BusBlog: get on the bangbus!

Auteur: , 20 Reacties

Busjes galore! Was vorig jaar rond deze tijd de IAA autoshow in Frankfurt, dit jaar mogen de Transporterts, Transits en andere verhuisdozen rekenen op wat aandacht. We hebben het dan over de IAA bedrijfsautobeurs in Hannover. Voor deze ene keer geven we daarom een overzicht van het nieuwste spul in busjesland...

Volkswagen toont de Crafter Atacama conceptbus, het is een omgebouwde Crafter met een aantal opvallende aanpassingen. Wil je dus eens iets anders als gordijnen of vlammen aan de zijkant, dan is de Crafter wellicht iets voor jou:

Volkswagen Crafter Atacama

Voor zo’n 20K kun je bij Volkswagen echter ook terecht voor een Transporter Silver Edition. Deze biedt lekker veel extra’s voor de ondernemende bouwvakker: metallic lak in de kleur ‘Reflex zilver’, 16 inch lichtmetalen ‘Miyato’ velgen en Multivan-bumpers die in de carrosseriekleur zijn meegespoten… Dus.

Volkswagen Transporter Silver Edition

De beroemde Transit-reeks van Ford (International Van of the Year 2007) wordt uitgebreid met een geheel nieuwe AWD-optie, dus je kunt nu ook offroad met je boesje. Volgens Ford is het ideaal voor hotels, wintersportoorden, politie en boswachters…

Ford Transit AWD20 reacties

Leuk die crafter!
*koplampen vw en ford*
VW Crafter is echt cool! :)
Maar niet bepaald origineel, Renault had een aantal jaren geleden al zoiets (maar veel leuker) met de Trafic Deck’up.
Over de Crafter Atacama kan ik melden dat ie rondsloft op 20 inch velgen met 285/55-bandjes, zo te zien BF Goodrich All Terrain T/A. De aandrijving wordt verzorgd door een 2.5 liter vijfpitter TDI met 164pk, via een zesbak.
Ik vermoed dat ze de 4×4-onderdelen hebben geleend van Iglhaut Allrad ( http://www.iglhaut-allrad.de/ ), een bedrijf dat al jaren ervaring heeft met het 4×4 pimpen van het VW LT / Mercedes Sprinter platform.

Laten we wel wezen, de VW Crafter zit zelfs voor een bestelbus aan de esthetisch minder aantrekkelijke kant van het spectrum. Maar bij dit Atacama-concept komt die lelijke smoel aardig tot z´n recht, vind ik. Als fervent 4×4-bus-rijder zeg ik: in productie nemen dat ding. Later als ik groot ben koop ik em.
Die crafter is wel stoer! Hummer-killer! :)
Ik begrijp niet wat die mensen van de busjes afdeling hebben met de voorlichten van de nieuwe Crafter, Transit en Sprinter, die hebben allemaal zo’n uitgesmeerde lichtunits.

Die Crafter is nochtans wel knap (in die Atacama uitvoering uiteraard)
Overigens vind ik de titel wel leuk van deze busjes pagina

Bangbus…. doet me denken aan een hele foute site! :)
Super goede site! Een favorietje van Dennis volgens mij.
doe mij maar zo’n bus: http://www.claer-automobile.de/startseiten/T-5-main.htm
een transporter met een porsche motor! met een topsnelheid van 300 km/h!!!
@LOWrider & mvagusta: die felgroene crafter gaf de verkeerde impressie ;)
Hahah… Wouter…

Ik hoop het niet voor Dennis! :) Stiekem kijk jij zeker ook weleens! :)
Cuore sportivo
bangbus ken ik idd ook van iets anders …
Hij is er inderdaad wel erg geschikt voor! :)
Die Crafter ziet er nogal instabiel uit, die kun je beter niet inzetten als bangbus denk ik. Daarnaast vind ik hem… Wel apart.
Volgens mij is die Crafter minstens 5 meter hoog, daar kun je niet fatsoenlijk een tunnel mee in, en ook geen bocht door met meer dan 30 km/h
Jullie vergeten de Citroën Jumper, Peugeot Boxer en Fiat Ducato en de Mercedes Sprinter, die zijn ook nieuw. De eerste drie zijn op de neus na hetzelfde. De VW Crafter heeft dezelfde achterkant als de Sprinter en vrijwel dezelfde neus als de Ford. Iedereen werkt samen of kijkt af daar in dat bedrijfsautowereldje.
Van de nieuwe bedrijfsauto’s vind ik de Sprinter er overigens het best uit zien.
Ik zag toevallig vandaag een VW Crafter rijden, wat een raar geval is dat zeg, tis bijna een vrachtwagen zo groot.
The Crafter Isn’t COOL

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).