De nieuwe Mercedes CL Coupé door Brabus

Auteur: , 107 Reacties

Brabus is altijd goed. Optisch kun je erover twisten maar onder de kap weten ze er altijd wel maximaal vermogen in te stoppen. Ditmaal is het de nieuwe CL 600 die door Brabus onder handen is genomen. De gebruikte motor is de BRABUS SV12 S Biturbo, die we laatst ook in de SL roadster zagen, met 730pk en een max koppel dat elektronisch begrensd is op 1100 Nm...

De 6.3 liter BRABUS SV12 kan er zonder begrenzing zelfs 1320Nm uit halen (op 2100 rpm), maar is dat nu allemaal nodig? Mwoah, die sprint naar de 100 kan natuurlijk altijd sneller.

De standaard CL600 heeft een biturbo twaalfcilinder met 517pk en een max koppel van 830 Nm. De sprint naar de 100km/u gaat daarmee in 4,6 seconden, Brabus doet het nu in 4 seconden! En na 11,9 seconden zit je op de 200km/u. De topsnelheid is 340 km/u.

Aan de buitenkant is het lekker porno: 21-inch lichtmetaal en de standaard aerodynamische aanpassingen. De voorbumper is zelfs getest in een windtunnel en ziet er wat mij betreft een stuk beter uit dan het origineel. Dikkere remmen staan op de optielijst, net zoals sportievere vering en een meer exclusief interieur.

Oh, en Brabus is de CL500 natuurlijk ook niet vergeten: met behulp van een B8 tuning kit krijgt de coupé 462pk en een max koppel van 615 Nm (standaard 388 pk en 530 Nm). Ook leuk…

Mercedes CL Brabus
Mercedes CL Brabus107 reacties

En toch vindt ik die achterkant van deze niet zo geslaagd!
Dit is echt wel een slr killer!
Veel makkelijker in dagelijks gebruik, bijna dezelfde prestaties, en net iets discreter. Zal ook wel een stukje goedkoper zijn. Nu nog zwarte velgen eronder en hij is helemaal af!
super mooie wagen !!

brabus slaagt er telkens in om het beste uit iedere wagen te halen …

… alleen moest ik het budget hebben om zo’n wagen te kunnen betalen

dan is er natuurlijk nog wel wat anders op de markt hoor ….
net genoeg koppel om de wereld even de andere kant uit te laten draaien
Hij lijkt wel wat op de CL van Bburago
Deze taxi is wel bruut!
my other ride is your wife :)
ziet er zeker mooi uit, alleen hadden die velgen wel een maatje minder gemogen.

die specs zijn natuurlijk fantasties, wat een acceleratie voor zo’n zware auto!

Het enige wat ik echt lelijk vind zijn die ONGELOFELIJK LELIJKE MISTLAMJES voor in de bumper (ja ik weet dat dit kenmerkend is voor Brabus, dit lijkt wel een trend, elke tuner doet dit tegenwoordig.
brrr gruwelijk hier laat je slr mee achter je aan de lichten
Hoppakee! Knallen met die ballen!

“. . . maar is dat nu allemaal nodig? Mwoah, die sprint naar de 100 kan natuurlijk altijd sneller.”

Naar 100 merk je geeneens, je zit op 200 voor je ’t weet. Lekkere Autobahn rauzer.
@Diamond :een taxi die jij nooit zult kunnen betalen…Ja, misschien als je je huis verkoopt, en dan nog MISSCHIEN.
Die domme opmerkingen over mercedes hebben we nu wel gehad…En van mijn part een IP-ban voor zo’n knaapjes.
jammer van die dubbele mistlampen, maar ja, das typisch brabus
@SimonMc
Nou. nou, nou zeg zo duur zijn ritjes met een taxi tegenwoordig niet. Toch?! Het kan in ieder geval niet zo duur zijn dat je je huis er voor moet verkopen! ;)

Dit ding ziet er heeeel goed uit! Alleen de mistlampen en de achterkant moeten veranderd worden. Die achterkant is echter al verkloot door Mercedes dus dat valt Brabus niet aan te rekenen.
pooierbak … @&#$ moooie auto! wat een prestaties!
-edit: dat weten we nu wel-
I totally agree with SimonMc
Zozo, beetje pro Mercedes admin??? Ok,laat ik het zo zeggen ik vind hem lelijk. Dat is een mening, mag dat wel?

Lijkt me dat je nergens mee kan aankomen met zo een auto (tenzij je kermisexploitant bent dan).
SimonMc niet zo boos hè dr geld hier altijd nog zoiets als vrijheid van menings uitting. dat jij misschien zo stinkend rijk bent dat je er een kan kopen hoeft nog niet te betekenen dat je iemand meteen zo hoeft af te kraken. ga lekker ergens anders ruzie zoeken (op een paarden site ofzo) maar loop niet op een auto forum zo te kankeren
Liever /////AMG dan Brabus, die 4 kleine mistlampjes van Brabus zo pauper.
had je op kunnen wachten he
@thomas : zo was het ook niet bedoeld…Ik kan zo’n mercedes niet betalen, maar ik ben alleen die opmerkingen beu genre ” liever een ster in mijn voorruit dan op mijn motorkap”, of ” taxi”.Dacht trouwens dat zo’n opmerkingen niet meer getollereerd werden hier en genadeloos werden verwijderd/ge-edit.

