Amsterdam-Dakar: voor het goede doel in een Patrol van 500 E!

Auteur: , 2 Reacties

In drie weken ruim 6500 kilometer van Amsterdam naar Dakar afleggen in een auto van 500 euro, waaraan maximaal 150 euro versleuteld is en daarbij een goed doel steunen? Onmogelijk zou je zeggen. Zeker als je weet dat er onderweg geen hulp is van de organisatie. Bij pech ben je dus aangewezen op de hulp van andere deelnemers en de lokale bevolking. Sommige mensen zullen je voor gek verklaren, maar Team Fatamorgana gaat op 24 februari 2007 meedoen aan de Amsterdam-Dakar-Challenge 2006 met een oude Nissan Patrol.

Team 1631 amsterdam dakarOm zo goed mogelijk voorbereid op weg te gaan kan het team (bestaande uit Richard de Weerd en Jan Martens) uw hulp gebruiken. De reglementen staan namelijk toe dat ze door middel van sponsoring de auto reisklaar maken. Dit kan door geld, maar ook door middel van materiaal! Bijvoorbeeld een tank diesel, apk-keuring, grote beurt of een slaapzak. Voor een overzicht van de materialen die ze nodig hebben kun je kijken op de website.

Als blijk van dank krijg je een plaats in de sponsorlijst, een banner in de rechterkolom op de website, of eventueel een sticker op de auto. De auto en inhoud wordt op het einde van de reis geveild en de opbrengst daarvan wordt gebruikt om een waterzuiveringsinstallatie met behulp van zonne-energie te bouwen.

Nissan Patrol...Voor de tocht hebben ze inmiddels een Nissan Patrol R uit 1988 gekocht. Deze patrol heeft een 3.2 liter zescilinder motor met APK tot en met eind januari. Helaas net niet lang genoeg voor de start van hun reis naar Afrika. Om de Nissan door de APK te krijgen zullen ze nog hard aan de slag moeten, hier en daar zullen ze de auto moeten lassen. Deze voorbereidingen, irritaties, mooie momenten en een verslag van de reis naar Afrika zullen ze bijhouden op teamfatamorgana.nl.

Op 9 september zijn ze naar de barreldag in Amsterdam Blijburg geweest. Helaas was de Patrol nog niet rijklaar, maar een heleboel andere deelnemers hebben wel hun auto getest. Een groot deel kwam daarbij in het zand vast te zitten… De crash van een Lada Niva sprak het meest tot de verbeelding. De neus ervan werd in een heuvel geboord. Nadat de auto uit deze penibele situatie was gered, konden de bestuurders hun weg vervolgen. RTL 4 kwam die dag trouwens ook langs om verslag te doen. Hieronder een impressie via Google Video:

Autoblog.nl zal de tocht gaan sponsoren en we hopen dat jullie de heren ook wat kunnen helpen. Komende periode (tot februari) zal het team ons in ieder geval proberen op de hoogte te houden van de vorderingen…



2 reacties

Leuke race, kunnen de minder gefortuneerden onder ons ook eens een avontuurlijke autorit beleven.

Want de Gumball kost al meer aan inschrijfgeld dan dat deze hele race voor een deelnemer in zijn totaliteit gaat kosten!
We zijn erg verheugd dat Autoblog ons wil sponseren. Hopelijk zijn er lezers van Autoblog die ons kunnen helpen met onze materiaallijst en het goede doel.

Bij voorbaat dank,
Jan Martens
http://www.teamfatamorgana.nl

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).