Californië klaagt zes grootste autoproducenten aan

Auteur: , 19 Reacties

De staat Californië daagt de zes grootste autoproducenten uit Amerika en Japan voor de rechter. Reden voor de juridische actie is dat deze vervuilers zorgen voor ecologische en medische kosten in Californië, het zou daarbij gaan om een schadevergoeding van tientallen tot honderden miljoenen dollars. Na sigaretten en junkfood richt de Amerikaanse claimcultuur zich nu dus op auto's! Het gaat om de autofabrikanten DaimlerChrysler, General Motors, Ford, Toyota, Honda en Nissan. Deze bedrijven zouden Californië miljoenen dollars hebben gekost.

Misschien heeft Cali ook een paar autoloze zondagen nodig, stelletje zeikerds. The Governator denkt overigens het “goede voorbeeld” te geven, hij heeft een Hummer op waterstof (H2H) in de garage staan.

In het artikel van The Detroit Free Press staat trouwens dat het waarschijnlijk om een verkiezingsstunt gaat, in November zijn er nieuwe verkiezingen (via windingroad).

En hier de volledige aanklacht (PDF alert) via jalopnik.19 reacties

niet te geloven dit kan ook echt alleen maar in Amerika
straks klagen ze jou nog aan!!! ja ademt al hun schone zuurstof in en blaast CO2 weer uit, belachelijk! gheghe
OMFG! De term eigen verantwoordelijkheid kennen ze daar zeker niet!
Aan de andere kant moeten ze dat wel kennen want daar wordt je nog erger aan je lot over gelaten.
Amerikanen het blijft een raar volk!
Het is wel opvallend dat de exclusieve merken buiten schot blijven. Het gaat enkel om massaconstructeurs.
Na de autoconstructeurs komen de Brandstofleveranciers aan de beurt zeker?
@ eric inderdaad zeer opvallend.

Vind het wel sneu voor Ford, ze zitten al zo in de problemen, en dan kunnen ze nu ook nog een miljoenen schadeclame verwachten. Alleen maar om een verkiezingsstunt. raar volk die amerikanen.
Dit is een zeer gevaarlijke ontwikkeling.
De uitstoot van uitlaatgassen draagt bij aan het broeikaseffect. De gevolgen daarvan zijn merkbaar in Californië, aldus aanklager Bill Lockyer. Dit geldt bijvoorbeeld voor de verminderde sneeuwpret in de winter, de erosie van de stranden, de zichtbare ozonvervuiling en voor dieren die met uitsterven worden bedreigd.
Via http://www.zibb.nl/auto/nieuwsbericht.asp?artnr=1264573&versie=1
Hehe, een hummer op waterstof… Moet ik nog een keer uitleggen dat/waarom waterstof helemaal niet milieuvriendelijker is dan benzine/diesel? Echt weer een typische VS-actie, maar anderzijds mogen ze ook wel gaan stimuleren dat er goede motoren worden geproduceerd, de techniek daar komt uit het jaar nul.
@Appeltje, je hebt gelijk;) Heb de tekst iets aangepast:
The Governator denkt overigens het “goede voorbeeld” te geven…
Cuore sportivo
je kan het zo zot niet bedenken of het gebeurt in amerika !!
ik maak hier verder geen woorden aan vuil, als ze maar de zee niet oversteken om hier van hun bakkes komen te maken !!
Terecht. Als AMG erover praat om de nieuwe AMG CL een gewicht van meer dan 2500kg te geven omdat deze dan niet meer de emissie eisen voor auto’s moet voldoen dan belazeren ze het hele zooitje. California heeft zo’n beetje de strengste emissie eisen ter wereld en met al die zinlose benzineslurpende V8 pick-up’s wordt het tijd dat er iets aan gedaan wordt.
En meneer Lockyer gaat zelf natuurlijk elke dag lopen naar kantoor. Heeft geen rijbewijs. Neemt nooit een bus of taxi. Weigert naar belangrijke bijeenkomsten mee te rijden in de Suburbans van de staat. Jaaa ja.

Echt een verkiezingsstunt, kan niet anders. In New York is ook ooit eens zo’n lawsuit ingediend, is ook niks geworden. Waar voor een aanklacht tegen sigarettenfabrikanten nog iets te zeggen is, omdat ze hun producten bewust verslavend maken, is dit op niets gestoeld – iedereen kan nu stoppen met autorijden als we echt een schonere lucht willen. Doen we toch niet.
Alle auto,s in de staat california hebben verplicht een katalysator dus de uitstoot is lariekoek.ze vergeten alleen de centrales voor opwekken van stroom om al die airco,s te gebruiken.en laten ze eens fietsen .Is ook goed voor het overgewicht
Jan-Jaap-Karel-Kees
haha
Wat een onzin. Laat ze eerst maar eens bewijzen dat de stijging van de CO2-concentratie echt door de mens komt. Sinds het ontstaan van de aarde schommelt de concentratie van CO2 al en het is niet eens bewezen dat de stijging nu echt door de mens komt.
Dit ga niets worden. mark my words!!
hier zakt me broek écht van af
kansloze actie dit. Het enige wat de autofabrikanten hoeven te doen is aantonen dat hun producten voldoen aan de wetgeving en verder kunnen ze nog aanvoeren: “1) wij maken auto’s die aan de regels voldoen, als het anders moet, verander dan de regels. 2) wie rijdt er met die auto’s? Wij bepalen niet dat jullie naar de supermarkt moeten met de auto, jullie kiezen ervoor niet te gaan lopen. De consument is dus de schulidge want die kiest zelf voor de vervuiling!
Ja er is inderdaad verschilmet de antirook-claimcultuur: er zijn wel niet-rokende rechters, maar er zijn geen niet-autorijdende rechters. Met wat geluk is dit een echte non-starter, maar toch vertrouw ik die ecologische allesverbiedersbende voor geen haar.
Ahhhnold verkoopt zijn hummers…

Het kon zo niet langer, zeker niet met het nieuws over de recente aanklachten in Californië. The Governator heeft daarom besloten zijn wagenpark flink te downsizen. Het gaat daarbij om maar liefst acht Hummerts, die in Amerika totaal een waarde hebben …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).