En vrijheid van meningsuiting noem ik dit niet, vrijheid van meningsuiting is zeggen waarom je het niet mooi vind en wat er beter kan.Zoiets is vrijheid van meningsuiting, en niet gewoon voor de miljoenste keer “taxi” roepen.
@ type-R

amg is voor kampers.. brabus is voor stijvolle rijken.

en btw de skirts van de brabus hebben nog echt nut ook nog.. die van amg zien er al jaren en jaren hetzelfde uit, en slaan nergens op, omdat de intakes niet eens doorlopen voor het overgrote deel.
het zou weer aan mij liggen , maar ik heb het gevoel dat je tegenwoordig elke nieuwe auto eerst ziet door een tuner voor je een degelijke fotoshoot hebt van die wagen door het merk zelf
@mareno

Wat??? noem jij amg voor kampers, nu maak je me echt boos! amg is voor, de wat rijkere mercedes rijders, mensen die van sportieve rijeigenschappen houden, en de degelijkheid willen van mercedes. mensen die niet dat opvallende uiterlijk met allemaal ordinaire bumpers, en te grote velgen en uitlaten willen.
Brabus is juist eerder voor kampers, je kan echt niet met een Brabus voor komen rijden bij een belangrijke zaken-afspraak, en dat kan wel met een amg, omdat het uiterlijk besscheiden is gehouden. AMG is dus zeker niet voor kampers!!
Nou, nou ,nou jongens. Dat moeten wel hele welvarende kampers zijn als ze AMG of Babus rijden. Tenzij ze een goedkoop tweedehandsje op de kop tikken natuurlijk :)
Even voor de duidelijkheid ik heb niks tegen brabus, ik vind dat ze mercedesen mooi tunen, en meestal niet al te ordinair. maar je moet bij mij niet aankomen dat AMG voor kampers is…..
@sacha
lol! :) Wilt u mij niet na doen aub, dankuwel! ;)
en toch is de cl65 amg vorig model veel mooier dan deze
Ken Speed Fan
Best mooi , alleen die lelijke mistlampen verpesten het ( en zijn taxi-imago ook :p ).
Ik vindt Brabus stijlvoller dan AMG ( Aso’s Met Geld ).
Vooral die belachelijke bumpers enzo.

PS : SMAKEN VERSCHILLEN ( GELUKKIG )
Is 730 pk alles wat ze uit een 6.3 liter SV12 met biturbo kunnen halen? Wat zonde van zo’n groot motor. Maar ja, Duits tuning (pfff) en weer een overwaarderde Mercedes.
@ TheAnswer

“Maar” 730pk? Ik ken niet veel productiemotoren die ook nog maar in de buurt komen! En 1320Nm koppel, dat is wel meer dan de 16.4 liter motor van de veyron, dus toch best wel knap voor een 6.3 liter ‘duitse tuning’ motor!
@ Beck: zei je eerder nou dat deze CL een SLR killer is. Ik zal maar nog ns goed naar kijken, de SLR sprint naar de 100 in 3,8 sec en dat voor een 5.4 V8 en laat staan dat die nog 500 kg lichter is en nog een juiste gewichtsverdeling heeft (mid-engine). Op het circuit rijdt die je CL Brabus zoek.

En ken je weinig productiemotoren die in de buurt van 730 pk komen. Wat dacht je van de 5.7 V10 van Carrera GT en de 6.0 V12 van ENZO. En begrijp me niet verkeerd, deze motoren produceren geen 730 pk, maar zijn wel standaard dus zonder turbo’s.

En wat ik jammer vind van Duitse tuners en vooral bij Mercedessen is dat ze het gewicht niet aanpakken, wat essentieel is voor een goede wegligging.
@ The Answer, ik had het niet beter kunnen verwoorden. Al sie onzin over SLR killer, man dit ding komt niet eens in de buurt. De SLR is een doelgericht gebouwde racewagen voor de straat, terwijl dit een logge limousine is met een enorm blok erin en wat optisch aangename tupperware:P. Om nog maar niet te spreken over de SLR 722 edition……

Om in te haken op dat laatste, gelukkig komt AMG met de Black-series, waarbij dat gelukkig wel gedaan wordt. Dat zijn pas auto’s.

