Lotus komt met 3 nieuwe modellen

Auteur: , 12 Reacties

Naast de nieuwe Esprit zal Lotus de komende jaren nog twee nieuwe modellen lanceren! Deze twee nieuwe modellen zijn een Lotus/Proton high-performance model (gepland voor mei 2008) en een mid-range Lotus (december 2008). Deze laatste zal waarschijnlijk een Lotus voor dagelijks gebruik worden, zoals we al eerder konden melden. Het model moet passen in het gat dat tussen de huidige Elise en de nieuwe Esprit zit en zal een 2+2 model worden.

Daarnaast is er ook wat slechter nieuws. De Esprit komt namelijk een flink stuk later… Werd er eerst gesproken over 2007 of 2008, de onthulling van de nieuwe Esprit is nu pas gepland in december 2009! We hebben het dan dus eigenlijk over 2010.12 reacties

Cuore sportivo
dat zijn pas compromisloze sportkarren!! hopelijk veranderen ze niet veel aan hun “luxe” en behouden ze de manuele ruit-opdraaiers en hun sportief rijgedrag
mooi vooral die 2+2 spreekt mij erg aan, alleen jammer van die esprit. jammer vind ik ook dat ze niks melden over een eventuele mpv van lotus zoals we die eerder zagen als de lotus apx concept: http://www.autoblog.nl/archive/2006/02/24/lotus_apx_prototype .ik vond deze concept erg mooi, en erg sportief. jammer dat ze hem blijkbaar (waarschijnlijk) niet in productie nemen.
Ik kan me voorstellen dat de midrange familie versie wat meer luxe zal hebben om een groter publiek aan te spreken. Dan heb ik het over vering inbouwen. Een radio en misschien zelfs electrische ramen.
Zolang de bestaande types maar hun luxe gehalte behouden:-)
Die APX was vooral een reclamemiddel om de Engineering-tak van Lotus onder de aandacht te brengen. Die heeft eigenlijk dus niets met Lotus-cars te maken.

Met een Elise, Exige, Europa, de Esprit en dan nog een 2+2 lijkt het me nogal druk worden in het segment…. Misschien niet zo’n slim idee, tenzij de varianten makkelijk van elkaar afgeleid kunnen worden.
Lotus heeft tegenwoordig al heel wat luxe opties in de optielijst staan als electrische ramen, een radio/cd-speler, lederen bekleding en zelfs Airco! Dus helaas is Lotus al minder ‘puur’ als dat het was.
Aan de andere kant bieden ze je nog steeds de mogelijkheid om je kale Lotus Exige met meerdere sportpakketten uit te breiden waardoor hij nog strakker en minimaler word!
Ik vind het een goede zaak dat Lotus zijn marktsegment gaat vergroten! En hopelijk gaan ze in de toekomst ook weer normale sedans voor andere merken ombouwen tot echte racemonsters zoals de Lotus Omega!
Nou vinden jullie het erg als ik die 2 modellen aan me voorbij laat gaan en zal wachten op de Esprit!
Een Lotus met een BMW V8 dat is gewoon een heerlijke combinatie zijn!
Die andere? Rick dos

Ben je soms BMW fan? …. haha… Inderdaad zal de Esprit wel de lekkerste van het stel worden! en een BMW V8 is dan zeker niet verkeerd!, Als ze hem dan maar wel licht houden!
@mvagusta
Yep it´s me! :)
Ja, Ik moet bekennen dat ik BMW fan ben. Kan ook niet anders als er 2 voor mijn deur staan. ;)

Je wordt nu toch niet boos op me he?! :)
De motor is mijns inziens het sterkste punt van een BMW. De auto’s zelf zijn naar mijn mening te soft. Wanneer je zo’n motor in een lichtere, extremere auto stopt, zoals de Morgan Aero 8 of Wiesmann, heb je een super combinatie. Dus de Esprit klinkt zeer veel belovend. Ik ben alleen benieuwd naar de prijs. Wanneer hij op het niveau van een 911 komt, kan het een succes worden. Als hij even duur wordt als een Lambo of ferrari, zal het moeilijk worden.
Ach ja ieder zo zijn meug. Ik hou van BMW, jij hebt zo jouw voorkeur. We kunnen er over discussiëren
en stellingen nemen (en dat is zeer zeker wel leuk natuurlijk!) Het gevolg er van is dat uiteindelijk alleen de autofabrikant er wijzer van wordt! ;)
nieuwe titel: lotus doet mercedes na, nieuwe zinloze modellen
V8 in kleine sportauto’s ? denk dat dat niet nodig is, met mijn ietwat gekietelde K series in een 111S zijn er weinig porsches die je qua acceleratie of in de bochten bij kunnen houden, alleen de GT3 is totaal niet bij te houden. Ik zie meer in de combinatie van een Type R blok en nog lichtere onderdelen gebruiken, 180 pk in 700 kg is erg leuk, maar 200-240 pk in 600 kg is nog veel meer plezier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).