganger, de 1.5 en daar ben ik dik tevreden van. Ik had van de 1.8 toch zeker een vermogen verwacht van 150 pk, wetende dat de japanse versie van den 1.5 ook bijna 150 heeft. nu ja, vaarwel sportieveling.
de prijs van deze auto is niet veel meer dan de luxe Yaris
Komt bij dat je toch niet harder kunt op de nederlandse wegen
Het uiterlijk van deze Toyota is goed en van de techniek kun je maar een ding zeggen
Top nooit geen problemen
Dus waar maak je je druk om het is gewoon een autotje toegevoegd aan de bovenkant
van de Yaris lijn die er nog mooier uitziet.

Als je echt snel wil gaan moet je niet in een personen auto gaan rijden
daar zijn andere dingen voor ontwikkeld.
Had ook gedacht dat ze met meer pk’s voor de dag zouden komen!?
Ik ben eigenaar van de voorganger en ben er op sportief vlak zeeeer tevreden
over! Alleen had een 6-bak hier wel op zijn plaats geweest,om het motorgerucht bij 120 km/u te verzachten! Nu kan je wel zeggen dat het toch een sport is,maar ik had het geronk liever in hogere toeren gehoord!
Mijn beroep al geluidstester bij volvo zal daar ook wellicht toe bijdragen!?

Het vernieuwde model is ook verbeterd kwa interieur,wat bij de oude heeel gevoelig is aan krassen!
De meeste mensen maken de fout om de TS te vergelijken met GT/GTI-uitvoeringen van Toyota of andere merken. De auto is gebracht als sportieve versie van de Yaris met 133 PK en een koppel van 173 NM. Dit betekent dat de auto sneller is in alle versnellingen dan b.v. de Corolla 1.6. En dat voor een prijs die duizenden lager ligt dan de Corolla. En minstens 10.000 lager dan GT-achtigen. Bovendien heeft de TS voorzieningen (VSC/TR/grote banden enz. die de Corolla b.v. niet heeft). Een goede koop dus. Heren autotesters van diverse bladen: hou hier allemaal eens rekening mee in jullie testrapporten. Vergelijk geen appels met peren!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).