PS: @ Mareno: als AMG voor kampers is, ben ik een DIE-HARD KAMPER:D
@Beck : Een veyron heeft een 8 liter motor…De 16.4 wijst op 16 cilinders en 4 turbo’s.
Brabus is voor mensen die AMG ‘gewoontjes’ vinden..
er ontstaat hier geloof ik een verkeerd beeld van brabus tuning.. brabus tuned weliswaar ook motoren en bouwt ook skirts, uitlaatsystemen, velgen etc, maar dat is slechts een klein gedeelte.. amg is hier dan ook niet veel slechter in.. de kwaliteit van brabus ligt in het personaliseren van een auto.. zo maken ze custom interiors, bouwen ze alles in wat je maar wilt.. een viano met een groot bioscoopscherm en bioscoopstoelen en popcornmachine en kaartjesautomaat e.d.? geen probleem bij brabus.. een maybach met nog meer elektronica erin? een SL met fax, email, internet, massagestoelen niks is te gek voor brabus.. daarom zeg ik.. amg is voor kampers.. brabus voor echte rijken.
kijk naar de clientele van brabus en die van amg.. beetje verschil (en dan heb ik het niet over die mannen die een oude E-klasse kopen en er brabus velgen op leggen).
En degene die bij amg kopen sturen hem vaak zelfs nog naar brabus als ze het geld ervoor hebben (zo stonden bij brabus toen ik de SL op ging halen zeker 10 sl65 amgs.. en die waren toen pas 1 maand van te voren geintroduceerd).
mercedes
Wel heel fraai zoals brabus die v12 in een hoop benzen weet te proppen, het resultaat is dan ook goed! ach, en gelukkig kan men bij brabus meestal voor meerdere bumpersets kiezen, dus die vier mistpitjes hóeven niet :) mijn keuze zal trouwens op de E V12 combi vallen. heerlijke ruimte, en heerlijke hübraum om naar een, een of ander mondaine dorp in zwitserland of frankrijk te knallen.
De titel van dit stukje is een pleonasme, elke CL is namelijk een coupé.
BMW had hier ook een handje van bij de 6 serie, door er Ci achter te zetten. Dit hebben ze inmiddels trouwens wel veranderd tegenwoordig staat er alleen nog een i op.
@Stylez: daar gaat wellicht verandering in komen, ik denk vast in het voren…

Want wat denk je van de CL cabrio en de CL diesel;)
http://www.autoblog.nl/archive/2006/09/21/mercedes-cl-diesel-en-cabriolet-in-de-pen
slk55amg schrijft ‘Brabus is juist eerder voor kampers, je kan echt niet met een Brabus voor komen rijden bij een belangrijke zaken-afspraak, en dat kan wel met een amg, omdat het uiterlijk besscheiden is gehouden. AMG is dus zeker niet voor kampers!!’

ok..
1. weet je dat de halve voorstand van mercedes met brabus rijdt ipv amg?
2. heb je het geluid van een amg wel eens vergeleken met die van een brabus? met amg horen ze je van mijlenver zelfs als je 20km/h rijdt.. met brabus pas als je volle gas geeft en zelfs dan nog maar subtiel.
3. amg straalt in alles overstatement uit.. waar brabus understatement uitstraalt
4. brabus rijders laten hun afspraken meestal naar hun toekomen.
@ Mareno: zoals ik je nu hoor, is Brabus meer gericht op het gebied van styling van Mercedes en niet tuning, waar AMG zich het meest op richt (prestaties, snelheid).

Als het om bodykits, mooie velgen en fraaie interieurs gaat, dan zou ik voor Brabus kiezen.
Maar als ik meer snelheid en “adrenaline-rush” wil, dan ga ik toch naar AMG.

Het is maar wat je wilt… sneller zijn of er beter uitzien (status).
Brabus is hotttttttt.. in deze auto wil ik wel gezien worden sjesusssss wat een geile bak.. een en al porno
@Mareno: Personaliseren zoals je beschrijft bij Brabus kan bij AMG ook, het wordt dan alleen nog veel duurder dan bij Brabus. Personaliseren bij AMG is weggelegd voor de rijksten der aarde, hoewel ze daar met de Performance Studie een beetje verandering in willen brengen.

Zie de onderschrifjes van deze gallery voor voorbeelden.
Nou, nou, nou jongens! (@Sacha ;) )
AMG of Brabus. Ik kies voor Brabus. Waarom? Nou omdat ik dat gewoon mooier vind.
Mocht ik ooit een Mercedes bestellen (wat ik niet ga doen). Dan zou ik het graag in een Brabus maatpak willen steken. En of jullie of iemand anders mij dan een kamper vinden of een pooier. Tja, dat interessert me voor geen meter want ik weet wel beter! (he rijmt! :) )
Zo kan je beter geen auto kopen want iedereen heeft over elk merk of in dit geval tuner wel een mening. En terwijl hun mij zitten na te staren of zitten uit te lachen, zit ik achter het stuur te genieten! ;)
Ken Speed Fan
@ RICK DOS

Precies , je hebt gewoon gelijk
@ sacha

Het spijt me, maar je hebt geen gelijk.
Personaliseren bij amg bestond al lang voordat ze mercedes huistuner werden, en was toen al ondergeschikt aan de personaliseringen van brabus.
Oude auto’s zoals de 300SL e.d. worden ook bij brabus getuned en gepersonaliseerd.
En het is echt niet zo dat amg duurder is in zulke zaken dan brabus. en waar amg ophoudt gaat brabus zelfs nog een paar stappen verder.
Misschien maar eens goed als autoblog een excursie maakt naar bottrop en daar een rondleiding krijgt. dan kijk je je ogen uit.
Natuurlijk zal uiteindelijk amg, brabus gaan verslaan in alle opzichten (o.a. motortuning) daar zijn ze bij brabus ook heel eerlijk in, want amg heeft als huistuner nu eenmaal een groter klantenbereik en dus groter budget, maar in personaliseren e.d. lopen ze toch echt nog een paar mijl achter
@mareno

Je hebt me overtuigd. dat personaliseren van brabus in combinatie met de plaatjes die je er bij geeft, zien er erg mooi uit. Maar ik heb nooit gezegd dat ik iets tegen brabus heb, ik vind brabus juist een pracht tuner, alleen vind ik dat ze de buitenkant soms een beetje te ‘pooier’ achtig maken. Brabus is inderdaad voor de wat rijkere mensen, maar deze mensen hebben meestal een andere smaak dan de ‘ordinaire’ buitenkant. Ik doel hier met name op de te grote velgen, de lelijke mistlampjes en de uitlaat die niet mooi geïntegreerd zit.
Meestal kopen rijke mensen een gewonen mercedes (al dan niet een amg), en brengen deze naar brabus om hem alleen binnenhuids te laten aanpassen. Hier is brabus erg goed in, als ik de plaatjes mag geloven. De (rijke) mensen rijden dus eigenlijk in een gewone mercedes, alleen is dan het interieur aangepast, of is de motor onderhanden genomen.
de auto’s van Brabus (zonder de aanpassingen aan de buitenkant) zijn dus inderddad zeker geen kamper auto’s. maar feit blijft wel dat de amg-modellen absoluut geen auto voor kampers is. (ik heb het dan niet over die modellen uit de begin jaren 90, die nu voor een prikkie verkocht worden.) Die opmerking van jou dat amg voor kampers zou zijn schoot me gewoon in het verkeerde keelgat, maar nu je nadere toelichting hebt gegeven, snap ik wat je ermee bedoelde.
@The Answer

een slr is sneller tot 100 maar van 0-200 is hij een seconde trager ;)
@Mareno, ik zie niet zo goed in hoe ik ongelijk heb. Ik betwist niet dat Brabus ver(der?) gaat (dan AMG) kwa personaliseren, maar AMG is wel duurder. Offerte ‘nieuw interieur’ is bij Brabus goedkoper (lees minder duur) dan bij AMG. Wat niet wil zeggen dat duurder beter is. Je kunt echter wel alles wat ze bij Brabus doen ook bij AMG verzoeken, alleen wordt het dan veel, en veel duurder waardoor Brabus (die erin gespecialiseerd is) die markt houdt.
ok, misschien zat ik verkeerd, heb geen specificaties van prijzen van amg, weet alleen de brabus prijzen.

en reageerde zelf ook wel lichtelijk overdreven door amg meteen zo aan te vallen, maar vond het jammer dat brabus wat in principe voor stijl, luxe en exclusiviteit staat opeens afgeschilderd werd als paupermerk.

beide zijn goede merken die exclusieve en hoogwaardige producten afleveren en beide verdienen het niet om door een paar mannetjes die brabus/amg plaatjes op hun auto plakken of velgen eronder leggen waardigheid te verliezen.

Wou alleen duidelijk maken dat brabus meer is dan alleen maar velgjes, skirts en motortuning.
Ik ben een puur brabuser!!
Al weet dat ik een amg niet weiger. hehe.
lolz discussie over brabus mercedes welke duurder is welke beter is etc
ik vind een normale mercedes CL al duur genoeg hahaha
laat staan AMG versies of Brabus versies lolz
getver …
http://www.brabus-online.de/pic_prog/10pic27.jpg
hoe kan je dit nu “mooi” vinden???

sorry, maar dit heeft een iets te hoog “pimp my ride” gehalte.
Patrick///AMG
@Mareno: ok, misschien zat ik verkeerd, heb geen specificaties van prijzen van amg, weet alleen de brabus prijzen.

Sorry, maar ben het hier totaal niet mee eens, je weet toch dat AMG veel duurder is dan Brabus. Ik ben sinds kort een trotse eigenaar van een een slk 55 AMG(!!!) en ik vind dat ook veel klassevoller. Ik heb hem occasie gekocht met 65000 km en kostte nog steeds €60000!

@BMW 4.8IS: Ik ben het geheel met je eens, dat is inderdaad geen gezicht! Ik heb er laatst zelfs een gezien in de combinatie rood/oranje.(Op de officiele Brabus site maar hij is eraf.. Hoe zou dat komen??)
Vette shit!! wordt tijd dat er meer van dit soort autootjes komen :P
ok ok.. patrick /// amg.. blijkbaar ben je iemand die me kent in het echte leven en die me uit de tent wil lokken.. das ok das ok..

die rood met oranje is inderdaad onze SL geweest, en hij is van de site gehaald omdat er nu de nieuwe skirts e.d. op de site staan en niet meer de oude zoals bij die en bij het zilver/rode model wat altijd op de site stond.

en ik weet niet wat je bedoelt, maar reguliere amg tuning is goedkoper dan brabus tuning (wat ook logisch is omdat amg de ontwikkelingskosten e.d. veel meer kan spreiden over de grotere afzet). ik was het enkel met sacha eens over het echte individuele gedeelte.

en over de auto met 6 uitlaten.. als een klant 6 uitlaten wil en daarvoor naar zo’n tuner gaat waar de wens van de klant altijd vervult word dan krijgt hij 6 uitlaten.. als die kerel 8 uitlaten had gewild had hij er 8 gekregen.. dat de smaak van de klant niet altijd even goed is zal brabus toch een zorg zijn.
@ mareno

Die brabus sl k8 heeft ‘standaard’ 6 uitlaten, het is dus niet zo dat dit op verzoek van een klant is gedaan.

@ BMW_4.8is

Dit is inderdaad ontzettend lelijk, ik snap niet hoe brabus dit heeft kunnen doen. Ze hebben ook een e-type k8 met 6 uitlaten, 6 uitlaten is te overdreven.

@ Patrick///AMG

goeie keus! die slk55 amg ;) ik heb er zelf een een, een jaar geleden (nieuw) gekocht en ik heb er nog elke dag de grootste plezier van! en trouwens jermey clarkson heeft er ook één.
@slk55amg

klopt niet wat je zegt over de sl k8.. er bestaat geen ‘standaard’ sl k8. sl k8 staat enkel voor de motortuning. de skirts en andere opties zoals uitlaten kies je zelf.
Deze persoon (een belg) heeft de optie 6 uitlaten genomen, maar dat is zeker niet verplicht. zelf vind ik het ook smakeloos.
@ mareno

o als jij het zegt zal het wel zo zijn, zo te horen heb je veel verstand van brabus, ik dacht altijd dat het ‘standaard’ op de k8 zat, maar dat is dus niet zo. zo leer ik nog eens wat.
Blijkbaar zitten hier enkele AMG-kenners.

Vraagje : Mijn schoonbroer heeft een CLK 320 CDI met AMG-kit.
Bij de bestelling werd hem verteld dat er 4 uitlaten onder zouden zitten, echter toen hij de wagen ging afhalen staan er maar 2 onder en zei de verkoper dat het niet mogelijk was omwille van plaatsgebrek onder de wagen ! Klopt dat ?

Dit weekend reed er in Hasselt ook zo eentje rond die WEL 4 uitlaten had !
Kan niet zeggen of dit een diesel of bezine was.
@iedereen

Brabus is de overtreffende trap van AMG. in elk opzicht.
@ S-andy

het is altijd zo dat als je een mercedes met een amg pakket koopt, hij twee uitlaten heeft, enkel de echte amg’s hebben 4 uitlaten waaronder dus ook de clk 63 amg. bij het amg pakket krijgt de auto enkel de bumpers en velgen van de amg. Ik denk dat je schoonbroer wel 4 uitlaten er onder kan laten zetten, want de clk 55/63 amg heeft er ook 4, dat is het zelfde model, dus er zal wel ruimte voor zijn. ik denk dat als je broer bij mercedes een uitlaat van de clk amg bestelt, dat deze er wel onder kan worden gemaakt (maar weet dit natuurlijk niet zeker) hiervoor moet uiteraard wel geld voor neer gelegt worden, want het zit niet standaard bij het amg pakket.
Ach zo, merci.
Nooit geweten dat er een vette Viano bus bestaat! :) Daar zou ik me wel in willen laten rijden! Alleen die buitenkant…. :( :( :(

Mareno… Zo te horen werk jij bij Brabus? Waarom maken jullie de bodykits van jullie niet wat stijlvoller? Ik vond ook altijd een amg stijlvol, nu ik jouw plaatjes van interieur zie, denk ik… Mwah… Eigenlijk nog beter… Maar waarom die buitenkant zo ordinair? zwart met velgen in maat XXXL die inderdaad beter op het kamp terecht kunnen en die dubbele mistlampen? Waarom zo over the top?
@ slk55amg

haha, lachwekkend, wat een geblaat over Mercedes (AMG) zijn voor de rijkere mensen. Echt een totale onzin. Ik ken mensen die sloten met geld verdienen en in een gewone onopvallende auto rijden (volvo s60), daarentegen ken ik ook mensen die geen cent te makken hebben maar voluit lenen om in een taxi.. euh.. Mercedes te rijden. Het feit al dat jij zegt dat alleen rijke mensen Mercedes (AMG) kopen klopt dus voor geen meter en dit verhaal van jou onderstreept dit. Jij hebt het constant over jouw “bijna nieuwe”auto.

Je had het iets anders moeten brengen, dus niet “de (rijke) mensen rijden in een Mercedes (AMG/Brabus), maar…: mensen die zich willen voordoen als de ‘rijke’mensen rijden in een Mercedes (AMG)

Voorbeelden te over: Al die Mercedesen van die Sjonnies en Mocro’s , etc.
@yo! : En wat dan nog, ik ken ook mensen die sloten met geld verdienen hoor…En ik kan er zo 2 opnoemen, de ene woont in een half kasteel, de andere heeft een villa.De ene rijdt met een mazda, de andere met een renault scenic.

Dan ken ik nog iemand die een internationaal bedrijf heeft, is familie van mij en verdiend nog een pak meer dan die 2 tesamen die ik juist opgenoemd heb.Ze rijden thuis met mercedes, waaronder de nieuwste ML, maar allemaal met diesels, en dan nog de lichtste versies.

Waarom?Heel simpel.Zo’n rijke mensen beseffen de waarde van het geld en kopen alleen maar wagens als ze die kunnen inbrengen in de belastingen en zo heel voordelig rijden.Tuurlijk kunnen ze AMG rijden, zelfs de mclaren slr.Maar dat doen ze niet omdat het hun dan teveel geld kost, niet omdat ze het niet kunnen betalen.

Maar dan zijn er ook mensen die denken dat geld alleen niet gelukkig maakt (terecht) en die een auto kopen die hun status benadrukt.Zo rijdt de juwelier in mijn straat met een ML55 AMG.

En daarbij, ik denk niet dat veel mensen gewoon voor de show een amg kopen, zo’n amg kan misschien veel kosten in aankoopprijs, maar nog meer in dagelijks verbruik ( verbruik van benzine, wegentaks, verzekering, onderhoud,enz…)en daarom koopt men geen amg, niet omdat hij veel kost in de aankoopprijs, maar omdat hij gewoon veel kost als je er mee wilt rijden.Daarom zie je veel mensen rijden in een ogenschijnlijk sjieke wagen, maar dan met de lichtste dieselmotor ( vind ik maar zielig…).
Dan nog iets, zo’n brabus is NIET goedkoop hoor…Ik denk als je een model koopt met de 65 reeks motor in, dat je voor sommige modellen wel al heel snel aan de 300.000 EUR komt…

Mijn punt is : het maakt niet uit hoeveel geld je hebt, het maakt uit hoeveel belang je aan een dure auto hecht.
@ yo!

Ik doelde hierop de mensen die een mercedes gaan kopen, ik denk dat de meeste mensen, met een beetje geld, geen slk…..uhh o nee heb ik het weer bijna over mijn eigen auto. ik denk dat de meeste mensen met een beetje geld, geen e 200 kopen maar een vette e63 amg. Ik bedoelde dus de iets rijkere mercedes rijders. En ik denk dat je wel een beetje vermogens moet zijn, wil je een nieuwe MB amg kopen, dat is gewoon een feit.
vermogens = vermogend
@ SimonMC

Volgens mij zijn we het met elkaar eens!
(trouwens wie zegt dat jij een slk hebt…)

-edit: Niet lopen zuigen-
wie zegt dat ik geen slk heb? tuurlijk kan iedereen hier op het anonieme autoblog elkaar alles wijsmaken over wat voor auto hij of zij heeft, maar ik kan je verzekeren (geloof me maar op mijn woord) dat ik ECHT een slk55 amg heb.
maar zeker weten kan je het natuurlijk nooit.
je kan het trouwens opzoeken op de site van de RDW, mijn nummerbord is: 53-SH-VL
Wat een gezeur over die wagen zeg, een beetje vertrouwen in de mensen kan ook geen kwaad. Als iemand in zijn nick schrijft dat hij een slk heeft, ga er gewoon dan vanuit dat hij een slk heeft en zeker wanneer hij zegt dat hij die heeft.

Overigens heb ik liever een AMG dan een Brabus, AMG is juist iets, nja, moeilijk uit te leggen, minder getuned of mooier.
@ SLK55 AMG

ik geloof je. voor diegene die hem niet geloven… hier is zijn slk

http://www.autogespot.com/viewimages.php?id=4ea2f0fe4
bedankt COen, ik wist niet dat hij er op stond (ik kende de site niet), wel leuk om je eigen auto zo op internet te kunnen zien. ik kom geregels in Laren, dus het is niet zo gek dat hij gespot is in Laren.
@slk55 amg : mooie amg heb je daar !Kun je die velgen krijgen bij amg, of zijn het er van een ander merk?
@yo
Rijke mensen kopen geen dure auto’s.. ok dan..

toevallig kennen wij hele andere mensen dan..
natuurlijk zijn er mensen die op hun centen letten of juist heel erg verlegen zijn en niet op willen vallen (geld of geen geld)…, maar kan je verzekeren dat dit een minderheid is.
Beloningen (o.a. auto’s) zijn drijfveren die je heel goed kan gebruiken als je 100+ uur in de week werkt aan je bedrijf.
En jij geeft nu 2 voorbeelden van niet.. ik kan (doe ik niet) wel 1000 voorbeelden geven van wel.

Jij doelt erop dat iemand met een paar ton/miljoen zulke auto’s koopt maar iemand met enkele 100’den miljoenen of zelfs miljarden niet.. nou sorry, maar dan ken je heel weinig heel erg rijken.
@ simonMc

bedankt. dit zijn standaard miltispaaks amg velgen (18 inch). om deze velgen zitten de winterbanden, ik heb ook nog andere velgen van amg, met zomer banden eromheen. Dit zijn precies de zelfde velgen alleen zijn ze dan wat donkerder, een beetje antaraciet achtig. (dit is niet standaard amg, maar heb ik wel laten spuiten door amg)
Patrick///AMG
@slk55 amg

meen je dat?? die velgen heb ik ook!!! :-) Slk 55 RULEZ!!!

@mareno

mijn buurman is echt heel rijk minstens top 1000in nederland en die heeft geen Brabus maar een c sportcoupe amg(full option!), ok het is wel diesel maar minstens even snel als een Brabus en véél mooier!
Patrick///AMG
@Mareno

Ik geloof trouwens niet dat het jouw auto is(tenzij je schaal 1:36 erbij bent vergeten te vermelden!!) Is namelijk een auto die op Duits kenteken rijdt!! Dus ik denk dat je aan grootheidswaanzin lijdt..
SLK 55 ///AMG = freude am fahren!!!
de auto stond ingeschreven op ryf coiffeur gmbh op kenteken hh-mm-8151 (cijfers op het eind ben ik niet meer zeker van.. kan ook andere volgorde geweest zijn). de auto werd gereden door M. de Kort. en stond ingeschreven in hamburg (waar ik jaren gewoond heb). nog andere info nodig? zal wel eens foto’s posten, maar die staan op mn pc in belgie.
Kerel ik hoef echt niet te stoefen hoor, als ik het zeg kun je me gerust geloven.
oh w8 meer info als je het nodig hebt.
de auto is besteld via Opel dello in Lüneburg (vlakbij hamburg).
De auto is origineel besteld in het rood met zwarte bekleding, vervolgens is hij naar bottrop gegaan waar ze plus minus 2,5 maanden bezig zijn geweest om het hele interieur naar bloedoranje om te zetten, de skirts erop te zetten, velgen om te leggen, uitlaatsysteem te wijzigen.
Onderhuids een sl 600, omdat er iets met de bestelling is verkeerd gegaan want besteld was de T12 uitvoering, die update zou hij nog krijgen, maar inmiddels is de auto naar een particulier in amerika (california geloof ik) gegaan.
Zoals gezegd, heb hier in NL geen foto’s op mn pc staan van de brabus, maar heb wel deze gevonden van een ex-auto van me.

kijk maar eens naar de nummerplaten

http://img205.imageshack.us/my.php?image=img2276hj6.jpg
@Patrick///AMG
Wel jah joh! Pik de slogan van BMW ook nog maar even!
Mareno…

Wat heb jij met Brabus om daar je hele dag en tijd in te steken!? En de reactie van hier voor de helft te vullen met jouw mening?
Werk je soms voor Brabus…? Anders snap ik niet dat je zoveel tijd in de lompe reacties steekt van al die andere! (sorry voor degene die hiermee weer beledigd zijn)
Ik heb 4 jaar met een S320cdi gereden , jongens ik heb er genoeg van .
Ik heb meer op garage geweest met die wagen dan ermee gereden!
Ik had hem aangekocht in februari 2000 en heb er 130.000 km mee gedaan en ik heb hem in begin 2005 weg gedaan .
Moet ik zoveel geld betalen voor zo’n auto ?
Dit was toch wel de druppel , ik heb me (na héél lang nadenken) een
BMW 7-reeks aangeschaft …… , en deze wil ik houden !!!!!!!!!

Ik heb zogezegd met de top van mercedes gereden , ok als dat alles was
ik weet nu dat er nog een grotere berg bestaat met een hogere top !

Mijn vrouw heeft nu ook een nieuwe 3-reeks ,
laat het door mij gezegd zijn zoals op de reklame van BMW:
ALS JE ECHT WILT RIJDEN !!!

Geen hulp nodig van AMG BRABUS , deze komt al perfect van de band !!
Amen!
@mvagusta

Ik weet wel dat het geen zin heeft te reageren op domme reacties, maar kan het niet uitstaan als iemand zo persoonlijk word als te zeggen dat ik die auto enkel als modelauto heb gehad.
Patrick///AMG
sorry, wou je niet zo ver drijven. maar wat doe je dan, ben je mecanicien bij Brabus ofzo (omdat je het altijd blijft verdedigen).
AMG rulez
Patrick///AMG
@ Rick Dos

Nee je bent verkeerd; BMW heeft die slogan gepikt van AMG, het was eerst eigenlijk hun slogan!

AMG;Freude am Fahren!
@ Bert VDA : Sorry hoor, maar de lichtste diesel is écht de top van mercedes niet…
Ik ben het uiteraard met Patrick eens: slk rulez en amg freude am fahren!
jongens ik wil dit onderwerp graag nu afkappen, heb zojuist slecht nieuws gehad dat mn zaak in failliesement valt en zou het dan ook waarderen zouden er geen followups meer komen op mijn reacties.
@ mareno

ontzettend veel sterkte met je bedrijf, hoop voor je dat alles goed komt.
@ SimonMc : ????? Bestaat er dan een grotere wagen dan de S ?
Ik bedoel wel in het luxe berline segment … ik dacht het van niet !

Dus jij vind dat de 3.2 cdi te min is , waarom verkopen ze hem dan !
Ik heb een 730d , ik kan je vertellen ik heb voor 74.000 € incl optie’s ( basis 64.000 € ) een pak meer luxe en rijplezier heb dan de s3.2 cdi voor 82.000 € incl optie’s (basis 76.000 €) .
Een wagen kan zeer snel gaan , maar hij moet ook nog zeer goed rijden .
Snel is niet gelijk aan goed neem het van mij aan .

Ik heb ook jaren met mercedes gereden maar ik heb ook moeten toegeven dat er betere waren dan mercedes .
Waarom moet bij mercedes alles AMG en BRABUS zijn , misschien omdat er veel zijn die niet tevreden zijn met de gewone modellen en het gewone uitzicht rechtstreeks vanuit de fabriek !
Denk daar maar eens over na , je zal natuurlijk wel andere gedachten hebben maar de feiten bewijzen het jammer genoeg .
Veel plezier met je mercedes maar ik koop in 2008 mij een gloednieuwe
degelijke 7-reeks .
Laat mij de woorden niet gebruiken : Freude am fahren maar ik zal de slogan nemen van in Nederland en Belgie : Als je echt wil rijden !!

Wees gegroet !!!
BLA BLA BLA BLA BLA (laten we het over de cl hebben), Mooie auto. ;)
@ bert VDA: BMW heeft hun zogenaamde “M” en heeft alpina etc. als tuners, die zouden er dan ook niet voor niets zijn… toch?

Off-topic @ slk55 amg: dus jij/u komt ook af en toe in laren!? ik (15 jaar pas hoor;) ) ga er ook soms heen met mn zus ofzo, erg gezellig dorpje en leuke auto’s rijden er rond! laatst een phantom gezien, heb foto’s maar niet op deze comp dus die komen wel een andere keer. misschien heb ik jouw slk ook wel een keer gezien… als ik hem zie zal ik het wel zeggen;) hoe erg tevreden ben je met je slk? ik vind hem namelijk zo mooi, de ‘gewone’ slk vind ik n beetje een vrouwen auto, maar AMG is voor de man he! btw: christian albers komt uit laren he;) maargoed… ze moeten op autoblog eigenlijk een forum maken waar je over koetjes en kalfjes kan praten zoals ik nu doe:P en ook natuurlijk over nieuwe auto’s, vragen over je eigen auto, afspraken met elkaar ofzo om eens lekker uit je dak te gaan tegen elkaar in bijvoorbeeld jullie SLK’s (er was nog iemand hier die een SLK55 AMG had) zulke dingen lijken me leuk, vooral over n paar jaar als ik zelf hopelijk mijn eerste mercedes mag kopen:) (niet nieuw maar gewoon een 2e hands uit Duitsland) ik had een C320 of een CLK320 in gedachte, want AMG’s – heb ik begrepen – zijn een tikkeltje te duur in gebruik? zou iemand mij hierbij willen adviseren alvast, ik koop hem namelijk samen met mijn zus en die is al 20 & heeft dr rijbewijs. ik ben er best veel mee bezig want als ik alle cijfers weet en wat het beste is, kan ik aan de hand daarvan een berekening maken hoeveel ik moet gaan sparen.

groetjes, norman
even offtopic houden dan…
een topic over koetjes en kalfjes! geen slecht idee, zolang er maar ook genoeg topic’s over auto’s gaan. En heum, ging er niet eens een soort chatmodule komen (heb dat gelezen in het alllereerste artikel ooit)

en nu ontopic hehe: freude am faren mag je alleen maar zeggen wanneer je dat zelf ook zo ondervind! (mijn persoonlijke mening)
Waarschijnlijk rijdt 99% van de kenners hier in 1 of ander opgeleukt 1puntdrietje en weet van alles en nog wat te melden en ventileren over het betere werk…smaken verschillen nu 1 maal…persoonlijk houdt ik niet van rijdende kerstbomen maar zowel Brabus (wel redelijk pooieraal) als AMG vindt ik toch wel erg gaaf (mijn mening) . Ik ken 2 S600 (oud model) 1 AMG en de ander onopvallend door Brabus onderhanden genomen…je ziet alleen een B tje op het stuur , maar verder is het een monster met voor van €100000,- aan aanpassingen aan interieur en motor, verder gewoon (standaard) AMG velgen..AMG is huistuner en dat is ook wel te begrijpen…past beter bij Mercedes stijl, maar Brabus is in zijn eigen klasse ook absoluut niet verkeerd…gewoon geil zal ik maar zeggen.
Als ikzelf een SLKAMG zou bezitten zou ik het toch echt niet kunnen laten om er (weer) een kompressor op te laten zetten of een (dubbel) turbootje …nodig is het niet…Mercedes heeft niet voor niks de V8 afgevoerd…werd gewoon te gevaarlijk, maar ja als je veel geld uitgeeft aan een snelle auto is nog sneller bij mij ieder geval altijd wel gewenst…meer ..meer ..meer principe.

Als je ooit denkt…wie is die gek in die ASObak die met 250 plus voorbij komt (links of rechts) .denk dan maar aan mij…kan overigens Italiaans, Engels of Duits zijn waar ik in rij…sorry beetje slap gelul..ik overdrijf een klein beetje maar…..
Ik vind AMG altijd al een goeie tuner!

@ BITURBO ge zijt verkeerd al twee mensen hebben al gezegd dat ze in een SLK 55 AMG rijden en nog iemand anders heeft nog in een porsche gereden.
Wij rijden met een CLK 320 met AMG Sportpakket een S 550 met AMG Sportpakket en een SL 500 en binnenkort komt er een ML63 AMG erbij dus er zijn hier genoeg mensen met zware motoren dat ben ik zeker!

mijn persoonlijke Mening: AMG is beter.
nog een vraagje als ge een BRABUS hebt kunt ge dan eigenlijk naar de gewone mercedes garage gaan voor motorherstellingen? zoniet nog een nadeel….
Mooie auto maar inderdaad niet superveel pk’s voor de cilinderinhoud en opstelling EN TWEE TURBO’S! Maar ik denk dat koppel ook wel zeer belangrijk is voor zo’n zware auto.

Echter is 116 pk per liter erg weinig. Mijn motorfietsie krot uit 92′ haalt ook ~116 maar dan ZONDER turbo laat staan 2!…
Een beetje motorfietsie haalt met gemak 200pk uit een liter met 1000cc + 1 turbo…
te mooi voor woorden
Deze CL 600 Brabus met de motorische 730 PK tuning is als ondernemer in Dubai echt mijn ding, kan’k binnenkort wat gaan stoeien op het beste F 1 cirquit ter wereld hier in Dubai.

Echter, ik ben zelfs zinnens om met mijn verzameling van superexclusieve automobielkunstwerkjes ’n filmpje te maken, en dit dan in samenwerking met de beste F 1 piloten die er zijn. Wedden dat dit vuurwerk opleverd . . . !
@ the Anwser.

Heb je foto’s van die SLR met Middenmotor ben benieuwd hoe dat eruit ziet aangezien hij FRONT ENGINED is.
OT vette bak Brabus heeft altijd wat speciaals en POWERRRRRR

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).